BIG BAD GIRL

image27


Det här är ett sånt ställe där man får flipflaps och vit badrock som ingår i rummet. Sånt som de poshiga tar för givet. Det gör inte jag. Ni får inte tro, att bara för att jag just nu badar i lyx, är det "got the t-shirt". Nyss när jag var i London bodde jag på Backpackers Inn där man fick duscha kallt om ens det. Men nu är det förstklassigt, vilket märks på det blaserade klientelet. Känns faktiskt lite äckligt att vara turist i ett fattigt land. Jag skäms varje morgon vid frukosten där de bortskämda hotellgästerna kräset petar bland delikatesserna. Duschar länge och väl fastän det är torka. Jag vet inte riktigt hur man gör med det där.

Vi ligger som paddor hela dagarna och vräker i oss mat från de dignande bufféerna. Och ger bra dricks, för då blir servitörerna snälla och snabba. En av dem sveper runt vår poolplats hela tiden. Han har redan etablerat en tradition. Eftersom jag beställde in en tunisisk öl första dan och sen ännu en medan Notty föredrog deras hempressade persikojuice, är han nu väldigt ivrig att dagligen servera oss exakt samma saker.  Idag när Notty också ville ha öl såg han lite störd ut och insisterade på att hon skulle ha fruktjuice. Notty sa att det berodde på att han tycker att jag redan är förtappad, så mig serverar han gladeligen rusdrycker, men dottern ligger där så oskuldsfull, henne får man inte dra i fördärvet.

Jag är en dålig kvinna, tänk att jag äntligen förstått det!

Fast när vi tittar på Arrested Development glömmer jag alltihop.

Kommentarer
Postat av: Solis

hehe, men tror faktiskt du luras lite inte kan du väl se ut som en padda, jag och min vän Anna tyckte du såg lite punk ut i tv4-nyheternas-intervju.
Kan förövrigt förstå lite av känslan att turista i ett fattigt land; men du kan inte vara ansvarig för andras "kräsenhet" kring delikatess bufférna. Däremot kan du väl ryta ifrån med din Dan Bäckman dialekt ;) HOHOHO
Du är iallafall duktiga och ger bra med dricks - kanske dock av vissa egoistiska skäl; bättre service.

2007-08-10 @ 21:57:00
URL: http://kosmosanroparsolis.blogspot.com/
Postat av: Lillgammal

Inte alls dålig... den bästa!!

2007-08-11 @ 00:21:18
Postat av: Gabriel

Jag är inte säker på att det är lyxen som gör att vi ibland kan känna främlingskap. Det kan vara atmosfären, de övriga gästerna och hotellkulturen som gör att vi inte fullt ut känner delaktighet.
Jag har nyligen läst om de första kapitlen i "Andra sidan Alex". Jag berörs av Sophie Wallners mix av delaktighet och utanförskap. Jag berörs i och för sig av hela hennes tankevärld. Jag har beställt Svenska Akademiens Ordlista för att bättre förstå texten. Nu vet jag t ex vad en enefälad är.
Unni Drougges språk är vackert. Det är precist utan att vara tungt. Det är lättsamt utan att vara slarvigt. Hon hjälper oss jämnåriga att på ett bra sätt integrera modernt talspråk och nya begrepp i det grundspråk som vi byggde upp under skoltiden.

2007-08-11 @ 11:12:57
Postat av: Elsa

Lustigt, jag kom precis hem efter en vecka i Tunisien. Åkte ospec med mina två tonårsdöttrar 17 o 18 år. Läs min blogg så får du veta hur vi som åkte ospec till T hade det. Tror jag också ska prova lyxvarianten nästa gång, verkar helt ok.
Kram Elsa

2007-08-11 @ 18:13:58
URL: http://www.metrobloggen.se/forvirradgnu
Postat av: Sandra C

Ha en riktigt skön semester, och ta inte på dig för mycket världsångest! Du är ju inte dom kräsna turisterna, du är ju Unni och kan bara ansvara för dig själv.
Har lärt mig att man inte ska be om ursäkt/ha dåligt samvete för vad andra gör.
Hälsa solen från mig!
/S

2007-08-11 @ 19:35:48
URL: http://kaffemedmjoelk.blogspot.com
Postat av: Anna, Bengt och Ulla-Carin

Varför missade vi att du var i en TV-intervju??
Varför skriver du så roligt?
Varför förstod vi utan att egentligen förstå tidigare?
Varför förstår vi ofta ändå inte på riktigt förrän det drabbar oss själva?
Vi har flera jättebra frågor att komma med, men dessa får bli en annan gång.
Fortsätt att ha en härlig semester! Because you're worth it!
Kram från Anna, Beng och Ulla-Carin

2007-08-11 @ 19:55:51
Postat av: unni

Hur kan man ha bara semester när man får sån love bombing här på bloggen? Problemet är att det finns folkilskna fransyskor här inne i on line-rummet. Så jag kan aldrig stanna så länge. Men nu kommer jag ju snart hem igen. Så hang in there, alla! Jag gör det ju. Här i solen. Med Solis som den trognaste. Tror jag. Och Gabriel. Tack för ditt beröm, jag rodnar ikapp med solbrännan. Ska också kolla upp din Tunisienblogg, Elsa. Mer följer härifrån. Jalla jalla!

2007-08-11 @ 21:10:28
Postat av: Cat

Du är värd flipplaps, badrockar, bra service och lyx. Håll hårt i Notty så att du inte kommer hem med ett gäng kameler.
Padda lite för mig också är du snäll, jag har inte kunnat gjort det ännu detta år. Har dock ett skriande behov...
(Dåliga är vi väl allihopa, men förhoppningsvis även stundtals glimmrande.)

2007-08-11 @ 22:29:39
Postat av: Solis

Solis är faktiskt lite avundsjuk att ni blir bruna och läckra; Solis är inte alls nöjd med sommarens färg nämligen.
Det är alltså arabiska som gäller i Tunisen? Solis lärde sej fula förolämpningar om någon annans mamma på arabiska (inkluderande sexuella handlingar) under åren på skola på råslätt.. hoho. Men ska inte lära er såna saker. Solis är en lugn och sansad Sol nämligen.

2007-08-11 @ 23:23:20
URL: http://kosmosanroparsolis.blogspot.com
Postat av: Cat

Solis, snälla upplys mig om hur man säger "må lopporna från tusen kameler hemsöka din armhåla". Det ska tydligen vara en hemsk sak att säga.

2007-08-12 @ 12:08:56
Postat av: unni

Ja, berätta om detta underbara tillmäle, så jag kan använda det på en friare!

2007-08-12 @ 22:57:26
Postat av: Solis

Cat: Så goda är inte kunskaperna i arabiska. Men visst skulle det vara kul att kunna fler språk. Arabiska är väldigt vackert i skrift. Estetiskt tilltalande tycker jag. (Eller tänker jag på persiska!? Nåja, tror att skrifterna/alfabetena ser ganska lika ut och båda vackra).
Men visst kan jag förstå att det är elakt. Kasta förbannelser över andra är sällan snällt och ger knappast bra karma. Tänk förresten hur många loppar EN kamel kan ha, tänk då det gånger TUSEN! Hiskeligt många. Symboliskt kanske ännu fler.
Unnis: som redan förklarats ovan är kunskaperna i arabiska inte alls särskilt goda men om minnet inte sviker (vilket det sällan gör på Solis) och jag fick lära mej rätt så vet jag hur man säger "knulla din mamma" på arabiska (tror och alltid tolkat det som arabiska) såhär (med egenskapad fonetisk skrift): "KEES A/EEM AKK/ACK" -
Lycka till och hoppas du inte fuskat på gymmet och att "benen är full med spring" ;)

2007-08-13 @ 20:57:21
URL: http://kosmosanroparsolis.blogspot.com/
Postat av: louise

Solen din gamla skojare. Vilken är den uttalade fonetiska skillnaden mellan AKK och ACK??

2007-08-16 @ 18:28:36
URL: http://blogg.aftonbladet.se/398
Postat av: Marie J

Underbara Kvinna!!
Jag har just läst ut din senaste bok och jag är överväldigad.Min sambo och dotter har inte haft det lätt dessa 2 dagar som jag läste din bok. Jag har varit glad arg och ledsen.Ikväll grät jag....för att du sätter ord på det jag har känt och upplevt så många gånger i mitt liv,och aldrig kunnat få ur mej det.Fy fan Unni vad du är bra, och total ärlig att kunna erkänna hur du dukat under.Men du kommer igen....Gogge verkar vara en underbar prick.Inte bara han utan alla dina barn.Unni Jag önskar dej all lycka och att du kan må bra i framtiden. Trogen Läsare från Dalom

2007-09-04 @ 21:17:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0