GRRRRRR!

image24

Fy fan, sånt här går de igång på, de äckliga svinen. Och nu har det hänt igen. En av killarna i Stureplansgangbangen har gjort en favorit i repris. Han friades i rätten för att han inte förstod att tjejen inte ville. Är det ett skäl att fria nån!!! Det är ju som att släppa ut en rabiessmittad hund.

Kan inte folk nån gång fatta att den här sortens avarter till karlar inte bättrar sig. Den allmänna synen på kvinnofridskränkningar och sexuella övergrepp är helt avskuren från sammanhang. Man isolerar förettelsen i små enskilda förpackningar istället för att inse att gärningsmannen är själva fabriken. Övergrepp och kränkningar är hans sätt att bete sig och det ligger djupt rotat i personligheten. Om en våldtäktsman/kvinnomisshandlare ska förändras krävs det först och främst att han verkligen ångrar sig och känner ett så starkt behov av att sluta med sitt kränkande beteende att han är beredd att göra vad som helst. Det är det tyvärr inte så många som känner. De är bara rädda för straff och grämer sig över att de torskat. Men det räcker inte att bara vilja bli en bättre människa och få en annan kvinnosyn. Det krävs intensiv terapi i många år och inte ens då är prognosen särskilt god.

Män som utsätter kvinnor för den här typen av våld, förtryck och övergrepp är empatistörda ondskefulla monster. Och de måste stoppas. För min del kan de gärna deporteras till Sibirien. Så kan de ju hålla på och slå ihjäl och rejpa varandra istället. Usch!

Kommentarer
Postat av: Anders

Unni, vem är "Domen" du refererat till i tidigare inlägg...?

2007-08-07 @ 11:25:50
Postat av: Anders

Btw, jag tycker inte det är äckliga män som håller på med våld mot kvinnor. Farliga, är rätt begrepp enligt mig. Vill även säga att jag inte delar din entusiasm över en kommentar till föregående inlägg - det var någon som själv var våldsbenägen... Allt våld är förkastligt, även som hämnd.

2007-08-07 @ 11:33:44
Postat av: Kenta

Jag förmodar att du syftar till mitt tidigare inlägg, Anders. "Våldsbenägen", låter som om jag springer runt och sopar på allt och alla som jag anser behöver en omgång, så är icke fallet. Men när någon som står mig nära bryts ner för att sedan slås sönder och samman, då känner jag mig väldigt våldsbenägen måste jag erkänna och det fick den snubben ta del av, ja. Jag ser mig som varken bättre eller sämre människa efter den händelsen ska du veta.

2007-08-07 @ 13:49:55
Postat av: Anders

Kenta, antingen har man den där s.k. spärren eller inte. Du verkar vilja ha mer credd - kanske ett diplom? Eller jag vet, gå med i AFA - dem spöar allt och alla som 'förtjänar det'...

2007-08-07 @ 14:21:58
Postat av: G

Spöa räcker inte. Skär kuken av våldtäktsmän!!!!!

2007-08-07 @ 14:29:17
Postat av: Kenta

Anders, jag känner mig inte ledsen över att jag inte hade någon spärr då. Men jag kan trösta dig med att snubben fick en muntlig förmaning att söka hjälp minuten innan. Du kan få ett diplom och lite credd av mig för att du är så rättrådig. ;)

2007-08-07 @ 15:15:23
Postat av: Marcus

Jag håller fullständigt med dig, hur kan man överhuvud taget få bo kvar i landet? nej bort med dom till ett annat land, gärna på en enslig ö där dom kan sitta och titta på varandra och ransaka vad dom har gjort för något.
Dessa perversa männsikor är väldigt små, deras psyke har nog fått en rejäl smäll någonstans under deras lilla olyckliga liv, vem kan tända på en människa som inte tänder tillbaka? som ligger och ber om att personen kan sluta.
Nej bort med dessa små människor.

2007-08-07 @ 15:54:57
Postat av: Anders

Kenta, jag förväntar mig ingenting från dig. Fakta är att många kvinnor i relationer med våldsmän blir "räddade" av en annan våldsman. Då är det lätt att känna trygghet hos den starka "karlakarlen" - men sen då? Plötsligt tycker han att du klär dig konstigt, varför måste du alltid spela den här jävla CD'n, puckade vänner du har... osv. Lika plötsligt tycker "karlakarlen" att det är OK att nypas, knuffas lite - sedan kommer första smällen. Och en jävla harang om hur ledsen han är, hur kunde jag? Snälla förlåt..? Då tröstar kvinnan och tar på sig ansvaret, kanske är det lite knas på tjejgänget...? Ja, ni fattar min point? Våldsbenägna personer, oavsett kön, går fetbort...

2007-08-07 @ 16:28:45
Postat av: Ulrika

Är inte de flesta av oss, oavsett kön, våldsbenägna? Handlar det inte mer om olika grader av denna benägenhet? Och huruvida vi kan kontrollera den eller inte?

2007-08-07 @ 18:09:06
Postat av: Bengt

Huva.
Har för övrigt just köpt M (tidningen) bara för att du var med där. Och du skrev bra!! (ähm, surprise..?!..nej)
Plötsligt kom jag också på att du faktiskt blottade en spricka i fasaden för flera år sedan, i nån chatt tror jag det var. Du hade slutat dricka "för min kille tycker att jag blir flörtig mot andra killar då" fick mig faktiskt att haja till lite grann då, minns jag. (Varför kommer jag ihåg detta? För att jag brukar komma ihåg sånt jag läser, och för att beundrade dig redan då och var dessutom intresserad av "alkoholfrågor" på förekommen anledning).
Bengt

2007-08-07 @ 18:11:53
Postat av: Solis

Det är väl bara att hoppas att det kan leda till fällande domar denna gång. För måste ju ställas utom allt rimligt tvivel att man får såna skador i underlivet i vanliga fall...
Hon anmälde ju det relativit snabbt efter händelsen och om sjukvård/polis gjort sitt rätt borde det kunna säkras spår av droger som kan styrka hennes version.
Nog om det.
Vill bara säga att jag såg dej på tv4-nyheterna precis. Men en svalare mössa på skallen. Ser ut som gym-besöken fungerar. Du såg söt ut när du smuttade på din kaffe latte ;)

2007-08-07 @ 19:24:27
URL: http://kosmosanroparsolis.blogspot.com
Postat av: Lärarinnan

Håller fullständigt med dig Unni...
Men varför valde du att sätta in en sån bild som illustration? Den enda som syns med ansikte är kvinnan, och hon kan identifieras...medan karlarna klarar sig som vanligt :-/
Bara undrade alltså, varför du ville ha bilden där?

2007-08-07 @ 21:41:22
URL: http://blogg.passagen.se/ustinaz/
Postat av: Lotta

Skär kulorna av väldtäktsmännen och lämna över dem i en liten ask till offret. Varför inte göra örhängen med silveröverdrag av dem? Eller stuva dem och bjud vänninorna som delikatess på tjejfesten?

2007-08-07 @ 22:01:23
Postat av: albatrossen

Dessa män med usel kvinnosyn finns dessvärre överallt. Inte bara på Stureplan. Inte bara i invandrargängen i Fittja. Inte bara bland ölstinkande feta 40-talist gubbar. Alla måste reagera - och agera. I synnerhet ni hederliga, justa män därute. Ni måste stå upp och aktivt ta avstånd från de rötägg som dessvärre finns bland er. Män lyssnar på andra män. Därför är det dags för handling! Sätt igång!

2007-08-07 @ 22:13:19
URL: http://albatrossen.blogspot.com
Postat av: Louise

Det handlar inte bara om att bygga upp en annorlunda kvinnosyn för mannen, utan lika mycket om att kvinnan måste få kunskap om mannens beteende, vårt sociala och kulturella arv och nuvarande maktstrukturer i samhället. Kunskapen behövs för att förändra att både kvinnan och mannen är offer och aktörer i dagens samhälle med kvinnomisshandel.
Jämlikhet har idag kommit att handla mycket om ?feminism?. Ett fenomen som har fått en speciell värdeladdning, vilket kan förstås eftersom begreppet indikerar motsatsförhållanden på flera sätt. Ofta framhålls mannens dominans och förtryck, samtidigt som ?kvinnor kan? basuneras ut som om man inte vet om man vill förstärka kvinnans underordnade roll eller påstå att den inte existerar..
Sen är det ju också så i nuläget att till exempel många lagar om skydd av kvinnliga brottsoffer riktas just mot deras fysiska gestalt som kvinnokropp. För att kunna börja dekonstruera föreställningen om kvinnan som offer för mannen och öka jämställdheten krävs radikala förändringar som riktar sig mot hela samhället och varför inte utöka den lagliga förmågan att se till kvinnor och män som individer, inte kroppar. Därifrån kan sedan andra föreställningar ifrågasättas och skapa nya utgångspunkter för genusdefinitionerna. Det behös en analys och ett ifrågasättande av exempelvis Äktenskapsbalken och Föräldrabalken, grundbultar i svensk rätt, och därigenom utmana heteronormativiteten, konstruktionen av faderskap, moderskap, femininitet, maskulinitet, auktoritet och i slutändan den ekonomiska makten.

2007-08-07 @ 22:46:32
URL: http://blogg.aftonbladet.se/398
Postat av: unni

Alla: Jag uppskattar verkligen ert engagemang! Heja! Och så vill jag påpeka att bilden jag valt är ämnad som porr, vilket gör allting ännu sjukare. Förlåt om det råkade massuppfittas...

2007-08-07 @ 23:23:32
Postat av: Kenta

Jag skulle tippa att jag besitter en våldsbenägenhet som är lika liten som din, Anders. Om det var ett försök till insinuation (i inlägget 2007-aug-07 @ 16:28) genom att utmåla mig som våldsbenägen och potentiell kvinnomisshandlare, för att jag en gång i livet lät en kvinnomisshandlare få smaka på en bråkdel av den förnedring och det helvete han utsatt en kvinnliga vän till mig, så var det snudd på patetiskt. Om inte, fine. Ett förtydligande kanske är på sin plats just för dig Anders. Det handlade inte om att "rädda" henne från denna avart till människa eller att vara en "karlakarl", det helvete hon genomled tog hon sig ur på egen hand, utan hjälp från vare sig någon "räddare" i nöden eller "karlakarl". Jag fick alltså reda på vilket helvete hon hade genomlidigt först efter att hon kastat ut kvinnomisshandlaren från sitt hem. Att han fick sig en omgång av mig berodde mer på slumpen. För jag råkade befinna mig hemma hos min hjärtevän när avarten till människa gjorde ett av sina försök att skrämma henne tillbaka genom en oannonserad påhälsning.
Då tog jag honom på en promenad, och efter den promenaden så slutade han att terrorisera henne. Det är den enda gången jag har använt våld i mitt liv, om det var rätt eller fel... Ja, resultatet blev "rätt" men förfarandet var "fel".

2007-08-08 @ 01:28:05
Postat av: Anders

Här är tingsrättens dom i målet "Grabbarnas" eller som Unni kallar det "Stureplansgangbangen" . Enjoy och vad jag vet i skrivande stund är datum för Hovrättsförhandling den 5 september.
http://www.lexnova.se/show_legalcase.php?legalcase=894

2007-08-08 @ 01:48:04
Postat av: Anders

Ja vad fan, när jag ändå håller på; här är mer...
http://i184.photobucket.com/albums/x51/AlexSc/stureplansvldtkt.jpg
http://pratkvarnen.blogspot.com/2007/04/grabbarnas-vldtkt.html

2007-08-08 @ 01:53:57
Postat av: Kenta

...när vi ändå håller på, "TV-Doktorn": http://www.realtid.se/ArticlePages/200708/08/20070808110048_Realtid578/20070808110048_Realtid578.dbp.asp

2007-08-08 @ 11:51:01
Postat av: Kenta

Hoppsan! Lägg till asp efter sista punkten i länken så ska den fungera.

2007-08-08 @ 11:55:03
Postat av: Suss

Satt här och läste i godan ro och hamnade på detta inlägg.
Har själv skrivit om just våldtäkter i min blogg idag, tur att vi är flera som gapar om det.
http://roppedoppedi.blogg.se/1187087432_du_ska_inte_sticka_up.html

2007-08-14 @ 13:28:44
URL: http://roppedoppdi.blogg.se
Postat av: Raffe Gävle

Skär kuken av han säger bara det!!

2007-08-25 @ 13:15:24
Postat av: Bib

Har dessa snorvalpar inga föräldrar som kunde lärt dem veta hut?
Väldigt bra skrivet om fjolliga grabbar på Stureplan här
http://blogg.aftonbladet.se/12463/

2007-08-26 @ 04:31:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0