DÖDEN & EXSEX

BERGMAN

Jaha, så har ännu en stöt gått och mulat. Och vad ska man säga? Ska man stämma in i kören med utrop som "chockerande" och "tragiskt"? Det är det väl ändå inte. Karln var ju 89 bast när Liemannen slog till. Visserligen är det möjligen tragiskt att vi alla den vägen ska vandra, men inför döden är vi ju alla lika. Eller inte alls. Somliga dör i förtid och det är hemskt. Att barn och unga vuxna dör är katastrof. Men ibland tycker jag att det hade varit enklare om vi inte blev mer än 40. Det säger i alla fall min äldsta väninna. Hon är 72. Och hon tycker att det gott kan vara över snart. I can't blame her.  Att gå hädan som Bergman med flaggan i topp (ja, kanske inte den flaggan då, den måste väl till slut ha lagt av) måste väl däremot vara ganska ok. Han var inte ett dugg bortglämd i motsats till andra stackars narcissister som går där och minns sina fornstora dar som ingen annan minns. Nä, när mina ungar kommer och hälsar på mig som gammal (om jag nu blir så gammal), då tänker jag inte stå med darrig näve och räcka fram en gotteskål med äckligt och åldersstiget godis (citrusklyftor, Kongen av Danmark, kolabönor, ni vet). Jag tänker fanimej räcka fram en flaska Jack Daniels istället.

Åter till Bergman, man får väl nämna nåt. Det verk som satt flest spår i mig var nog Scener ur ett äktenskap. Jag har alltid tyckt att det var så märkligt att de träffades och hade sex långt efter skilsmässan. Usch! Ha sex med ett ex - vad är poängen? Jag vet att många gör så, men har aldrig begripit mig på det. Ett ex är ett X, ett stort rött kryss. Notty drömmer mardrömmar om mitt senaste ex och det gör jag också ibland. Domen brukade skoja om att hon har så många lik i garderoben att hon får ha några i sängen. Kanske förklaringen ligger där. I garderoben.

Kommentarer
Postat av: Lärarinnan

Såna där citron- och apelsinklyftor är ju asgoda och påminner mig om när vi åkte bil när jag var liten- då fick man en påse såna att kladda med, inga jävla DVD-filmer eller Playstation där inte...
Bergman har jag inget förhållande till alls... det borde man kanske ha? Men nog håller jag med om att vid en så pass aktningsvärd ålder som 89 är det inte direkt chockande att någon dör...

2007-07-30 @ 16:27:41
URL: http://blogg.passagen.se/ustinaz/
Postat av: Ulrika

Undrar om man är någons lik i garderoben? Ligger man och skramlar någonstans, gör nätterna jobbiga för någon?
När jag dör då vill jag ha kommit ut ur alla garderober. Men jag undrar om det är så det fungerar. Antagligen kommer man få sitt dödsbo, i ett hörn, i någons garderob.

2007-07-30 @ 18:44:17
Postat av: Anna

För första gången i mitt liv fick jag, just i dag, en kommentar på min blogg där en person bad mig ta bort det den skrivit tidigare...
Det kändes fint att kunna göra samma sak för en annan som du gjort för mig! *kram*

2007-07-30 @ 19:58:13
Postat av: Stefan

Du har haft otur. Du har bara haft "dåliga" ex. Själv har jag bara haft bra ex och träffar eller pratar med nästan allihopa emellanåt. Igår var t.ex, min gamla särbo från 00-04 här och vi fixade spareribs och drack vin. Kul! Vad jag menar är att det faktiskt kan vara så att det är alldeles underbara ex, men att just hon och jag inte funkar i ett parförhållande, dvs bo under samma tak. Men i övrigt hade vi det jävligt fint. Och jag är glad för att det funkat så. Varför skulle man inte kunna fortsätta med det som var bra? Äta, älska, gå ut, semestertripp. Sexbehovet är ju ändå en drift som jag hoppas att jag aldrig kommer att reducera.
Så jag tror att du hade otur ...
S

2007-07-30 @ 22:56:08
Postat av: Gabriel

Huruvida man kan ligga med ett ex eller ej, beror på X:ets färg. Man bör inte ligga med röda X. Men om man har ett grönt X i sin minnesbank så går det bra. Problemet är att båda parter måste ha gröna X. Inte sällan har minst en av parterna ett rött. Känslomänniskor har ofta röda. Jag har en del röda.
På tal om ex. För ett par veckor sedan stötte jag ihop med ett gammalt ex. Ja, hon är gammal även bokstavligen talat. Hon är den äldsta kvinna jag har haft sex med. Idag är hon 65. Jag såg henne före hon såg mig, vilket alltid är bra. Jag behöver lite mental förberedelse innan ritualen, särskilt med henne, hon är mycket intelligent.
Hon stod i kön till fiskavdelningen och jag kunde betrakta henne i lugn och ro. Jag började uppifrån. Det är fantastiskt vilket fint hår många äldre kvinnor har. Jag tror att det beror på sunt leverne och bra schampo. Ansiktet var lite åldrat sen sist. Men det gjorde nästan inget. Hon har markerade drag och de hade förstärkts en aning. Halsen fortfarande fin. Bysten fortfarande oansenlig. Hon tillhör den generation som inte har fixat brösten. Jag minns inte att det var något problem, när det var hon och jag.
Jeans, som alltid. Ingen kunde bära upp ett par jeans som hon. Men nu? Med en känsla av vemod tvingades jag konstatera att hennes stjärt som, efter hennes hjärna, är hennes främsta tillgång påtagligt hade dragit sig nedåt. Var fanns päronet?
Var hon fortfarande sexig? Med de minnesbilder jag har inom mig så blev svaret ett oreserverat ja. Men objektivt då, var hon fortfarande sexig? Jag hann inte fundera så långt, för hon la sig mot fiskdisken, hävde sig upp och pekade nedåt mot lämplig fiskfilé. Sträckningen uppåt, lätt framåtböjd, gjorde att även stjärten följde med och fram trädde ett fantastiskt päron, större än på vår tid. Kåtheten inom mig slog till med full kraft. Hon betalade och gick.
Jag stoppade henne inte. Hon är ett rött X.

2007-07-31 @ 14:45:40
Postat av: unni

Tack, snälla ni! Vilka sköna betraktelser och berättelser! Mucho intressant... Jo, det händer ju att nåt ex hör av sig, men de känns inte röda eller gröna, utan blir bara en grönröd sörja, detvillsäga grå.
//Bunni

2007-07-31 @ 15:54:36
Postat av: Kenta

Exkexsex e nixpixmix.

2007-07-31 @ 20:37:55
Postat av: Cat

Jag förstår mig varken på Bergman eller Exsex. Bergman är lika med skräck under min barndom.

2007-08-02 @ 22:55:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0