LET'S GO BANANAS!

image120

Det är så roligt det här med "världsartisten" ("TB"). Eller roligt är det ju inte alls egentligen. Men det blir liksom underhållning ändå när jag läser rubrikerna och neddragarna i kvällspressen medan jag står i kö för att få betala mina rättvisebananer. Billy Butt exempelvis. Han vittrar morgonluft och träder fram för att "hjälpa" den våldtäktsanklagade TB att få en rättvis prövning. Den han anser att han själv aldrig fått efter sin åttonde ansökan om resning efter att ha blivit dömd för nio våldtäkter.

Kan inte låta bli att förundras över hur dömda våldtäktsmän och andra misogyner känner sig så ohyggligt kränkta över att inte få ägna sig åt sina förnedringslekar ifred. Det är ju så orättvist att just de blivit avslöjade. Och det kan man förstås tycka, fast i omvänd bemärkelse: det är orättvist att inte fler torskar dit.

Jag står där och håller i mina bananer som jag betalar dyrt för av samvetsskäl. Och tänker på det överseende som många har med män som beter sig ruttet mot sina anhöriga eller chefer som uppträder despotiskt, förgiftar miljön i hemmen och på arbetsplatserna. Men bananerna, de ska vara rättvisemärkta minsann.

Tänk om vi började ställa samma krav på människor som på bananer!

Kommentarer
Postat av: Maria St

Hej Unni!
Jag blir alltid glad av att läsa hur du får till det!
Trots att jag har halva kvällen kvar i tvättstugan...
Ja det är förskräckligt synd om de stackars misogynerna.Det är hemskt att de blir så orättvist behandlade!
Ha en bra kväll/Maria

2007-11-12 @ 19:25:50
Postat av: Maria St

Hej Unni!
Jag blir alltid glad av att läsa hur du får till det!
Trots att jag har halva kvällen kvar i tvättstugan...
Ja det är förskräckligt synd om de stackars misogynerna.Det är hemskt att de blir så orättvist behandlade!
Ha en bra kväll/Maria

2007-11-12 @ 19:28:45
Postat av: norrland

fast lite synd är det ju om dom...synd att dom inte verkar förstå annat än varandra så efter din inhandling går ju tankarna direkt till banana split

2007-11-12 @ 19:46:12
Postat av: Dionysos

Jag som bor i landsbygden svär ofta över tidningarnas döljande av kändisars övertramp och dumheter. Det är som om alla vet vem det handlar om utom jag.
T.B ?
Thory Bernhards? (knappast).
Thommy Berggren? (kanske! han ställde in en inspelning på SVT förra fredagen...men är han "artist"? (knappast) skådespelare möjligen, eller har varit.

Nu skriver Unni ("T.B"). Men inte ens det är ju något klargörande. Det enda klargörande där är ju att Unni vill berätta att hon vet vem det är. Men inte vill skriva ut namnet...
Intressant att dom som vet så kollektivt håller tyst om namnet. Även om "alla" vet vem det är.

Och banarnerna, (en banan, flera bananer, dom banarnerna) rättvisemärka människor... intressant men svårt. Det kan ju inte en myndighet göra...så vem...våra kompisar, mamma och pappa? Våra fiender?

T.B, vem är det?

2007-11-12 @ 23:16:43
Postat av: Monkeygossip

"TB" är alltså Tito Beltran. I övrigt tycker jag den här bloggen urartat till mest underhållning av buskiskaraktär. Roligast just nu är Miss Piggy.

2007-11-12 @ 23:52:45
Postat av: ylva

så e de...och magkänslan att han (TB) hade dessa tendenser har funnits lääänge. Skit ska med skit förgöras!!!

2007-11-13 @ 12:33:30
Postat av: Patrik 27

tjejer. Ni har missuppfattat det manliga släktet totalt. Seriöst. Helt TOTALT. Vi visslar inte på en tjej på stan för att vi anser att vi har "rätt" att göra det. Vi gör det för att somliga kvinnor är så jävla vackra. Och om jag ska dra en parallel till våldtäktsmän så tror jag inte att dom känner sig "orättvist" behandlade och tycker synd om sig själva. Helt fel tänk av er. Jag är säker på att dom inte tycker synd om sig själva. Däremot verkar vissa göra allt för att framställa sig som oskyldig. Det är en viss skillnad. Jag känner igen denna "tjejtolkning" från ett förhållande jag hade med en tjej. När jag hade slått upp knäet i en fotbollsmatch och låg o hade ont på soffan så fick jag av en annan vän höra att hon då hade trott att jag gjorde det för att få empati från henne. Det handlar ofta inte om detta. Vi tycker sällan synd om oss själva och vi har inte alls samma listiga taktik som många kvinnor måste klara sig med i arbetslivet. Vi har ofta inte samma taktik-tänkande som tjejer. Vi tycker inte synd om oss själva och vi försöker inte få omgivningen att tro det så ofta. Tjejer på skolgården kan få sin vilja igenom genom att hon antar rollen som "offer". Ni har en taktik bakom detta utspel. Som killar ofta går på. Men vi killar använder oss sällan av denna känsla. Vi tycker alltså sällan synd om oss själva för att få omgivningen att tycka det samma. Ett tips bara. I övrigt tycker jag det är konstigt att en dömd våldtäktsman får uttala sig om en annan. Varför får han publicitet i tidningarna?

2007-11-13 @ 13:04:47
Postat av: Patrik 27

en rättning bara. Jag menade att det är konstigt att en dömd våldtäksman får uttala sig om en annan som är misstänkt för ett brott. Vad nu brottet består i.

2007-11-13 @ 13:07:53
Postat av: Mia

unni, jag tror jag gillar dig...men den här miss piggy vet inte vem hon e men till henne vill jag säga att stackars henne hon kan slicka fisk itot tacka vet jag stadiga stånd, mumsi, mumsi...

2007-11-13 @ 20:50:47
Postat av: Mia

unni, jag tror jag gillar dig...men den här miss piggy vet inte vem hon e men till henne vill jag säga att stackars henne hon kan slicka fisk itot tacka vet jag stadiga stånd, mumsi, mumsi...

2007-11-13 @ 20:51:33
Postat av: unni

Monkey-whatever - kan inte du lägga av nu? Dina enfaldiga kommentarer drar ner standarden katastrofalt. Om nån ägnar sig åt burleskeri så är det du.
Patrik 27: Vilka är "vi"? Är du en självutnämnd representant för hela manssläktet? Vem gav dig isf det mandatet?

2007-11-13 @ 23:18:43
Postat av: Anonymous

Unni: Man kan kanske utgå ifrån att Patrik 27 inte är talesman för alla killar, han GENERALISERAR en aning. Men det finns kanske stråk i hans resonemang som är tänkvärt ? Precis som det finns tänkvärdeheter i en del av dina generaliserande inlägg.

2007-11-14 @ 10:28:58
Postat av: Maria

Jag kan inte förstå hur du kan tycka att det är "kul" med den här media-cirkusen kring en person som visserligen blivit åtalad i ett fall men som har blivit friad på alla punkter. Det som dyker upp nu har ju personen i fråga inte ens blivit förhörd om själv. Hur kan man se det som "underhållning" när media agerar domstol och dömmer innan ens åtal finns. Är det inte ganska allvarligt att kvällstidningarna alltid går in och kanske stör i ett pågående rättsfall, finns det inte gott om tid att hänga ut folk efter att en domstol förklarat någon som skyldig?!
Jag är själv kvinna och jag tycker att det är för jävligt att kvinnor alltid görs till offer! innan en fällande dom så borde ingen vara mer skyldig än någon annan. Det kan ju faktiskt vara så att det inte är sanningen som har kommit fram. Skulle vi vilja se den här typen av media-drev mot våra pappor och bröder, innan de är dömda?!

2007-11-15 @ 13:37:22
Postat av: Remisigrid

I like your website. Its web design is very cool and looks a Web Design Expert work. Regards,

2009-03-02 @ 14:40:51
URL: http://remisigrid.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0