DEN ONDA SOFFAN

Nu har jag sålt den sista reminiscensen från tiden som Gud glömde. Den jättelika djupröda sammetssoffan som mitt ex ville att jag skulle köpa när vi flyttade ihop är äntligen ute ur mitt liv. Det var en soffa som kostade lika mycket som en begagnad Cadillac och som också var stor som en raggarbil. En soffa full av hemska minnen av hur jag satt på helspänn för att vara tyrannen till lags, masserade hans fötter och huvudsvål för att hålla honom nöjd, en soffa där han bredde ut sig så att yngsta dottern inte fick plats fastän den var så kolossal. En soffa som blev hans tron där han fick maten serverad, där jag led mig igenom kvällens pangpangrulle han valt ut, där jag var nära att bli strypt ochsåvidare.

När ungarna kom hem och åt fick de värmeböljor av den tunga mättade röda färgen och klagade på att mitt vardagsrum fick dem att hamna i klimakteriet. Jag erbjöd Babs att ha den i sitt rum, men hon vägrade. Hon hatade soffan lika mycket som jag. Fast jag var snål. Den var ju så dyr. Och varje gång folk kom hem till mig utbrast de: "Men gud, vilken härlig soffa!" I Blocket-annonsen skrev jag: "En riktig mys-soffa." Och det hoppas jag ju att den ska bli för köparen. Han verkade snäll. Han kan säkert ge soffan nya och skönare minnen. Och jag kan börja om med en ny och oskuldsfull soffa. Fast svart ska den vara. Svart som synden.

image106

Bye bye, bad vibrations...

Kommentarer
Postat av: Anonym

http://www.blocket.se/vi/13839502.htm?ca=12_s

Nice, den är såld alltså?

2007-10-21 @ 16:03:58
Postat av: Solis

Bra att göra sej av med sådant som ger dåliga minnen (om det är möjligt på ett enkelt sätt).
Men Svart soffa? På Svart syns väl massa damm och ludd hela tiden? Tänker mer på att du inte ska behöva städa ihjäl dej;)

2007-10-21 @ 19:13:38
URL: http://kosmosanroparsolis.blogspot.com
Postat av: Mick Dundee

Uppblåsbar gummisoffa är the next big thing

Skön unniintervju

http://www.expressen.se/nyheter/1.891347/ett-tag-ville-jag-inte-leva-langre

2007-10-21 @ 19:41:24
Postat av: Joel

läste intervjun med dig i dag i expressen & både jag & min flickvän blev otroligt besvikna då vi läste att du både plastikopererat dig & använder botox.
Trodde aldrig att du skulle sjunka så lågt & bilden av dig förändrades starkt, trist att en förebild försvann där.

2007-10-21 @ 19:46:52
Postat av: Cat

Jag tänkte på soffeländet när jag såg den på en tidigare bild och kopplade ihop den med soffan i boken. Undrade hur du orkade ha den kvar. Men den är jävligt snygg, fast kanske inte så snygg som den skulle kunna vara om man inte vetat vad som har hänt i dess närhet. Lycka till med din nya soffa! : )

2007-10-21 @ 20:37:32
Postat av: Jessan

Helt rätt! Ut med det gamla och in med det nya, varför ha kvar en pryl som gör en illa påmind om det som varit? Även om den nu råka vara lite dyr;)

2007-10-21 @ 21:35:06
URL: http://jessan.filosoferar.se
Postat av: Maria

Till Joel:
Kan det möjligtvis vara så att du ser världen i svart och vitt?
Sluta gnäll och hitta på något trevligt så du blir på bättre humör!

2007-10-22 @ 10:46:50
Postat av: unni

Joel, jag har inte läst artikeln själv, och det förvånar mig att Cissi Hagen skrivit om det där. Hon skulle knappast fråga en man, tror jag, om så pass intima saker. Men jag svarar ärligt på frågor, även här. Jag gjorde ett tuttjobb för femton år sen, när jag ammat fem barn - ok? Helt ok för mig iaf.
Botox har jag testat, jag fick det gratis, men effekten är borta. Big deal?

Vill ni ha en botoxfri förebild bland offentliga personer får ni nog leta länge. Lycka till.

2007-10-22 @ 12:01:41
Postat av: Anette

Städa ut fanskapet ur huvud och hem. Han betalar ingen hyra för varken det ena eller andra stället, han har ockuperat klart nu! Helt rätt och varmt lycka till på alla fronter!
Love // A

2007-10-22 @ 12:52:12
Postat av: Joel

Till Maria:
Mitt uttalande har inget alls att göra med någon sorts svart vit världsbild & jag gnäller inte heller för den delen. Jag utgick bara ifrån det jag läst, även fast det var i expressen som jag knappast litar på.

Till Unni:
Så som Cissi skrev det, fick det att framstå som att du använde botox då & då, fast det är väl inte konstigt att en skvallertidning försöker få kändisar att framstå som dåliga på alla möjliga sätt & vis.
Ja okej, att du opererade dig för femton år sedan efter att ha ammat 5 barn är väl kanske en annan sak, men som du förstår & säkert vet, framstod det inte alls i intervjun.

Icke då, jag har flera förebildar som är helt botoxfria, garanterat. Men I get your point.

Keep up!

2007-10-22 @ 16:53:47
Postat av: Louise

Visserligen är det en artikel i skittidningen Expressen, men den är ändå förvånansvärt dåligt skriven. Vilken seriös journalist skriver tex ett "Ps" i slutet? Shit, vad dåligt. Och på Hagen låter det verkligen som om botox och kirurgi är mellanmål för Unni, vilket faktiskt skapar en lite vriden bild av en feministikon.

2007-10-22 @ 17:47:01
URL: http://blogg.aftonbladet.se/398
Postat av: August

Kan man inte vara fåfäng och samtidigt en feministist förebild?

Har det nån roll om det gäller tuttjobb, tatueringar, botox, smink, kläder?

Jag menar, om man lever jämställt, säger briljanta saker, lever som man lär och står upp emot orättvisor och förtryck... och samtidigt är fåfäng, oavsett uttryck, då torskar man trovärdighet eller? Snacka om att haka upp sig på småsaker.

2007-10-22 @ 18:32:41
Postat av: Gud Själv

Ursäkta mig, men vilken hemsk soffa! Var glad att du blev av med den...

Och vad är det för trams - att bli besviken på folk för att de gör operationer?! Det är väl för bövelen upp till var och en att bestämma över sitt eget liv! Det tyder på en synnerligen usel självuppfattning att behöva sätta andra på piedestaler som de inte bett om.

2007-10-22 @ 18:51:09
Postat av: Joel

Till August: Om man konsumerar botox & plastikoperationer samtidigt som man förespråkar saker som frihet, jämställdhet etc & ska vara för naturliga vacker looken då det är förtryck & förvridna syner som oftast får människor att operera sig, så blir det ju helt fel.

Spelar aldrig någon roll om det är stora eller små saker,
"en 16-årig blev igår natt utsatt för gruppvåldtäckt av...", "tusentals döda i folkmord..",
"pojke misshandlades & torterades av föräldrarna...",

Säg mig vilken av dessa 3 olika rubriker du skulle tycka vore hemskast att se på löpsedlarna imorgon.

2007-10-22 @ 18:57:37
Postat av: August

"En 16 blev gruppvåldtagen av tusentals döda för att sedan bli torterad av föräldrarna", skulle jag nog känna var rätt skräckinjagande!

Vari ligger paradoxen? Man kan inte vara för frihet och jämställdhet och ändå känna att man trivs med att vara fåfäng?

Om man propagerar för den "naturliga looken" för att sedan gå och operera sig och skicka i sig botox, ja då hycklar man.

Är det förtryck och förvridna syner som får folk att sminka sig också? Vart drar du gränsen? Jag går och styrketränar och tycker det är snyggt att vara vältränad. Är JAG förtryckt och har en snedvriden syn?

Frihet kan väl vara friheten att välja själv hur man vill se ut?

Jämställdhet har jackshit med saken att göra. Jag är smått fåfäng - min tjej är det verkligen inte. Betyder det att vi lever i ett ojämställt förhållande?

Slutar en förebild vara en förebild om man får veta att personen skickat i sig några sprutor botox?

2007-10-22 @ 21:02:20
Postat av: lisa

den soffan är ren porr

2007-10-22 @ 22:49:11
URL: http://www.schmut.net
Postat av: gissa

du e världens finaste, sötaste, vackraste, härligaste, bästa, U som i underbar.

2007-10-23 @ 00:00:28
Postat av: Terese

Jag tycker det där är väääldigt svårt.
Om det till exempel inte funnits silikon så skulle ju inte småtjejer gå omkring och spara pengar till plastpattar istället för körkort.

Botox är ett relativt nytt gift på marknaden vad jag vet. Såg att Linda Rosing gjorde det live i TV för några år sedan. *urk*
Om inte Botox uppfunnits och gjort alla stela i nyllet skulle kanske inte människor må dåligt över sina rynkor, eller sina bröst som börjar hänga.

Om en mogen kvinna med rejäl livserfarenhet. Vem det än är, vill ha tillbaka lite av sin ungdom, få Bh.arna att sitta bättre eller vad det nu än kan vara, är ju iallafall det MER okej än 17-åriga Lisa som är rädd för att inte få några killar annars?

Å andra sidan behövs det förebilder för det börjar kännas rätt läbbigt med alla preparat.
Jag sminkar mig, som fään för det är roligt. Men jag är bara 22 och har inte fött några barn. Jag har heller ingen rynka.

Men den dagen jag får, kanske jag oxå proppar in plast för att jag saknar mina bröst som dem var.

Om vi inför en åldersgräns då?
Du måste vara MINST 35 och fött två ungar och lova att du inte viker ut dig!! Och att du inte gör det för någon annans skull än din egen.
Men hur vet man det? Vi är redan produkter allihop...

Förlåt, nu fladdrade jag iväg rent okristligt.

2007-10-23 @ 01:53:57
URL: http://tackytess.blogspot.com
Postat av: Elina

Från soffa till botox.. Skönt att göra sig av med gammalt skrot som påminner om olyckliga tider, det har jag gjort flera gånger. Känns rätt och befriande. Vad gäller botox, vem bryr sig? Det är väl hur man tycker och tänker och agerar som räknas. Låt oss inte hyckla för mycket om att utseendet inte spelar någon roll. Alla vet vi väl att en vacker utsida inte automatiskt utesluter en vacker insida. Lite Jantelagen över det hela.
Nu till soffan igen: inte så rolig, bara att skicka..! :-)

2007-10-23 @ 10:32:44
Postat av: Joel

Till August: Du säger att du tycker det är snyggt att vara vältränad, men varför vill du vara det? Kom inte & säg att det är för din egen skull bara, du mår kanske bättre, men varför?
För att du får bekräftelse genom att känna dig vältränad inför andra, du lever genom andras ögon, mer eller mindre, jag vet ju inte hur det här fallet ligger till, det kan ju vara så att du tränar för din hälsas skull eller kanske tävlar inom någon sport eller t o m tävlar inom styrkelyft etc.

Jag säger absolut inte att det är fel, då man vill se fräsch ut, men det bästa är väl att försöka se till att det inte går ut över annat, tänk på vad du kunde ha gjort istället för att ha spenderat de där tråkiga & jobbiga timmarna på något för ditt utseendes skull.
Att välja hur man ser ut, kan väl i 90% av fallen kopplas ihop med att leva genom andras ögon.
Du klär upp dig & gör dig snygg, för att du tror att folk ser dig så väl när du är utanför hemmet, man är för egocentrerad & tror att folk kollar en andra gång på en när det egentligen handlar om att folk är så egocentrerade att de inte kollar på annat än sig själva.

Jag säger inte att jag lever efter allt det här, att jag inte bryr mig om mitt utseende, att jag inte klär upp mig etc, men jag är medveten om vad jag gör & jag erkänner det själv.

2007-10-23 @ 20:13:38
URL: http://kalasjnikov.bilddagboken.se
Postat av: Patrik 27

Joel

naturligvis tränar man för att få en snygg kropp och därmed få en snygg tjej.

Finns väl snart ingen storstadtjej som vill ha en otränad kille. Killar har ENORMA krav på sig. Dels så bara SKA vi vara familjeförsörjaren. Vi SKA ha mycket pengar. Vi ska vara ödmjuka,jättegulliga samtidigt som vi inte FÅR vara FÖR snälla. Vi ska ha 6-pack på magen om vi inte är en rik 55 årig TV-magnat som har så mycket pengar att han får tjejer ändå. Vi ska ha en fin bil,fin lägenhet och ha jättestora snoppar. Har man en liten snopp så ska man vara en MÄSTARE med tungan istället.

Just därför är jag feminist. Endast feminism kan ändra dessa könsroller. Att ändra könsroller gagnar inte bara kvinnorna, utan även killarna.

2007-10-24 @ 12:53:22
Postat av: Terese

Patrik 27;
Tar du inte i lite nu?
Jag kan avslöja en sak. :)
Bland mina tjejer finns det inte en endaste som snackar om stora grova kukar EVER! Det har väl funnits något litet fall där snoppen var 10 cm i erigerat tillstånd som väckte lite fniss och besvikelse men dem fortsatte knulla iallafall för det mannen gjorde i övrigt var tydligen gudabenådat.

Med den synen tror ju en kille med stor kuk att han inte behöver göra någonting annat än att daska omkring med DEN men det är ett rätt lågt antal kvinnor som kommer enbart av penetrering. Det har hänt mig EN gång när jag var 15 och aldrig sedan dess. Kanske mer information än nödvändigt men här skäms vi inte.
Vad brudar snackar om mest om män i sängen är om han är bra med förspelet. Inte hur hårt han kan dunka på med sin tremetersballe.
Snarare klagar vi om dem är för stora.

Jag finner män med svällande muskler, tribaltatueringar otroligt avtändande. Ge oss rufsigt hår och charmiga leenden. :)

2007-10-24 @ 14:48:38
URL: http://tackytess.blogspot.com
Postat av: Louise

Kan bara hålla med Terese till 100%.
Dessutom har jag aldrig haft någon som försörjt mig utom jag själv. Skulle aldrig falla mig in att ha en man till det.

2007-10-24 @ 15:15:15
Postat av: Anna Å

Håller också med Therese. Och visst är det en förlegad syn att det är mannen som ska försörja kvinnan. Men jag ser ändå inget skamligt i att bli försörjd av sin partner i tider i livet när det behövs, men det kan ju naturligtvis vara åt båda hållen. Hemma hos mig är det sambon som står för den huvudsakliga inkomsten, vi är relativt nyutexamnierade båda två, men det är inget jag skäms för utan är glad för att jag kan ägna mig åt meriterande deltidsuppdrag för att kunna få ett kvalificerat heltidsjobb i framtiden.

2007-10-24 @ 17:10:03
Postat av: Alice

Unni verkar dessvärre vara en desperat kvinna.

2007-10-24 @ 19:15:57
Postat av: unni

Vad tusan menar du, Alice? Var kom den ifrån?

2007-10-24 @ 20:15:50
Postat av: G

Å andra sidan, vem fan blir inte desperat av att leva i patriarkatet???

2007-10-24 @ 20:39:24
Postat av: Patrik 27

Ja men kom igen nu tjejer ! Självklart vill ni att er kille ska ha ett fint jobb. Självklart vill ni ha en kille som tränare lite då o då utan att vara en Arnold-kopia för den sakens skull. Men rätta mig gärna om jag har fel. Jag ville med mitt tidigare inlägg klargöra att det i dagens samhälle också ställs krav på killar. Vi är också offer för könsmaktordningen. Tjejer vill (generellt sett) vill att vi ska fixa stereon,bilen, kunna snickra när det behövs. Då är man en MAN.
Vi måste också ha snygga kläder och vara modemedvetna. Vi tävlar också mot andra killar i snygghet. Den killen som inte går o fusktränar (betyder att man tränar biceps o triceps och bröst, men inte benen) dansar inte med dom snyggaste tjejerna på krogen heller. Tjejer HAR krav på killar utifrån den rådande ordningen. Ni vill ofta ha en kille som har en bra lön. Och skulle ni inte ha det nu så är jag helsäker på att önskan fanns inom er från början. Det är naturligt. Inte ert fel. Men saken e den att det ställs krav på oss killar också. När jag studerade var det viktigare att köpa ett gyymkort för CSN-pengarna än att köpa all kurslitteratur. Gud nåde den kille som inte är vältränad och har snygga kläder. Han har inte en chans att skaffa tjej. Helt seriöst. Krav finns på oss killar också. Vi är dock inte lika villiga att erkänna detta för varandra. Vi får ju inte prata känslor med varandra. Vissa killar kan inte ens prata om djupa saker. Hoppas ni fattar min innebörd även om den e skriven i morgontrötthet och lite sådär med känsloaffekt hehe.

2007-10-25 @ 10:46:20
Postat av: Anna Å

Patrik 27: Har du missat att människor är olika och därmed söker efter olika saker hos sen partner och att det finns något som kallas personlighet som för de flesta är ganska viktigt? Det finns nog inte en enda man med en kvinnlig partner i min umgängeskrets som uppfyller alla de krav som du menar är så viktiga. Och ändå har deras kvinnor uppenbarligen fallit för dem. Men, nu vet jag inte om mina tankegångar är helt ute och virrar, är det så att du bor i ett litet samhälle? Maskulinitetsidealen ser ju olika ut på olika ställen och är varierar pga olika faktorer.

2007-10-25 @ 11:28:21
Postat av: Joel

Till Patrik 27;

Jag måste säga att du verkligen har en inskränkt syn på tjejer, säkert mer än så också.
Om min flickvän hade haft såna krav som du skriver om, så skulle jag aldrig ge henne mitt hjärta.
Jag menar, om en tjej är såpass patetisk att hon har sådana krav, så ska jag kunna ställa lika höga (men dumma) krav på henne, eller helt enkelt förstå att hon inte är värd mig

2007-10-26 @ 15:36:00
Postat av: Patrik 27

Joel

Killar borde ju ställa samma krav på tjejer som tjejer ställer på killar. En tjej med egen karriär borde ses som något attraktivt. Jag ville bara påtala som sagt att det ställs krav på killar. Också. Min syn på tjejer är inte inskränkt. Den e kanske annorlunda än den du har. Det finns många tjejer som inte har lika stora krav som jag skrev. Men det finns många som har det. Det är väl bara att gå in på lunarstorm eller nån annan community för ungdomar. Gå in i en random-tjejs galleri och vips så ser du foton hon lagt upp. "Min pojkväns bil". Varför inte skaffa en egen bil? Så att pojkvännen kan skriva "min flickväns bil".

Asså försök att förstå det jag säger. Jag är feminist, ur en killes perspektiv också!

2007-10-26 @ 17:30:53
Postat av: Joel

Patrik 27

27:an i ditt namn står väl för 27?
För i den åldern har man oftast sluta vara en hangaround på lunarstorm.se & sluttat kolla in små tjejer som har bilder på sin pojkväns gamla volvo eller golf.
Ingen av mina vänner av det kvinnliga könet har såna krav, de har knappast krav alls faktiskt, förutom sånadär små saker, inte tar droger t ex.

Jag tycker inte man ska ställa massa krav på andra personer, om ni inte naturligt funkar ihop, så är det väl ödets väg så att säga.
Visst kan man man & bör försöka hitta sina dåliga sidor & ändra på dom, men inte personligheten.

Så, det jag försöker säga är att de där kraven du snackar om, om jag skulle träffa en person som har sådana krav, så skulle jag nog garanterat rata kontakt.

2007-10-27 @ 08:50:47
Postat av: August

Från:

"jag & min flickvän blev otroligt besvikna då vi läste att du både plastikopererat dig & använder botox.
Trodde aldrig att du skulle sjunka så lågt & bilden av dig förändrades starkt, trist att en förebild försvann där."

Till:

"Jag tycker inte man ska ställa massa krav på andra personer"

2007-10-27 @ 10:00:35
Postat av: Joel

August

Jag anser inte direkt att jag ställer krav på Unni då jag knappast känner henne?
Ställer väl mer krav på synen av henne så att säga

2007-10-27 @ 17:01:27
Postat av: August

Alltså nu tror jag nästan du driver med mig. Så här dum kan ingen vara.

Du ställer alltså inga krav på Unni som person utan bara på "synen av henne", som skall vara silicon och botoxfri för att bli godkänd??

2007-10-27 @ 17:48:51
Postat av: Joel

kraven är för att hon ska fungera som en förebild så att säga, men hon berörs ju knappast av de kraven & de är bara några som ändå finns för mig själv.

2007-10-28 @ 02:45:34
Postat av: SaraMy

Alldeles för sent att yppa åsikt egentligen, men vad har botox med soffa att göra och är det bara jag som småskrattar åt att det som vanligt diskuteras hur en kvinna ser ut (eller väljer att se ut) istället för vad hon säger? Pah, tröttsamt..

2008-11-02 @ 15:03:39
URL: http://heartsandunicorns.blogspot.com
Postat av: Pedertilda

Just found this site and will find it a great use as I collect Sask. postmarks and need to find the location on a map to fit into my pages. Will pass this site onto other collectors who will find it very useful.

2009-02-10 @ 12:00:24
URL: http://pedertilda.myblog.es

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0