HAREMMODELLEN

image101

Varför inte ett harem?
Många gånger har jag tänkt på hur det skulle vara om vi upplöste kärnfamiljen och istället klustrade ihop oss i haremkonstellationer. Om man bara tabubelade sexuella övergrepp och förtryck skulle jag inte alls ha nåt emot att sällskapa med sköna damer i en prunkande oas där en man släpade hem brödfödan åt oss. När man tröttnat på att ha sex med mannen får han ta in en ny kvinnlig konkubin, som givetvis först ska granskas av oss andra.

Man slipper vara ensam, det finns alltid sällskap från medsystrarna, och vi sköter barn och hushåll gemensamt. Och givetvis tar vi också hand om varandra. Mannen får inte ta in fler kvinnor än han kan försörja. Han levererar materiellt välstånd och vi levererar skönhet, intelligens och trivsel.

Nähä, det skulle inte gå, tänker ni. En man kan inte försörja ens en kvinna idag. Men beror inte det på att vi måste översätta allt till pengar? Underhållningsindustrin är gigantisk, den försörjer massor av människor. Väldigt mycket av det vi konsumerar idag är mjukvara, information, och mjukvaruproduktionen livnär också fullt med folk. Pengar cirkulerar friskt inom dessa geschäft, fast egentligen skapas väl ingenting där som går att äta och värma sig med? Uppenbarligen har vi här i västvärlden mat så det räcker. Löner är bara ett sätt att fördela det som produceras. Och producera kan väl karlarna göra. Så kan vi kvinnor ägna oss åt kultur och underhållning. Hålla igång skolväsendet och vårdsektorn. Sköta ekonomin så att inget onödigt slöseri kan pågå. Skissa upp riktlinjer för vad som gagnar hela gruppen, inte bara några enstaka individer. Sånt vi kvinnor sägs vara så bra på. Det enda vi kräver i gengäld är att få vara mätta och varma och materiellt trygga.

Är jag ute på djupt vatten nu? Men vänta... är det inte ungefär så vi har det idag? Bortsett från att vi kvinnor inte får bestämma över alla de områden vi är så bra på att ägna oss åt? Bortsett från att sexuella övergrepp och förtryck inte är tabubelagt? Åtminstone inte så mycket så att det märks särskilt mycket.

Rätta mig gärna om jag har fel.

Kommentarer
Postat av: Eva

Nej, bevare mig väl. Skulle aldrig stå ut att umgås med så många kvinnor som intrigerar dagarna i ända!

2007-10-14 @ 20:28:06
Postat av: Mick Dundee

"Sköta ekonomin så att inget onödigt slöseri kan pågå."

Hmmm, det där gjorde mig fundersam. Alla mina jobbarkompisar, som är töser, och alla andra tjejbekanta älskar shoppingrundor, spa, kläder, resor, restaurangbesök mm, mm, mm, mm .. :)

2007-10-14 @ 22:06:02
Postat av: My

Kanonidé!
Ett win-win-koncept!

2007-10-14 @ 23:36:32
Postat av: isabelle

men det är fel om det bara finns haremversionen med fler kvinnor än män.
ska det finnas motsatsen också.

2007-10-15 @ 08:15:01
URL: http://whiteandnerdy.blogg.se
Postat av: Stefan

"Sköta ekonomin så att inget onödigt slöseri kan pågå."

Här är ett område som jag kan. En definitionsfråga är vad som är "onödigt" men om vi inte grottar ner oss i det så är det en STOR majoritet av alla impulsköp som görs av kvinnor. Tror att siffran ligger närmare 80 %.

Var på världens största mässa för s.k. gift shop's i Birmingham för ett par år sedan. När jag uttryckte min förvåning över hur mycket SKIT som de försökte sälja - och sålde - och som jag aldrig skulle ens överväga att köpa, så fick jag kommentaren: "Well Stefan, first of all you're of the wrong sex".

2007-10-15 @ 09:49:52
Postat av: Anna Å

Om man talar om slöseri med pengar/impulsköp så är det nog så i min egen umgängeskrets att kvinnorna köper mer saker MEN det männen köper är ofta dyrare saker. Hmm, ja, bara en tanke... Drar inga generella slutsatser av det, för allas värld ser ju inte ut som min.

2007-10-15 @ 10:42:15
Postat av: Stefan

--> Anna Å:
Du har alldeles säkert rätt i det. Det var därför jag gjorde reservation om "onödigt" och markerade impulsköp. För hur det står till i andra fall vet jag inte säkert.

Vi killar/män är generellt sett säkert mer intresserade av att tjacka en ny laptop, borrmaskin eller bil än vad kvinnor är och det kan säkert betraktas som onödiga ting det med.

Undantag finns.

2007-10-15 @ 11:06:48
Postat av: Terese

Nä jävlar.
Stefan förpestar den här OCKSÅ!

2007-10-15 @ 14:42:55
Postat av: Stefan

--> Terese: Saknar du helt analysförmåga, Terese? Eller är du inte läskunnig. Det är bara 4½ rad text.

Om du läste så skulle du se att jag håller med Anna Å.
Men sådana petitesser bryr du dig väl inte om. Tänk innan du skriver.

2007-10-15 @ 14:51:57
Postat av: Anette

Snälla, svara inte på det han jiddrar om så kanske han ledsnar...
A

2007-10-15 @ 14:53:34
Postat av: Terese

Anette. Du har rätt.

2007-10-15 @ 15:03:09
Postat av: Stefan

Ta det lugnt. Debattera seriöst med det jag tycker ni är, ärthjärnor eftersom ni inte läser vad man som skrivs och inte bryr er i det sakliga innehållet, det gör en bara trött. Så jag kommer strax att runda av det här för den här gången. Skall bara följa avslutningen. Och återkommer vid senare tillfälle kanske. Ni kommer nog att sakna mig.

2007-10-15 @ 15:07:29
Postat av: ola

Jo, j kan läsa mellan raderna & se vad Unni igentligen vill komma åt... en liten tanke bara:

Jag har säkert fel, det brukar j ha. Men är det inte ofta (inte alltid) kvinnor med just denna ngt märkliga syn på män som hamnar i sopiga förhållanden igen & igen... & igen? Underkastelse i varierande form erbjuds emot hopp om trygghet & bekräftelse liksom. Tro f-n att osäkra gossar tar chansen & får känna sej som "män" genom att utöva meningslös makt. Som sagt, j har säkert fel...

Hursomhelst, hade j varit en kvinna som tagit mej ur en så'n situation skulle j säkert också kännt mej nedrigt lurad av manssläktet & närt ett allmänt småhat & nedslående misstänksamhet... men frågan är om det hade varit så förbaskat konstruktivt.

Om j har ngn lösnig eller visa ord att erbjuda herskapet? Absolut inte! J är en högst ordinär, konflikträdd grabb som inte har nå'n lust att ge mej in i föregående bloggs "diskussionsnivå". Att skapa ballans i en enögd "diskussion" genom att slänga in ett lika enögt öga till skapar oftare skelögdhet än djupseende har j fått för mej. Har dessutom ingen egen erfarenhet av maktutövande förhållanden så hur skulle j kunna veta ngt av värde?..

Nej, j vill inte ha ngn protest-replik ifrån Stefan
e l l e r
hans antagonister. Skrev bara av mej tanken som dök upp.

Ja, det finns säkert en massa ogrundade dumheter i dethär inlägget.

Puss & kram på er! (Rocky hälsar)

2007-10-15 @ 16:23:12
Postat av: Gulligullan koko som en gök koko

Du är populär i dessa kretsar Stefan! Hur lyder framgångsreceptet??

Du kanske skulle starta feministisk raggskola; "så raggar du med framgång bland feminister", kan vara parollen ;)

2007-10-15 @ 16:31:59
Postat av: Stefan

--> Gulligullan:
Coolt förslag. Jag skapar ju i alla fall elektrifierad kontakt. De skulle älska mig.

Framgångsreceptet? Är väl att säga vad man tycker. Och stå upp för det.

Bloggen skulle i alla fall bli mindre intressant utan mig. Fan, det är över 110 inlägg i förra. Om inte Unni skrev så provecerande och jag och några med mig är med och kommenterar så är det ju bara en massa joller från enögda likatyckare som söker bekräftelse.

2007-10-15 @ 16:44:27
Postat av: Stefan

Fast egentligen vill man ju inte ragga bland enögda feminister.

2007-10-15 @ 16:48:35
Postat av: Eva

Som jag sa i mitt inlägg - kvinnor intrigerar gärna. Här genom att förfölja Stefan. Det är väl bara bra om någon har en annan åsikt. Hur skulle annars debatten bli?

2007-10-15 @ 17:07:59
Postat av: Gulligullan

Härligt att du gillade förslaget. Du och Unni kan kanske slå era påsar ihop. Hon kan styra upp en haremskola, och du raggskola. :) Ni kanske kan bli vänner för livet.

Ibland kan man ju verka så olika men om man bara diskuterar på ett nyanserat sätt så brukar det ju sluta med att man inte har speciellt olika åsikter i grund och botten. Och det gäller speciellt om man tänker nätet vs real life.

2007-10-15 @ 17:15:36
Postat av: Anette

Kärlek börjar alltid med bråk. Kanske älskar vi varandra oerhört mycket. Vi skall väl inte försöka mobba människor vi inte håller med. Whats so funny about peace love and understanding?

2007-10-15 @ 17:33:02
Postat av: Micke

Så här står det idag i Aftonbladet...

------------------------
Varje dag våldtas kvinnor. Varje dag får svenska kvinnor fysiska och psykiska skador av mäns övergrepp. Ett fåtal fall leder till åtal och ännu färre fall leder till fällande domar.

I morgon, den 16 oktober, faller domen i det uppmärksammade våldtäktsmålet som kallas Stureplansmålet. Två män står åtalade för att ha våldfört sig på en ung kvinna som också skadades i underlivet.

Oavsett om männen fälls eller frias faller en skammens mantel över alla oss män. Det finns fortfarande, år 2007, män som slår och våldtar kvinnor.

Vi män som inte slår och inte våldtar har ingen kollektiv skuld i brottsligheten, men vi har ett gemensamt ansvar att försöka göra något åt eländet.

Vi måste förändra attityder och beteenden hos den minoritet bland män som inte respekterar kvinnor.

Vi måste ta debatten i fikarummen, på arbetsplatser, i glada vänners lag, på fotbollsläktaren, i omklädningsrum, på golfbanan och på barerna runt Stureplan. Låt oss ta debatten i vår närmaste omgivning om hur vi ser på en kvinnoförnedrande jargong och på våld.

Riktiga män vet när en kvinna vill och inte, och det är skitstövlar som inte förvissar sig om det. Det är skitstövlar som penetrerar en tjej som är så berusad att hon inte kan bedöma vad som pågår.

Låt oss den här gången hålla frågan vid liv längre än mediernas sökljus brinner. Om vi, i de sammanhang vi kan, talar högt och tydligt om vad vi tycker i dessa frågor är mycket vunnet.

Ingen man som slår eller våldtar ska känna minsta tvekan om att hans beteende möter förakt hos andra män. Att använda våld är i högsta grad omanligt.
------------------------

...Och det tror jag alla normalt funtade män kan ställa upp på. Men vad tycker ni alla som skriver att man rent konkret kan göra åt kvinnovåldet. Det är lätt att tjafsa på nätet om vem som gjort/sagt vad, men det hjälper inte den våldtagna kvinnan nämnvärt. Fram med lite konkreta förslag. Dialog? våld? lönnmord? förebyggande åtgärder? tortyr? Låt era tankar vandra ...

2007-10-15 @ 18:35:19
Postat av: Stefan

--> Micke:
Den sista frågan först. Min högst privata och den mest primitiva och första åtgärden är att för fan skära pitten av våldtäktsmännen (om våldtäkten är bevisad). Dödsstraff är ett för milt straff för de idioterna, men i mina mest primitiva tankar så är även det definitivt ett alternativ! Det enda som är värre är våldtäkt mot barn, pedofili.

Jag instämmer i referatet från Aftonbladet. Jag har tidigare skrivit om integritet. Integriteten - som jag hävdat här på nätet - kräver att vi alla står upp i alla sammanhang mot våldtäkter, men även mot sådana saker som drogning av tjejer (och andra) på krogarna. Stå upp för den rätta saken! Hävda den!

Det betyder inte att jag accepterar att man får tulla på bevisningen. Jag har själv haft att göra med en tjej som falskt anmälde sin pojkvän för "hustrumisshandel", allt som hämnd för att han inte gick tillbaka till henne. Där talar vi om psykopati, big time. Gissa vilken vånda han tvingades gå igenom.

2007-10-15 @ 18:59:37
Postat av: Eva

Det allra viktigaste skyddet mot våldtäkter är att kvinnorna värderar sig själva högt. Där saknas det fortfarande mycket. Om hon värderar sig själv låter hon inte kreti och pleti komma nära. Så fort hon märker att en man inte respekterar henne ska hon gå (det finns oftast många tecken på detta innan själva våldtäkten).

2007-10-15 @ 19:53:36
Postat av: Anna Å

Det allra viktigasre skyddet mot våldtäkter är att männen värderar kvinnorna högt. Där saknas det uppenbarligen fortfarande en del. Om han värderar henne låter han bli att komma nära om hon inte vill. Så fort han märker att hon inte vill respekterar han henne och går.

2007-10-15 @ 20:21:54
Postat av: Eva

AnnaÅ: Ja, jag håller med dig om att det skall vara så i Utopia. Men vi är inte där än och kommer aldrig dit. I en så nära relation som kärlek måste kvinnan och mannen skydda sig själva om det känns fel. Tyvärr fungerar inte alla människor perfekt - det är bara att inse. Känslomässiga störningar som kan vara medfödda eller förvärvade kan aldrig uteslutas.

2007-10-15 @ 20:40:22
Postat av: Micke

Stefan - en del våldtäktsmän vill faktiskt bli kemiskt kastrerade, för de känner själva att de aldrig kommer bli "friska" annars.

Det är lätt att man blir fundamentalist när det gäller sådana här frågor. Kanske lite piskstraff, som de utdelar i vissa muslimska länder, fast de är förstås inte mot våldtäkter, utan mot homosexualitet,eller om kvinnan bedragit sin man.

Eva har ju en given poäng. Hur mycket skit är beredd att ta definerar ens egenvärde, och att gå så fort personen visar sina respektlösa eller våldsamma sidor borde ju vara givet, men dock är det ju inte så irl eftersom de flesta verkar ju, trots allt värre svinerier, stanna kvar.

2007-10-15 @ 20:43:51
Postat av: Venus

Neeej, tvärtom ska det ju vara! Jag vill vara ensam kvinna bland en massa karlar, en för varje tillfälle/humör/behov :-)

2007-10-16 @ 08:45:05
Postat av: My

En fråga till Eva:
Vad har våldtäkt med kärlek att göra?

2007-10-16 @ 11:00:13
Postat av: Carina

Eva,det är faktiskt så att alla våldtäkter inte sker inom ett förhållande! Och det är inte alltid det finns "klara tecken"innan det händer!Det är inte bara kvinnor med dåligt självförtroende som blir våldtagna!Det kan hända vem som helst,även män kan bli våltagna!

2007-10-16 @ 13:21:17
Postat av: Patrik 27

Tjena Unni.

Tänkte kommentera ditt inlägg. Jag känner absolut inte igen mig i den beskrivning du har av män i just detta inlägg. När jag växte upp så var jag livrädd för min mors utbrott. Min pappa var jag inte alls rädd för även om han inte var speciellt kärleksfull som min mor faktiskt var. Trots min mors kärlek så var jag ändå alltid skiträdd för denna kvinna. Hon bestämde över vår familj. Hennes utbrott var värre än Etna. Och när jag pratar med andra killar i min ålder så säger dom samma sak. Det är ju kvinnorna som bestämmer i de svenska hemmen. Varifrån kommer det här med att männen bestämmer i hemmen? I min värld har det alltid varit kvinnans sista ord som bestämde om jag skulle få nya fotbollsdojor eller inte. Du har uppenbarligen varit tillsammans med en dåre som jag har förstått av det du skrivit i andra saker. Låt inte denna idiot ge dig vanföreställningar om hur det är i många svenska hem. Jag är mycket medveten om att män har en makt bara genom sin uppenbarelse. I yrkesvärlden inte minst. Men kvinnan har också makt. I många svenska hem är det faktiskt kvinnan som är regeringen. Det är en sanning. Precis lika stor sanning som att många,väldigt många män misshandlar sina kvinnor.

2007-10-24 @ 12:02:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0