HUR MAN TUKTAR EN ARGBIGGA

image109

Så här ser min förstfödde ut när jag pratar om kvinnors överkörda rättigheter. Så nu ska jag inte ta upp det. Inte precis nu i alla fall. För jag har en karl i mitt hem. En snickare. Han ska måla om vardagsrummet. Men först var han tvungen att hjälpa till med en massa som jag inte fixar. Sladdar. Saker som sitter fast i väggen. Då blir jag ett våp. Med ögon fyllda av beundran glor jag på honom medan han donar med saker som jag inte begriper mig på. Herregud, nu hör jag att han går loss med dammsugaren också. Så grymt sexigt! En karl som dammsuger hemma hos mig.

Ibland kallar han på mig. Då kommer jag som ett skott. Han undrar var nånting ska stå. Om han ska spackla fönstersnickerierna. Sånt. Nu hör jag hur han stönar. Han är inte rädd för att ta i. Han är en kille som kan frysa utan att klaga. Och han är jättesnäll.

När vardagsrummet är klart och nya soffan står där, då ska jag ha en pangfest. Vi ska dricka absint. Jag har en hel dunk moonshine också. Den ska jag göra bål på. Jag vill ha alla människor här som strömmat in i mitt liv sen jag blev av med Ni-vet-vem. Vi ska blåsa ur våra hjärnor. Det är vad jag drömmer om. En galen Dionysos här hemma.

Men just nu har jag en snäll snickare att sköta om. Jag ska bjuda honom på en cigg. Och på festen också såklart.
Det är så skönt att ha en handy man omkring sig!

Vad säger ni nu? Är jag sexist? Eller bara blond? Ti hi...

Kommentarer
Postat av: Ancha

Det enda jag kan säga nu är: bjud mig på den där festen *s*!

2007-10-24 @ 23:00:27
Postat av: Terese

HOHO!

Det är mäkta fint med handy men. Jag har en hel skara omkring mig. Pojkvännen är byggnadsmed med stora tatueringar på starka armar. I min närmaste bekantskapskrets finns det rörmokare, snickare, takläggare och målare. Alla heta runt 25.
Haha, det låter som jag har värsta fetischen men jo jag gillar fan karlar som kan dricka öl och bygga saker.

Kanske skulle DU komma på en fest hos MIG! ;)

2007-10-25 @ 03:25:59
URL: http://tackytess.blogspot.com
Postat av: Solis

Hehe nog mest blond ;)
Men akta ser för absinten - kan slå till farligt och plötsligt - bygger på empiriska studier :P

2007-10-25 @ 08:45:53
URL: http://kosmosanroparsolis.blogspot.com
Postat av: Michael Bäckman

Hej igen.
Vi har haft en ombyggnad av diskrum och matsal, som pågått större delen av sommaren, och mina känslor för hantverkare är för närvarande i ett tillstånd av totalt förakt. Tyvärr blir man lite generaliserande på denna punkt, och då gäller sinnesrobönen för att inte dra alla över en kam.

Bifogar en länk till ett inlägg jag skrev i somras när irritationen var som störst

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.265175

När du läst denna så kanske du förstår den frustration jag kände. Tror att det finns ett recept på något gott i samma inlägg. Kanske något du kan tillaga på din fest kanske
Michelangelo

Postat av: Monkeyworld

Shit!! Nu - efter att ha beskådat din förstfödde - fattar jag din inställning till män. Arma kvinna och, förallandel, barn...

Skriv nå´t klämmigt nu baby!

2007-10-25 @ 10:56:28
Postat av: Helena

Sonen är ju jättesöt..lite lurvig.
Kör hårt med absinthen, kanske köpa en flarra Pernod också...
Och så vill jag bara säga: Dina böcker berör mig otroligt mycket och jag beundrar dig, Unni. Du är en fin kvinna.
Kram och njut av livet! Det är du värd.

2007-10-25 @ 12:20:05
Postat av: AC

Förstår din reaktion på the handyman. Bor med en och har gjort det i 30 år och tycker fortfarande det är mysigt med en handyman. Har en dotter som är frisör som kanske kan sätta saxen i håret på din son till festen (eller sparar han till
långt:-))? Hoppas festen blir lyckad....!

2007-10-25 @ 13:13:10
Postat av: Rose

Så är ordningen återställd,mannen är händig,kvinnan är ett tacksammt våp som tycker han är såååå sexig när han dammsugar!!Så vad i hela världen gnäller kvinnor om egentligen?Inte vill dom ha någon förändring på riktigt!!Dom vill kanske bara ha rätten att gnälla?!Jag vill i allafall ha en förändring men jag är kanske ensamma om det,och ja jag kan byta en glödlampa själv!

2007-10-25 @ 15:48:51
Postat av: Albatrossen

Jaså, är det DÄR "min" handyman är!
Har försökt nå Mats 100 gånger på mobilen senaste tiden. Nu vet jag var han gömmer sig! Hos dig! HA! Jag behöver också få en massa saker fixade - lampor upphängda, läckor igenspacklade och dörrar målade!

2007-10-25 @ 16:43:29
URL: http://albatrossen.blogspot.com
Postat av: G

Jag tycker att svettiga stånkande karlar e extremt osexiga. Men smaken är som baken.

2007-10-25 @ 17:58:32
Postat av: Susie Kate Mela

jag hade en kille från AntiCimex hemma en gång. Han skulle ta bort mina mjölbaggar som av nån anledning hade flyttat in i mitt skafferi. Iaf, när det ringde på dörren coh jag öppnade höll jag på att sätta i halsen,, där stod en riktigt snygg kille. Jag ville verkligen bjuda ut honom på en dejt, men jag vågade. Undrar vad som hade hänt om jag hade vågat?

2007-10-25 @ 19:03:31
URL: http://candykate.blogg.se
Postat av: Yvonne

Hej på dej!
Egentligen skulle jag velat maila dej, men vet ej adressen, eftersom detta inte är en kommentar på din blogg. Men det går ju lika bra såhär.

Jag vill bara berätta att jag precis läst ut din bok: "Boven i mitt...".

Du är väldigt skicklig som författare, rakt och samtidigt otroligt nyanserat språk.
Oj, det var inte meningen att jag skulle recensera dig. Jag kunde i varje fall inte släppa den och det har varit sträckläsning som gällt. I början kände jag att jag nog inte vill lägga ner tid på att läsa den. Anledning: Jag blev så förbaskad på dej för att du svek dina stackars barn !! (och dej själv).
Jag tyckte synd om dej och kände sån ilska mot denna Niclas! Samtidigt som jag tyckte att du betedde dej så korkat som lät dina barn och dej själv behandlas så illa.
Men efter ett tag gick det inte att släppa. Som tur var visste man ju att det hade ett "lyckligt slut" (att du skulle ta dig ur förhållandet).

Det är ju alltid lätt att se hur man ska agera när man inte själv är känslomässigt involverad.

Jag vill ge dej en stor eloge för att du lämnat ut dig så mycket och önskar dej och de dina en lycklig framtid!! Men en fråga/uppmaning: Du låter väl aldrig det här hända igen?! Du träffar väl aldrig mer Nicklas?! Många kramar från Yvonne.

2007-10-25 @ 20:03:41
Postat av: Anonym

Nixpix,
tänker inte säga att jag är en snickarkunnig målare som längtar efter lägenheter som behöver hjälp!
Det vore otillbörlig reklam!
Och du är inte blondare än du gör dig..

2007-10-26 @ 05:21:40
Postat av: Patrik 27

Rose

så kan jag också känna ibland. Kvinnor vill ha rättan att KUNNA gnälla. När det kommer till kritan kommer många av de kvinnor som säger sig vara feminister ändå att vilja ha en händig man med djurisk utstrålning som är macho. Inte fasen vill dom ha en kille som är i kontakt med sin feminina sida, bär rosa t-shirt för sakens skull, och som är jättejättesnäll.

Det är därför vi killar ska bli feminister. Ändring måste ske. Tjejerna (somliga feminister samt även de som inte är feminister) kommer alltid vilja ha en KARL som är just alla de saker som dessa kvinnor sitter o ojjar sig över i tv-soffan. Jag skulle i det närmaste påstå att många feminister är hycklare.

/Patrik

2007-10-26 @ 17:12:06
Postat av: Sandra C

Jag tror att man ibland hakar upp sig på kvinnligt, manligt, sexistiskt och inte. Man är väl inte mer än människa? ;)

2007-10-26 @ 20:35:37
URL: http://kaffemedmjoelk.blogspot.com
Postat av: Håkan

Lägg av..lägg av ! Med banala uppdelningar och medeltida generaliseringar...Var finns de moderna människorna ? Vi är män och kvinnor med lika mycket varandras egenskaper frånsett det fysiska..Kan vi inte sluta "leka" fördomar och klä ut oss (Hå hå..den sexige hantverkaren...hå hå) till stereotyper någon gång ? Gör uppror mot de sociala strukturerna istället ! Vi är bara människor...sluta larva oss !

2007-10-26 @ 21:42:13
Postat av: Monkeyworld

Ta´n till barberaren och få ögonbrynen fixade för tusan. Ungen personifierar begreppet "neandertalare" och huuu.... ojoj

2007-10-26 @ 23:03:51
Postat av: ida

Man kan självklart tycka att det är mysigt och sexigt med en snäll och snygg kille som kan ett och annat! Det har ingenting att göra med att det ska vara lika lön för lika arbete och att männen inte ska styra samhället. Feminism har ingenting med åtrå att göra. Man kan självklart tycka att en snickare är sexig, liksom en smal flygvärdinna.

2007-10-27 @ 12:21:22
Postat av: Rose

Hej Patrik 27,så trevligt att vi är två som känner likadant!!Det blir mindre ensamt så!Kvinnors värsta fiende kan ibland vara andra kvinnor,inte män!!

2007-10-27 @ 13:26:04
Postat av: unni

Det är så lustigt det här. Allt jag skriver mynnar ut i ett slags könskrig. Jag kan inte tvätta tak och fixa el och borra i väggar. Och? Jag kan inte heller operera, sy teaterkostymer och rita hus. Tänker inte lära mig det dessutom. Däremot kan jag försörja mig, leva själv, laga mat, städa, byta proppar och glödlampor, fatta beslut mm.

Jag tycker inte om att få min sons utseende kommenterat. Han är en god människa och långt mer intelligent än de flesta jag känner. Det är sjukt plumpt att skriva nedlåtande om hans eller andra människors yttre. Sluta upp med det.

Tack, Yvonne, för din fina kommentar om boken. Och jag lovar, nån mer Niclas kommer det inte att bli. Ingen snickare heller skulle jag tro.

2007-10-27 @ 13:38:02
Postat av: Stocken

Det här var en bra tråd. Jag gillar de trådar i vilka Unni vill vara vänlig och kanske skoja välment. Jag blir också illa berörd när hennes son kommenteras tarvligt.

Det kan ju finnas fler läsare än jag som har svårt att vara medkännande när coola kändiskvinnor blir misshandlade. I någon mån har ju en del kändiskvinnor själva valt att ställa sig utanför den traditionella småtöntiga samhällsgemenskapen.

Unni Drougges positionering är ju inte helt oproblematisk. Idag har sannolikt Unni Drougge inget annat val än att fortsätta att (över)exploatera sin egen person, i syfte att få ihop till dagligt bröd och nötter. Ingen, som på grund av sitt försörjningsbehov tvingas exploatera sin person, kan ju rimligen klandras för exponeringen.

När så Unni Drougge lättar lite på förlåten och också visar upp sig som mor så får jag lättare att vara medkännande. På grund av den här trådens värme gjorde jag boklådebesök i fredags. Jag stegade in i stadens boklådor och sa med lätt anklagande röst; ?jag hittar inte Unni Drougges nya bok!?. ?Vad heter den??; svarade biträdet i den första lådan. Då gjorde jag en konstpaus, tittade på henne och sa med allvarlig ton, den heter ?Boven i mitt drama kallas kärlek?! Hon slog på kassaregistret och konstaterade efter en stund att man hade fått hem tre exemplar. Hon visade vägen och vi hamnade längst in i butiken. Jag tackade för vänligheten och sa med saklig ton att det var synd att de hade tagit hem så få.

Nu vet jag var boklådorna har sina Bovar. När ? och om ? de tar slut, så kommer jag att hemställa om påfyllning.

2007-10-27 @ 14:59:57
Postat av: Hanna

Monkeyworld,
Undrar om det är tack vare dig som världen ser u som den gör, eller är du bara en sådan där som bara blir tvungen att se ner på andra och ställa til en scen bra för att du annars inte syns?
Du skulle aldrig våga ge dig på min son eller någon annas heller för
den delen.. det du just skrev var minst sagt helt förkastligt.. förtal och ärekränkning....
Du är säkert en sådan människa som lätt skulle sälja din mamma till djävulen!

Unni
Jag tycker att du är en framtidens kvinna och det skulle behövas fler som du,
Hoppas någon gång att det finns fler människor som en dag fattar att det är du som har varit med om det du skriver och ingen annan.... just nu verkar det vara sjukt många män som tror att det är dom som alla dessa år gjort dig illa.
Men du är för smart för dessa människor... du är helt kortfattat... en person som jag skulle kunna prya mina väggar men och visa min son att detta är en stark kvinna som fått stått ut men ett rent helvete och du hon är inte ensam.
/Hanna

2007-10-27 @ 15:21:30
Postat av: Anonym

http://sua.proxxi.org/galleri/2/09.jpeg

Han är en riktig gobit. punkt.

2007-10-27 @ 16:04:53
Postat av: unni

Åh, tack vad ni är fina!

2007-10-27 @ 18:58:46
Postat av: Petra

Hej Unni!! Jag har precis lånat din bok och börjat läsa. Den får mig att inte vilja gå på halloweenfest ikväll. Här sitter jag och är utklädd till hondjävul och vill helst av allt bara trycka i soffan med din bok. Du har ett så fantastiskt språk, den beskriver så väl känslorna man har när man lever med en förtryckare. Tack!!! Ser fram emot morgondagen när jag kan ägna hela dagen åt din bok. Kram

2007-10-27 @ 19:12:45
Postat av: August

Unnis son skriver helt fantastiskt. Han tillförde verkligen massor till boken.

2007-10-27 @ 19:18:52
Postat av: Soffan

Fan jag vill komma!!! Det låter som nåt att toppa min vita månad med!!! Jag kan spela fiol.

2007-10-27 @ 19:25:24
URL: http://nr72.blogg.se
Postat av: unni

Grymt, Petra! Ha en skön halloweenfest, boken finns ju kvar.

August: det är jag och inte sonen som skrivit. Hoppas jag inte gjorde dig besviken. Däremot talar sonen som i boken.

En fiolgnisslare indränkt i absint, det låter ju sjukt med kul! Återkommer.

2007-10-27 @ 19:58:33
Postat av: Linnes

http://sua.proxxi.org/galleri/2/90.jpeg

Han ser bättre ut när han åker tåg än när han blir plågad av mammas som pratar om kvinnors ihopkörda rättigheter.

2007-10-27 @ 20:16:19
Postat av: August

"August: det är jag och inte sonen som skrivit. Hoppas jag inte gjorde dig besviken. Däremot talar sonen som i boken."

Näe!! Fan, jag trodde det var Igy, Fan nu ruckades hela min världsbild. Nåväl, då får väl du ta åt dig komplimangen. De kapitlen lyfte hela boken och utan dem skulle svärtan och misären blivit snudd på långdragen. Tycker jag iaf. Fan nu blev jag förvånad. Tycker sektionen med Mats och den besudlade slitsredaktionen är svinroliga. Även marsvinet, mm mm.
Du kanske skulle lämna den nattsvarta dramatiken och skriva humorgrejer. Dialogen är ju klockren. Fan alltså. Totallurad blev jag.. Nu måste jag dricka några bärs för att bearbeta ditt avslöjande..

2007-10-27 @ 20:31:05
Postat av: My

Läste Monkeyworlds 2 kommentarer och reagerade häftigt på dem. Tänkte att det bästa med den här typen av löjliga påhopp kanske är bäst att bemöta med tystnad.
Jag kan ha fel.

De flesta människor med alla besticken i lådan vet när gränsen till tarvlighet är nådd och passerad. Att ge sig på en människa genom kränkande omdömen om hennes barn är bland det absolut lägsta man kan göra. De flesta människor har spärrar. Många, men inte alla tydligen, har också intelligens nog att skilja på sak och person.

Påhoppet på Unni genom hennes förstfödde klimp är såpass skruvat att jag misstänker att det finns en störning bakom.
En störning som kanske heter Niklas?

2007-10-27 @ 22:29:42
Postat av: unni

Tack Hanna och tack ni andra som skyndar till när anständigheten kräver det! Det här är en skön blogg bara på grund av att så många av er har hjärtat på rätta stället.
Och störningen som heter Niclas kan därför aldrig vinna mark här.

2007-10-28 @ 02:04:42
Postat av: tompa

Förstår inte,
varför lägger du ut bilder på dina barn på nätet? På en så här "explosiv" blogg.
Även om dom går med på det borde du veta bättre! (?)
Att lägga ut en bild är ju att be om idioter som vill åt dig, och nu kommer dom åt dig genom dina ungar. Tycker du ska ta bort bilden, om det verkligen är din son, man lägger inte ut bilder på sig själv, på nätet, det försöker jag få min fjortonåriga dotter att förstå. Hur stolt jag än är över min dotter skulle jag aldrig lägga ut en bild på henne. Tycker du gjort fel...
T.

2007-10-28 @ 03:54:07
Postat av: Prestanda

Hm, jag brukar inte skriva så ofta här, är en sådan som läser mest. Reflekterar?Men nu fick du mig verkligen konfunderad Tompa. Att Unni inte ska lägga ut bilder på sin son. Att hon gjort fel. Att Internet och bloggandet är ett farligt ställe. Det stämmer säkert till viss del, livet är farligt och världen på många sätt likaså. Men det fick mig att tänka på att utsätta sig som jag associerar med att våga leva eller inte. Vi vet att Unni är både smart och modig kvinna. Därför kan du inte komma släpande på om hon har gjort fel eller inte. Det blir pekpinneaktigt. Om vi modiga smarta människor inte våga utsätta oss och leva och ta plats så kan vi ju lika bra låta alla psykopater ta över. Och det kommer inte jag att göra.

2007-10-28 @ 10:23:50
Postat av: håkan

håller nog med tompa här och tycker vare sig att det är "modigt eller smart"..att exponera sina barn..Det är nog lätt att gå vilse i offentlighetens djungel och till slut blanda ihop det privata och viktigaste och de som verkligen betyder någonting till förmån för låtsasgemenskap och jargong..

2007-10-28 @ 11:26:21
Postat av: Prestanda

och jag tycker inte att det är att "gå vilse i offentlighetens djungel" att visa en bild på sin son som man är stolt över. Jag tycker inte heller om dömande människor.

2007-10-28 @ 15:05:41
Postat av: unni

Exponera sina barn!? Jag sätter in bilder på folk jag älskar och tycker om, även på mig själv (ha ha). Passa er, ni moralister, så att jag inte lägger ut en nakenbild på mig själv också, jag har hört att en del kvinnor gör så ibland, hä hä hä...

2007-10-28 @ 19:52:10
Postat av: Håkan

dömer inte utan reflekterar över tidens offentliga scener i ett sorts "second life" som här där fler och fler uppträder och uppfinner sig själva..Det finns en risk man tar då öppnar man sig på riktigt
och visar upp sitt hjärta,sina barn, att de anonyma lekkamraterna i låtsasvärlden tror att leken fortsätter och att allt är tillåtet där ändå ingen finns på riktigt riktigt. Att det blir tillåtet att t.ex fälla elaka och skymfande kommentarer....Jag visar självklart gärna och stolt upp bilder på mina barn IRL...för de människor jag känner och tycker om
och som jag vet finns...

2007-10-28 @ 20:08:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0