SKIT ÅT SVINSSON!

image236

"Misshandeln av hustrun står i uppenbar strid med Försvarsmaktens värdegrunder och visar att han är uppenbart olämplig att inneha en anställning som yrkesofficer. Det vore stötande om en yrkesofficer skulle få behålla sin anställning efter att ha gjort sig skyldig till sådan brottslighet, enligt Försvarsmakten." (Ur SvD 28/4)

Yes! Så fett med rätt! Den mansdominerade Försvarsmakten trycker ner stöveln på luspudeln Tony Stigsson som försökt förinta en kvinna.

Stigsson själv förnekar givetvis misshandeln och tycker inte att han ska avskedas för övergrepp som skett utom tjänsten.

Men saker hänger ihop, och det har uppenbarligen hans arbetsgivare förstått. Vad skönt om vi äntligen slutar se på våld mot kvinnor som en privatsak. Brottet faller ju under allmänt åtal. Ändå är det en utbredd uppfattning att en man kan bära sig åt hur svinigt som helst mot en kvinna han lever med, bara han inte svinar på jobbet. Men det är ju samma person. Fast det tycker väl inte Svinsson. Hemma kan han väl få ägna sig åt tortyr? Det är ju bara frugan som får smaka på det, och hon är inte värd respekt.

Likställ kvinnoförakt med nazism! Gör det nu! Alla!

Kommentarer
Postat av: Veronica Svärd

Jag är helt med på att likställa kvinnoförakt med nazism!

2008-04-28 @ 22:50:08
URL: http://veronicasvard.driftig.nu/
Postat av: Anne-Britt E

Det är faktiskt så att det är ok att vara nazist, man får tycka och tänka vad man vill. Även om det strider mot mänskliga rättigheter och vett och sans. Detta så länge man inte agerar på sina tankar. Att misshandla kvinnor är däremot att agera på sina sjuka idéer. Det är inte okej någonstans.

Men hur ska man dra gränsen? Vilka misshandlare ska beläggas med yrkesförbud? Officerare, läkare, undersköterskor, lokalvårdare?

2008-04-28 @ 23:23:37
Postat av: Lars Einar

Jag håller med dig Unni, jag yrkar på kvinnoförbud som straff.

2008-04-29 @ 06:33:50
Postat av: Miss Lyckad

JÄVLA KARLJÄVLAR!

2008, Kom igen! För i helvete!
Fram med ett Matriarkat, Vad som helst bara vi krossar Patriarkatet. Det är på tiden!

http://miss-lyckad.blogspot.com/

/ Miss Lyckad - home again -

2008-04-29 @ 08:35:58
URL: http://miss-lyckad.blogspot.com/
Postat av: Journalistsambon

Sambon, som bl a höll på att ta mitt liv 2,5 gånger använde det han lärde sig så som värnpliktig vaktsoldat i Skåne. Han hotade senare med en släktings vapen, ett vapen som hans släkting reservofficeraren hade. Jag skulle skjutas med det om jag polisanmälde eller vågade prata med läkare om skadorna.
Det var innan han kom på "bättre" typer av olaga hot. Jag fick be försvaret at "dra in" släktingens vapen, men det samanföll med åldersgränser så det löste nog sig ändå.
Vi kvinnor måste bli bättre på att varna våra medsystrar för våldsmän, även om de i undantagsfall inte upprepar brott i en ny och annorlunda relation.
Tack för din bok som verkligen kan rekommenderas!

2008-04-29 @ 15:34:31
Postat av: Storstadsbulimiker - Emma

Jag vill också tacka för din bok, den fick mig att känna mig mindre ensam och mycket starkare...

2008-04-29 @ 22:47:11
URL: http://storstadsbulimiker.blogg.se
Postat av: G

Anne-Britt, hur tänker du? OK att vara nazist? Men det är ju inte tanken som gör en till nazist, precis som att det inte är tanken som gör en till kvinnomisshandlare. Skulle rasistiska tankar göra en till nazist så skulle halva Sveriges befolkning vara nazister. Både nazister och kvinnomisshandlare är ju dom som utövar våld mot den grupp dom hatar, dvs invandrare och homosexuella resp. kvinnor. Och med våld menar jag även verbalt våld.

2008-04-30 @ 07:39:14
URL: http://gaborella.blogspot.com
Postat av: Nikki

Jag ställer samma frågor till Anne-Britt som G gör. Är det verkligen ok att vara nazist???
Håller fullkomligt med Unni, det är samma människa antingen har är på jobbet eller hemma. Alltid lika elak i sinnet. Det är inte f-n normala män som ger sej på kvinnor o barn.
Ta hand om er.

2008-04-30 @ 13:28:33
Postat av: ELLA

Jag tror att det Ann-Britt gör är en distinktion mellan tanke och handling.

Att försöka kontrollera någons tankar är lika med misshandel; ett försök att frånta någon dess autonoma jag.

Att sedan handla i enlighet med sina tankar är en annan sak? om handlingen är till skada för någon annan är fördömande/straff på sin rätta plats.

Verbalt våld ÄR en handling, man öppnar munnen och utstöter ljud.

Ann-Britt: Tror du inte att de som i första hand bör mista sin tjänst är de som har en Maktposition? Att sparka en misshandlande lokalvårdare lär ju inte ge upphov till rubriker, hur många misshandlande människor med Makt räds detta?

Slutligen anser jag att alla som anser sig ha rätt att (i tal och övrigt agerande) kränka en annan människa bör fördömas/straffas.

2008-04-30 @ 21:13:48
Postat av: KW

Vi får verkligen hoppas att han får ett hårt straff som innefattar vård. För får våldsamma människor ingen hjälp med sitt beteendemönster så blir det samma människa som kommer ur fängelset som dom sydde in.
Och det är väl inte den partnen eller ens grannen vi vill ha. Hoppas frugan får det stöd hon behöver för att kunna lämna skitstöveln.
Sen får ja väl gratta miss-Lyckad till boksläppet imorron.....hmmmmmmm......vem är du?????

2008-05-01 @ 00:23:50
Postat av: Miss Lyckad

Nu kommer jag.

BOKEN ÄR UTE NU!

Miss Lyckad - En bok till dom som bryr sig!

Köp den idag!

http://miss-lyckad.blogspot.com/

/ Miss Lyckad - Buy Me -

2008-05-01 @ 10:27:15
URL: http://miss-lyckad.blogspot.com/
Postat av: Lollo

Ok nu ska jag vara fett OT. Men Unni- jag har blivit kär i din son Gogge! Nej det har jag såklart inte, men i hans sätt att skriva har jag blivit helt förälskad. Vart kan jag läsa mer av honom?

Tack på förhand och ursäkta OT inlägg.

2008-05-01 @ 10:58:54
Postat av: unni

Lollo, har du läst "Boven"? Där förekommer Gogge ganska ymnigt. Annars får han ibland gästspela här.

Miss Lyckad - lycka till nu!

2008-05-01 @ 14:01:16
Postat av: HerrMelin

Nikki

Du glömde killar. Det är inte bara kvinnor och barn som får stryk idag. killar får stryk av andra killar. En killes liv är inte värt mindre än en tjejs.

Fram för jämnsställdhet !

2008-05-21 @ 09:28:47
Postat av: JennyÅ

Helvete vad arg man blir! Att det ska gå så långt innan det upptäcks att någon är så katastrofalt olämplig och galen. Näää, han ska ju ändå bara vara någon inom försvarsmakten. Din son är ett underverk!

2008-08-01 @ 20:15:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0