HÅRDA BUD I MELLERUD

Välkomna tillbaka till mitt vanliga bloggeri. Nu får ni snart läsa om snusk, bajs och dårar igen. Men först behöver jag skriva av mig om mitt förhandenvarande bekymmer:

image242


Mina barn tar studenten hela tiden, känns det som. Nu är det dags igen. Tjocka släkten och andra nära sörjande ska komma hit till vårt lilla tjäll, och det ska bli ... (fyll i vad ni tror).

Jag rör mig som en tennisboll för att fixa allt som ska fixas, men det blir aldrig klart. Jag har ju ett jobb att sköta gubevars. Och i morse klev studentskan in i mitt rum just som jag fått värsta flytet och berättade i milt anklagande ton att hennes kompis päron hade köpt 50 flaskor sprattel. Vad skulle jag bära hem?

Jag har en dunk, sa jag. Som jag fått av grannen. Vi kan göra bål.

Utan ett ord vände hon på klacken och gick ut, fast utan att stänga dörren om sig, med följden att katten ("Musen") hoppade ut genom fönstret till ballen och jag fick flyga efter och rådda tag i henne, därpå började telefonerna ringa och det var den arbetsdan.

I morgon ska jag dessutom föreläsa i Mellerud. Tror jag behöver en sekreterare. Men den enda jag har råd att avlöna är en fönsterputsare. En gång om året.

Mina barn tar ju studenten för jämnan.

Kommentarer
Postat av: Miss Lyckad

Ha!

Ja, det är inte alltid lätt att leva i ett I-land och dom i-landsproblem som följer.

Studentdagen, den kommer och går, men minnena består... i alla fall för dom som inte däcka...

Äh, jag hoppas Ni får ett helBRA firande och att det består för jämnan.

/ Miss Lyckad -En bok till dom som bryr sig! -

2008-06-03 @ 11:34:04
URL: http://miss-lyckad.blogspot.com/
Postat av: Annette Blomqvist

Hej Unni! Det låter stressigt det där med studenten... Jag ville bara säga att jag beundrar ditt sätt att gestalta din (eller allas vår) verklighet.Du tar upp angelägna ämnen. Du gör träffsäkra personporträtt, är både inlevelsefull, rapp och humoristisk. Det är alltid precis på kornet! Jag har bara läst några av dina böcker men i sommar ska jag läsa alla har jag tänkt. Din son har ärvt sin mammas talang för författarskap. Jag önskar er allt gott i livet.
kram från Blomman

2008-06-03 @ 20:22:14
Postat av: A J

Hej.

Det låter som att du behöver en festfixare / organisatör.
Behöver du hjälp så kan du ju alltid hojta till.

2008-06-03 @ 23:21:54
URL: http://amorvincitomni.blogg.se/
Postat av: ensamstående mamma

Och jag hoppas verkligen att de som tar studenten får hjälp att INTE hinka i sig alkohol så de slutar på Maria pol. (att alla studenter fyllt 18 år utgår jag ifrån, annars är det ju helt otänkbart att överhuvudtaget låta dem dricka) Mina barn tar inte studenten på många år.

2008-06-11 @ 15:39:32
Postat av: Tagealba

This site rocks :-) Very nice! Greetings from Spain.

2009-01-19 @ 10:58:33
URL: http://tagealba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0