MAKT ÄR OSEXIGT

image213

Så! Nu är jag er igen efter vissa intermezzon och svårigheter att kopplas upp. Jag skrev ju om uppraggningsförsök i förra inlägget innan jag gav mig av ut i landet. Det enda som hände där på raggningsfronten var fyra hårda knackningar på dörren till mitt hotellrum med en halv minuts mellanrum vid tvåtiden på natten.
Jag öppnade inte.

Annars var det damerna som påkallade uppmärksamhet, i ytterst positiv bemärkelse. Lantlollan i mig jublar av alla härliga kvinnor som finns utspridda i det här landet. Det är skönt att kliva utanför tullarna och upptäcka den gnistrande glöden därute. Satt och fikade med kommunkvinnorna i Årjäng, och senare med jourkvinnorna i Karlstad. Och än en gång slog det mig att det pågår en motståndsrörelse överallt. Det jäser av styrkan hos alla som fått nog av kvinnoförtrycket.

Och så, mitt i detta, ser man den där jubelåsnan Spitzer stå med sin überlojala hustru vid sin sida och be om "ursäkt" för att han sätter på prostituerade. Lika galet som om vår egen hedersknyffel Alf Svensson skulle göra offentlig avbön över samma sak. Och folk förundras över varför så många politikergubbar är pervon.

Men varför skulle de inte vara det? Makt är sjukt. Och de som vill nå makten är felprogrammerade. Klart att de bangar på fnask! Hela Geijerhärvan är ju ett bevis på det. Jag tror inte på att makt korrumperar, jag tror snarare att skälet till att försöka få makt visar att man är korrupt in the first fucking place.

Det mest sorgliga är ändå alla dessa kuvade damer som står där bredvid sina äckelgubbar fast de blivit tagna på baris. Som några uppsnurrade Kristi Brudar tar de slemmona i försvar, och där föll min aktning inför Hillary Clinton. En sak att hon var smart när hon höll god min i elakt spel under Lewinskyaffären, men när hon inte gick ut och fördömde Spitzer, då rasade hon.

Att män skyddar andra män som begått övergrepp och betett sig oanständigt mot kvinnor är fett med illa nog. Men när kvinnor rövslickar svinen, då är det en tragedi.

Nä, tacka vet jag damerna som håller ställningarna brett därute i vårt avlånga land. De står där och bara vet. De har genomskådat männen vid makten. Och männen som är på väg mot den. Det är det värsta såna män vet. För kvinnor som strävar efter rättvisa gör inte det för att få makt. De gör det för att störta makten.

I Karlstad får Alla Kvinnors hus 1,2 miljoner per år för att hjälpa utsatta kvinnor. Det är ungefär samma summa som EN karl belastar samhället med när han slår, förnedrar och utnyttjar en kvinna.

Tanken svindlar, eller hur?

Kommentarer
Postat av: A

Du kanske skulle bli politiker och jobba med att förändra samhällets alla brister, fast det klart, om det skulle gå bra skulle ju DU få en viss makt, betyder det då att du måste störta dig själv?

Hela inlägget har en skön air av generalisering:
Kämpande kvinnor som genomskådat männen vill inte ha makt bara rättvisa!

De genomkorrupta männen har slagit och våldtagit sig till makten och firar med att knulla horor!

Tur att vi har en växande motståndsrörelse där ute som jäser likt en bulldeg. Unni tar täten upp på barrikaderna...

2008-03-16 @ 10:35:18
Postat av: Marcus

Så fru Spitzer är überlojal och kuvad när hon står vid sin mans sida. Fru Clinton däremot var smart när hon gjorde samma sak under Lewinskyaffären..

Enligt dig borde denna smarta kvinna ha gått ut och fördömt Spitzer ? utan att räkna med starka reaktioner från väljare som säkert ser ett samband mellan herrarna Spitzer och Clintons agerande. Hur smart skulle de ha varit att fördöma andras män och försvara sin egen? Politiskt självmord?

Var du förresten inte själv en av dessa kuvade kvinnostackare som du nu tycks förakta så in i bomben? Och de starka damer som hade genomskådat din äkta och stora kärleksaffär med denna tonåring skulle säkerligen fått sina fiskar varma ifall de hade valt att uttala sig offentligt. Du har ju alltid rätt ? även då när du har fel.

Just nu har du så klart rätt när du påstår att män som strävar efter makt är svin men kvinnor som gör samma sak gör det för rättvisans skull.
För det existerar ju så klart inga schyssta män som vill förändra eller rätta till orättvisorna. Kvinnor däremot har bara detta i tankarna när de strävar efter högre positioner, makt och pengar.

När du själv hånskrattar åt lantisar som gör tafatta försök att närma sig en känd författare gör du detta inte för att du på något sätt skulle vara orättvis mot någon. Och när du hyllar Bingo Rimér gör du det inte därför att du vet att han har 25 mille på banken. Makten och pengarna har nämligen ingen betydelse för dig. För dig är alla människor lika mycket värda.

Heja Unni och alla andra rakryggade kvinnor i vårt anlånga land!

2008-03-16 @ 11:06:18
Postat av: Cath

Unni, jag har seriösa frågor som jag vill ställa till dig.

På vilket sätt skulle du själv ha velat bli hjälpt under de åren när du i massmedia tutade oss läsare att du var världens lyckligaste och hade hittat den bästa mannen en kvinna kan önska sig? Borde samhället ha gripit in och utfärdat ett ömsesidigt besöksförbud för dig och N? Eller borde man ha omyndigförklarat dig eftersom du lät dig misshandlas, men förnekade alltihopa i dagsljuset? Borde man kidnappa misshandlade kvinnor ungefär på samma sätt som man i USA kidnappar människor som har hamnat i en sekt och själva inte önskar sig bli avprogrammerade?
Du själv pratar föraktfullt om kuvade kvinnor som inte sticker trots svek från mannens sida. Skulle förakt från omvärlden ha hjälpt dig att förstå din egen situation?
Vidare undrar jag varför man å ena sidan ska betrakta fru Spitzer som kuvad men å andra sidan ska betrakta svenska kvinnor i samma situation som starka? Är inte svenska misshandlade kvinnor lika väl kuvade, osjälvständiga och svaga och fru Spitzer?
Vidare undrar jag varför du säger att Kristi Brud har tagit slemmorna i försvar? Hon har ju precis tvärtom tagit avstånd från Helge och hans gärningar. Fru Clinton däremot som du tydligen betraktar som stark har inte tagit avstånd från sin mans gärningar. Hon har ju tvärtom förlåtit dem. Gång efter gång.
Jag försöker förstå hur du tänker eftersom dina tankar för mig verkar ologiska på många sätt. Och samtidigt undrar jag även ifall du även denna gång har blivit starkt påverkad av någon rörelse eller person. Hur vet vi läsare att dina tankar just nu är enbart dina och inte t.ex. någon radikal kvinnorörelsens svart-vita ?tankar?

2008-03-16 @ 11:44:38
Postat av: unni

Ni som kommenterat hittills har läst in förakt, samtidigt som ni själva röjer ett förakt mot mig. Jag börjar bli trött på dina frågor, Cath. Jag har nämligen redan förut i olika omgångar berättat om hur duktiga misshandlade och förtryckta kvinnor är på att ljuga inför omvärlden. Den förnekelsen delar de med porrskådisar, prostituerade m fl som intygar hur bra de trivs med sina "jobb". Först när sekter spricker eller när nån lyckas ta sig ur hjärntvätten får man höra den sanna berättelsen.

Jag föraktar inte de kvinnor som står bredvid sina kräk till karlar. Jag beklagar dem.

Hillary borde vid det här laget göra upp räkningen offentligt med män som köper sex. Jag är besviken på henne. Får jag inte det för er rättrådiga? Ni som antyder att jourkvinnor vill ha makt. Usch! Försvinn!

2008-03-16 @ 13:55:42
Postat av: Cath

Du har sagt att du var hjärntvättad och levde i förnekelse. Men du har aldrig sagt på vilket sätt du anser att samhället borde ha hjälpt dig när du levde i denna förnekelse. Kan du säga det nu i efterskott? Vad kan en utomstående göra när offret själv vägrar stenhårt att se sig som ett offer utan snarare tolkar det som elakartad avundsjuka om man påstår att hennes lycka med en tonårig Toy-boy inte är trovärdig i omgivningens ögon?
Vem har förresten antytt att jourkvinnor skulle vilja nå makten? Det är väl inte volontärer som jobbar under knapra ekonomiska förhållanden som är främst i kön för att nå maktens korridorer? Mona Sahlin däremot har makt. Hon visade den makten genom att missbruka sitt kontokort och genom att inte betala sina parkeringsböter. Gudrun Schyman hade också makt. Och använde den makten för att förfalska din egen deklaration. Ingen av dessa kvinnor ville jobba oavlönad på en kvinnojour.
Du har förresten inte råkat tänka på att de unga tjejerna som låg med Geijer fick också makt. På häktet och på anstalten blev de ? och blir än i dag ? helt annorlunda behandlade än sina medsystrar som hade legat med kreti och pleti. De bestämmer på dessa avdelningar.
Jag förstår inte varför Hillary borde ta avstånd från med män som köper sex. Är hans egen man så mycket bättre bara därför att han inte erbjöd rena pengar, men väl en betald praktikantplats?

2008-03-16 @ 14:36:08
Postat av: unni

Jag vet inte om du driver med mig, Cath. Jag har aldrig varit ihop med en tonåring, utom då jag var det själv.

Har aldrig försvarat Bill Clinton, suck.

Och om du tycker att det är makt att få lite status på kåken för att man blivit utnyttjad av makt ... nä, palla.

Vet du om att jag tycker att du är ganska obehaglig?

2008-03-16 @ 14:56:47
Postat av: lena thall

den människa som vill ha makt ska int ha. Redan där är det väldigt suspekt. syftet kan ju vara att ta revansch på gammal skit. en stark drivkraft. omedveten kanhända.

2008-03-16 @ 15:24:02
Postat av: journalistsambon

Jo, det jäser i hela landet av avsky för män som inte låter kvinnor vara ifred, män som misshandlar fysiskt och psykiskt. Din senaste bok och dina föredrag hjälper till att upplysa och förhindra våld.
Vi ska bara inte glömma de bra männen. Min nuvarande är en sådan och misshandel innebär ju oftast att man förlorar kontakt med vänner och föredettingar. Jag tog efteråt upp kontakten med mina bra föredettingar och även gamla manliga vänner. De har givit mig enormt stöd och de har t o m slutat köpa tidningen som min misshandlande exsambo arbetar på.
Min nuvarande man ger mig stöd i mina kontakter, även uppmuntran och det utan minsta svartsjuka.
Det har varit ovärdeligt att ha så stort stöd omkring sig för även om år gått sedan det värsta våldet så haglar det hot då och då. Man kan ju bara anmäla hoten och sedan händer inte mycket de flesta gånger.
Stå på Dig! Mit ex hotar med torpeder så fort han fått sitt namn nämnt, dvs om han får reda på det!

2008-03-16 @ 15:25:03
Postat av: Cath

Ok. Jag överdrev. Han hade väl fyllt 20? Och du som var medelålders hade hittat ?mannen? i ditt liv.. Det lät inte trovärdigt då, men du skulle säkert inte ha uppskattat om någon hade protesterat offentligt. Eller?
Du svarar inte på några frågor jag ställer? Varför inte? Jag ställer frågan tredje gången: PÅ VILKET SÄTT kan utomstående hjälpa till när någon i ens närhet drabbas av samma sak som du? Vad anser du samhället borde göra?
Du har inte försvarat BILL Clinton. Men väl hans fru. Enligt dig var hon smart när hon inte tog avstånd från sin man utan stannade kvar. Fru Spitzer däremot är en kuvad stackare när hon gör samma sak. Vad är skillnaden mellan dessa två damer?
Du tycks inte heller fatta att bland återfallsförbrytare är makt innanför murarna något extremt viktigt. Det garanterar nämligen bättre behandling och helt andra villkor än för en vanlig kåkfarare. Det är inte alla fångar som får ha en skrivmaskin i sin cell på häktet.
Hon får också ha sin cell ifred. Den undersöks inte av fångväktarna ? trots otaliga domar om drogrelaterade brott.
Även andra flickor på häktet och anstalterna har sålt sin kropp. Men de får inga fördelar för det inne på häktet. Det är den stora skillnaden på folk och vanligt folk. Men folk som sitter inne är kanske så ointressanta i dina ögon att deras maktförhållanden kvittar. Du pratar om endast den makt som du väljer att se. Själv tror jag nog att även prostituerade vill ha makt. Annars skulle de inte skryta offentligt om vem de har legat med.

2008-03-16 @ 16:22:03
Postat av: G

Cath

Unni själv och alla andra vet att Niclas var mycket yngre än henne... men varför envisas du med att kalla honom tonåring? Du skriver att du har seriösa frågor, men samtidigt hånar du och förlöjligar, vem tror du tar dina "seriösa frågor" på allvar då?
Du skriver oxå att du tror att Unnis åsikter inte är hennes egna, utan en radikal kvinnorörelses. Tanken har aldrig slagit dig att det skulle kunna vara så att Unni råkar dela sina åsikter med flera feminister, utan att för den sakens skull ha blivit påverkad?

Marcus

Det är väl en stor skillnad på att offentligt stötta sin man trots att han har köpt sex och utnyttjat kvinnor och att inte berätta om att man lever i ett misshandelsförhållande? Jag förstår överhuvudtaget inte din liknelse mellan Unni och Mrs Spitzer.

2008-03-16 @ 17:12:24
URL: http://gaborella.blogspot.com
Postat av: Cath

Journalistsambon: du skriver att män inte låter kvinnorna vara ifred. Men vad göra i fallen där kvinnan trots polisanmälningarna och trots erbjudet skyddat boende ändå väljer att återgå till mannen? Enligt henne själv eftersom hon är så kär.
Du skriver att Unnis föredrag hjälper, men på vilket sätt kan man hjälpa en kvinna som själv inte vill bli hjälpt? Och inte anser sig vara i behov av andras hjälp. TROTS misshandeln som är polisanmäld! På vilket sätt kan man alltså förhindra våld? Vore intressant att veta din och Unnis åsikt eftersom ni både har egna erfarenheter i frågan. Av någon anledning vill Unni själv inte svara på dessa frågor. Förstår inte varför..
Du skriver också att efter anmälningarna händer inte så mycket. Enligt polisen är det största bekymret med anmälningarna att kvinnan oftast inte vill kännas vid sin anmälan. Hon vill ta tillbaka den. Och ifall åklagaren ändå väljer att åtala då biträder kvinnan inte åtalet. Då blir det svårt för åklagaren att bevisa misshandeln om det inte finns läkarutlåtanden, vittnen etc. Kvinnan kan ju ha halkat. Särskilt om hon själv säger så.
Varför bidrar ni inte med den efterfrågade informationen?

2008-03-16 @ 17:22:40
Postat av: anna

Gud älskar dig
Ja Gud älskar dig
www.gudalskardig.com

Unni,
Gör du vad som helst för pengarna? Eller har du blivit religiös? Jag vill gärna veta svaret. Undrar om du har gått med på någon rörelse och då vill jag verkligen veta det innan jag läser vidare..

Du tycks uppriktigt sagt vara himla lätt påverkbar och jag vill inte läsa om 10 hur illa du blev behandlad av scientologerna eller någon annan sekt samtidigt som du gjorde reklam för dem på sin blogg..

2008-03-16 @ 17:58:01
Postat av: unni

Anna, du tror väl för i helvete inte att jag får betalt för annonserna här på bloggen! Jag har inget med dem att göra, det är portalens annonser. Lättpåverkad??? Det är ju du som är aningslös.

G - tack! En räddare i nöden är vad du är. Pyzz.

2008-03-16 @ 18:41:37
Postat av: Cath

Så det är DÄRFÖR Unni väljer att inte svara på mina seriöst menade frågor att hon inte anser mig ?respektera? N tillräckligt eftersom jag kallar honom för ?tonåring?.
Men hon själv kallar honom för ?psykopat?
:-o
ROKS förresten hänvisar till undersökningar som tyder på att det inte finns fler personlighetsstörda män i gruppen kvinnomisshandlare, än i en kontrollgrupp av män som inte misshandlar.
Frekvensen är under en procent i hela befolkningen. (Levander 1997)
Jag har inte liknat Unni och Mrs Spitzer utan Mrs Spitzer och Mr Clinton. Den första anser Unni vara en kuvad stackare. Den andre däremot är en smart kvinna eftersom hon stannade vid sin mans sida trots Lewinsky-affären. Jag har bett Unni förklara hur det kan komma sig. Två hustrur till män med makt. Samma beteende. Men endast den ene är kuvad.. Men Unni förklarar inget..
Så jag ber ännu en
gång: kan du vänligen förklara skillnaden mellan Fru Spitzer och Fru Clinton? Varför är den ene smart och den andre kuvad?
Vidare har jag bett Unni förklara PÅ VILKET SÄTT omgivningen dvs. offrets närmaste och även samhället skulle kunna hjälpa en kvinna som själv inte vill bli hjälpt. Som misshandlas men som ändå väljer att stanna kvar hos sin misshandlare.
Men Unni svarar inte. Inte journalistsambo heller.
De håller kanske håller hellre föredrag och tjänar pengar på eländet?

2008-03-16 @ 19:28:07
Postat av: Syster

Cath du förvånar mig verkligen med din totala brist på kunskap om den här typen av relationer och hur de fungerar!

Det finns hur mycket som helst att läsa, skaffa dig information om sakfrågan innan du börjar ifrågasätta människor som har dyrköpta erfarenheter och således vet vad det handlar om.

Du kränker inte bara Unni genom dina påhopp, du kränker mig och mängder av kvinnor som lever med liknande erfarenheter.

Jag föreslår att du läser boken "Varför går hon?" av Carin Holmberg och Viveka Enander. Där kommer du att få svar på en del av de frågor du ställer.
När du läst på lite och eventuellt har ytterligare frågor så kan du väl återkomma?
Jag är övertygad om att någon kvinnojour skulle kunna hjälpa dig med dina frågor också.

Varifrån har du för övrigt skaffat dig information om fängelserutiner?

2008-03-16 @ 19:42:21
URL: http://vardagspsykopater.blogsome.com/
Postat av: G

Cath

Suck! Ingen jävel här bryr sig väl om Niclas. Det är Unni som du förlöjligar och hånar. Om du läser mitt inlägg en gång till så kanske du ser att ditt svar är goddag yxskaft.
Och det är till Marcus jag skriver att jag inte förstår jämförelsen. Heter du både Cath och Marcus?

Du låter jäkligt aggressiv för övrigt. Om jag var Unni skulle inte jag heller svara på dina "seriösa" frågor med tanke på hur kränkande din ton är.

2008-03-16 @ 20:03:10
URL: http://gaborella.blogspot.com
Postat av: Cath

På vilket sätt är det kränkande mot Unni eller mot journalistsambon eller mot någon annan misshandlad kvinna när jag uttryckligen BER dem att berätta på VILKET SÄTT de själva anser att vi andra skulle ha kunnat hjälpa dem när väl misshandeln pågick?
Jag ber om en personlig åsikt, Unni. DIN åsikt. Eftersom du själv har suttit i den sitsen som jag beskrev. Alltså vad skulle vi andra ha kunnat göra för dig?
Varför svarar du inte Unni?
Och du syster: varför hänvisar du mig till att läsa böcker när du själv inte har läst ens om Geijer affären och de personerna som var inblandade? Märklig inställning förresten om man anser att makt innanför murarna är en obetydlig faktor i samhället.

2008-03-16 @ 20:07:06
Postat av: unni

Ja, eller hur, G? Visst är han/hon aggressiv? Vad är han/hon ute efter egentligen?

Cath: Jag vill veta vem du är innan jag ger dig några svar öht.

2008-03-16 @ 20:26:07
Postat av: Cath

Vad jag är ute efter? Är det möjligt att du inte har fattat fast jag har frågat rakt ut minst fem gånger?
Jag är ute efter svaret på en fråga som jag har. Kan du möjligtvis svara på den frågan utan att behöver skriva mitt personnummer här på nätet? (vad har min identitet med saken att göra?)
För sjätte gången: vad kan jag och andra närstående GÖRA för att hjälpa när en kvinna blir misshandlad men själv väljer att fortsätta livet under samma tak med sin plågoande?
Fråga nummer två: vad kan samhället göra?
Du har själv personlig erfarenhet av detta. Hänvisa mig inte till böcker (jag redan har läst). Vad tycker du själv? Har du ingen egen åsikt i frågan?

2008-03-16 @ 20:49:15
Postat av: Jenny

Varje gång jag besöker din blogg Unni blir jag glad att du väljer att blogga som du gör. Det finns alltid mkt power i dina ord och jag gillar det skarpt! Respekt!

2008-03-16 @ 21:32:20
URL: http://underhuden.webblogg.se
Postat av: Syster

Cath:
Det är du som i en väldigt tråkig ton ställer frågor som gäller misshandlade kvinnor och hur de fungerar. Ett sätt att få svar är att läsa på och du fick tips på en bra bok i ämnet.

Min fråga till dig var hur du skaffat dig information om rutinerna i fängelser. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka ditt svar, men det gör ingenting, jag var lite nyfiken bara. Det är ingen stor fråga för mig.

Jag hoppas du hittar de svar du vill ha även om jag har full förståelse för om Unni väljer att inte ge dig dem.

2008-03-16 @ 22:15:34
URL: http://vardagspsykopater.blogsome.com/
Postat av: Cath

G:
Jag märkte inte att du hade adresserat din från mitten till någon annan. Förlåt. Kränkte jag dig genom att svara i alla fall?

Unni:
På vilket sätt förlöjligar jag dig Unni om jag säger att alla inte trodde på dig när du försökte övertyga oss läsare om att mannen i ditt liv i själva verket var en yngling som knappt hade lämnat tonårslivet? Borde du inte vara glad istället att åtminstone några hade klarsynthet nog att inse att detta förhållande handlade om något annat?

Frågan är vad dessa klarsynta människor skulle ha kunnat göra för att hjälpa dig? Och vad kan man göra i dagsläget för någon annan?

Jag förstår inte att du Unni väljer att inte svara. Är det någon sorts stadshemlighet som vi andra inte ska ta del av? Varför säger misshandlade kvinnor då samtidigt att samhället och vi andra ska ställa upp om ni själva inte har något konkret att komma med? Det är ju bara tomt prat i så fall.

Vi kan ju alla läsa artiklar och gå på föreläsningar och köpa böcker av misshandlade kvinnor.. Är det den sortens "hjälp du efterfrågar"?

2008-03-16 @ 22:16:57
Postat av: enioreh

Lägger mig inte i debatten mer än genom att sga att Hillary sjönk i aktning som fan hos mig också.

Och sen gör jag, om jag får, lite reklam för en liten påskutlottning jag kört igång på bloggen. ;)

2008-03-16 @ 22:59:51
URL: http://blog.enioreh.com
Postat av: christina

Just nu hejar jag på GUDALSKAR DIG!
Lite mer kärlek här skulle nog mysa till stämningen lite! Lite väl aggresivt..Cath och Unni Puss på er ! ( Jag är inte ironisk)

2008-03-16 @ 23:17:31
Postat av: Flower.

Unni, det du skrivit:

..Jag tror inte på att makt korrumperar, jag tror snarare att skälet till att försöka få makt visar att man är korrupt in the first fucking place...

Håller med. Samt, håller med hur dessa " LOJALA FRUAR" är ledsna. De är inte alls glada. Ser du på bilden.

Det påminner mig om alla dessa stackars kvinnor på kvinnoföreningar runtom i landet, som är också ledsna och söker hjälpa och säger:

-Han har slagit mig pyskiskt, fysiskt, ekonomiskt, sexuellt...han har varit otrogen...han har våldtagit mig.

Jag är singel på grund av sådana män. De är många ute.

När folk frågar mig;
Varför är du singel?

-Ja, för att många killar ville bara trakassera mig, våldta mig, utnyttja mig, slå mig....därför..

Sedan säger de:

-Jo, men han killen där borta är snäll, väldigt god, vi känner honom...!

Så säger jag: Detta sa folket också om mitt ex, men sedan mitt i förhållandet har han kallat mig hora, varit otrogen och varit våldsam mot mig...sååå nej tack...

Jag ska säga till dig. Friheten är väldigt dyrbar. Nu när jag har friheten kan jag välja själv.

Jag väljer vad jag vill äta, inte äta, vad jag vill bära, inte bära, var jag ska dansa och inte dansa...

För att jag inte vill att i ett förhållande en man bestämmer över mig och visar sin våldsamma sida, att han är otrogen och att jag sitter där och gråter kvällen ut och in och situationen ändras inte..

2008-03-17 @ 02:10:54
Postat av: Flower.

Unni, dessa män eller kvinnor som säger emot dig säger inte sanningen.

Jag ska säga till dig genom mina erfarenheter. Många män som jag dejtat eller haft som pojkvän har tagit sig friheter att våldta, att slå, att stjäla mina pengar, att trakassera...

Det är därför jag är singel. Jag orkar inte med detta. Flera kvinnor tänker likadant.

De vill leva ett lugnt liv och vara lyckliga inuti.

Det som är skrämmande är att det finns olika slags mobbning. Misshandel. Misshandel och mobbning är samma ju.

Vissa män har använt sig av psykisk mobbning med komentarer som: Kolla, hur du äter, fult, fula kläder du har, du är gammal, du är psykisk sjuk, du är en lantis...o.s.v...you name it

Vissa använder sig av fysisk: slag, nyp, slänga ngn i väggen och mord...

Vissa använder sig av ekonomisk mobbning: känner tjejer som varit fattiga studenter och levt på lån och deras pojkvänner stulit pengar fr de, d.v.s det lilla de hade för hyra, mat och skolböcker...

Vissa sex. mobbning: att tafsa på rumpan, på midjan, på könsorganen, på benen. Ovälkomen beröring...och tillslut våldtäkt.

Finns i så många former.

Samt, Unni, glöm inte, finns även kvinnor som mobbar. Har upplevt och sett kvinnor som skrattar åt andra, nypit andra kvinnor, slagit till andra kvinnor.

Finns många elaka personer som är bara elaka.

2008-03-17 @ 02:20:01
Postat av: Terese

Alltså den här jävla "toyboy-debatten" börjar göra mig förbannad.
Vem är en främmande människa att sitta och fördöma åldersskillnaden mellan ett älskande par?
Hur skitig relationen än visade sig vara i slutändan så finns väl ingen som helst anledning att ifrågasätta varför en yngre man blir förälskad i en kvinna som råkar vara lite äldre? Blir man kär så blir man väl fan kär?

Kalla mig naiv men jag vill gärna tro att min rätt till kärlek till vem jag vill inte ska förändras för att jag åldras.
Dessutom är det väldigt konstigt att "snusktants"debatten tas upp oäändligt mycket mer än snuskgubben med två silikonuppblåsta tonåringar vid sin sida?
Men dem tjejerna kanske väljer själva?

2008-03-17 @ 11:08:49
URL: http://kamlinskabinett.blogspot.com
Postat av: Hanna

Cath,varför har du hängt upp dej på Unnis och Ns ålder? Är det bara för att det är kvinnan som är äldst? Och när blir man medelålders?! Både Unni och mannen var myndiga och det som hände sen var ju knappast åldersrelaterat. Du frågar vad man kan göra när man ser någon som har ett sjukt förhållande men vederbörande inte fattar det. Du kan tala om vad du tycker,både för den som är utsatt och för förövaren om du anser att det inte innebär en alltför stor risk för dej själv eller den du vill hjälpa. Troligtvis kommmer du inte att ha så stor framgång, för den som blir utsatt lever förmodligen i total förnekelse.Men när sanningen börjar gå upp för vederbörande kommer hon att minnas vad du försökte göra för henne,och då fattar hon att du är en vän och kanske ber hon då om din hjälp! Ett gott råd: försök att vara mindre aggresiv!

2008-03-17 @ 12:59:12
Postat av: Patrik 27

"För kvinnor som strävar efter rättvisa gör inte det för att få makt. De gör det för att störta makten."

Det vore intressant att veta om du har stöd för dina extrema uttalanden Unni. Tror du att kvinnan är befriad från maktbegär så har du seriöst inte levt med en kvinna. Vad mer? Kvinnor är inte falska? Osv. Sluta tro att kvinnan inte har maktbegär, för det kan jag säga dig Unni att det är väldigt många kvinnor som har ett begär att få bestämma precis som män. Vore intressant om du faktiskt kände till verkligheten. Vad jag stör mig på i denna historien kring den här politiker-torsken är att kvinnan sen blivit miljonär på kuppen. Mannen hängs ut och fnasket blir miljonär av att kåta tonårsgrabbar går in o laddar ner hennes musik. I ett jämnställt samhälle, utan generaliserande hat mot varken män eller kvinnor, så finns det ingen möjlighet för unga bortskämda brudar att knulla till sig miljoner. Må den världen komma snart. Må lönerna sänkas för kåta gubbar!

2008-03-17 @ 14:01:50
Postat av: unni

Tack, Terese % Hanna! Ni avlastar mig.

Patrik 27 gör mig däremot trött. Jag berättade om jourkvinnorna runtom i landet som jobbar ideellt på sin fritid för att skydda och hjälpa våldsutsatta kvinnor. De vill störta den makt som förövarna utövar. Det betyder definitivt inte att de själva vill ha makt. Det betyder att de vill ha jämställdhet.

2008-03-17 @ 14:21:37
Postat av: Marie

Tack Unni för ditt besök på vårt lilla bibliotek, du satte ord på det som många många kvinnor upplever, har upplevt och det uppstår ett samförstånd, kommentarerna i efterhand styrker det.Uppfriskande att läsa din blogg.

2008-03-17 @ 15:52:29
Postat av: Cath

Till alla läsare och särskilt till Unni:
Låt oss leka med tanken att kvinnorna skulle få all makt i Sverige. Skulle detta samtidigt då innebära att kvinnomisshandel skulle kunna utrotas? På vilket sätt? Vad skulle kvinnorna göra annorlunda än vad man gör i dagsläget ifall de fick bestämma? Hur skulle man kunna skydda ens medsystrar mot våld i hemmet?

För mig förefaller det som så att ni inte har några som helst svar. Ingen tycks ha tänkt på saken. Unni vill bara klaga och demonisera män i största allmänhet. Men skulle hon bli statsminister eller kung med makt imorgon bitti skulle situationen förblir densamma. Hon vet inte heller vad man möjligtvis kan göra. Förutom klaga och gnälla.

Vad ska man då med makt till om man inte vill förändra?

Och på tal on kvinnojourkvinnorna som Unni höjer upp i skyarna kan jag avslöja att de kvinnor som fortfarande lever i ett misshandelsförhållande är INTE välkomna till kvinnojourernas stödgrupper. Kvinnojourkvinnorna tycker själva att det blir för jobbigt. Och hopplöst. De orkar inte med ett meningslöst jobb.
Så mer pengar till kvinnojourer är inte heller lösningen..

2008-03-17 @ 15:53:38
Postat av: Cath

Unni:
På vilket sätt kan jourkvinnorna skydda de våldutsatta kvinnor som väljer att stanna kvar i ett misshandelsförhållande?
På vilket sätt kan man uppnå jämställdhet i ett förhållande där våld förekommer?
På vilket sätt kan jourkvinnorna störta den makt som den misshandlande mannen utöver ifall kvinnan vägrar att avsluta förhållandet med mannen?
Det låter så fint när du skriver att de vill en massa, men i praktiken måste man veta också HUR man skulle kunna uppnå målet. Att bara gnälla över orättvisorna utan konkreta förslag om förbättring leder ingenvart.

2008-03-17 @ 16:42:40
Postat av: Anonym

Här tog det fjyr.Unni blev besviken på Hillary,helt ankeborg handlar det om Henne...

Nu höjer VI nivån!

2008-03-17 @ 23:00:25
Postat av: Tommy

Cath:
Du verkar vara en sån som Stocken var tidigare på den här sidan. Fast tråkigare.

Allmän dumskalle som inte fattar när du gått för långt. Lägg ner, sluta skriv, läs hela bloggen, Unnis böcker, och kom tillbaks om du fortfarande inte förstår. Och om du därefter ändå inte förstår så dämpa tonen och fråga på ett vettigt sätt...

Just nu ser du mest ut som en rättshaverist som hittat Unni som måltavla...

T.

2008-03-17 @ 23:07:26
Postat av: 95% fett, 5% substans

Eftersom könen inte kan existera utan varandra så förefaller mig könshatet en smula utsiktslöst.

Som oattraktiv man skulle man lätt kunna få intrycket att kvinnor skulle äcklas av manlig uppmärksamhet istället för det faktiska förhållandet att manlig uppmärksamhet är viktigt för den kvinnliga självkänslan. Utan den manliga uppskattningen torde kvinnan bli alienerad för sin egen kropp. Vad är meningen med de tunga brösten, de runda höfterna etc? Jag gissar att det är så.

Att kvinnor inte reflekterar över detta är månne för att (somliga) kvinnor får mer uppskattning än de vill ha. En del får inget eftersom de inte är attraktiva och de blir både tragiska och löjliga för deras lust finner ingen avsättning på någon könsmarknad.

Normala män torde reflektera över sin lust dagligen i det rådande medieklimatet. Somliga män är alienerade inför sig själva och sina medmän.

Säkert finns det kvinnligt våld, illvilja och förtryck i detta malande nötande äcklande av det manliga könet.

Det finns en biologisk grund som gör att män utövar våld, men också i 90% av fallen, tror jag, är mottagare av nämnda våld. Män vårdar inte och tar inte hand om varandra.

Vi funkar lite annorlunda än kvinnor. Vi är begränsade, en förutsättning för att kunna offras eller att utöva våld.

Att bestämma vad som är jämställdhet är att erövra mycket makt.

2008-03-17 @ 23:23:46
Postat av: Terese

Jag-finner-inga-ord.
Hur fan ORKAR folk??

Han med fettet här tänker jag inte ens låtsas om att jag läste.

Unni, jag är ung och har inte varit insatt i de här frågorna så värst många år men när jag läser din blogg så slår det mig plötsligt varför ALLT-TAR-SÅN-JÄVLA-TID!

Vilket meningslöst, konservativt, deprimerande jävla malande!

Att så många väljer att bortse från sakfrågan är djupt oroande. Hur tydlig kan man bli?
Man ska alltid tvingas ned på en så jävla låg nivå så fort man försöker diskutera någonting vilket ju gör att man inte kommer hälften så långt som man skulle ha gjort om fler människor valde att se saken för vad det är och inte blanda in massa annan skit.

MÄN ska sluta våldta, slå och på andra sätt förtrycka kvinnor i privatlivet såväl som i arbetslivet.
MÄN ska sänka garden och inse att det är ett problem vi har!
MÄN ska deltaga i debatten på andra sätt än som kvinnomisshandlarförsvarare (med argument som "kvinnor slåss minsann också")och hjälpa till att sänka statusen på skithögar till män som förtrycker alla runt omkring och hissar varandra till skyarna.

Sluta flytta fokus. Det handlar ju för fan bara om att DELA! Varför är många här så skitnödiga?

2008-03-18 @ 09:32:25
URL: http://kamlinskabinett.blogspot.com
Postat av: Cath

Terese,
Du har bra åsikter om män. Tyvärr tror jag inte att män slutar slå genom att läsa denna blogg.
Och kvinnor som bor ihop med dessa män avslutar inte förhållandet pga dina åsikter. Det är detta som är problemet.
INGEN inklusive Unni själv har dock något som helst förslag om hur man skulle få en förändring i gång. Alla bara gnäller. Kvinnor på denna sida tycks titta på män och önska att de skulle komma på en lösning själva. Eftersom kvinnorna definitivt inte kan komma på något på egen hand.
Lite snopet med tanke på att kvinnorna samtidigt vill ha makt. Makt utan några som helst tankar om hur den makten skulle användas på ett konstruktivt sätt t.ex. just i denna fråga.

2008-03-18 @ 13:35:58
Postat av: G

Cath

Orkar verkligen inte svara på alla dina dumma frågor och påståenden, men en sak kan jag berätta för dig. Att stödgrupperna på jourerna inte är öppna för kvinnor som är kvar i förhållandena är har ingeting med att göra att jourkvinnorna skulle tycka att det är jobbigt. Du vet uppenbarligen inte vad du pratar om. Anledningarna är att det som kan hända är att gruppen blir som ett medel för kvinnan att stanna kvar i förhållandet, när hon får styrka och stöd där så kan det göra att hon orkar vara kvar istället för att nå den punkten där hon mår så dåligt att hon inser att den enda utvägen är att lämna mannen. Dessutom kan det kännas väldigt jobbigt för dom andra kvinnorns i gruppen. Alltså deltagarna, INTE jourkvinnorna. Däremot stöttar jourerna givetvis även kvinnor som inte har lämnat genom tex jourtelefon eller besök. Detta VET jag eftersom att jag har jobbat på kvinnojour och med stödgrupper i många år.
Som sagt jag har varken tid eller ork att bemöta allt du skriver i inläggen, men denna fråga kändes viktig att förklara för dig Cath.

Unnidarling, känner du för att sluta publicera Cath så skulle jag verkligen inte bli ledsen. Kram

2008-03-18 @ 13:41:06
URL: http://gaborella.blogspot.com
Postat av: Cath

G
Tack för din information. Kan dock tillägga att det finns flera jourkvinnor än du som jag har pratat med. Och jag har fått höra att låta en kvinna som vägrar att lämna den misshandlande mannen delta i stödgrupperna har så många nackdelar. Det undergräver moralen hos jourkvinnorna precis på samma sätt som hos polisen och socialen. Ingen människa orkar ?hjälpa? en annan som vägrar att bli hjälpt. Det är som att flytta stenar från en hög till en annan och sedan börja om. Ingen orkar med helt resultatlöst arbete hur frivilligt det än är.
Kvinnorna som fortfarande är kvar i misshandelsförhållandena sällan genomfår hela kursen. Verksamheten blir haltande och det i början finns 10 kvinnor och efter några veckor bara två av dem finns kvar.
Det är också intressant när du säger att syftet med verksamheten inte är att tillföra nya krafter till den misshandlade kvinnan. Utan låta henne falla tills hon själv tar sig ur skiten. Samtidigt ser man både här och där hur kvinnor försäkrar sina misshandlade medsystrar om hur ?starka? de är.
Jag säger som det är dvs. att det finns mycket resurser att hämta ifall någon bara komma på idén hur denna hjälp till personer som vägrar motta hjälpen skulle se ut.
Det hjälper dock föga att gnälla och klaga hur hemska män är och samtidigt inte kunna komma på förbättringsförslag.
P.S. Varför läser du texter som stör dig?

2008-03-18 @ 15:51:07
Postat av: M

Hej Unni,

Först vill jag bara säga att jag beundrar ditt engagemang och kloka skrivelser som du för på din blogg. Att finna dessa, ständigt nya inlägg med ämnen som intresserar mig och uppenbarligen många andra är fascinerande! Fortsätt med mer, Unnibehovet är stort!
Cath, jag fattar inte riktigt vad du är ute efter. Du verkar ju inte komma någonstans med dina utspel och ditt försök att mästra en person (eller flera av de svarande personerna) verkar inte fungera. Du tappar i trovärdighet och har på något sätt förbrukat din möjlighet att både verka påläst och intelligent.
Kanske kunde du prova med en annan framtoning under ett annat namn, men framförallt att försöka förklara ditt syfte.
Är du ute efter Unni eller sakfrågorna. Det framstår mer och mer som det första och det blir ju lite, för att inte säga mycket osmakligt!
Vi kan väl i alla fall, för att vara lite sorterade komma överens om att övergrepp och våld, oavsett det handlar om maktmissbruk eller inte är oacceptabelt. Lösningarna på hur man kommer till rätta på detta växande och vidriga samhällsproblem är säkert lika många som deltagarna på Unnis blogg, så i stället för att försöka att pressa Unni på lösningar för alla världens våldsproblem mot kvinnor kanske du skulle vända din aggressivitet och energi till att själv försöka finna lösningar som många (för det går nog inte med alla) kan acceptera och hylla.
M

2008-03-18 @ 15:57:51
Postat av: Patrik 27

Tjejer. Problemet är att när ni skräver "Män"
så känns det ärligt talat som att ni pratar om alla män. Jag ställer inte upp på det. Jag menar jag anser inte att alla tjejer lär sig att vara manipulativa som följd av könsrollerna.

Skulle vara intressant att få reda på hur stor andel av sveriges alla män i åldrarna 18 och uppåt som faktiskt slår sin partner.

Jag gör det inte. Hoppas det inte chockerar alltför många. Jag vill ändra på könsrollstänkandet. Men det innebär att väldigt många av de fördelar som tjejer har idag kommer att försvinna. Vädligt många av de fördelar männen har idag kommer att försvinna.

Personligen så VET jag att många killar inte vill anamma feminismen som jag gjort. De tycker, och nu hittar jag inte på, ofta att tjejer vill ändra på män, men inte sig själva.

I en sann feministisk politik så kommer tjejer,kvinnor att få ändra sitt beteende markant. Är ni beredda på detta? Det är alltså inte bara killar som kommer få lätta på machoidealen.

Bara en sån sak som gentlemanna-manér är en könsmaktorning. Den kommer försvinna. Vad som då riskerar att hända är att media slänger iväg en enorm hatkampanj mot svenska män hur stela och tråkiga dom är som inte längre öppnar dörren och inte längre charmar.

2008-03-18 @ 16:28:31
Postat av: Matilda

Den här Cath känns inte verklig och inte mannen med fettet heller. Det är så låg nivå, så mycket anklagande och bitterhet som är helt ihopsnurrat i sig självt. Tyvärr vet jag att sådana här människor existerar i mängder. Frågan är nog inte hur samhället (ja ALLA inte bara jourkvinnor, Unni och hennes vänner) ska gå tillväga för att stärka jämställdheten utan vad samhället ska göra med sådan här dumskallar..

2008-03-18 @ 17:34:52
Postat av: August

G - Det låter lite som en fylletork jag besökte en bekant på. Det var stenhårt, antingen deltog man i alla möten och kom i tid och skötte sig, annars skjutsade dem den intagna till närmsta busshållplats. Den personen fick supa sig till döds om den ville, och någon mer motiverad fick platsen på behandlingshemmet.

Cath - vad jag tycker samhället kan göra är ju att sluta hålla människor under armarna år efter år, låta dem ta smällarna av sina egna val och handlingar.

Och det gäller oavsett om de missbrukar, lever i destruktiva relationer, horar..

Det samhället däremot snabbt skall göra är att ta ifrån dem barnen för att minimera skadan så mycket som möjligt.

2008-03-18 @ 17:39:47
Postat av: lotta

Unni, jag misstänker att du har sprungit på berg angående "Cath" DET KÄNNS SOM HAN VET VAD HAN SANACKAR OM . Alltså FEGA inte ut nu

2008-03-18 @ 17:47:41
Postat av: k

Det är så jävla komlext att kvinnor och män är olika. Det konstiga är att man kommer inte längre än så...det SKÄR sig direkt när man börjar prata om vem som ska MAKT. Vad som behövs är att kvinnor måste börja skärpa till sig och hitta någonstans vilka dom är och sen stå för det. Kvinnor har alltid gjort sabotage för varandra och vill inte se den krassa verkligheten att våra medsystrar inte alltid finns på rätt ställe när man behöver dom. Så alla går var för sig och småkacklar

2008-03-18 @ 18:20:31
Postat av: Åsa

hej Unni. hjälp vad glad jag blev när jag hittade din blogg, detta måste vara min lyckodag! =)

Måste bara säga att för mej är du en sjukt intressant person, och dina böcker är guld!

Kram Åsa

2008-03-18 @ 18:41:13
Postat av: unni

Så, nu tar jag inte in fler kommentarer från Cath. Han är som en aggressiv och manisk hackspett. Det finns så många degenererade människor därute och jag är iaf glad att vi inte har direktdemokrati.

Tack ni andra vettiga.

2008-03-18 @ 18:53:00
Postat av: Terese

Alltså Patrik du får dra det till vilken spets du vill men hur realistiskt skulle det vara att prata om ALLA män?
Man pratar naturligtvis om männen som slår!
Vilka andra?
Jag tycker det är läskigt tydligt.

2008-03-18 @ 19:00:24
URL: http://kamlinskabinett.blogspot.com
Postat av: Åsa 21

Nu har jag suttit här och läst en hel del..
Och en del människor förstår jag mej inte på, en del verkar inte tänka ordentligt innan de öppna käften. Visst alla får lov att ha sin åsikt, men man behöver inte vara så förbannat.. klumpig och dum!
Sluta bete er som om ni vore fem åringar!

Unni lots of love to you

2008-03-18 @ 19:02:54
Postat av: k

Jag måste få säga att "cath" hade en hel del vettiga synpunkter som var MYCKET intressanta. Som jag tycker synd att dom inte blev besvarade.

2008-03-18 @ 19:27:54
Postat av: August

"Jag säger som det är dvs. att det finns mycket resurser att hämta ifall någon bara komma på idén hur denna hjälp till personer som vägrar motta hjälpen skulle se ut."

Cath - du hör ju själv hur det låter. Att hjälpa en människa som inte vill bli hjälpt går ju inte. Sedan spelar det ingen roll om personen blir slagen dagligen eller missbrukar.

Samhället och anhöriga kan ju försöka påverka med samtal men i slutändan är det alltid peronen själv som måste vilja förändra sin livssituation.

vänl,,

2008-03-18 @ 19:34:21
Postat av: Anonym

Unni, jag måste säga att det är lite taskigt av dig att inte lägga ut mitt tack till August. Nu skriver han återigen till mig men jag kan inte tacka honom. Han är trots allt den enda som har besvärat sig med att svara på min fråga.

2008-03-18 @ 20:20:32
Postat av: Anonyma tjejen

Cath: Du skrämmer en. Först läser man Dina kommentarer med allmän respekt och lyhördhet. Sedan blir det ganska läskigt och obehagligt. Jag är maybe mer insatt i detta ämne. Jag har inte bara arbetat med det juridiskt i knappa 15 år (trots mina dryga 40) utan har själv erfarenheter som är precis som Unnis (jag känner inte henne utan vet bara det som är offentligt). Dessa tänker jag inte alls hänföra mig till.

Cath: Din framskridande osaklighet och aggressivitet passar sig faktiskt inte på en blogg. Ha litet respekt för den som skapat bloggen och även för de som läser den!

Till Unni vet jag inte vad jag skall säga. Jag har hållt med en del röster om att Du har svårt för kritik (men vem fan har inte det, och dessutom tror jag att Ditt bemötande av kritiken gör att många appellerar till det DU skriver).

Och Unni, Du gör - tror jag verkligen - en storartad insats som far runt i landet.

Cath, och övriga, som hängt sig upp på hur lyckliga U och N sagt sig vara trots det Ni fick reda på sedan.

Jamen för fan, läs bloggen eller väx upp! Har Ni inte förstått någonting???

2008-03-18 @ 21:19:15
Postat av: Molly

Synd att du blockade Cath, jag hade hellre sett något försök till svar. Trots att hon uppfattades som aggro mm, man kan uppfatta någon så och därmed ignorera det som blir sagt. Synd. Som K säger hade hon en hel del vettiga synpunkter man måste ta sig igenom om man ska vara ärlig med sig själv och det man längtar efter (jämlikhet på lika villkor).

2008-03-19 @ 09:12:34
Postat av: karolina hell

Men vad märkligt det här blir! Alla som inte håller med plockas genast bort från bloggen eller misstänkliggörs, eller bombarderas av Unnis många tillskyndare som genast slår knut på sig själv för att försvara henne! Lite mer substans från alla håll! Vad är skillnaden på Hilary och fru Spitzer? En högst relevant fråga!

2008-03-19 @ 10:03:52
Postat av: Miss Lyckad

Glad Påsk!

Egg Yourself!
Nu åker jag bort en vecka. Krama Dig själv och skriv gärna en hälsning till mig, ägga mig.

http://miss-lyckad.blogspot.com/

/ Miss Lyckad - Påskkärringen som åt barnens godis -

2008-03-19 @ 10:51:10
URL: http://miss-lyckad.blogspot.com/
Postat av: Lena

Vad åsikter det kom om blockandet av denna Cath!
Frågar man artigt och vettigt och accepterar ifall man inte får de svar man önskade, är det väl en sak. Den här snurrade till det efter varje försök till svar och blev aggressiv, väl igenkänt från andra håll där man debatterar kvinnomisshadel. De trollen dyker upp med jämna mellanrum på samtliga platser.Då får ni ta att site- eller bloggägaren sätter gränser eller stopp.Kommentarfunktionen i en blogg ÄR inte en allmänn plats att kasta skit och ställa krav på.
Bloggen är Unnis. Punkt.

2008-03-19 @ 12:02:12
Postat av: karolina hell

Då får ni ta att site- eller bloggägaren sätter gränser eller stopp.Kommentarfunktionen i en blogg ÄR inte en allmänn plats att kasta skit och ställa krav på.
Helt rätt, men kanske inte heller en bekväm massagebänk där bloggarens varje ord och åsikt kan göra anspråk på totalsanning och universiell visdom som inte får ifrågasättas!
Glad Påsk! Må äggen rulla!

2008-03-19 @ 13:56:07
Postat av: August

Något som förbryllar mig med dig Unni är att om man läser dina böcker så blir det nästan smärtsamt för att du slaktar dig själv så hårt.

Men här på bloggen blir du sur ut i fingerspetsarna om någon kommer med kritik eller inte håller med.

Håller med anonyma tjejen: "Och Unni, Du gör - tror jag verkligen - en storartad insats som far runt i landet."

Vänl,,

2008-03-19 @ 17:37:54
Postat av: Journalistsambon

Till CATH, m fl: Jag gick för gott och gömde mig/sekretesskydade mig från den dagen jag vågade anmäla. Det var svårt för min fd sambo hade många polis- och åklagarkontakter. När jag kom kände de redan honom som en journalisten de hade mycket att göra med.
Min första anmälan slumpade sig så att jag hamnade hos exsambons främste poliskontakt! Ärendena var för gamla och hade fallit för preskription eller så blev det inte åtal. Listan är lång från dråpförsök, via våldtäkt, misshandel, stölder, olaga hot, övergrepp i rättssak, sexuella övergrep på barn och vanlig misshandel m m.
Jag hade tur och var aldrig kär/förälskad i mannen, utan vi blev gravida av misstag och jag ville inte ha fler pappalösa barn. Han höll på att slå ihjäl barnet i magen när jag var i åttonde månaden och från den dagen gjorde jag allt för att planera hur jag skulle kunna lämna honom och behålla livet, samt vissa kringsaker som arbete, en bostad mm. Han hade en stor brödraskara, som stod på hans sida, liksom stor släkt. Mina vänner hade jag mest smygkontakter med. Jag berättade först inte om nöden för jag skämdes så över att det hände just mig.
Har efteråt tänkt på att han inte hade några vänner, en parentes.
När ett barn berättade om hans sexuella övergrepp på sig var jag redo. Jag fick styrkan och bröt allt direkt. Det inträffade gick utanför min fattningsförmåga och jag blev räddad av mina bra ex som hjälpte mig och barn med bostad, skydd m m. Flytt av mina saker etc.
De kvinnor som jag mött och som gått tillbaka gör oftast det en gång, men inte mer. Det beror på att ingen man är så snäll, givmild, uppmärksam etc som den misshandlade mannen efter själva misshandeln då han är rädd för att bli anmäld. Vanliga män kan inte jämföra sig på den nivån. Han blir då ofta trodd - Det är övertygande skådespel det handlar om, med löften om att gå i behandling etc.

Vad ska man göra: Polisanmäla då kollegan, vänninnan, grannen eller vem det än handlar om har strypmärken eller säger att de ramlat. Anteckna vad man sett så att man kan vittna, erbjuda sig att vittna och uppmuntra dem att gå till läkare för att få skadorna dokumenterade.
...att inte ge sig
...att inte överge kvinnor som plötsligt sluter sig i nya förhållanden, som inte får tid att träffa vänner eller prata som vanligt

Framför allt så kan man inte se på en man om han misshandlar. Jag är inte rädd för kaxiga stöddiga män idag, men jag är rädd för mjuka, snälla män som jag befarar bär på så mycket att de kan explodera till vad som...

Har en fin man sedan ett decennium. Han är manhaftig som bara den, stark som bara den och trygg i sin roll. En gång dängde han en bilkarta i bilgolvet när jag körde fel, men det är också det enda fysiska uttryck han givit...Visst munhuggs vi, men jag har vad jag än sagt/gjort aldrig ens tänkt tanken att jag skulle vara hotad - Jag fick på tå i allt, alltid för mitt ex journalistsambon. Värst var det när han drack, men han var nästan kallare när han slog nykter...

2008-03-19 @ 17:40:46
Postat av: unni

Massa kramar och tack till dig Journalistsambon. Jag hoppas verkligen att exet fått vad han förtjänar, det aset.

Och så till er som gnäller över att jag "inte tål kritik". Herregud, jag publicerar äckliga och infama påhopp gång på gång. Jag har sagt det förut och säger det igen. Här gäller samma regler för socialt vett som på vilken tillställning som helst. Och jag vill faktiskt inte ha elaka människor runt mig. Det är inte "kritik" jag avfärdar. Det är stalkeraktiga och tröttsamma gafflanden från dem som inte visar respekt. Jag skriver min blogg utan profit eller dolda baktankar. Då vill jag faktiskt unna mig att ha det trevligt här.

2008-03-19 @ 20:01:27
Postat av: August

"Vad ska man göra: Polisanmäla då kollegan, vänninnan, grannen eller vem det än handlar om har strypmärken eller säger att de ramlat. Anteckna vad man sett så att man kan vittna, erbjuda sig att vittna och uppmuntra dem att gå till läkare för att få skadorna dokumenterade.
...att inte ge sig
...att inte överge kvinnor som plötsligt sluter sig i nya förhållanden, som inte får tid att träffa vänner eller prata som vanligt"

Väldigt bra skrivet Journalistsambon. Jag tror mååånga blundar. De anar att grannkärringen blir spöad. Men orkar inte ta i eländet. Det är ju enklast så.

Det är ett stort problem, men än värre är ju de som inte vill bli hjälpta. De som är öppna med att de lever i en destruktiv relation men, trots hjälp och samtal och stöd, ändå inte vill gå.

Skönt att läsa att dina svåra år är över och att du har det bra idag. : )

Ingen orsak, förresten Cath

Unni, alla som tolkat det som att du hugger på kritk har väl fel då?

/August

2008-03-19 @ 21:19:41
Postat av: Hanna

August,jag utgår ifrån att du menade väl men "grannkärringen" låter oerhört respektlöst! Dessa kvinnor förtjänar all respekt.Glad Påsk och var lite äggstra gulliga mot varandra!!

2008-03-20 @ 14:35:41
Postat av: kalle

Hej Unni!

Hur kommenterar du att en KVINNA sannolikt mördat två små oskyldiga barn i Arboga och dessutom satt kniven i mamman?
Kan du förlika dig med den tanken eller vänder det upp och ner på hela din världsbild?
Vore kul att höra dig förklara detta.

2008-03-20 @ 18:46:41
Postat av: Flower.

Terese, dessvärre är det sant att kvinnorna värderas genom sin ålder.

Det värsta är när killar kallar tjejer som är typ för 26 äldre tjejer.

Jag själv stod med en tjejkompis när en kille som har kommit fram för att prata med min tjejkompis då, frågade hur gammal hon var.

Min tjejkompis svarade: 26

Han sa: En äldre dam!

När jag var 17 fick jag höra från män: Oj du är sjutton, wow gammalt.

När jag var 23 sa de: Gammalt.

Nr är är en tjej ung enligt män då?

Om jag är gammal vid 23, vad är jag vid 80 år då?

Samt, har träffat på män som kan inte acceptera att du är ung vid 25 år.

Jag har träffat män som frågat tjejer: Hur gammal är du?

Då svarar de 25 eller 24 eller 28. Så säger dessa män:
Oj, du ser inte som 25, 24, 28, du ser ut som 18 eller 20.

Jag har bråkat med dessa 10000 grånger och sagt: Så ser en tjej ut vid 25 års åldern, så ser ut mina jämnåriga.

Unni, kontentan är att de ha SÅ FEL syn på kvinnor att de har fått inpräntat i huvudet att en kvinna på 25 är gammal. Jag lovar dig. Hahaha.

Men realistiskt är man ung vid 25. Men de har fått inpräntat i huvudet att en kvinna på ex. 25 år är gammal och när de ser en ung kvinna säga att hon är 25 blir de förvånade.

Jag har mött sådana män, hundratals, att jag själv har blivit rädd att säga min ålder eftersom då säger de:

Oj, du ser inte ut så.

Då börjar jag tro att folk i min ålder ser gammalt ut.

Unni, det är sjukt men det är sant.

Det är samma som Terese säger att samhället ser annorlunda på en kvinna som dejtar en yngre man. Ex som Demi Moore och Ashton Kutcher.

Men folk vill inte inse att kärlek och vänskap HAR INGET MED ÅLDER, UTBILDNING, STATUS, UTSEENDE ATT GÖRA.

Vänskap och kärlek kommer inifrån. Du vill vara med person som får dig att må bra, men har ingen betydelse vem han hon är.

Samt, när någon säger: Du är gammal. Svara då med detta: Gaammal för vad?

Gammal för att dansa? Nej.

Gammal för sex? Nej

För vad?

2008-03-20 @ 19:52:59
Postat av: enioreh

Fattar inget - fick besök i bloggen och ett krav(?) på att förklara en kommentar av Unni. Hur nu JAG ska kunna svara på vad en annan människa tycker?

2008-03-21 @ 17:55:02
URL: http://blog.enioreh.com
Postat av: unni

Kalle, efter din belåtna kommentar tar jag givetvis på mig skulden och ansvaret för morden i Arboga. Du verkar själalycklig över att förövaren enligt dig är kvinna. Så jag föreslår att du drar en taj i all enkelhet varje gång ett hemskt brott begås av en honkönad. För då har du liksom firat en triumf, eller hur, din jävla tönt?

2008-03-22 @ 18:26:04
Postat av: Kalle

Nämen, en sån sur liten kicka...

2008-03-22 @ 19:58:12
Postat av: Donnorna

Klart det är...Vad tycker fröken Drougge om denna blogg?

2008-03-22 @ 21:56:07
Postat av: August

"men "grannkärringen" låter oerhört respektlöst!"

Jo verkligen? Hade jag skrivit "granngubben" hade du knappast höjt ögonbrynen.

Kalle, hur blåst får man bli? Klarar du ens av att gå ut och köpa en liter mjölk själv din dumme jävel. Två småbarn har berövats sina liv, vem i helvete bryr sig om förövaren har kuk eller fitta?

2008-03-22 @ 23:03:03
Postat av: G

Enioreh!
Detsamma hände mig, hahaha! Undrar vem lustigkurren är... kanske "CATH"?

2008-03-22 @ 23:36:09
URL: http://gaborella.blogspot.com
Postat av: Kalle

August (och Unni): Grejen är den att när män begår vidriga våldsbrott så blir det ett jävla liv gärna på temat mäns våld mot kvinnor, debattprogram i tv där kvinnor skriker ut sin avsky och får hela det manliga släktet att känna en kollektiv skuld. Trots att jag som enskild man är precis lika oskyldig som kvinnorna satt står där i tv-studion och gläfser.
Det mest fantastiska är att det förhållningssättet tycks vara helt okej.
Men när kvinnor begår brott av den här typen ska det tystas ner. Då är det plötsligt inte lika intressant att debattera. Hm, undrar vad det beror på. Nån som vet? Unni?

2008-03-23 @ 10:27:36
Postat av: Jenny Åsander

Men herregud Cath!

Har du inte förstått att när man är mitt inne i ett förhållande så kan man känna sig som världens lyckligaste. Det tar ett tag innan man inser att den man lever med är ett asshole! Man skulle ju inte ha inlett förhållandet om man från början inte var förälskad och att det var fint och bra från början. Jag talar av egen erfarenhet. Har levt i ett misshandelsförhållande och från början tyckte jag att vi hade det bra, sedan visade han sina sjuka sidor och började slå. Skulle jag ha omyndigförklarats då??? Det är väl MANNEN som begår dessa fruktansvärda handlingar som ska omyndigförklaras! Unni har inte pratat föraktfullt om kuvade kvinnor, hon försöker ju synliggöra maktstrukturen i vårt samhälle! Jag läser till psykolog och ändå hamnade jag i ett misshandelsförhållande. Man behöver inte vara svag och kuvad för att hamna där. Det jag tror Unni menar när hon skriver om fru Spitzer är ett fenomen som är tydligt. Kvinnor till kända män som svinar ställer sig bakom dem och stöttar dem, det är fel för då signalerar man att det är okej. Vi vanliga kvinnor som utsätts för liknande försöker göra oss fria om vi har ork och möjlighet. Kvinnor som är gifta med politiker tycker man ska föregå med gott exempel. Visa att det deras män gjort är fel!

Jag vet att Unni står på de förtrycktas sida och hon är helt underbar i det hon kämpar för. Jag tror inte du har förstått det.

STOR KRAM TILL DIG UNNI!!!

2008-03-23 @ 15:02:32
Postat av: Kalle

Nu har den kvinna som misstänks för barnamorden i Arboga släppts p g a att en kvinnlig åklagare gjort en "juridisk blunder". Snacka om att kvinnor skyddar andra kvinnor som begått övergrepp. Man häpnar. Unni, dags att reagera mot orättvisorna! Upp på barrikaderna!

2008-03-23 @ 21:12:30
Postat av: August

Kalle - Jag tror till och med den mest fanatiska extremfeministen inser att kvinnosläktet gör sig skyldiga till våldsbrott då och då också. Procentuellt sett är det en droppe i havet jämfört med männen. Antar att det är därför man debatterar det oftare än kvinnovåldet. Jag har inga problem med att man som oskyldig man inte accepterar nån kollektiv skuld men din "poäng" var ju lika osmaklig som dum. Två småbarn dog.

2008-03-24 @ 08:17:04
Postat av: Jessica J

1. Till Cath:
Jag orkade bara läsa tre av dina inlägg. Vet inte om du får dina svar, men ett tips är ju att läsa på lite själv. Om du e seriös med att få veta hur man kan hjälpa någon (varför tror jag inte riktigt det?) i misshandelsförhållande kan du: Ringa en kvinnojour, kvinnofridslinjen, fråga efter en bok i ämnet, surfa fram informationen på nätet. Vanligaste rådet är ju att finnas tillgänglig, inte försvinna, lyssna om hon vill prata. Förstå att bandet mellan förövare/offer är MYCKET starkt.
Förstår inte vad N:s ålder spelar för roll för dig. Åldern är ingen faktor vad gäller misshandel, förutom om man är straffmyndig.

2. Journalistsambon
Jag skulle vilja få mejl-kontakt med dig. Kan det vara möjligt? Via Unni? Annat?

2008-03-24 @ 08:38:26
Postat av: unni

Kalle, du kanske inte märker hur förgiftad du är av ditt hat, men det berör många av oss illa när du kallar mordet på två småbarn för övergrepp och att du jämställer denna tragedi med det systematiska kvinnoförtryck som yttrar sig bl a som misshandel och andra övergrepp män begår mot kvinnor. Alla våldsdåd går inte att sortera in i strukturella problem. Mäns våld mot kvinnor är ett strukturellt problem. Du tycks mena att även Arbogafallet är ett sådant. Antingen är du bara korkad eller också är du både elak och korkad, men var snäll och sansa dig och försök inte dra växlar på en fruktansvärd tragedi vi ännu vet ganska lite om.

2008-03-24 @ 08:57:09
Postat av: Kalle

August och Unni: Det är just på grund av att två små barn dog som jag reagerar på denna avskyvärda handling som sannolikt är utförd av en kvinna som just nu vandrar runt fri som vinden hemma i Tyskland på grund av en miss av en kvinnlig åklagare. Är det verkligen bara jag som reagerar på det???
Poängen jag försöker förmedla, men som Unni blundar för, är att det finns goda män och onda män på samma sätt som det finns onda kvinnor och goda kvinnor. Samhället är inte svart eller vitt. Men står för mycket mer av det fysiska våldet i samhället, men jag vill påstå att kvinnor är ganska bra på det här med "psykiskt våld" mot män. Kvinnor är inte alls så fromma som de vill utge sig för att vara. Det är dags att avliva den myten.
Unni har i de senaste inläggen kallat mig för jävla tönt, elak, korkad och att jag är "förgiftad av hat". Utan att någonsin ha träffat mig.
Är det sånt som kallas för kvinnlig härskarteknik?

2008-03-24 @ 11:49:47
Postat av: unni

Snälla, kan inte nån felanmäla den där Kalle?

2008-03-24 @ 12:51:03
Postat av: Kalle

Unni: När debatten börjar glida dig ur händerna så är sista utvägen att förlöjliga motståndaren för att få billiga pluspoäng.
Hoppas att alla på forumet har genomskådat din
taktik.
Det har jag. Sedan länge.

2008-03-24 @ 13:40:36
Postat av: unni

ALLA, Kalle, ALLA! Folket jublar över dig och din lysande argumentationsteknik.

2008-03-24 @ 15:10:20
Postat av: KW

Intressant debatt där det florerat en hel del åsikter som är helt klart värda att begrunda och ta till sej. En del är självklart bara att slänga över axeln.
Jag förundras av att människor är så tvärsäkra, har ni tänkt på det? Allt är inte en peng med bara en målande historia. De flesta historier har flera sidor, tolkningar å i de flesta fall sanningar. Lägger du fokus från en vinkel så ser det ut på ett sätt osv.
Misshandel borde inte få förekomma, hur kommer vi åt problemet? Vem hjälper vi?
Jag tror att för att vi ska till en del komma åt problemet så krävs vård för den som misshandlar. Att placera en person bakom galler en viss tid i en miljö som ofta präglas av våld och osund kultur, hjälper inte kvinnan att känna sej säker när förbrytaren kommer ut. Troligen så är han i samma balans och har samma förvridna kvinnosyn som innan.
Mannen måste få bättre hjälp att se sin del i ett mönster. Få hjälp att se sin litenhet.
ska vi få männen att sluta slå måste vi attakera deras hjärnor och synliggöra för dom deras beteende. Kommunerna borde oxå satsa mera pengar på direkt å akut hjälp till kvinnor. Resurserna på kvinnojourer är inte dom bästa. Jag vet för jag sitter själv i socialnämnden i min komun. Varför inte en rikslösning där staten skjuter till kapital.
Trevlig blogg unni, jag har sagt det förut men kan seja det igen.
En liten tanke bara. Du vill ha ett trevligt forum här, som på vilken mötesplats som helst, visa respekt för varandra. Du avkräver det av dina besökare men Unni vad ger du själv. Jag tycker mej ha läst dom mest vidriga påhopp av dej på vissa, är det respekt?
Debatten är hög här ibland. Ett givande å tagande.
Vissa saker du fått till dej här kan jag förstå att du bara låter passera, men du signalerar med ett ganska fult språk när du blir trängd och inte kan svara. Tänk på det å vad du ger själv. Du behöver inte bli så rädd, vi är alla bara människor.
Njut av våren medmänniskor

2008-03-25 @ 02:23:56
Postat av: u

Tack KW, men jag behöver inte några välmenta råd om hur jag ska bemöta idioter här på min blogg. Jag vill helt enkelt inte ha några idioter här. Jag har nämligen varken tid eller lust att försöka vara pedagogisk mot ohyra som kommer här och tror att de uppfunnit hjulet. Det hjälper heller inte att vara pedagogisk mot anonyma träskallar. Och jag är dessutom författare, inte mentalskötare. När jag snäser av hopplös dumhet beror det inte på att argumenten tryter, det beror på att de är oemottagliga för argument. Som barn. Därför finns det bara ett ord kvar för dem och det är TYST!

2008-03-25 @ 10:03:24
Postat av: Jenny Åsander

Jag blev så arg när jag läste tidningen idag. Allt våld som sker är ju ingen nyhet och det gör mig pissförbannad varje dag. Det finns ingen ursäkt till att ta till våld. Det vanligaste våldet är det kvinnoförtryck som sker av män from hell. Det är ett strukturproblem i vårt samhälle, precis som Unni säger. Männen kommer dessutom undan alldeles för lätt och håller varandra om ryggen som 17.

Men, jag blev irriterad för en artikel om att man i USA sätter stora skyltar på sexbrottslingars bilar. De ska alltså köra omkring i en stor bil med dekalen "SEX OFFENDER". Visst, det vore skönt om en som funnits i min närhet fan fick göra det för han har våldtagit mig och misshandlat mig. Samtidigt måste man se det som att de här sexbrottslingarna inte är riktigt friska i huvudet på något sätt. Det hade varit bra mycket bättre om man lagt pengarna på att forska lite i hur man ska ta hand om dessa stackars små människor som måste ägna sig åt sån skit. Inte lägga pengar på att någon icke-skarp hjärna funderar ut en sådan befängd idé som att de ska köra omkring i märkta bilar. Det får dem verkligen inte att begå färre sexbrott. De blir ju tvärtom alltmer alienerade från det normala i samhället och kan lika gärna ägna sig åt sina sjuka sexbrott. Jag tycker så här: Personer som begår sexbrott ska först och främst behandlas på rättspsykiatrisk klinik och inte släppas ut förrän det är helt riskfritt. Sedan kan de gärna få ta ett fängelsestraff efter det. Psykopater ska vistas i fängelser för de kan inte bli särskilt hjälpta av vård, de är lite "fucked for life", däremot ska man vara försiktig med att sätta andra sjuka i fängelse, det kan leda till fler rubbningar och en stigmatisering.

En annan artikel i tidningen var om en idiot som körde sitt spädbarn i micron! Ja, han var man. Han uttalade sig så här: "De flesta tycker nog att jag är en galning". NÄHÄ! Som om någon tycker att det han gjorde verkar sunt och normalt!!!

2008-03-25 @ 15:42:48
Postat av: Jenny Åsander

KALLE - har du inte förstått att dina s k argument inte håller. Ingen orkar bemöta det banala du skriver. Unni är som hon skriver ingen som ska behöva ha ohyra på sin blogg och ägna hela dagarna åt att försöka förklara för dem på dagisnivå vad det hela handlar om! Det märkliga att de minst pålästa är de som inte ger sig heller, t ex Cath och Kalle. Som snart färdig psykolog kan jag bara konstatera att ni kanske ska ge sjutton i att skriva här om ni inte har bättre argument att komma med. Ni har missuppfattat så mycket att jag skäms för er skull. Unnis blogg håller för hög standard för att icke-pålästa och överimpulsiva inlägg ska publiceras här. Det vore skönt att slippa inlägg av er sort. Kalle till exempel; ingen debatt glider Unni ur händerna. Hon förlöjligar inte heller den andra parten men när det går för långt får man sätta ned foten. Har ni inte fattat någonting. För er egen skull hoppas jag att ni är under 18 år så att ni kommer att komma till insikt om det diskussionen handlar om!

UNNI ÄR EN SÅ UNDERBAR PERSON SOM TAR SIG TID ATT HÅLLA FÖREDRAG OM KVINNOFÖRTRYCK. DITT SAMTAL TILL MIG UNNI GAV MIG MER ÄN DEN HJÄLP JAG FICK FRÅN RIKSKVINNOCENTRUM! STOR KRAM TILL DIG UNNI OCH HOPPAS DU SLIPPER IDIOTINLÄGG HÄR FÖR DET ÄR DIN FINA BLOGG INTE VÄRD. HÄR HAR VI ÄNTLIGEN EN BLOGG SOM TAR UPP ETT AV DE VIKTIGASTE ÄMNENA IDAG OCH SÅ MÅNGA HAR INTE FATTAT ETT JÄVLA DUGG. FY FAN SÅ SORGLIGT.

2008-03-25 @ 15:57:24
Postat av: Jenny Åsander

Jag häpnar över att det finns så många puckon i vårt samhälle. Människor som inte kan se saker i sin helhet utan de snöar in på en enda händelse och då får den händelsen stå för allt. Har en kvinna gjort fel verkar det som att det är bevis på att kvinnor är lika mycket svin som män. Ta för 17 och läs på. Läs böcker om psykologi, börja med Dynamisk psykiatri av Johan Cullberg. Läs även den fantastiska boken "Vardagens osynliga våld" av
Marie-France Hirigoyen. Allt handlar om att vara påläst och veta vad man snackar om.

2008-03-25 @ 18:38:06
Postat av: Jenny Å, snart färdig psykolog

Unni, bra att du blockade Cath, hon verkade inte ha alla paddlar i kanoten och då är det svårt att argumentera. Hon verkade själv så blockerad och då är det lönlöst att slösa energi på ett dövöra. Tänkte bena ut skillnaderna mellan några psykiatriska diagnoser som har med kvinnoförtryck att göra. Visst, kvinnor kan också lida av dessa diagnoser men det får inte lika förödande konsekvenser - det är min erfarenhet.

Narcissism
---------------
Det kan vara svårt att skilja på alla psykiatriska diagnoser, t ex emotionellt instabil personlighetsstörning, antisocial personlighetsstörning, grandiositet, histrionisk
personlighetsstörning och narcicisstisk personlighetsstörning.

(1) Narcissistisk personlighetsstörning innebär att personen har ett genomgående mönster av grandiositet, en känsla av att vara en mkt betydande person (t ex överdriver talanger och framgångar, förväntar sig att bli behandlad som höjd över mängden utan att genom sina gärningar ha gjort sig förtjänt av det)

(2) är upptagen av fantasier om obegräansad framgång, makt, glansfullhet, skönhet eller fulländad kärlek

(3) tror sig vara en speciell och unik person som bör ska sig till, eller bara kan bli förstådd av , andra personer som är speciella eller har hög status

(4) kräver ett övermått av beundran

(5) har en känsla av särskilt berättigande, dvs har orimliga förväntningar på särbehandling eller på att andra automatiskt ska svara upp mot hans eller hennes förväntningar

(6) utnyttjar andra, dvs drar fördel av andra för att uppnå sina egna mål

(7) saknar empati; är obenägen att uppmärksamma eller identifiera sig med andra känslor och behov

(8) är ofta avundsjuk på andra eller tror sig vara föremål för andras avund

(9) är arrogant och högdragen i sitt beteende eller i sina attityder

Antisocial personlighetsstörning
------------------------------------
Här tänkte jag enkelt försökte förklara den antisociala personlighetsstörningen (psykopati) för de som inte är så insatta.

A. Personen har ett varaktigt mönster av upplevelser och beteenden som påtagligt avviker från vad som allmänt sett förväntas i personens sociokulturella miljö. Mönstret kommer till uttryck inom minst tvp av följande områden:

1) kognitioner (dvs sättet att uppfatta och tolka sig själv, andra människor och inträffade händelser)

2) affektivitet (dvs komplexiteten, intensiteten, labiliteten och rimligheten i det känslomässiga gensvaret)

) mellanmänskligt samspel

4) impulskontroll

B. Det varaktiga mönstret är oflexibelt och leder till kliniskt signifikant lidande eller försämrad funktion i arbete, socialt eller i andra viktiga avseenden.

D. Mönstret är stabilt och varaktigt och kan spåras tillbaka åtminstone till adolescensen eller tidig vuxenålder.

E. Det varaktiga mönstret kan inte bättre förklaras som ett uttryck för eller en följd av någon annan psykiskt störning.

F. Det varaktiga mönstret beror inte på direkta fysiologiska effekter av någon substans (t ex missbruksdrog, medicinering) eller någon somatisk sjukdom/skada ( t ex skalltrauma).

Dessa är allmänna diagnostiska kriterier för personlighetsstörningar. MEN vad är då specifikt och vad utmärker en person med antisocial personlighetsstörning?

JO:

A. Ett genomgående mönster av bristande respekt för och kränkningar av andras rättigheter som varat sedan 15-årsåldern. Mönsret tar sig minst tre av följande uttryck:

(1) är oförmögen att anpassa sig till rådande normer för lagligt beteende vilket visar sig i upprepade brottsliga handlingar

(2) har ett bedrägligt beteende, vilket visar sig i upprepade lögner, bruk av falska namnuppgifter eller försök att lura andra för nöjes eller personlig vinnings skull.

(3) är impulsiv och oförmögen att planera

(4) är irritabel och aggressiv, vilket visar sig upprepad misshandel eller slagsmål

(5) nonchalerar obekymrat såväl egen som andras säkerhet

(6) är ständigt ansvarslös, vilket visar sig i en oförmåga att etablera ordnade arbetsförhållanden eller att uppfylla ekonomiska åligganden

(7) visar brist på ångerkänslor, vilket visar sig i likgiltighet eller bortförklaringar efter att ha sårat eller svikt och kanske bestulit någon.

B. Personen är minst 18 år

C. Det finns belägg för uppförandestörning med debut före 15 års ålder: hotar, trakasserar eller förödmjukar ofta andra. SÄRSKILT: Aggressitvt beteende mot människor och djur. Övrigt, bland annat förstört annans egendom. ljuger i syfte att uppnå fördelar eller undvika skyldigheter mot andra

2008-03-26 @ 20:24:41
Postat av: KW

I misshandelsdebatten så tycker jag att vi har ett stort problem till. Våra kära invandrare, människor från tex somalia, irak med en HELT annan kvinnosyn än vad vi har här. Kvinnor i Sverige lider men det är en piss i missishippi om man ser till dera situation.När det kommer en fam från tex irak, så sätts ju både barn å lilla frugan i skolbänken. Mannen förlorar sin makt över sin fam. Unga flickor får inte klä sig som dom vill, sminka sig eller träffa svenska killar. Hela manliga släktet jagar å kontrolerar dessa arma kvinnor. Många blir lurade att åka hem till sitt hemland å där tvångsgifters dom bort.
Detta är en värld som är lååååång från vad vi tycker är ok. Går det riktigt långt så har vi herdersmorden som en direkt följd av en tids missär.
Vad gör sammhället, skolan, socialutredare, vi som medmänniskor.
Detta berör mej oerhört starkt och i perioder har jag varit angagerad i dessa frågor. Det är oxå otroligt viktigt att vi hjälper dessa kvinnor.
Jag tar alla tillfällen i akt att diskutera med invandrarkillar om just den situationen, med olika framgång. Vad tycker ni?

2008-03-27 @ 02:34:39
Postat av: Linnea

Jag har faktiskt inte orkat läsa alla inlägg men blir så besviken på alla som förlöjligar kvinnor som på ett eller annat sätt hamnar i dessa situationer, även om dom inte måste eller är hotade till det. Själv lever jag i en relation där jag ofta känner igen mig själv i "boven i mitt drama kallas kärlek". Det va så skönt att läsa den för jag har sett när på mig själv och tänkt att jag måste va den enda i världen som undermedvetet vet att allt är fel män ändå stannar och "tigger" och "fjäskar"(nu överdriver jag kanske, men viker mig för att det ska va bra) för att ha honom kvar.
Folk runt omkring mig har resonerat som vissa andra här och tycker det är helstört att stanna i något som man mår dåligt i. Men jag mår ju bra oxå och älskar honom men mer o mer håller jag tillbaka för att det inte ska uppstå situationer där han tar över och nedvärderar mig. Därför håller jag hellre tyst. Dessa situtioner slutar ofta i panikångest, fylla, sönderskurna armar o ben och andra destruktiviteter. Resultatet är sjukskrivning, antideppressivt,ekonomisk kris(då jag varit dum och tagit massa lån utan att få ett öre tillbaks), missskötsel av jobb, dåligt tålamod mod min dotter och timmar av terapi och läkarbesök. Men ändå älskar jag honom och hoppas... det är ju det sista som dör. Jag vill egentligen inte jämföra honom med N i din bok, snarare med mannen i Heroine. Han är missbrukare och jag gissar att det e grunden till mycke av hans beteende, men jag är ändå värd bättre och förlåter det inte.(fast det är väl precis det jag gör, jag förnekar det.)
Även om jag vet att ingen varit så orättvis och sårat mig så mycke så älskar jag honom(och hatar, eller e det mig själv jag hatar?) och är fortfarande tillsammans med honom och hoppas på att han ska förstå mig och ändra sig lite, få lite mer empati...
Jag är så kluven och förstår verkligen kvinnor som förnekar och håller en fasad utåt.
Vill också säga att jag älskar dina böcker, ända sedan jag hittade din "jag jag jag" på ett antikvariat på gymnasiet(jag är nu 26). Du har en förmåga att beskriva tankar och känslor jag har med några få ord. Saker som jag inte kunnat förklara eller funderat på om jag e annorlunda.
du är helt klart en förebild för mig och jag tar ofta upp dina böcker för att försöka förstå hur jag känner. När jag gör det med min sambo förlöjligar han tyvärr det alltid så jag känner att jag ändå inte fått fram vad jag känt.

2008-04-20 @ 06:03:41
Postat av: unni

Linnea, raring!

Det känns trist att skriva det här, men mitt råd till dig är: GÅ! Eller SPRING! Det blir inte bättre och det är inte ditt fel.Ju längre du stannar desto mer nedbruten blir du och desto svårare är det att lämna.
Jag tror inte att missbruket gör honom till den han är, snarare att den han är har gjort honom till missbrukare. Du skriver själv om att leva på hoppet. Precis så är det. Men du hoppas väl inte på att en kub kan bli en boll bara du älskar kuben tillräckligt?
Du är fortfarande ung och har massor av nya chanser framför dig. Stannar du i dårskapen kommer du en dag att upptäcka att du har alla dina chanser bakom dig istället.

Kramar och styrka! / Bunni

2008-04-21 @ 16:10:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0