VIT SOM SNÖ?Kan nån förklara för mig varför Jenny Beltran ska sitta med i Tilde de Paulas morgonprogram? Vad ska hon säga där? Att han är oskyldig? Har nån tänkt på hur det kommer att kännas för Titos brottsoffer och deras anhöriga?

Är det inte nånting som gått käpprätt åt helvete i mediebevakningen av våldtäktsmän och tjejboxare?

Kommentarer
Postat av: sven

enkelt svar. media vill ha tittare, detta ger tittare... media har väl aldrig brytt sig om brottsoffer eller någon överhuvudtaget. "take what you get, make it worse and SPREAD IT".totalt meningslöst att hon ska vara där. men där har du förklaringen.

2008-10-17 @ 14:47:44
Postat av: Henric

Det är nästan så man funderar om media tycker det är ok med våldtäkt och misshandel, bara ens partner förnekar det? Jag har inte varit nåt stort fan av Tilde förut, men nu klev hon över gränsen. Ska hon gråta lite med Titos fru? Nej fy f-n, ursökta ordvalet, men nu är det nog! Ska det bli "inne" att boxa och våldta?

Media har ett ansvar som dom över huvud taget inte förstår att dom ska ta tydligen. Bojkotta Tilde och alla andra som försöker få uppmärksamhet på andras elände och lidande!

Om det nu hade varit så att Titos fru hade varit eld och lågor för det hennes man gjort och lämnat honom till avgrunden för hans avskyvärda handlingar, DÅ hade hon haft i media att göra. Då hade hon kunnat förklara hur vidrigt det är att ha en man som våldtar, men så är ju inte alls fallet.

Unni: -Tillbaka till TV-rutan och skapa ordning!

2008-10-17 @ 15:26:30
Postat av: Gabriel

Om finansmannen Fredrik Lundberg har det sagts att han är mannen som aldrig råkar ha vägarna förbi. Dyker han upp så har han ett syfte. Ibland tror jag att det är på samma sätt med Unni. Jag hoppas att Unni inte blir arg på mig för att jag idag tänker på händelseförloppet när Unni senast gästade Tildes morgonprogram.En sak är i alla fall säker, man har aldrig tråkigt när man försöker räkna ut hur Unni tänker.

2008-10-17 @ 15:57:13
Postat av: Julia

vilken snygg frisyr!

2008-10-17 @ 16:20:39
URL: http://jsomijulia.blogg.se/
Postat av: HOWLING WOMAN

Agendan är nog redan planerad. Sedan många år.

Män är rädda nu - det är börskrasch.

Konsolidera positioner och slänga ut alla som inte är stödtrupper till fortsatt hegemoni.

Det är ju så synd om dem. Om de inte får fortsätta.

Vem ska då ta hand om stackarna. De klarar ju inte att själva - stå för sina gärningar. Jag undrar bara hur långt det kommer att gå - Newspeak. De oskyldigt dömda - och de oskyldiga offren.

Krig är fred. Fred är krig.

2008-10-17 @ 16:22:30
Postat av: unni

Howling woman, du borde skriva en pedagogisk handbok åt alla kvinnor!Gabriel:jag hajar inte vad du far efter. Helt ärligt, fan.

2008-10-17 @ 17:01:04
Postat av: Fran

Papa Dee kör nu med snyftaren att han är svart och missförstådd. Han har inget att förlora, han är desperat. jag mår så illa!!!

2008-10-17 @ 17:30:02
Postat av: Katta

Jag tror som Sven, att det blir en typisk apfälla (man kan bara inte låta bli) detta med Jenny B i soffan. Klarar man att inte kolla på vad hon har att säga, även om man redan vet att det kommer bli ett enda långt försvarstal av en riktig 'dåre'? Jag kommer säkerligen att kolla in det och det är väl själva planen med hela från TV4:s sida. Sedan kan detta öppna upp för "den andra sidan" att berätta och det kommer vi självklart också att se på. Urk. Man blir lite illamående.Om fem, tio år sitter hon kanske i en annan soffa och talar om helt andra saker... Hm.

2008-10-17 @ 17:45:04
Postat av: Magda

Jag finner henne väldigt obehaglig och funderar mycket på hennes dolda agenda. Eller är hon bara mediakåt?

2008-10-17 @ 18:23:46
URL: http://www.welldyermaker.blogspot.com
Postat av: Urban

Ja men jag är personligen väldigt kluven till domen mot Beltran och baserar detta på att Monica Dahlström-Lannes bedrivit privatspaning och figurerat i många tveksamma domar med sexuella brottsmisstankar.

Bevisen är ju enormt tunna och jag tror inte han kommer sitta inne länge till och hela domen kommer nog omprövas och ogiltigförklaras.

Det finns en känsla av att Tito är förföljd i detta land av någon eller några med stor makt och jag minns tidigare fall där han hämtades efter påstådd misshandel eller vad det nu var han påstod sig ha gjort.

Jag skulle nog i vanliga fall ha sagt att detta bara var ännu ett fall med en invandrare som begår brott i Sverige och fått ännu ett bevis för det jag själv vet är sant med tanke på statistiken men i detta fall tycker jag skam går på torra land och att underdånigheten mot de kändisar som vittnat varit allt för stor och visar åter igen hur farlig idoldyrkan är för ett rättssamhälle.

Jag hatar opera och har aldrig brytt mig om Tito och hans röst men jag har näsa för när något är snett och det är det minsta man kan säga i dett fall.

2008-10-17 @ 19:40:06
Postat av: Anonym

Hon skall nog inte intervjuas, utan skall säkert sjunga "Stand by your man". Falskt då, givetvis...

Michelangelo

Postat av: Åsa

ja det kan man fan undra..

Vad ska hon säga?

Undra om hon är så korkad som hon verkar eller om hon bara är kuvad, förtryckt eller nedtryckt!!

Jag kanske är hård, jag känner inte denna människan.. Men jag tycker att hela den här grejen med Beltran.. Är ren jävla skit.. Sätt dit den jäveln.. han är inte så oskyldig som han vill att man ska tycka att han är.Unni.. You are the best!

2008-10-17 @ 21:53:10
Postat av: unni

Urban, du försöker misstänkliggöra Monica Dahlström-Lannes av grumliga skäl. Hon blev utsatt för en häxprocess men har nu fått upprättelse. Jag är trött på att de som upptäcker smutsen under ytan skall korsfästas, det är det som är det sjuka med vårt s k rättssamhälle, där medierna har makt att förnedra dem som berättar om övergrepp mot kvinnor genom att granska dem och inte gärningsmännen. Absurt!

2008-10-18 @ 11:11:30
Postat av: Gabriel

För en tid sedan var jag på min första säljkurs, någonsin. Den enda orsaken till att jag var där var att jag kände att jag någon gång ville sitta lyssna och höra vad som verkligen sägs på säljkurser. Hade du (Unni) varit med så hade du avrapporterat i en bloggtråd. Vid podiet stod en överladdad sprätt och levererade plattityder blandade med rena självklarheter. Självfallet talade han om värdet av att bygga relationer. Huvudbudskapet från avsnittet som rörde mingelträffar var att man skulle fokusera på att bygga förtroende, inte börja med att försöka snacka möjligheter till gemensamma affärer. Att försöka komma till skott skulle man göra efteråt, vid något annat tillfälle. Min egen slutsats blev att mingelträffar verkar vara ungefär som singelträffar.Som du (Unni) vet är jag enormt imponerad av hur snabbt du bygger upp lojala kontakter. Du har bara bott ca 15 år i Stockholm. En stor del av den tiden har bestått av småbarn och/eller en och annan ung man. Ändå är det ytterst få som "når ut" i massmedia lika lätt som du. Då ska man samtidigt ha i åtanke att du titt som tätt säger vad du tycker, vilket normalt inte brukar gynna de egna affärerna.Men även när du säger vad du tycker så sker det med din skarpa precision. Jag tror inte att du hade kritiserat Jenny Beltrans framträdande i morgonsoffan om programledaren hade varit Carin Hjulström-Livh. Oavsett vad vi tycker i en sakfråga så tar vi ändå ofta ställning utifrån personfrågan. Och kvinnor är, i denna del, inte ett dugg bättre än män. Det visar ju inte minst Jenny Beltran:s ställningstagande.PS.

Bli inte arg – jag är en av dina trognaste läsare!

DS.

2008-10-18 @ 11:48:18
Postat av: Patrik 27

I dagens sjuka mediasamhälle där mobbing är ett medel för att nå tittarsiffror så förvånar inget mig mer. Det är mobbning,kiss och bajs, cynisk egoism, till max.Den där Berg berättade för nån dag sedan för media att hon blev besatt av sin avföring under konstiga arbetstider. Sen beskrev hon vad hon kallade "Lyckobajs" eller nått sånt. Detta tog dom med i artikeln. Det var DETTA som var artikeln.INGET borde förvåna längre.För att nå fulländad framgång i media idag så föreslår jag att man smetar in sig med bajs,skaffar en fräck tröja där det står "jag är stolt mobbare". Sen knallar man upp till någon redaktion. Då kan jag nog garantera att man får vara med i morgonsoffan.2008-10-18 @ 12:38:03
Postat av: unni

Visst, Gabriel, du har rätt & jag blir inte ett dugg arg. Att säga vad man tycker är ett sätt att göra sig obekväm, och när man kommer in i smeten är det såklart svårare, eftersom man kan börja känna sympati med dem man tycker gör fel ibland. Det är ett dilemma, och jag försöker sätta en gräns nånstans, i regel där övergrepp och våld mot kvinnor och barn kommer in. Hade Carin velat intervjua Jenny Beltran skulle jag bli besviken på henne och också tala om det. Sånt har jag gjort många ggr, med resultatet att den jag konfronterar blir sur. Men då vet de iaf var de har mig.

Skulle önska att fler sa ifrån även till personer de känner. Det är plågsamt med en så liten och trång värmestuga som vi har här i Sverige. Blä.

2008-10-18 @ 12:54:47
Postat av: redaktören

Det är helt sjukt att intervjua Beltrams hustru! Det ligger inget värde i en sådan intervju! Inget allmänintresse!Jag skäms över mina kollegor.Det var inte bättre av tidningarna som tryckt intervjuer med misshandelsmissstänkte Daniel Wahlgren (Papa Dee). Det saknades helt förklarande artiklar om att det är vanligt vid kvinnomisshandel att offren i början förnekar det som hänt och till och med försvarar förrövaren, eller försöker dölja det som hänt.

Varför? I mitt eget fall så skämdes jag primärt över att jag blev slagen. Kollegorna skulle få veta det. Det tog år innan jag vågade anmäla min baneman. Vilken befrielse det DÅ blev. Wow!

Jag antar att det är män, kanske misshandlande män, som låter artiklar av det slaget publiceras utan sakförklarande fakta. OK, det finns också kvinnor helt utan insikt i problematiken.

2008-10-18 @ 13:59:48
Postat av: Suzanne

Hon kände ju inte Tito innan de blev ett par, så hur kan hon vara så säker på vad han är kapabel till?

En väns arbetskamrats släkting har varit väldigt inblandad i släkten Tito och hon säger med 100 %säkerhet att han e mycket ,mycket skruvad och att allt går ut på sex.

2008-10-18 @ 14:24:46
Postat av: Urban

Ja du Unni men det är ju inte du eller jag som råkat ut för henne utan de stackare som kan vittna om hennes besatthet i att hitta sexualförbrytare. Jag vet mycket om henne genom hennes tid som polis här i Eskilstuna och skulle inte lita på henne för fem öre och jag är personligen fast övertygad om att hon inte är helt frisk och gör det hon gör utifrån ett klassiskt manshat som annars mest återfinns inom de sociala myndigheterna.

Man kan inte bedriva privatspaning på det sätt hon gör men jag vilar trygg i vetskapen om att tiden alltid hinner ifatt dessa människor och en dag ska vi få se sanningen om henne och den kommer inte vara smickrande.

2008-10-18 @ 15:02:08
Postat av: unni

Urban, jag tycker nog att det framförallt är Tito Beltran som tiden kommit ikapp.

2008-10-18 @ 16:30:50
Postat av: Malin

på tal om sjuka saker ---> http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3567411.ab

2008-10-18 @ 17:40:10
URL: http://partaj.blogg.se/
Postat av: Lars Einar

Unni du har rätt, alldeles att helvetet har det gått med medias "bevakning" av dessa fall.

2008-10-18 @ 17:46:11
Postat av: G

Urban

"Ett klassiskt manshat som mest återfinns inom de sociala myndigheterna"???

Vilken planet lever du på? Det sanna problemet är att det finns en stor brist på kunskap i ämnet mäns sexualiserade våld mot kvinnor inom de sociala myndigheterna.

2008-10-18 @ 18:01:37
Postat av: Supersven

Urban, du har ingen koll i ämnet. Du sysslar likt andra här i bloggen med att döma ut de som låter smutsen skumma upp till ytan och vågar ge det ett namn. Det är inte särskilt lätt att kämpa emot strömmen när sådana som du så gärna vill lägga locket på. Varför tror du inte på berättelserna som offren har talat om? Det är bara för att du är rädd att se-se livet som det är- Vi män och vårt patriarkaiska system utnyttjar kvinnor och barn på ett mycket fult sätt. Och hela tiden finns det ursäkter för detta förtyck. Klassiskt manshat,vad fn är det? Det handlar kanske mer om ett klassiskt kvinnohat? Häxprocesserna som bedrivs mot dem som vågar öppna sina munnar är inte trevliga men det finns några starka kvinnor som står upp i denna denna systematiska motvind trots att de blir spottade på; Dahlström-Lannes, prof. Lundgren, Drougge, mfl. ni är jäkligt starka.DN idag: "pussande polis blev friad i rätten". vad är det för djävla snedvriden titel av media på en 60-årig kriminalinspektör som ofredat en 40-årig kvinnlig åklagare och överordnade genom att ta tag i hennes kinder och tvinga sig till en slaskig munkyss. Fy fan vad jag skäms. Han blev friad eftersom rätten inte ansåg att det var ett ofredande...Hur tänkte de då? Att det är fritt fram för oss män att hoppa på vilken kvinna vi vill för att så kallat uttrycka hälsningsfraser eller "björnkramar" som 60-åringen skyllde på. Är detta ok i ett jämställt samhälle? Ta mej fan icke! Inte fn skulle jag vilja bli påhoppad av mina kvinnliga anställda och se detta som något ok. Men enligt rätten är detta ett helt vanligt sätt att utrycka hälsningar på... Vad är det för fel på oss män?

Till Sven: Dina kommentarer är helt överflödiga här på bloggen. Sök hjälp, t ex hos män för jämställdhet. men bli först av med din aggresiva framtoning. Titta dig själv i spegeln. är du verkligen nöjd med vad du ser? innerst inne?

2008-10-18 @ 18:05:36
Postat av: Patrik 27

GabrielMan får ju säga att du verkligen har koll på Unni.

2008-10-18 @ 20:55:45
Postat av: antigone

Om intervjun hade handlat om att alla sorts kvinnor kan råka i en psykopats garn, hade det varit ok med Fru Beltran i tv.'Men nu är det ju inte så....

TV4 har allt mer sjunkit mot dyn med detta beslut samt att haft Psykopat-kvinnan KAtrin fd Schulman i fokus.

Man undrar vart kanalen i sig är på väg.

Fru Beltran kan jag inte mer än beklaga, hon har en mkt mkt lång väg att ta sig och tyvärr verkar det ganska kört för hennes del.

2008-10-18 @ 22:43:51
URL: http://www.antigone38.wordpress.com
Postat av: Janne

Det börjar bli mycket, vill bara säga att det är tur det finns såna som "Supersven" som har allt klart för sig och kan förklara för oss andra.

2008-10-19 @ 07:43:31
Postat av: Urban

Jag baserar mina åsikter på livserfarenheter och det jag upplevt direkt eller indirekt och vad gäller socialen pratar jag inte om sexualbrott eller sånt våld utan bara deras bemötande av män oavsett ärende som har en enorm brist.

Jag engagerade mig i en väns öde när hon fråntogs båda sina barn på grund av att pappan begick sexuella övergrepp på dottern och att se den oskyldiga mamman enbart bestraffas medan pappans 2 år i fängelse bara blev 1 och 1/2 år var en parodi på rättvisa och i samband med detta har jag inspelade bevis på socialens manshat och ärendet handläggs av barnlösa varav den ena är en homosexuell man.

Nu i November-mörkret kommer denne man ut och har gjort sin nya flickvän gravid och ska leva med henne och hennes unga dotter från ett tidigare förhållande medan mamman till hans 2 tidigare barn helt utan förklaring fortsätter att leva utan sina barn. Jag trodde inte heller på socialens manshat som jag hört om genom andra tills jag själv upplevde det i verkliga livet och det jag kommenterar är självupplevda saker som jag vet något om och ni som kritiseras mig kan gärna få bidra med egna upplevelser istället för att försöka misskreditera andras upplevelser som ni så klart inte vet någonting om.

Unni, du har inte monopol på ditt lidande och dina upplevelser och det du gått igenom delar du faktiskt med andra män för världen är inte svart och vit och bara du inser det kanske du kan se klarare på saker och sluta bära din tjocka offer-kofta.

2008-10-19 @ 16:06:08
Postat av: Supersven

tack janne att du vågar göra din röst hörd. de vi egentligen ska tacka är dock de ovan nämnda prof. lundgren, drougge, howling woman mfl. och alla de andra kvinnoröster som går mot strömmen och vågar se det vidriga och därmed får ta mycket skit. det är deras texter och ord som är viktiga inte mina, inte medias. har ofta undrat varför våra röster (männens) får mer giltighet bland andra, både hos män o kvinnor. det är dags att vi bryter på det här nu och lyssnar till individen, ej till könet. vi män måste se upp med våra egna djupt rotade fördomar vi fått med oss av den patriarkaliska samhällsstruktur som råder. se dig själv i spegeln. hur vill du behandlas? så ska jag också behandla andra. det är inte alltid enkelt men vi får fn ta oss i kragen nu. stöd jämnställdheten grabbar, aktivt. det lilla är början. tro på offren, tro på berättade erfarenheter, tro på forskningen, gå med i nätverk, förbättra utifrån dina möjligheter. kvinnor utgör inget hot. de är våra jämlikar. thats all.

2008-10-19 @ 16:35:08
Postat av: sverre

Unni!Jag läste vad din förre man skrev om dig och det du anklagat honom för och blev förskräckt och vet inte vad jag ska tro. Om det han säger inte är sant undrar jag varför du inte anmäler honom för förtal och presenterar bevis som bevisar att han ljuger. Han säger att du kastat ut ungarna för att du inte ville vara mamma längre och att du hängt ut folk som likt dig sökt sig till AA och AN.

Eftersom du inte verkar ha presterat nåt som motbevisar det han sagt om dig blir det lätt så att en del tror att det faktiskt är sant så ett klargörande vore på sin plats och ljuger han om detta med barnen kan ju faktiskt även de intyga att han har fel.

Hoppas du inte blir arg men personligen litar jag inte riktigt på missbrukare och därför vore det extra skönt med ett uttalande från dig uppbackat med bevis.

2008-10-19 @ 17:13:46
Postat av: Margareta

Jaa vad ska man säga....Tito..!! Jag minns när han körde rally här i Kungsbacka...o jagade folk...i området där han då bodde..!! Han är ingen enkel person...men jag vill inte vara den som dömer..

2008-10-19 @ 18:53:57
Postat av: Katta

Så, var det någon som såg J.B på TV då? Jag såg dessvärre (?) endast ett par minuter, sedan somnade jag. Skulle vara kul att höra vad folk tycker/tyckte om det.

2008-10-19 @ 19:21:15
Postat av: maya

Jenny Beltran.....................

man spyr nästan

hon o Rosing kan bli ett bra par

2008-10-19 @ 19:43:15
Postat av: Margareta

Vad hon gjorde i tv eller varför förstår jag inte!! Jag bor utanför Kungsbacka. Där Tito Beltran kört gatlopp i ett bostadsområde o jagat folk..tur ingen kom allvarligt till skada..! Bråk med grannar m.m! Jag skriver bara detta just nu...mer finns!! Jag håller med dig i det du skriver/ Kram

2008-10-19 @ 22:04:52
Postat av: Anonym

sverre du är ju korkad desvärre. jävla fårskalle. men dina ord känns igen. vi vet vem som döljer sig bakom ditt tagna namn. psykofall

2008-10-19 @ 22:40:28
Postat av: unni

Alltså, Sverre, jag trodde faktiskt att tänkande människor begrep att det där var en psykopats typiska lögner (spökskrivna dessutom). Så låter det ju jämt när en kvinna berättar om övergrepp och terror. Emilio Ingrosso gjorde samma sak. Det är bara misshandeln som fortsätter. Skulle inte falla mig in att driva ett förtalsmål mot en stor tidning för att ett psyko gör det psykon gör.

2008-10-19 @ 23:59:24
Postat av: Babs Drougge

Jag är Unnis dotter, jag bodde med både henne och Niclas under hela deras förhållande och kan därför intyga att allt som står i Niclas artikel är lögn. Att Niclas erkänner den misshandel som han har blivit dömd och straffad för tycker inte jag rentvår hans namn, även om det skulle vara sant att misshandeln upphörde efter det, vilket den inte gjorde. Niclas blev polisanmäld två gånger, men den första gången drog mamma tillbaks anmälan eftersom han lovade bot och bättring. (Jag vet också att man inte ska lita på att en misshandlare ska bättra sig, men det är precis vad alla misshandlade kvinnor gör, och orsaken till det orkar jag inte ens diskutera för det är uppenbarligen totalt omöjligt för någon som inte har levt i ett misshandelsförhållande att förstå. Inte ens jag förstår det som levde med Unni och Niclas dygnet runt under hela deras förhållande, så snälla sluta försöka förstå och analysera den delen.) Hela den perioden då Niclas bodde hos oss (från att jag var nio tills att jag var femton år) mådde både jag och mamma sämre och sämre, jag fick tinnitus av hans höga skrik och tappade helt studielusten eftersom jag kände mig totalt ovälkommen i mitt eget hem. Han var otroligt hotfull mot mig vid upprepade tillfällen och hotade att kasta till exempel en papperskorg på mig. Jag blev mer och mer inåtvänd och självmedveten och har först nu på sistone börjat våga ta för mig och vara den jag brukade. Min syster vägrade till slut att komma hem till oss på den familjemiddag som vi hade en gång i veckan, efter att han hade farit ut och skrikit på henne också, så jag kan försäkra er om att hans våldsamheter mot min mamma inte berodde på henne, alkohol eller någon tillfällighet, han är helt enkelt en psykopat som är sådan mot alla. Jag skriver inte det här för att jag tycker synd om mig själv eller för att få medömkan, utan för att ni ska förstå att Niclas är galen och inte bara en stackars kille som begick ett misstag en gång som han ångrar djupt. Att Niclas kan med att ljuga så mycket och så grovt i bland annat artikeln i SvD är bara ytterligare ett bevis på att han är helt sjuk.

Nu orkar jag inte skriva mer om det här, ni får ta och diskutera bäst ni vill om "vilken version man ska tror på", men jag tror ändå att jag hade lite bättre insyn i Unni Drougges och Niclas Salomonssons förhållande än vad Jan Guillou och Ann-Marie Skarp hade.

2008-10-20 @ 00:01:47
Postat av: Maria

Är det inte helt sjukt hur män som står åtalade för misshandel och sexuella övergrepp tar till just begreppet "häxjakt"? Dessa karlar skulle gärna tända på bålet då det begav sig eftersom det var helt legitimt att få sätta eld på häxan. Det blir ju verkligen helt galet när de väljer att kalla det just för detta!Babs, tack för att du skrev. Vi är många som förstår vad som är sant. Niclas Salomonssons försvarstal följer mönstret till punkt och pricka och det är skamligt att så många går på det tricket. Om och om igen...

2008-10-20 @ 00:17:41
Postat av: HOWLING WOMAN

Supertack till supersven.Det som slår mig - det är prat om "offerkofta" och liknande attityder. Jag blir faktiskt förbannad på detta prat. Det är en fruktansvärt inhuman och otroligt infantil attityd som dyker upp allt som oftast om kvinnor "klagar och gnäller" när de har fått stryk, då kommer dessa faktiskt gnälliga män i en kör och säger: -Vi då, är det inte synd om oss också? De kräver att få ha monopol på vem som det är sanktionerat att tycka synd om - djupast handlar det om vem som räknas (ungefär som att ett människoliv i ett u-land inte är lika mycket värt).De tål liksom inte att kvinnan får någon egen plats alls. Det verkar som att för dem är kvinnan bara någon slags tillbehör som skall finnas där för andras behov, själv får hon inte ha några. Hon får heller inte polisanmäla om någon försöker slå ihjäl henne. Då är hon "hämndlysten". Till och med här finns liksom rangordningar - det är mycket 'finare' om det är omgivningen som anmäler - och anmäler kvinnan själv då är hon definitivt en ragata, värre än djävulen själv. Det hat som vidhäftas en sådan kvinna saknar all rationalitet - det är faktiskt en modern häxjakt. Det naturligaste av allt - att försvara sitt eget liv och bli förbannad och vilja ha upprättelse om någon försöker ta det - det förvandlas till någon slags livsfarligt rabiat extremfeminism. Det visar verkligen hur totalt berövad sitt egenvärde kvinnan i Sverige blivit.Och detta innebär att kvinnans mänskliga rättigheter i Sverige kränks dagligen och djupt - både av ett rättsväsende som inte ser till att kvinnor får leva i fred för sina förföljare och av ett allmänt rättsmedvetande som ständigt är hotat - grundläggande principer är plötsligt inte längre självklara när det gäller kvinnor, och definitivt inte om de har barn med sin förövare - inte ens rätten att skydda sitt eget liv. Inte ens pepparspray tillåts, nej kvinnan skall verkligen vara ett helt värnlöst villebråd som får rusa hem i den tidiga kvällningen och undvika alla mörka gränder (för händer det något då får hon ju skylla sig själv) och sen skall hon ju helst inte gå hem heller - för det är där de verkligt bestialiska brotten äger rum. Tyst ska hon vara och tur ska hon ha om hon skall slippa hugg och slag under sitt enda kvinnoliv.Men i gravallvarligt tonläge pratas om vikten av rättssäkerhet för gärningsmännen, det handlar inte om någon offerkofta då, nej.Jag undrar just vem som ser sig som offer här.De kvinnor jag pratar om har alla blivit svårt misshandlade av sin man - med allvarliga fysiska skador som följd. Knytnävsslag mot huvudet, strupgrepp så att hela halsen blivit svart och blodkärl som brustit i ögonen, sparkar, knivskador, fått tunga föremål kastade, ofta grovt våld följt av sex under hot, hela kroppen blåslagen av knytnävsslag och sparkar, våldtäkter och allvarliga mordhot. Alltid också våld mot barnen eller att mannen hotar kvinnan med att göra illa barnen.

Mycket grova skriftliga hot.Och då rör det sig om i övrigt s k 'välanpassade' män i många av fallen. Och de har stödtrupper som hjälper dem oavsett vad de gjort sig skyldiga till.

2008-10-20 @ 00:54:56
Postat av: mara

Heja Babs !

Känns varmt i hjärtat se dig stå upp för dig själv, mamma och familj. Fortsätt på den vägen - det kan aldrig bli fel att stå upp för sanning och rättvisa.

Betr Titos fru Jenny:

Ett märkligt, kommersiellt syfte att nyttja henne i TV4 Tildeprogram! Ansvarslöst.

Tito är dömd, med all rätta. Jennys förnekelse inför detta fakta är hemsk och patetisk. Senare i livet kommer hon förmodligen, som så många andra före henne som varit utsatta för psykopaters hjärntvätt att vakna. Hoppas det då inte är försent.

Det är ett lågvattenmärke av TV4.

2008-10-20 @ 09:36:41
Postat av: Mia

Tack HOWLING WOMAN och Supersven för så starka och bra inlägg!

2008-10-20 @ 11:20:28
Postat av: WAJDEN (Patrik W.)

"Ur led är tiden", eller vad man nu brukar säga."Patrik 27" du satte verkligen hammaren på spiken här.

Ja, det är som att mediekarusellen bara blir mer och mer skruvad.

Vi får väl gå in och agera skruvdragare - och skruva tillbaka allt det här sjuka åt rätt håll.

För det har för länge sedan spårat ur. "Ur led är tiden", eller vad man nu brukar säga.Jag kan erkänna att jag satt och retade mig lite grand på TV4:s "Efter Tio" idag. Det finns nått barnsligt naivt där. Och som det verkar finnas där rent generellt i TV-husen.

2008-10-20 @ 12:13:50
URL: http://wajden.sprayblog.se
Postat av: sven

supersven:vad är överflödigt? att jag inte tycker exakt som du? det är det hela ditt argumenterande går ut på. att man måste tycka som du, annars ska man söka hjälp.jag är feminist. räcker inte det? vad exakt gör män för jämställdhet? informerar om att kvinnan är lika mycket värd? om du är med där så är det bra. har du inte insett det utan att söka dig dit behövde du det...säger man annat än att alla män som anklagas för misshandel ska korsfästas, stenas, eldas upp och sen sätta kistan i fängelset så försvarar man misshandel enligt dig, "för rättegång behövs inte" enligt vissa här. blir dom frikända är dom ju skyldiga ändå?kan du förklara vad det är jag ska vara missnöjd med mig själv med? vad är det jag inte ska gilla i spegeln? att jag är en människa som står för jämställdhet och rättvisa? vet inte om jag borde må speciellt dåligt över det...du har inte svarat på en enda av mina frågor. vilket jag nu antar som att du inte kan och därför är du totalt värdelös och försöker få dig själv att framstå som något du inte är. falskt och fegt.hej

2008-10-20 @ 14:25:58
Postat av: pelle

Så sant som det är sagt!

2008-10-20 @ 15:27:10
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Mathias

Önskar att Sverige ska öppna ögonen någon gång, och förstå att vi medborgare är medskapare av samhället. Våga stoppa våldet, har själv utan att nu för den delen klappa mig själv på axeln, stoppat flera bråk. Våga ta en ev. smäll för att stoppa flera smällar, även för att ibland stoppa dråp. Samhället verkar vara i behov av engagemang, omtanke och i många fall även hjärntvätt. Dock ej hjärntvätt från större delen av media.En närstående som för ett tag sedan sökte akut hjälp hos mig pga hotfull och verbalt aggressiv sambo(xare), menar idag att -kärleken övervinner allt, bara vi älskar varandra och anpassar oss till varandras behov, så blir allt bra.

Nej. Det blir aldrig bra. Lär av tidigare förhållanden - Varför väljer jag den här sortens män? alt. Varför väljer den här sortens män mig? Jobba med att stärka självkänslan (vilket inte sker vare sig på köttmarknaden eller vid kyldisken).Ett barn som får se sin mamma misshandlas, både fysiskt och psykiskt, riskerar att tro att det är så här ett förhållande ska vara. Särskilt killar kan få för sig att hämnas gentemot andra kvinnor än sina mammor, just för att ge igen mot mammans "svek". "Svek" därför att mamman inte har lämnat den misshandlande pappan. Detta har jag egen erfarenhet av, så ja, det uppfattas som svek. Tänk på att en man som älskar sin mamma innerligt, fortfarande kan vara en misshandlande man, hur mycket än mamman prisar mannen.Passion är en sak, våld en annan. Passion och våld hör aldrig hemma tillsammans i ett förhållande.Sluta lyssna på kvinnor som Jenny, du behöver inte deras argument. Ta till dig Unnis istället. Tro mig, du kommer må fantastiskt mycket bättre.

2008-10-20 @ 15:56:06
Postat av: Catta

Jag måste bara säga att jag tycker Jenny Beltran är ett av dom mest blåsta fruntimmer jag sett. Hon framstår som en riktig dumskalle. Hur kan överhuvudtaget någon svära på vad ens partner gjort och inte när dom inte varit närvarande?

Jag kan inte göra det. Om någon skulle anklaga min sambo för något skulle jag kunna säga: Jag kan aldrig tänka mig att han gjort det, eller han är inte den typen. Men hur ska jag kunna säga att jag VET ? Nä den där människan ger jag inte mycket för.

2008-10-20 @ 16:02:17
URL: http://cattasbubbla.wordpress.com/
Postat av: Sofia K

Eller hur? Vad har hon att säga om det hela?! Och vem är där för att företräda offret då..?

Riktigt sjukt!

2008-10-20 @ 17:35:01
URL: http://sofiakpa.blogg.se/
Postat av: Maggan

Babs: Starkt av dig att skriva! Ger verkligen trovärdighet åt din mammas berättelse. Skarp & Jan G har liten trovärdighet i dessa samanhang. Håller man en kvinnomisshandlare om ryggen så kan man hålla flera. Verkar vara ett par med rymligt samvete när man kan med och hålla sina (manliga) kompisar och kassakossor om ryggen.

2008-10-20 @ 20:27:54
Postat av: j

Hejsan ,allt bra med dig?

KRAM/J

2008-10-20 @ 21:00:53
URL: http://straweberry.webblogg.se/
Postat av: HOWLING WOMAN

Till sven:Självklart ska dom ha rättegång, frågan är bara hur många fällande domar som krävs innan man slutar tycka synd om dem, och istället demonisera deras offer? Svenskt rättsväsen tillämpar ju som grundläggande princip: hellre fria än fälla, vilket för allmänheten borde ge en vink om hur många skyldiga som trots allt ändå går fria. Deras offer däremot får leva med livslånga skador. Så sluta lägg skam på offren. De har lidit nog.

2008-10-20 @ 21:31:37
Postat av: net

Kan bara hålla med dig här. För jävligt att media bevakar på detta underliga sätt. Vad är det för samhälle vi börjar bli i Sverige? Och detta med Papa Dees straff.....det är ju ett skämt allt ihop.....Andrea kommr väl förmodligen få mer stryk nästa gång han är full, kanske blir det med henne som med flickan i Skene i somras.....Hon blir dödad till slut för ingen i samhället SER och LYSSNAR bortom orden. Kram på dig Unni, o tack för du vågar skriva om sånt här, jag kommer sova dåligt på grund av detta rättssamhälle. Så många kvinnor som far illa och ingen lyssnar och ser

2008-10-20 @ 21:38:09
Postat av: Junitjej [Vinn en anteckningsbok!]

Jenny kommer säkerligen försvara Tito helt och hållet. Eller vad tror du?

2008-10-21 @ 06:20:10
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Maja-Stina

Jag håller så fullständigt med. Och det är viktigt att bojkotta sån teve.

Postat av: Ingrid

Hon kommer ju bara prata om Tito och att han är oskyldig. Och efter den rättegången känns det konstigt att hon fortfarande tror det. Kan man verkligen vara så blåögd?

2008-10-21 @ 10:07:00
URL: http://p0llys.blogg.se/
Postat av: Bettan

Intervjun gav min nada! Man kan inte sitta och göra en intervju med en kvinna vars make nyligen dömts för 2 våldtäkter och inte ställa DEN frågan:

- Har du någon gång tvivlat på att han är oskyldig?Fattar ärligt talat inte varför hon skulle vara med?

2008-10-21 @ 11:27:49
Postat av: Mia

Snacka om att förnekandet har fått ett ansikte. Tycker faktiskt synd om tjejen, och förstår att det sista man överger är hoppet. Men nu måste det ha slagit runt med henne.....STACKARE.

2008-10-21 @ 11:42:28
URL: http://ohmammamia.blogg.se/
Postat av: › K a т т a

Hon är lika vidrig som Tito!

2008-10-21 @ 12:09:56
URL: http://fakkors.blogg.se/
Postat av: e m m a

Håller med dig om att det är helt otorligt att de alltid ska oskyldigförklaras. Tro fan att hon är medveten om vad som pågått, möjligtvis inte i den utsträckningen. Men ändå. Hur hon någonsin kan försvara honom?!Som du säger; Hur kommer alla brottsoffer må?

2008-10-21 @ 14:28:11
URL: http://harnqvist.blogg.se/
Postat av: peassyster

Tänk på Titos barn, just nu är han överallt. Visst dem kanske hoppar över att kolla på nyheterna, för att de vet att där kan det komma upp. Men det kommer inte bara upp där, i alla humor program, där kompiker gör parodi på honom. Han har en dotter som är 16 år och precis börjat gymnasiet, tror inte det är speciellt lätt att göra det just nu under dessa omständigheter. Dessutom har han tre barn till..

2008-10-21 @ 17:23:43
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: sverre

Tack för ditt förtydligande Babs och nu vet jag vad som är sanningen och det var stort av dig att förklara nåt så privat men jag tyckte det var nödvändigt efter allt som skrivits.

Den namnlöse som hoppar på mig här måste vara paranoid och jag fattar ingenting för jag ville bara ha ett förtydligande som jag nu har fått.

2008-10-21 @ 17:30:56
Postat av: Bettan

Jag tror bara hon vill åt median, hon skulle ju inte få vara med från början, det blev ju ett j.... liv på henne första gångerna hon inte fick vara med i tv o radio men hon "slogs" sig in ändå, är man inte mediaberoende då??????????

2008-10-21 @ 17:55:09
URL: http://babesontour.blogg.se/
Postat av: sven

howling woman:är det egentligen någon som tycker synd om en dömd misshandlare? om det är så så borde antalet vara väldigt litet och dom kan inte må helt bra...vadå hellre fria än fälla? det handlar väl om att bevisen måste vara tillräckliga eller? sen om man bedömer det som att dom hellre friar så ok. jag tycker inte det är mer än rätt att bevis ska vara tydliga och inte ha några frågetecken kring sig, om en människa ska bli dömd. eller vill vi hellre ha de som det ser ut i usa?tyvärr är ju sanningen att brottsoffer alltid får dom värsta skadorna vare sig en misshandlare blir dömd eller inte, vilket är förjävligt. men det går väl inte att göra något åt?gällande papa dee's dom. vad ska dom göra när båda påstår att han är oskyldig och läkare intygar att hon faktiskt kunnat begå skadan själv, och hon själv intygar att så var fallet, med en bakgrund av att vara självdestruktiv. den ringa misshandeln grundades väl på att han ska ha dragit henne i håret vad jag förstått.så vad tycker du man ska göra i ett sådant fall?

2008-10-21 @ 18:16:42
Postat av: HOWLING WOMAN

Den här kvinnan är mycket ung, det är mycket man inte förstår i den åldern. Skadorna verkar rätt allvarliga tycker jag.Du verkar inte känna till att grundprincipen i lagen verkligen är "hellre fria än fälla" och det betyder att det är många skyldiga som går fria. Sen är det ju många kvinnomisshandlare som aldrig anmäls också, och det är få anmälningar som går vidare till åtal än färre blir dömda. När det gäller våldtäkt är siffrorna ännu värre - Sverige ligger i botten i EU när det gäller att driva våldtäktsmål - särskilt då till fällande dom.

Det finns en tradition här att göra upp med som handlar om att skulden läggs på offren.Och skadestånden måste höjas. De summor som är praxis är ett veritabelt hån mot offren.

2008-10-22 @ 00:48:12
Postat av: Marie

Ja va ska hon säga??!!

Vänta så ska ni få se när skillsmässan är ett faktum.....när pengarna är slut då är åxå kärleken slut!!

Tito är en LOOOSER och så även hans KÄRRING!!

2008-10-22 @ 10:56:39
Postat av: sven

howling woman:nu svarade du inte på min fråga.. antar att du inte kan, men tänk på att det kan vara väldigt många fall som ser likadana ut... vilket uppenbarligen gör det svårt att döma.ne jag förstår inte att grundprincipen är hellre fria än fälla. om en person begår ett mord och bevisen finns där går han/hon inte fri. finns det däremot inte bevis så går denne fri. ser ingen grundprincip i det. i usa är det hellre fälla än fria däremot... bevis är inte så noga, kan räcka med en föga anklagelse och du sitter i ett helvete. varför skulle man vilja ha det så?att dom inte anmäls kan väl inte vara någon annans fel än kvinnans själv? eftersom misshandlar sällan syns utåt.att få går vidare till åtal och färre döms är ju ett problem. men vi har något som kallas ord mot ord i sverige. vilket är = 0, tyvärr hamnar många såna fall där...jag undrar om du förstår problemet i dom här fallen... det låter på din skrift som att det borde väl bara vara att döma dom asen direkt efter anmälning och ge offret 1 miljon så känns det bra sen.ja nu tog jag ord ur din mun... men så uppfattar jag det.

2008-10-22 @ 13:34:22
Postat av: Thomas

satan i gatan va trött jag blir på denna parodi som ofta lagen eller brukandet av lagar ska det va som. då ja själv är f-d kriminel fick i tid och otid sitta häktat för mina brott och fick stanna i häktet tills rättegång var över för vidare transport till fängelse bara blir stumm på hur det har daltats med denna tito, han skulle vart inlåst från dag ett då han blev dömd för dessa vidriga brott, risken för återfall i kriminalitet som det heter är ju ganska stor vid denna typ av vidriga brott. sen vad lilla frun har att tillföra det hela har jag inte en aning om men fy fan vikken skruvad hysteriks media cirkus, kan ju bara be an tyst bön om att offrena fått uppbackning.

2008-10-26 @ 16:36:26
Postat av: Monika

Jag håller på att läsa "Boven i mitt drama kallas kärlek" nu och jag tänker att något sådant som skedde i unnis liv, och i många andra kvinnors liv, beror på hur könsrollerna är utformade. Kvinnor är uppfostrade till att ta skit av män och män till att agera ut, alltså förtrycka, kvinnor. Därför tänker jag att det är viktigt att se hur det vårt samhällssystem är, snarare än att säga att vissa män är psykopater. Vi bär inte problem som individer. Det som gör att vi gör andra illa har vi blivit utsatta för av samhället omkring oss. Därför går det inte att korrigera individer (men gör man andra illa ska man självkart hindras!) utan vi måste förändra samhället. Att individualisera problemet gör att vi inte kan få slut på det. Vi måste istället se till hur vi uppfostrar barn och unga och faktiskt jobba för ett samhälle som är mer människovänligt på alla plan och som inte formar oss till olika stela roller. Och jag tror också att vi måste få berätta våra historier, både män och kvinnor, och få vara ledsna över alla de sätt på vilka det här samhället har skadat oss.Jag har själv varit i ett destruktivt förhållande och blivit misshandlad. När jag ser tillbaka på den man jag levde med då vill jag inte säga att han var galen, fastän att det är enklast och det känns också som att det är den förklaring min omvärld helst vill höra. I vårt fall hade det inte utvecklats till detta om t.ex. han inte hade bestämt sig för att det i alla situationer var synd om honom och eftersom det var det fick han göra andra människor illa, det var ju alltid mest synd om honom. Det hade inte heller varit möjligt om jag inte hade fått stryk, blivit utsatt för sexuella övergrepp, hade uppmuntrats till att säga ifrån och visa vad jag vill. Behandling som det inte alls är ovanligt att kvinnor utsätts för, som barn och som vuxna.Till sist vill jag bara skicka en hälsning till alla mina systrar, från och med nu kan allting bli annorlunda. Vi kan och måste ta makten över våra liv. Det förtryck vi utsätts för, har inget med oss att göra, precis som t.ex. rasismen inte har något med de svarta att göra. Vi är underbara och vackra och starka och ingen får kritisera oss eller håna oss för våra svårigheter. Inte ens vi själva.

2008-11-06 @ 22:49:46
Postat av: love me or hate me,It's still an obsession

She has no reason to defend her husband the way that she does. He is cheating on her and she does not understand it because she is too naive. He can not love anyone except himself, for her sake I hope she realizes this.2009-05-03 @ 23:27:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0