MÄN MED STAKE
ÄNTLIGEN!

Jag vill lyfta följande kommentar jag fick och visa alla veklingar exakt vad jag så länge efterlyst: Män med stake. Hacka i er!

"Martin, Nisse, Patrik mfl. Fan, att ni skämmer ut oss andra män på detta sätt som faktiskt tar avstånd från våld mot kvinnor- i dess alla former och nyanser. Vad är ert egentliga problem? Håll er för fn. till sak istället. Det övergripande temat här är "våld mot kvinnan" här i bloggen. Försök vara konkreta i stället för att gå in på personer. Kom istället med förslag hur våldet ska bekämpas. Idag skäms jag jävligt mycket för att vara man - stå på er ni andra. Förstå att fakta ur forskningssammanhang talar klarspråk. Att vissa fortfarande vill dölja, förtala och av andra orsaker hävda att uppgifterna är oriktiga visar bara på extrem dumhet och ett jäkla oförstånd. Antagligen pekar det också på egna problem. Bra att du unni och ni andra drabbade belyser problemet. Kämpa på. Det finns riktiga män och vi står bakom er."

Så här borde tongångarna gå. Alla som inbillar sig att jag och vi andra som kämpar nästan dagligen med det enorma samhällsproblem som går under benämningen kvinnofridskränkningar skulle vara manshatare bara för det, de personerna är i själva verket kvinnohatare. Och det är detta kvinnohat som underminerar vårt demokratiska system.

Men tack vare att det finns vettiga karlar slipper vi bli manshatare. Puss, puss, puss till alla er, och stå på er, så gör vi också det. Tillsammans.

Kommentarer
Postat av: Fredrik *Frisören

hehe han är cool!

2008-09-16 @ 13:22:06
URL: http://fredrikfredrik.webblogg.se/
Postat av: Nisse

Du påstår att män står för 98 % av partnervåldet och kvinnor bara 2 %, Unni. Kan vi få en källhänvisning till bara en enda studie som styrker detta påstående. Du får guldstjärna av mig om du så bara kan visa på en enda studie som säger att män ens misshandlar mer i nära relationer. Jag har nämligen hundratalet som säger att relationsvåldet är jämnt fördelat och kvinnor misshandlar lika mycket:

http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm

http://www.geocities.com/rainforest/vines/3951/dvstudies.html

– Är det verkligen för mycket begärt av dig?!Sedan är det märkligt att man blir beskylld för att försvara våld mot kvinnor när man vill att män som misshandlas i relationer ska ha samma hjälp och stöd som kvinnor i samma situation. Ta som exempel det här fallet:

http://www.expressen.se/1.315035Om någon skulle säga att ämnet var "invandrares våld mot svenskar" och sedan se det som svenskhat om siffran att 98 % av våldet begås av invandrare mot svenskar ifrågasattes, skulle den personen ses som rasist och troligen som mindre mentalt stabil. Särskilt när det är så uppenbart att siffran 98 % är dubbelt upp mot vad det är i verkligheten:

http://www.dn.se/DNet/road/Classic/article/0/jsp/print.jsp?&a=370807

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=339167&previousRenderType=6Kan någon feminist ge mig en enda källa? Snälla!

2008-09-16 @ 13:27:24
Postat av: tess

Kikar förbi å önskar en trevlig fortsättning på tisdagen... //Tess

2008-09-16 @ 13:46:21
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Nils.W.L

Vad som än hänt angående det aktuella fallet så

så tror jag att det är vanligt att kvinnan drabbas

av kraftig ångest när polisen griper mannen.

2008-09-16 @ 14:02:43
Postat av: Sussi

Bra skrivet av er båda!

2008-09-16 @ 14:15:58
URL: http://lavica.blogg.se/
Postat av: Margareta

Ja Nils, precis så är det..De flesta kvinnor som misshandlas, går dessutom tillbaka till mannen, trots de blivit misshandlade många ggr! Kvinnan försvarar mannen, o skyller gärna på andra saker..jag har ramlat..jag har gått in i väggen m.m! Många kvinnor tar dessutom på sig skulden..det var nog mitt fel..I detta uppmärksammade fall är det en ung kvinna, lite över 20, gift med en äldre man! Man är ganska oerfaren tycker jag som 20 åring! Så det är lätt o skydda förövaren..plus man tror väl hela tiden det ska bli bättre! Det gäller att kunna bryta sig loss ur svåra förhållanden! Ang detta fall vet jag inget, men jag tror polisutredningen får visa..det har säkert varit tekniker på plats o säkrat bevis!! Då kan det vara svårt o svära sig fri! Alkohol i stora mängder..är man så berusad så man inte kan förhöras..då undrar man ju!! Talesättet "Där spriten går in går vettet ut"..det kanske stämmer än idag! Kram /M

2008-09-16 @ 14:57:54
Postat av: sven

men för helvete... är det ens någon som har försvarat kvinnomisshandel? läs vad som står i martins, nisses och patriks inlägg igen.. helt otroligt. det handlar i detta fall om att personen i fråga ännu inte är dömd och det dras slutsatser direkt om att mannen är skyldig utan att något är klart !och unni. du försvarar våld mot män precis som du påstår att män gör här emot kvinnomisshandel, märker du inte det själv? inget samhällsproblem, studier visar.. mm. du är helt besatt i frågan och kan inte se den ur fler synvinklar, försök inse det.män misshandlar kvinnor, kvinnor misshandlar män. att det sen skiljer sig i procent, ska det avgöra att man fullständigt skiter i den lägre procenten och avgör att det inte är ett samhällsproblem? skärpning.män som misshandlar kvinnor är fegt, värdelöst och skall straffas precis som kvinnor som misshandlar män. punkt slut.det gäller att titta BÅDE åt höger och vänster innan man går över vägen inte sant unni?2008-09-16 @ 15:43:26
Postat av: Marie

Cool visningsbild du har!

2008-09-16 @ 16:22:06
URL: http://mariehultman.blogg.se/
Postat av: vicky

Vilken bra blogg!

2008-09-16 @ 16:25:42
URL: http://mmmbopbadupadop.blogg.se/
Postat av: Anonym

GRATIS PRESENTKORT PÅ GINA TRICOT, HM, JC etc..http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=2977------------------------------------------------------------

2008-09-16 @ 16:32:11
Postat av: tatchi dori

unni. jag diggar dig. du är så bra

2008-09-16 @ 17:19:07
URL: http://metrobloggen.se/doriblogg
Postat av: sven superman

vill bara poängtera att jag inte är sven nr två i denna blogg som försvararde de andra nissarna, sorgligt nog igen. synd att försvarstalen fortsätter men oxå vi riktiga män som tar avstånd från just våld mot kvinnor som än en gång är det faktiska temat här är med er andra kvinnor och skäms som fan hur svårt är det att fatta klarspråk egentligen... sluta gnälla ta ansvar, stöd inte det här. kämpa. hälsn. supernormale sven

2008-09-16 @ 17:23:05
Postat av: jennie

tävling i bloggen!!!! <3

2008-09-16 @ 17:44:22
URL: http://itismethatisher.blogg.se/
Postat av: John

Bra blogg du har =)

2008-09-16 @ 18:36:06
URL: http://livetenligtjohn.blogg.se/
Postat av: vaniljeva.blogg.se

Bra . Läste aftonbladet i dag innehöll flera sidor med övergrepp på olika kvinnor. Det har gått för långt. Stå upp mot våldet.

2008-09-16 @ 19:17:37
Postat av: Anonym

nisse. du är ett lost case. .du får inget svar eftersom du talar ren strunt och seg smörja. dessutom är dina inlägg långtråkiga att läsa. det finns andra definitioner på våld. men håll dig du till din lilla fickpalör. du arme (slå gärna upp betydelsen om du inte förstår) vilket bårtusonde lever du i neandertalare? ps. det var en retorisk fråga. vill inte se ditt namn här mer. lös dina problem ngn annan stans.:

2008-09-16 @ 19:22:52
Postat av: Bea

Stark kvinna med starka åsikter...kanon bra!

2008-09-16 @ 19:44:30
URL: http://beautycode.blogg.se/
Postat av: LITTLE MISS LOUISE

Vilken underbart härlig blogg, enkel fast med så sanna ord.

2008-09-16 @ 20:02:59
URL: http://littlemisslouise.blogg.se/
Postat av: Elias

Nisse, om du på fullaste allvar tror att kvinnors våld mot män är ett lika stort problem som mäns våld mot kvinnor placerar du dig i en folihattsverklighet som visserligen finns vida representerad på Internet, men icke desto mindre är så knäpp att man inte kan annat än skratta åt den.Tror du att det finns lika många Afghanska män som kvinnor som fått syra kastad i sitt ansikte av sin partner? Är det så att varje starkölsstärkt hustruboxare har sin motsvarighet i en vitvinsdrickande argbigga som tvingar sin man att dölja blåtirorna bakom solglasögon under nästa dags golfrunda? Kan det vara så att varje våldtagen kvinna har en gråtande, värkande och livrädd olycksbroder sittandes i fosterställning på sin säng?Känns det viktigare att bevisa din version av verkligheten med siffror än att ta ställning mot någonting som är så ett så uppenbart hot mot ett rättvist och demokratiskt samhälle att man, i alla fall jag, blir mörkrädd?Eller är du bara dum?

2008-09-16 @ 20:51:12
URL: http://vardagsrysare.blogspot.com/
Postat av: Ida

Hej! Nu har jag en frågestund i min blogg som pågår från och med nu fram till 22.30, där du får fråga vad du vill till mig, och svaren dyker upp i bloggen senare ikväll! Kika gärna in och ställ en fråga! Ha en fortsatt trevlig kväll, MVH / Ida

2008-09-16 @ 20:53:02
URL: http://idoehood.blogg.se/
Postat av: Martin

Tack Sven! Ni idioter som inte kan läsa, gå en svenska kurs. Allt jag invände mig emot var det drev som följer i händelser som denna där folk söker exponering genom att parasitera på andras olycka. Jag skulle aldrig i hela mitt liv drömma om att försvara en kvinnomisshandlare, och ni som verkligen kan läsa är ju väl medvetna om jag inte gjort det heller. Till resten som vill tolka in sina egna sjuka tankar, sök hjälp. Om artisten i fråga bevisas skyldig så skall han självklart ha sitt straff, men tills den dagen då domen faller så var försiktiga med att peka fingrar. Hur hade ni själva känt om ni blev oskyldigt utpekade? (Utan att säga att så är fallet just nu) Till Unni: Vet tyvärr inte hur man publicerar bilder här, internetnörderi är inte mitt största intresse här i livet. Varför skäller du inte lika mycket på dom som "håller med" dig men också bara använt sitt förnamn? Är det du själv som ligger bakom dessa inlägg måtro?

2008-09-16 @ 21:03:48
Postat av: Katja Elmén

Tror knappt det är sant. En av mina favorit författare för blogg. nu kan jag njuta av dina ord dagligen :)

2008-09-16 @ 21:17:04
URL: http://katjastorfia.blogg.se/
Postat av: helena

hello unni! ja det blev en jäkla disskusion här inne sen ditt inlägg häromdagen. jag e så glad att du finns o trycker på vad det verkligen handlar om. När jag läste lite om vad som skrevs här sa min pojkvän att den där unni borde ha sig ett rejält kok stryk,(eller straffknull-ursäkta hans språk) att hon bara e ute efter att jäklas. Jag skrev igår och frågade om det fanns ngnstans man kan skriva ett brev till dig... Känner att det skulle ge mig mkt,speciellt nu när denna aktuella händelse satt igång en massa diskussioner överallt. Du e min idol :) du e underbar! många kramar från helena

2008-09-16 @ 21:50:57
Postat av: unni

Elias, den satt som en biff i muffen!Och Helena, du får väl huta åt din pojkvän lite. Min mejladress får du här, skriv gärna.Kramar / Bunni

2008-09-16 @ 21:58:55
Postat av: sven

"sven-superman". på fullaste allvar. vad är ditt problem? kan du inte läsa vad jag skrev? vad är det jag försvarar? jag skriver väl klart och tydligt att jag tar avstånd från våld mot kvinnor, hur svårt ska det vara att läsa...JA, temat är våld mot kvinnor, MEN det blev även ett tema av att döma folk på förhand orsakat av unni själv. ingen som ser det?"stöd inte de här" sven-superman, jag tror du seriöst kan behöva hjälp att förstå. det finns inte ETT enda inlägg här som ens tyder på att någon stödjer våldet. det finns däremot flera inlägg om att det ska vara jämnställt åt båda håll. eftersom båda är fel, eller?alla som håller med unni... vad vill ni komma fram till? att man rakt av ska smutskasta en människa som blivit anklagad för något, utan utredning? låter ju fantastiskt inte sant? speciellt den dagen lagens långa arm når fram till er och ni(kanske)sitter oskyldigt anklagade. vore väl underbart om varje människa hoppade på er på samma sätt som det gått till här, utan att ni ens fått en chans till upprättelse........och för att klargöra en gång för alla. jag försvarar INTE någon, jag stödjer INGET våld och byter INTE tema. läs och tänk efter.det enda jag vill är att rätt ska vara rätt. och det är inte rätt någonstans att smutskasta en anhållen människa.2008-09-16 @ 21:59:27
Postat av: frida

ARMBAND I OLIKA FORMER ÄR VÄLDIGT HETT JUST NU, OCH SÅ SNYGGT! JAG TÄNKTE BÖRJA TILLVERKA. FINNS DET NÅGOT INTRESSE? ÖNSKEMÅL?

TITTA IN PÅ MIN BLOGG SÅ HAR JAG FÖRSLAG.

KRAM PÅ ER

2008-09-16 @ 21:59:34
URL: http://outregous.blogg.se/
Postat av: Emma

Åh, bloggar du? Dum fråga, men spännande. Är på tok för sent att börja plöja genom bloggen nu, men i morgon så! Natti!

2008-09-16 @ 22:38:03
URL: http://harnqvist.blogg.se/
Postat av: Malin

Vad glad jag blev när jag hittade en blogg skriven av dig! Håller med dej om kvinnomisshandlande personligheter. De är de bästa skådespelarna! Ha en riktigt skön kväll!

2008-09-16 @ 22:38:22
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Syster

Hörrö pisse-nisse!

Vilken är din agenda?

Vad är syftet med att jämföra mäns våld mot kvinnor med kvinnors våld mot män?

Varför tar du upp det i den här bloggen, i det här ämnet?Jag kan inte se annat än att ändamålet med Nisses typ av argumentation är att förminska det samhällsproblem som mäns våld mot kvinnor faktiskt är. Och varför vill man göra det? Vilka har intresse av att göra det?Min tanke är att det är de små ynkliga karlarna (OBS! inte MÄN alltså, RIKTIGA män spelar i en annan division!) som inte förstår skillnaden mellan sak och person och som känner sig personligt anklagade för allt som alla karlar gör.

Det är intressant, det är nämligen en mycket narcissistisk inställning!Jag är hjärtligt tött på karlar som tar sig rätten att tolka kvinnors verklighet! Jag är lika trött på de kvinnor som ger karlarna den rätten.Karlar visar sitt kvinnohat.

Kvinnor som påtalar detta blir beskyllda för att vara manshatare.

Tjohej du!

2008-09-16 @ 22:45:27
Postat av: Syster

OH vad jag önskar att jag någon gång hade fått träffa en man med mer stake än jag jag själv!

(en tanke utifrån rubriken på det här inlägget)

2008-09-16 @ 22:49:00
Postat av: Pressrummet

Bra kommentar, bra att du lyfte fram den också. Vi är många män där ute, Riktiga Män.Jag har fått en ny favoritblogg. Tack för den.2008-09-16 @ 23:18:09
URL: http://pressrummet.wordpress.com/
Postat av: Angelica

Grovt kul att jag hittade din blogg.

Klickar in den på min dagliga lísta.Läste alla dina böcker och vissa av dem har en speciell plats i min hjärte bokhylla. Absolut.Kul.

KramAngelica

2008-09-16 @ 23:31:20
URL: http://aangelicaas.blogg.se/
Postat av: Nisse

Elias: Att du tvingas ta till personangrepp istället för att komma med motargument med stöd i relevanta källor, säger bara alltför tydligt att du erkänner att du har fel i sak men har så svårt att erkänna det att du angriper andra istället.Kan du med en enda källa styrka att kvinnor misshandlas mer än män i nära relationer? Om det stämmer så måste det ju finnas väl belagt med studier tillgängliga på nätet via bara ett klick.

Visa att du kan bättre än att med personangrepp erkänna att du har fel i sak!Jag behöver själv ingen lögnaktig statistik för att ta ställning mot allt våld i nära relationer (homo- som heterosexuella), så varför skulle någon annan behöva det? Och varför skulle man inte reagera mot sånt här:

http://www.expressen.se/1.122947

Unni: Kan du ange vilken källa du har till påståendet att män utövar 98 % av våldet i nära relationer, eller ska du lämna dina läsare och anhängare i sticket och okunnighet?Du ska få lite hjälp på traven:

- Zaida Catalan i styrelsen för ROKS säger 99 %, men kan inte ge någon källa.

http://www.zaida.se/blog/2005/04/antifeministernas-egna-vrld.html

- När BRÅ uppskattade kvoten utifrån enbart polisanmälningar 1999, kom de fram till att andelen kvinnor misstänkta för våld mot män var 4 %.

http://tinyurl.com/5n8od8

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=339167&previousRenderType=6

- När man frågar kvinnor själva hur mycket de misshandlar sin partner respektive blir misshandlade, ges resultatet att kvinnor står för 50 % av partnervåldet.

http://www.dn.se/DNet/road/Classic/article/0/jsp/print.jsp?&a=370807Ljuger kvinnorna, eller är det så att polisanmälningarna ger en felaktig bild och ROKS styrelse har noll koll?

Snälla, Unni! Ge oss en källa istället för att lämna walk over!

2008-09-16 @ 23:39:32
Postat av: Åke

Martin, att du har en aggressiv framtoning sättet är klart - att döma av dina tidigare inlägg. Det är också alltid lätt att skylla på andra citat: "idioter".Kanske borde du istället reflektera över ditt egna sätt att uttrycka dig? Det är antagligen just du som behöver gå en skrivarkurs alt. kurs i framgångsrik kommunikation?OM det är fler som faktiskt har missförstått ditt budskap bör du i alla fall reflektera över dig själv istället. Vad är det som gör att du inte blir "förstådd"? För det blir du inte. Dina egentliga budskap kommer inte fram.Ta dig i kragen nu och sluta upp med att komma med anklagelser riktade utåt och explicita påståenden om andra.(som du dessutom försvarar ang. det speciella våldsfallet men sedan paradoxalt nog själv utövar), Titta dig själv i spegeln. Bli en man. Är du verkligen nöjd med vad du ser?Ditt befängda påstående om att Unni skulle "hitta på" går jag inte ens in på. Talar mer för din egen person. Du gör dig därmed löjlig i sammanhanget.Ni andra. Stå på er! Sven Superman mfl har insikt. Tack och lov. Alla vi män har inte sådant här aggressivt beteende. Vi är många som förstår och aktivt tar avstånd!En hyllning idag till de starka kvinnor som vågar berätta!

2008-09-17 @ 08:55:38
Postat av: Sven

Sven: Är det du som sätter upp reglerna för vad som "ska vara rätt"? Ta en fundering över HUR du skriver. Det går inte fram. Vilket är istället ditt problem? Allt är inte blaj som du uttrycker men det väsentliga går under.Nisse-stalker: Bara av att se ditt namn här gör mig förbannat trött. Sluta nu för fan. Kom igen. Vad håller du på med att försvara? PS. jag vill inte ha ditt svar! Forsätt att sprida dina lögner i sourze eller något annat dängmediumSven2008-09-17 @ 09:05:26
Postat av: Sven

Sven: dessutom: Jag skiter fullständigt i den anklagade personen i fråga. Det är du som fortsätter med det just det temat och därmed låter diskussionen går vidare. Återigen jag skiter fullständigt i den enskilde mannen som står anklagad. Det var ett kanske ej så lyckat konkret exempel (vilket har visat sig här bland vissa dårar) för att belysa den viktigare övergripande frågan: våld mot kvinnor.Stå upp nu män mot våld av KVINNAN visa er och sätt idiotin på plats. Inga fler MEN.

Sven

2008-09-17 @ 09:11:26
Postat av: Lotta

Vet inte om det finns några män med stake över huvud taget.

Bara kåta jyckar.

2008-09-17 @ 11:58:24
Postat av: JennyM

Hej Unni!Äntligen lite bra och mogna män här som yttrar sig här i bloggen. Ni utgör alla supermännen idag! Ps. Fredrik-frisörern går jag gärna till!Vad än de andra små prinskorvarna duttar med är deras ensak! Jag väntar inte ens längre på deras lösningsförslag ang. våld mot kvinnan. Än så länge har jag inte sett ett enda försök till detta, bara sett försvarstal, narcissistiskt ordbajseri, i(!)relevanta källangivelser och nya anklagelser - instöpta i dålig retorik.Kul och viktigt att diskussionen fortsätter och att vindarna vänder, och att vi äntligen får se dumheten i vitögat.Heja alla "Superkvinnor" som kämpar för våldet, och männen Sven, Fredrik frisören, Åke, Elias mfl.2008-09-17 @ 12:01:04
Postat av: Elias

Nisse: "Visa att du kan bättre än att med personangrepp erkänna att du har fel i sak!"Jag kom inte med personangrepp, jag ställde bara ett par frågor. Om du kände dig påhoppad och blev lite ledsen, well, deal with it.Jag har aldrig hävdat att jag sitter inne med statistik som med siffror och diagram bevisar att mäns våld mot kvinnor är ett större problem än kvinnors våld mot män.(Därför har jag lite svårt att erkänna att jag "har fel i sak", men det är skitsamma. Blir du nöjdare av det så kan vi väl säga så.)

Jag kan däremot med sunt förnuft hävda att jag är övertygad om att så är fallet. Om du väljer att lägga energi och kraft på att bevisa att detta är felaktigt så är det upp till dig.

Nu hoppas jag att du tar detta på rätt sätt och inte blir ledsen, men jag tycker att ditt beteende och din argumentation påminner lite om när David Irving och andra historierevisionister med imponerande material försöker hävda att förintelsen aldrig ägt rum.

Jag tror nog att du har lite bättre koll på läget än dessa killar, men du ska veta att det ger en ganska otäck bismak när du så förtvivlat går till storms mot de som kämpar mot mäns våld mot kvinnor.Fakta behövs, det har du alldeles rätt i, men försök att se helheten och, framförallt, använd ditt sunda förnuft. Tror du återigen på riktigt att det finns lika många blåslagna, livrädda och av sina partners nedtystade män som det finns motsvarande kvinnor?

2008-09-17 @ 12:41:26
URL: http://vardagsrysare.blogspot.com/
Postat av: Maria

Nisse: vad är din poäng med att lägga in enstaka länkar som tar upp kvinnor som misshandlat? Jag har tusentals länkar om mäns våld mot kvinnor och mot andra män i min dator och för rättvisans skull har jag också samlat artiklar som den du länkar till. Kvinnornas brott får plats i en kategori, fler är de inte (132 st) och de är ALLA brott jag hittat genom åren med dumheter kvinnor hittat på, de om misshandel i hemmet är kanske fem stycken. Mäns våld behöver 24 mappar för att vara hanterbara. Den om misshandel innehåller 277 artiklar Utöver det har jag 48 andra mappar med olika artiklar som påvisar obalansen mellan mäns och kvinnors rättigheter och förutsättningar i samhället.Allvarligt, vad vill du? Vill du att vi skall sluta kämpa för att kvinnor skall få leva utan att bli misshandlade och i stället lägga vår kraft på att män inte skall bli slagna av kvinnor? Varför kan inte ni kämpa för att det problemet skall få ett slut UTAN att vi skall behöva låta bli att kräva VÅRA rättigheter? Det är inte ett nollsummespel. Ett jätteproblem är att män är så fast i sina föreställningar om vad som är en riktig man och att de/ni sällan vågar vara öppna med att ett fruntimmer går på er. "Kan det finnas något ynkligare?" Rikta er till de männen i stället för att lägga tid på att komma till bloggar som den här och kräva att era problem skall tas upp i samma utsträckning. Allra helst som det problemet inte ÄR lika stort. Kvinnor slår, vi är inte de änglar på piedestal ni gärna vill att vi skall vara, men vi utövar mycket mer sällan dödligt våld n män gör. Alltså är misshandlade kvinnors problem mycket allvarligare. Den dagen män ofta börjar hamnar på akuten för att deras kvinnor misshandlat så kan vi börja diskutera om inte problemet börjar hamna på samma nivå. Men ni måste själva jobba med detta. Kräv inte att vi skall göra det för vår uppgift är större och ställ f a inte detta mot den terror många kvinnor lever under. Det gagnar ingen, i synnerhet inte den sak du värnar om.Fast egentligen är det kanske så enkelt som att du vill att strålkastarljuset riktas någon annan stans så att du kan få slå om det passar dig? Sådan här skit skall inte störa dig i din lilla värld av makt? Och så kan du sitta och flina åt att du lyckats få oss att gå i ditt ledband? Guess what. It won’t happen...

2008-09-17 @ 13:29:18
Postat av: Maria

Elias, Åke, Goe Sven m fl: Puss! Vi älskar män som är som ni.Martin: Varför skall hon skälla på dem som håller med henne? Hon har MÅNGA sympatisörer, vi är en ansenlig mängd som anser att mäns våld är alldeles för milt bemött. Det där du försöker med nu är härskarteknik, att försöka få folk att tro att hon skulle vara en ensam tok som har åsikter helt uppåt väggarna. Det som är uppåt väggarna är att samhället accepterar att den stridiga delen av befolkningen terrorisera den lugnare.Helena: jag vill inte döma (men antar att jag gör det ändå) men hur kan du vara tillsammans med någon som tycker att Unni skall utsättas för våldtäkt för att hon uttrycker sina åsikter? Det visar ju att han har en rätt vrickad kvinnosyn.Jag är glad att så många hittar den här bloggen nu. Den behövs, jag tror att den i det långa loppet kan vara viktigare och större än vi anar idag.

2008-09-17 @ 13:30:10
Postat av: sven

sven-superman. jag hoppas verkligen att du någon gång blir oskyldigt anklagad och helst i usa. sen kan du gott få bli dömd också. har man ingen medkänsla för rättvisa så har man inte förtjänat den själv heller.och skriva kan du inte heller.. fel tamefan överallt. nu skriver du att män ska stå upp mot våld AV kvinnan. vet du ens vad du pratar om längre.ne den här diskussionen och argumentationen har ballat ur för länge sen. missförstånd överallt, som uppenbarligen inte ens går att rätta till med tydlig text.hej.

2008-09-17 @ 13:50:03
Postat av: Nisse

Det är onekligen en bisarr situation när den som hävdar att vi ska utgå från en sanningsenlig beskrivning av verkligheten för att på bästa sätt kunna minska partnervåldet, blir beskylld för att vilja att det ska fortgå. När Unni och andra feminister felaktigt påstår att män står för 98 % av partnervåldet och sopar kvinnors våld under mattan, blir det omöjligt att se de verkliga orsakerna till att kvinnor som män misshandlar den de påstår sig älska, och göra något för att stoppa våldet innan det drabbar.Det är också bisarrt att den som ställer sig upp för jämställdhet och likabehandling från samhället av den som misshandlas av sin partner, beskylls för att vilja förminska problemet med partnervåld, när jag i själva verket pekar på att det är större än man tidigare trott.Min agenda efterfrågas: Den är att sanningen ska fram om hur partnervåldet verkligen ser ut i våra hem och Unnis med fleras snedvridna bild av situationen ska vederläggas, för att vi på bästa sätt ska kunna hjälpa alla som misshandlas av sin partner och se de verkliga drivkrafterna bakom våldet, som alltså inte kan vara någon "könsmaktsordning" när kvinnor misshandlar lika mycket.(Man kan fråga sig varför ingen enda av alla feminister här rättar Unnis lögn om att män skulle utöva 98 % av partnervåldet, utan låter henne framstå som okunnig i läsarnas ögon.)Kan nu någon vederlägga de fakta jag presenterar om att partnervåldet är könsneutralt med EN ENDA källa som pekar mot att män misshandlar mer än kvinnor i nära relationer?(Det hat, de personangrepp och insinuationerna om min "agenda" jag möts av visar bara alltmer tydligt att ni saknar verkliga argument, fakta från relevanta studier och att ni blivit lurade av den propaganda som bl a Unni spridit ut om att män skulle utöva 98 % av våldet i nära relationer. Ni övertygar mig bara ännu mer om att jag har rätt i sak.)

2008-09-17 @ 14:24:27
Postat av: JohanS

Sven: Ändå har har denne Svens "superman" budskap lyckats gå hem hos de flesta till skillnad från ditt?! - med eller utan fel. ;-)Du om någon är dömande! Men det vet du nog inte.I alla fall har han lyckats med att ta fram din fientliga och aggressiva attityd ånyo. Du verkar ha ett behov av att få ett sista ord!Nåväl, det får stå för dig.Ett tips på vägen: Titta i framtiden gärna på dina egna val av interpunktion och användning av versaler efter punkt. En bra bok att rekommendera är "svenska skrivregler".2008-09-17 @ 15:26:21
Postat av: unni

Ända sen jag påbörjade min skribentbana har jag fått rättshaverister på halsen. De håller på exakt som denne Sven tills alla tröttnar på deras rabiata utsagor. Jag tänker inte gå i svaromål, och jag ber dig nu vänligt men bestämt att kontakta alla svenska medier angående din heta upptäckt. De vill säkert belysa hur hotade svenska män är av alla dessa våldsamma kvinnor, hur rädda de är för att bli våldtagna, hur sextrakasserade de är på sina arbetsplatser etc. Men här på min blogg vill jag inte ha såna dumheter. Iväg med dig nu!

2008-09-17 @ 15:36:29
Postat av: Elias

Nisse, om din avsikt med det senaste inlägget var att visa att du inte var en foliehatt misslyckades du kapitalt.

Jag upprepar frågan, lite enklare formulerad denna gång:

Tror du att lika många män som kvinnor misshandlas av sina partners?Jag struntar helt i din agenda, men svara på denna fråga, tack. Helst utan att slingra dig. Och skit i statistiken den här gången, gå på magkänsla. Säg vad du tror tycker och känner.

2008-09-17 @ 15:40:46
URL: http://vardagsrysare.blogspot.com/
Postat av: Sven

Men Sven det är ju du som syns ha missförstått. Temat här handlar om "våld mot kvinnor" inte om en enskild person som står anklagad (vem det nu än må vara du försvarar). Huruvida detta specifika fall som du ihärdigt fortsätter med att diskutera är "oskyldigt anklagad" som du själv påstår eller inte lägger jag mig faktiskt inte i. För jag vet inte. Som jag säger ovan: Det var kanske ett olyckligt val med detta exempel men jag har alltså inget intresse av enskilda fall. Jag anser dock att vi män- inom ramen för det ursprungliga temat "våld mot kvinnor" måste stå bakom kvinnan och ta avstånd från våldet. Lagar måste förändras och straffen måste bli strängare. De utsatta måste få allt stöd de kan få. Du får ta och ursäkta mig om jag uttryckt mig otydligare än du. Sista ordet får du gärna. Jag bjuder på det.

2008-09-17 @ 15:42:17
Postat av: Tessan

Att tänka annorlunda från igår, skiljer den vise från den envise...

Tack & lov för män med stake!!

2008-09-17 @ 15:43:42
URL: http://guapo.blogg.se/
Postat av: Jan E

Nisse har tidigare propagerat för en ”mansfridslag”. Nisse menar att detta vore ett bra sätt att visa att könsdiskrimineringen i samhället är över. Nisse tror dock inte att vi män kan räkna med att få en lag som gör att vi kan andas ut och slippa bli slagna. Anledningen enligt Nisse är att det <i>”i praktiken är fritt fram för kvinnor att slå sina män och att rådande könsdiskriminering gör att det är svårt för en misshandlad man att ens få någon att lyssna på honom”</i>. Enligt Nisse så <i>”fostras kvinnor i att betrakta sitt partnervåld som accepterat genom att kvinnors våld skildras positivt i reklam och populärkultur, samtidigt som mansföraktet underblåses av sexistiska feministiska påhopp, lögner och överdrifter”</i>.

Jag undrar vilken värld Nisse lever i? Att nån enstaka man går omkring med en blåtira efter ett slag från en arg hustru kan jag tänka mig – men att våldsamma kvinnor skulle var ett samhällsproblem av den dignitet att vi måste ha en lag som skyddar män mot kvinnovåld är ju bara skrattretande. Inser inte Nisse det? Och kan Nisse ge några exempel där kvinnligt våld skildras positivt?

2008-09-17 @ 15:54:17
Postat av: JennyM

Nisse är full av hat, gör själv insinuationer. Han är för tröttsam helt enkelt. Lever i sitt lilla rike och är jäkligt ensam där skulle jag tro.Nisse: Du skulle ändå aldrig ha ändrat din inställning för det är du som hatar. Kolla källorna igen - alla. Du är inte ens vetenskaplig även fast du försöker att framställa dig så. Ta och ring polisen. Anmäl dig själv. Ingen här är intresserad av ditt skitsnack ändå.

2008-09-17 @ 15:57:55
Postat av: Maria

Nisse, DU kan ta fram en undersökning som visar att män misshandlas lika mycket som kvinnor inom hemmets väggar! Uppmana de män som slås hemma att anmäla, utan de anmälningarna går det inte att få statistik på det. Det finns säkert ett stort mörkertal där - såväl som bland kvinnor där kanske 25% anmäler och resten inte vågar för att de blivit mordhotade om de berättar - men så länge män förnedrar varandra om de ser en svaghet så kommer få att tala högt om det, inte sant? Ni är så fast i er könsroll så man baxnar, och det får sådana här följder.98% är troligtvis baserat på statistik från SCB och BRÅ, som visar att män står för 90% av samtliga våldsbrott, och de brott kvinnor står för är ofta mot barn, (vilket jag personligen tror beror på det samhälleliga och sociala trycket på att ALLA kvinnor skall skaffa barn, vare sig de passar för att ha dem eller inte, vill ha dem eller inte). Du kan väl räkna lite själv utifrån det? Hmm?Nisse, starta nu en kampanj för att misshandlade män börjar anmäla. Fram till den, och dess verkningar och effekter, får den statistik som finns tala. Och språket är tydligt.Detta blir det sista från mig till dig, Nisse. Du är en obetydlig person, du är inte värd mer av min tid.

2008-09-17 @ 16:21:06
Postat av: Anonym

Så här har Nisse-egot skrivit om sig själv i den kassa nättidningen sourze:"Beskriv dig själv: Intelligent, bildad, snygg, charmig och ... ödmjuk

Brinner inte för: Kollektivism och feministisk sexism

Vill jag säga till Sourze läsare: multa quidem scripsi, sed quae vitiosa putavi, emendaturis ignibus ipse dedi

Jag rekommenderar

Musik: Brahms stråkkvartetter

Film: Romarrikets fall"Har vi måhända att göra med en man med psykopatiska drag här?

2008-09-17 @ 16:24:43
Postat av: Theo

ps. glömde översättningen

much I have written but what I considered faulty I myself committed to the correcting flames (ovidius)Han kommer aldrig att ändras.

Låt honom inte få sin röst hörd här mer.

2008-09-17 @ 16:52:07
Postat av: Viveca

Till Nisse: Med en enkel knapptryckning kan du själv gå in på sbc´s hemsida och läsa den statistik du efterfrågar. Hä är en länk till publikationen "På tal om kvinnor och män" http://www.scb.se/templates/PlanerPublicerat/ViewInfo.aspx?publobjid=8056&lang=SV, från SCB. Där kan du förkovra dig lite i siffrorna (spec. sid 89). Andra tips är Socialstyrelsens och BRÅ`s hemsidor. Det är bara att klicka på! Hej då!Till Unni: Jag har precis läst din senaste bok. Jag sträckläste den mer eller mindre. Du är en fantastiskt duktig författare. Du är modig som vågar lämna ut dig och ditt liv så som du gör. Jag önskar dig allt gott och hoppas att du har det bra i ditt liv nu.

2008-09-18 @ 05:32:00
URL: http://perasperaadastra.bloggagratis.se
Postat av: Kvinnoförtryck på migrationsdomstolen

Kära Unni.Läste i DN idag att den iranska kvinnan Rana Karimzadeh och hennes två döttrar (bosatta i Sverige sedan 2005) ska utvisas från Sverige. Hon har öppet varit kritisk mot Irans regim och kämpar för kvinnorättsfrågor. I Iran har läget mot kvinnor blivit ytterligare skärpt. De kvinnor som kämpar för sina mänskliga rättigheter blir systematiskt fängslade. Vad som väntar henne och hennes döttrar i Iran vågar jag inte tänka på.

Trots detta har nu migrationsdomstolen ansett att det inte finns skäl nog för henne och hennes två döttrar att stanna i Sverige.. Vi måste göra något! Snälla Unni, ta upp ämnet här! Vad kan vi göra? Vi måste folk att reagera. Sätt stopp för detta fortgående förtryck! Vem eller vilka i migrationsdomstolen har hittat sina bleka argument och varför tro? Hon har arbete här, barnen går i skola och Rana är omgift med en man som har fått uppehållstillstånd. Vi måste få folk att reagera mot kvinnoförtrycket som även fortsätter här i Sverige!!!!!!! JennyM

2008-09-18 @ 08:22:48
Postat av: sven

bla bla bla... SÅ "sven-superman" om jag skiter i enskilda fall inom kvinnomisshandel så tycker du att det är helt ok. vem bryr sig om en enstaka kvinna och ett specifikt fall. det handlar om helheten eller?antar att du inte menar så, men det kan tyckas så när du säger att du inte bryr dig om det enstaka fallet här. SOM DET HANDLAR OM. unni blottade och smutskastade papa dee innan något var/är klart. att rättfärdiga smutskastningen hela tiden genom att vända på steken till: "håll er till ämnet" är förbannat störande i mina ögon. eftersom jag enbart gav mig in i denna diskussion pga att papa dee blev dömd innan rättsväsendet gjort sitt utlåtande.som i sin tur ledde till att jag skulle vara någon som försvarar kvinnomisshandel. hur fan det nu gick till.unni: vad snackar du för skit nu. att jag ska upplysa media om våld mot män... det enda jag har sagt angående det är att det också existerar, eftersom du påstog tidigare att det inte är ett samhällsproblem. men du kanske tycker det är helt ok och inget problem att kvinnor yxar ihjäl några män om året, vad vet jag..till sist undrar jag även hur en lagändring ska hjälpa kvinnor? borde inte resurserna läggas på att hjälpa kvinnan att komma ifrån förhållandet hon befinner sig i? eftersom det uppenbarligen är ett stort problem enligt er. själv vet jag inte, när min egen mor blev misshandlad lämnade hon förhållandet och gick aldrig tillbaka, vilket var ett enkelt val enligt henne.gör något superman-sven, du verkar ju så hederlig och duktig. en äkta kvinnokarl.om jag vill bli som du. räcker det med att jag säger, usch för våld mot kvinnor? och sen sätter mig i soffan och zappar på tv:n isf är jag också en superman bara så du vet...gällande versaler: larv... att använda versaler i dessa sammmanhang är fullständigt onödigt med tanke på att det inte får något av det jag skriver att framstå varken tydligare eller bättre. vilket däremot . , och rättstavning får.hej2008-09-18 @ 21:17:36
Postat av: helena

Till maria. Det var inte min mening att du skulle få uppfattningen om att jag VILL vara tillsammans med en kille som utrycker sig så om Unni. för min del handlar det endast bara om att jag sökte kontakt med Kära unni då hon skrev sin bok om boven. Nä han har ingen bra kvinnosyn/livssyn.Jag är så trött på alla sk män som trycker ner o slår kvinnor.Jag vill skicka iväg alla dom till månen..lr neråt.. Jag hoppas att du samt också Unni förstår att jag verkligen inte tycker att det är okej för min kille att uttala sig så. jag behövde bara lite stöd. Förstår du Maria? :( Jaja,det blev lite fel. jag e glad att Unni finns!Jag tänker på hennes "gifiga bär" dagligen. Puss o kram

2008-09-18 @ 23:23:43
Postat av: Cat

Det är synd att alla "bra" män inte skriker eller agerar. Är det ett manligt fenomen kanske? Min sambo orkar inte ens prata om detta avskum, skulle knappast engagera sig aktivt heller. Men han ser "dom" iofs som sopor. Kanske är han yrkesskadad som polis.Hur ska man få "bra" män att agera? Det är den stora frågan tycker jag...

2008-09-18 @ 23:23:50
Postat av: MickeHej Unni!Såg dig på tåget idag. Tror att du såg mig också. Du är extremt vacker. Kan jag maila dig?Micke

2008-09-18 @ 23:40:03
Postat av: JennyM om goda män!

Hej Cat mfl, jag har också funderat på den här frågan... Att agera. Kanske är vi av naturen så lata att vi helt enkelt inte ORKAR ta oss till det som händer omkring oss- så länge vi inte själva har drabbats på det ena eller andra sättet. Kanske det här vore något att förmedla till de "goda" männen: Dvs att stötta i föreningen män för jämdställdhet.http://www.mfj.se/

Sven-självutnämnd-superman: även du som förespråkar kvinnofrid kan gå in här och bli medlem. Om inte annat stötta din mamma i efterhand. För enkelt var det nog inte för henne då även om du uppfattade det så.http://www.mfj.se/

2008-09-19 @ 12:18:06
Postat av: JennyM

Män för JämställdhetAnti-våldsorganisationen Män för Jämställdhet (tidigare Manliga nätverket) är en ideell och partipolitiskt obunden riksorganisation som verkar för kvinnofrid och mot mäns våld och övergrepp.Mfj fokuserar på förändring bland män och pojkar.Mfj syn är att frånvaron av mäns våld och hot om våld gagnar alla.Våld utövat av män drabbar kvinnor och flickor såväl som pojkar och män.Jämställdhet är en nyckelfråga i det framåtblickande våldsförebyggande arbetet, menar mfj, eftersom en stor del av mäns våld mot kvinnor - och också mot andra män - har samband med samma könsnormer som är roten till ojämställdheten.Jämställdhet utmanar både kvinnor och män till förändring - en förändring som i sin helhet är positiv också för män.I själva verket är det en förändring som män och pojkar är i stort behov av, menar män för jämställdhet.Trevlig helg önskar JennyMUtöver det strategiskt och långsiktigt våldsförebyggande arbetet behövs det också fler och mer kortsiktiga och konkreta åtgärder för att förebygga våld utövat av män. Också dessa vinner på en djupare förståelse av hur pojkar präglas till män under rådande könsnormer.

2008-09-19 @ 12:22:10
Postat av: JennyM

Dessutom till några lösningsförslag till dig som är man och slår men inte känner för att arbeta för jämställdhet men ändå vill få kontroll över ditt liv. Det är ditt ansvar att våldet ska upphöra!Professionella kriscentra eller mottagningar för män[2005-12-15]

KriscentrumDu kan ta kontakt med ett kriscentrum för män om du befinner i en livskris eller om du upplever svårigheter medatt leva tillsammans

skilsmässa/separation

att kontrollera din ilska

våld

fadersrollen/mansrollen

umgänge med barnen

ensamhet

sorgDu erbjuds samtalshjälp för att klarlägga, bearbeta och finna lösningar på känslomässiga och praktiska problem i livets olika skeden.Kriscentrum för män Göteborg

031-365 87 16Manscentrum i Stockholm

08 – 643 11 83Kriscentrum för män Lund

046 – 14 39 72Manscentrum i Haninge

08 – 606 71 37Stickan i Gävle

026 – 18 73 73Krismottagning för män i Stenungsund

0303 – 672 23Kriscentrum för män i Ängelholm (samt Båstad och Örkelljunga)

Tel 0431-168 90

E-post: kriscentrum.man@engelholm.seSe Riksorganisationen Sveriges Professionella Kriscentra för Män för en komplett lista.

Mansmottagning mot våld i UppsalaI Uppsala finns en fristående, professionell verksamhet under namnet

Mansmottagningen mot våld i Uppsala

018 - 13 46 00

fax 018 - 13 46 50

e-post: mansmottagningen.uppsala@telia.com

Mancentrum JärvaTill Manscentrum Järva

VerktygsgajdenVerktygsgajden är ett psykopedagogiskt utbildningsprogram för män som använder våld och förtryckande beteenden i sina nära relationer. Våra uppdragsgivare är främst Kriminalvården och Socialtjänsten i Stockholm samt Norrtälje kommun. Programmet är importerat från Kanada och därefter anpassat till svenska förhållanden. Kursen "Verktygsgajden" är öppen för alla män; missbrukare eller inte missbrukare, dömda eller frivilliga. Kursen ges en gång per vecka i öppna grupper.Säkerhetsprogrammet

Döbelnsgatan 55, Nb

11352 Stockholm

08-512 430 40(Källa: www.mfj.se)Lycka till med ett godare liv som har så mycket att erbjuda!

2008-09-19 @ 12:27:34
Postat av: unni

Tack alla! Det glöder om oss, eller hur?Vem som vill får f ö mejla mig.Kram / Bunni

2008-09-19 @ 15:41:50
Postat av: Marran

KÄRLEK!

Jag har just läst Din bok "Boven...." och den är mitt i prick vad som hänt min dotter under 4 år mellan hon var 14 till 18 år. Tänk att t.o.m smeknamnen som fjäder m.m. är likadant. Psykopater!!!! Jag har ibland irriterat mig på dig som tyckare i tv men du har nått min allra största respekt genom den här boken. Vilken fantastisk kvinna och mamma du är. Jag kommer att följa den hät bloggen varje dag. En kommentar till Dig som ifrågasätter statistiken - det finns ingen diskussion om saken att män står för i stort sett allt våld. Hur osannolikt skulle det vara att kvinnor stod för lika stor del !!! Tänk efter själv!Som jag säger till mina döttrar; TA INGEN SKIT!!!!

Ha en bra dag // Marran

2008-09-19 @ 17:28:50
Postat av: Källa till kvinnors dödliga våld mot män - svar till "Nisse"

Jag vill svara "Nisse" ovan som säger att det "inte finns en enda källa" som skulle styrka påståendet att män står för huvuddelen av partnervåldet.

Men det finns doktorsavhandlingar - ganska nyligt skrivna sådana. En kvinna har skrivit en avhandling som tar upp samtliga fall i Sverige där kvinnor dömts för dödligt våld mot sin partner. Hon visar i den att kvinnor då i de flesta av dessa fall varit

i en situation där hon fått välja mellan att försvara sig eller att bli dödad, ofta har hon i situationen hotats med vapen av mannen som hon sedan försvarat sig mot. Och trots detta har kvinnan i flera fall ändå blivit dömd till långt fängelsestraff, i vissa fall till livstids fängelse.

Och det kan då även konstateras att de fall där en kvinna utsatt sin partner för dödligt våld är astronomiskt mycket färre än där kvinnor utsatts för dödligt våld av sin manliga partner - mellan åren 1995 - 2001 dömdes 24 kvinnor för sådant dödligt våld.

Kvinnan är i de beskrivna fallen oftast helt och hållet ekonomiskt totalberoende av mannen och har pga att hon hålls mer eller mindre helt isolerad av mannen utan möjlighet att fly eller ha kontakt med andra människor ytterst begränsad rörelsefrihet.

Det motiv som finns med i bilden i ett av fallen - utöver de vanligaste; att kvinnan försvarat sig i en situation där hon hotats till livet - är svartsjuka. Examensarbetet är skrivet vid Stockholms universitet av Katihalidou, Christina och heter

"Kvinnors dödliga våld mot män i partnerrelationer"

Institution: Stockholms universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten, Psykologiska institutionenI uppsatsen konstateras att "kvinnan initierar inget fysiskt eller kombinerat våld mot mannen under parets relation." Kvinnans våld är ett desperat slutligt svar efter år av misshandel - och ofta agerar kvinnan i självförsvar.I förvånansvärt få av fallen betraktas detta dock som förmildrande - snarare är det så att det stärker motivbilden: resonemanget kan låta som så att kvinnan haft ett starkt motiv till handlingen - då ju mannen misshandlat henne i så många år, och så grovt, att det kan betraktas som ett starkt hämndmotiv.Något som också konstateras är att gravt missbruk och svår fattigdom finns med i bilden.

Kvinnan befinner sig oftast i ett extremt underläge och alltså i en ytterst utsatt och desperat livssituation i förhållande till mannen. Arbetet kan studeras i fulltext: urnnbnsesudiva7077-1_fulltext.pdfKvinnan i dessa fall har ingen tilltro till rättssystemet - då de kanske kontaktat polis åtta gånger eller fler pga mannens våld utan att få respons.

Eller så är kvinnan så utsatt redan innan att hon aldrig haft någon tilltro till samhälleliga institutioner.Läs och begrunda.

Där hänvisas också till tidigare forskning - både i Sverige och internationellt som entydigt visar att kvinnor är starkt underrepresenterad som förövare av grova våldsbrott.Det dödliga våldet i den här fallen är ofta kulmen på en mycket lång tid av utsatthet för kvinnans räkning när det gäller kvinnomisshandel.

2008-09-20 @ 01:21:03
Postat av: unni

Tack för ett välformulerat klargörande!

2008-09-20 @ 08:51:22
Postat av: Patrik 27

Sven och alla andra som försvarar män. Tänk lite längre än era rosenrasande näsor räcker.När det gäller kvinnors våld mot män så svarare en kriminalkommissare följande."Jag är övertygad om att den siffran är högre eftersom mörkertalet är stort när det gäller kvinnor som misshandlar eller kränker sina män. Vissa brott är tabubelagda, det här är ett sådant. Det ingår inte i mansrollen att vara ett offer - och särskilt inte att bli slagen av en kvinna."Och det är här det blir intressant.

Jag motsäger inte att det finns kvinnor som misshandlar sina män.Det sjuka, i samhället, är ju just att det i mansrollen inte ingår att vara offer. Vilket, per automatik, betyder att det ingår i kvinnans. Och det är det som är viktigt att komma ihåg i den här typen av debatter. Kvinnan är ett offer utifrån en yttre struktur. Det är det som är kärnan. Det är fullständigt oacceptabelt.

2008-09-20 @ 12:43:02
Postat av: Patrik 27

Vad jag menar är att den yttre strukturen har skapat en man som står över kvinnan. Detta uttrycks i att kvinnor som uppträder "provocerande" kan bli slagna.Bara för att vi sätter dit alla kvinnor som slår män betyder inte att den rådande normen, att kvinnor är underordnade män, försvinner.Kvinnor får stryk många gånger för att dom är kvinnor.Kvinnor som misshandlar sina män gör det inte för att dom är män. Det tror jag inte.Detta var bara ett förtydligande.2008-09-20 @ 15:23:21
Postat av: sven

"Sven och alla andra som försvarar män. Tänk lite längre än era rosenrasande näsor räcker"funderar snart på att börja försvara män faktiskt. spelar ingen roll vad jag säger. jag försvarar tydligen män hur som helst.patrik 27:

det finns något som heter man och kvinna just för att vi skiljer oss åt både fysiskt och psykiskt. mannen ofta större och starkare, kvinnan ofta mer rationell och känslomässig. om man ska se det ur ett biologiskt perspektiv. i dagens samhälle försöker vi sudda ut vissa av våra biologiska egenskaper för att det ska passa in i vårat "perfekta samhälle".att en varelse som är större än en annan varelse inte ser sig som ett offer jäntemot den mindre/svagare är inte konstigt alls, vi är födda med den egenskapen! detta försöker du sudda ut. vilket inte går.näe.. kärnan är inte att kvinnan ses som ett offer. om synen på att kvinnan är ett offer ändras, så tror inte jag någonstans att det minskar våldet. snarare ökar. jag tror att det är du som behöver tänka ett snäpp längre..vad vill du ha sagt med ditt inlägg? förutom att jag försvarar män. som du gärna får berätta vart du fick ifrån....2008-09-20 @ 15:50:10
Postat av: sven

"kvinnor får stryk många gånger för att dom är kvinnor"kan du utveckla det påståendet lite? slår du själv kvinnor och det där är din anledning till att slå dom?människor använder våld. nu råkar det vara så att vi är skapta till man och kvinna vilket gör att majoriteten av män lever med en kvinna, vi lever tillsammans, äter tillsammans och bråkar tillsammans. det är sen en fråga om individer när det gäller att slå.detta finns även i homosexuellas förhållanden och familjer där endast en vuxen finns. bögar blir slagna, barn blir slagna, husdjur blir slagna, lesbiska blir slagna. det handlar bara om att förhållandet kvinna/man är störst.om det hade varit något annat förhållande som varit majoritet så hade största problemet setat där. förstår inte vad problemet med att inse det är.ditt förtydligande sög patrik.2008-09-20 @ 16:07:22
Postat av: Patrik 27

SvenJag fattade bara bitar av det du skrev. Du suger på förklara.Men jag förstod biten om att jag försöker sudda bort saker och att det inte går.Jag kommer försöka sudda bort mannens dominanta ställning över kvinnan så länge jag lever.Du känner att du förlorar hela din identitet om feministerna får som de vill. Och det gör du säkert. Men en ny identitet går faktiskt att finna. Det är en jävligt lång process för dig med mycket toppar och dalar tror jag. Men du går mot något rättfärdigt. Det var säkert jävligt jobbigt för den kung som levde när demokratin tog över. Idag är det väl ingen sund människa som ifrågasätter demokratin.Vi är måhända födda med egenskaper såsom stor kroppshydda vi män. Stora starka farliga muskler.Jättetuffa.Det behöver inte betyda att vi ska dominera över kvinnan.Som alla institutioner är de i början vanemässiga handlingar.Direkt från grottan där vi jagade djur. Dessa förs över till nästa generation där institutionen inte längre blir subjektiv utan faktiskt objektiv för barnet. Det vill säga den yttre strukturen har fått fäste i barnet. Barnet har blivit internaliserat. Idag behöver vi inte klubba antiloper längre. Du kan låta din fru jobba precis som du och så fäller ni antiloperna gemensamt. Dvs ni handlar på ICA.

Jag klarar mig utan klubbor.Faktiskt.Och det gör du med. Släpp klubban.2008-09-21 @ 01:39:13
Postat av: kvinnor är inte lika våldsamma som män

Man ser i inläggen att dessa personer inte är mottagliga för fakta. Manligt våld är normen för att män räknas som att de är värda mer än kvinnor.

Jag tror att kvinnomisshandel är så vanligt för att de flesta män vet att de har rättsväsendet på sin sida - precis som de vita visste i Sydafrika. Det har varit relativt straffritt att slå sin fru - detta har ju en historisk juridisk tradition - mannen räknade som familjens överhuvud och hade rätt att slå sina underlydande, vilka ännu längre tillbaka i historien var mannens egendom - och till dem räknades ju kvinnan och barnen. Inte förrän på 80-talet lagstiftades om att kvinnomisshandel skulle gå under allmänt åtal. Det är dessa traditioner som ovanstående män inte vill göra upp med. Och traditionerna har varken med biologi eller fysisk styrka att göra - utan enbart med samhälleliga värderingar. Den som inte inser det anser jag vara blind för fakta. De svarta har blivit nertryckta i så många år - och det har inte berott på att de är fysiskt eller psykiskt svagare än vita människor, utan på att de har varit andras underlydande, slavar ja just egendom.

Man kan skapa vilka kategorier som helst - svarta, vita, män, kvinnor, långa, korta, blonda, mörka - resultatet av att värdera någon högre blir detsamma. Det visade inte minst den utmärkta kanadensiska dokumentär om mobbningsexperiment som genomfördes i skolan - där barn med föräldrars godkännande fick ingå i ett experiment för att få känna på hur det är att bli diskriminerad - de korta valdes ut som "bättre" ena dan - självförtroendet och prestationsförmågan sjönk direkt hos de barn som fick vara med i den "diskriminerade" gruppen.

Mäns våld mot kvinnor - och barn - vilar på en tradition som säger att män är värda mer och har rätt att styra och ställa och slå och dominera i kärnfamiljen.

Att synliggöra detta är inte att diskriminera män utan att prata om hur saker och ting ligger till för att få till stånd en förändring. Och den förändringen måste genomsyra hela samhället - och särskilt då de instanser som människor uppfattar som auktoriteter. I denna förändring ligger då också en förändring när det gäller det s k obetalda arbetet- slaveriet och kvinnans och barnens underordnade ställning i samhället och familjen var ju ett sätt att få gratis arbetskraft, utan vilken det är svårt att skapa något som helst överskott.

Och det är där vi står nu - vårdnadsbidraget ger ju en fingervisning om vad samhället är berett att betala för en av de viktigaste, och mest arbetskrävande arbetsuppgifter som finns - det vardagliga arbetet med att "sköta hem och barn".

Enligt min mening måste vi dela på dessa arbetsuppgifter och män måste fostras att dela hemarbetet lika så att det verkligen blir genomfört.

2008-09-21 @ 01:53:48
Postat av: tillägg kvinnors våld mot män

Jo, jag ville tillägga ngt till mitt ovan inlägg och som kommentar till de män som då skriver att det är så skambelagt för män att erkänna att de blivit misshandlade av en kvinna att de inte säger det till någon. Detta tror jag definitivt inte stämmer - män som blir anklagade för kvinnomisshandel är mycket snara att komma med motanklagelser av typen "det var hon som började" och likadant snara att bagatellisera sitt eget grova våld - att skylla ifrån sig är en ohejdad vana hos kvinnomisshandlare - i alla fall om man studerar de domar som finns i dessa fall. Så att skammen skulle vara så utbredd har jag svårt att tro är fallet bland män.

Snarare är det misshandlade kvinnor som skäms - de väntar ofta tills misshandeln är så uppenbar att andra sedan länge märkt inte sällan är det dessa andra som anmäler misshandeln - och inte kvinnan själv, just för att hon skäms så mycket för detta och för att hon tar på sig skulden för det skedda.

Ofta blir hon ju också anklagad av mannen så intensivt att allt är hennes fel, att hon faktiskt själv också tror att det är hennes fel, och därför istället jobbar på sin egen "förbättring" snarare än polisanmäler mannens våld mot henne. Hon försöker få slut på våldet genom att förkovra sig i matlagning, och träna sig i olika sätt att förbättra sin förmåga att behaga mannen och inte förarga honom. När det gäller samkönat våld så är dessa förhållanden just ofta en "spegling" av 'normförhållandet; man-kvinn' där den ena parten i konstellationen intar maskulin dominant roll och den andra feminiserad underordnad roll och då är det den feminina som blir misshandlad av den maskulina så det blir som en spegling. Alla relationer mäter sig och efterliknar 'normförhållandet' för att få samhällets godkännande och legitimitet.

2008-09-21 @ 02:59:00
Postat av: Nisse

Man kunde önska att Unni kunde ha hederlighet och stake (!) nog att berätta att jag inte längre tillåts delta i diskussionen och att tre sakliga inlägg som jag skrivit till svar på attackerna ovan har censurerats.Så ser "den fria diskussionen" ut när feminister får bestämma.

2008-09-21 @ 17:03:57
Postat av: Elias

Men Nisse, hur gick det till när du fick detta svar publicerat? Och medan jag har dig på tråden; tror du att lika många män som kvinnor blir misshandlade av sina partners? Kan du svara på denna jätteenkla fråga när jag ställt den för 27:e gången? Utan att komma med siffror?

2008-09-22 @ 11:40:22
URL: http://vardagsrysare.blogspot.com/
Postat av: howlingwoman - med hänvisningar till fakta

Jo, jag kom att tänka på en sak till; det är ju också ganska smart att värdera alla kvinnosysslor lägre, även barnarbete för då får man det ju desto mer gratis - och kan tjäna riktigt ordentligt på affären.

Så det är nog det som är anledningen till att kvinnors arbeten värderas lägre; affärsidén med dagliga arbetsuppgifter som utförs gratis skapar ju ett enormt mervärde, ett överskott som sedan kan användas till "viktigare" ting i familjen - och samhället; såsom statusbilar med nya modeller som avlöser varandra i en strid ström, eller nya golfklubbor - och på den samhälleliga nivån blir det mer pengar till vapen och annat smått och gott som behövs för att imponera i militärparaderna, eller t ex enorma skrytbyggen o likn.

Jag gjorde en gång ett studiebesök till golfbanan mitt under bolibompatiden - där stod en lång rad män och tränade utslag - det var faktiskt bara män där, och de liknade alla familjefäder.

2008-09-23 @ 00:55:36
Postat av: Maria

Vapen, ja. Nu börjar det sippra ut att 8 av de 9 eleverna i Finland som sköts var kvinnor. Den som sköt var en man. Men som vanligt berörs inte detta, det verkar vara oerhört tabu. Jag börjar tycka att det kan vara värt att diskutera systematiska avbrott av graviditeter som kommer att sätta män till världen. Eller så borde föräldrarna åtminstone få genomgå en utökad sinnesundersökning för att så gott det är möjligt säkerställa att det inte blir ytterligare en mordmaskin som kommer att vandra omkring bland oss.Kvinnor som mår dåligt slår mot sig själva. Män som mår dåligt slår mot andra. En regel med undantag, men för att komma till rätta med problemen med att även lyckliga människor dras med i eländet måste man generalisera och identifiera riskgrupper.

2008-09-24 @ 13:10:30
Postat av: howling woman

Kommentar till "Maria":

Nej, det tycker jag inte är någon bra idé. Det handlar ju inte om att män föds våldsbenägna, det är ju samma genetiska resonemang som fler män driver här; att mannen är våldsam för att han är "fysiskt starkare" osv. Det handlar ju inte alls om det - utan bara om värderingar, som sagt de vita i Sydafrika hade ju inte överhöghet pga sin fysiska styrka, utan pga apartheidsystemet. Män hjärntvättas till att bli våldsamma, lär sig redan från början att de har ett högre värde och att allt kvinnligt nedvärderas - redan i familjen och från dagis präntas pojk- och flickbeteende in i ryggmärgen, de kommersiella krafterna hakar på och uppförstorar polemiseringen mellan könen.

Istället handlar det om att män måste ge upp sin privilegierade ställning både i familjen och samhället och de egenskaper som betraktas som "kvinnliga" måste uppvärderas. Det är hur enkelt som helst. Vi måste reformera tänkandet helt enkelt och ändra de strukturella faktorer som konserverar könsrollerna - just de som gör att flickor riktar aggression inåt och pojkar utåt.

Sist men inte minst måste förhärligande av våld upphöra.

2008-09-26 @ 02:18:55
Postat av: Maria

Howlingwoman: Jag var arg när jag skrev det där. Givetvis inser jag att organiserad abort av mansfoster aldrig kommer att hända och det är väl inte vettigt heller, men jag blir upprörd när det verkar som om det bara blir värre hela tiden och det ändå inte är kvinnor som dödar andra människor. Så det du skriver är EXAKT det jag efterlyser! Problemet är ju att det inte sker. Alla fortsätter på upptrampade stigar och ser till att flickor håller sig lugnare och mer flickaktiga och pojkar tillåts leva ut på ett annat sätt. Tillåts bejaka sin aggressivitet. Så hur mycket jag än är emot att staten skall gå in och bestämma åt folk så är det ju ändå så att kvinnor blir lidande av läget som det är nu och någonting borde faktiskt göras för att blivande föräldrar skall inse allvaret. Men i stället för att peka ut pojkarna så kan man ju helt enkelt säga att du kommer att få ta smällen för det ditt BARN gör. Och 95% av de fallen kommer att handla om föräldrar till pojkar och de allra flesta av dem förmodligen om fall där man inte orkat ta sig an den ändå betydande uppgiften att uppfostra en pojke till en man som vet vad som är rätt och fel och också agerar utifrån det. Pojkar är en riskfaktor. De som skapar dem måste ha något slags ansvar för det.

2008-09-28 @ 13:40:32
Postat av: Maria

Jag vill också återkomma till ett inlägg som blev censurerat. Där beskrev jag hur SVT en professor i psykologi, Sven Å Christianson, satt i SVT:s morgonsoffa och sade att man skall vara uppmärksam på elever i skolan som är tysta och ”glider undan”. Killar som slår sönder rutor är ingen fara för dem ser man och kan ”ta tag i”, men flickor som skär sig måste man tydligen hålla koll på, man skall dra slutsatser utifrån sådant beteende, alla olika typer av företeelser måste tydligen inkluderas i riskbilden. Enl professorn skulle självskadebeteende hos flickor alltså kunna vara en signal om att de kommer att gå vidare till ett våldsbeteende som skadar andra. Han lägger självskadebeteende under begreppet ”utagerande”, vilket ju är helt fel. Sådant kan pågå i åratal utan att någon märker det. Detta går ju emot allt vi vet, att det är pojkar som är gärningsmän i sådana här våldsamma fall, och nu har också FBI sagt att det är en väldig balansgång att profilera tänkbara gärningsmän och att det kan leda till att oskyldiga pekas ut i framtiden bara för att de råkar vara av en introvert personlighetstyp. Och skall man gå efter vad Christianson säger så skulle flickor kunna misstänkas om gärningsmannen inte är känd – enbart utifrån att de är tysta och håller sig för sig själva – och det går ju emot allt det som alla vet.De senaste dagarna har det talats mer om det här och det är bra. Jag förväntar mig dock inte att det kommer att hända något revolutionerande, dock...

2008-09-28 @ 13:41:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0