FREDAGSMYS

Har varit på Hötorget och köpt lammrulle av en sexig arab. Nu ska jag hinna laga mat innan jag måste iväg på ett jobb. Sen kommer ungarna. Och kanske fler. Jag har alltid så det räcker till fler. Det värsta jag vet när man blir bjuden på middag är om man inte vågar ta för sig för att det finns för lite. Jag ska göra hoummos och tzatziki. Salsasås. Och spenatsallad. Och couscous. Med russin och mynta. Och jag har vin och öl hemma. Och dunken brännvin som man faktiskt kan göra grymma drinkar av. Man gör en sockerlag med riven ingefära, blandar den med sprit och citronloka och pressad citronsaft. Och till det några linor. ? Skojade.
Det här är en bra dag. Jag tränade i två timmar och blev inte överkörd av taxin som försökte döda mig på hemvägen. I Sverige finns det en speciell kutym i trafiken som går ut på att folk anser sig ha rätt att döda sina medtrafikanter om de bryter mot trafikreglerna. Jag bröt mot en trafikregel och följaktligen tyckte taxichaffisen att han fick lov att försöka mörda mig. Jag sa det till honom när han vevade ner rutan och vrålade. Man måste ju inte gasa på allt vad man orkar för att meja ner nån som kör mot rött. Med cykel. Sen skrev jag i ett par timmar på min nya roman, och kom på att jag inte vill flytta. Jag ska göra om här hemma istället. Min granne hjälper mig. Hon är värst på inredning.
Jag längtar tills jag är hemma igen och får träffa kidsen. Varje gång jag ser dem blir jag lycklig. Nu kommer Babs och vill prata. Och jag ska sätta igång maten. Och ta en power nap. En fredag i juli kan livet kännas fett.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0