KLIPP FRÅN EN SKÖN MESS

image83

Åkte ner till Götet stärkt av en timme hos min hypnosterapeut, men var lik förbannat skitskraj när jag klev in på mässområdet. En journalist kom fram och frågade hur det kändes att vistas i samma lokaler som mitt ex. Det gick en rysning genom kroppen. Nån sa att han klätt ut sig till Zorro. Så jag bad mina vänner som var där att varna mig om de såg Zorro. Jag är inte rädd för honom som person utan för att påminnas om vem jag blev med honom. Men sen blev det kväll...

image84


Skulle jag våga mig ut? Ja, det skulle jag! Så vi susade runt på barer och fester, blandannat på Normals friendly och mysiga sammankomst ute i Masthugget änna.

image85

Och där träffade jag en av mina stora förebilder Birgitta Stenberg som alltid har stöttat och tröstat under min bergochdalbana i bokbranschen. Det uppstod nån sorts magi över kvällen...

image86

Normal-Ulrika såg till att alla trivdes, love love love - ge henne en applåd, ge Normalförlaget en applåd för att de bara gör det de tror på, för att de är så fett äkta. En dag ska jag berätta om vad de gjort för mig, jag lovar.

Förfriskningarna flödade och vi softade fram på champagne all night long...

image88

Se så stöddig man kan bli med bubbel i blodet. Men fan vad härligt det är att bara vara glad!
Vi kom i säng sent fast utan efterfester tack och lov.

Dan därpå ringde David och berättade att Linna Johansson vikt sin ledare om min bok. Det var ett så bra inlägg att jag blev tårögd. Som om hon hade röntgensyn och kunde skärskåda både mina personliga motiv och de grava feltolkningar jag fått. Med såna plåster på såren kan man möta även folk som bits.

Men mest mötte jag härliga människor.

image89

Bob, som jag haft så jävla kul ihop med...

image90

Mina trogna läsare som utgör det lyckligaste kärleksförhållande jag nånsin haft...

image91

Och härliga härliga Mari.
Och massa massa fler solar som lyser upp tillvaron.

image92

Här är en gubbe som bjöd oss på fin champagne. Sen frågade han om jag ville följa med honom upp på rummet (!)
Har jag blivit en champagnehora nu också?

image93

Men jag behövde aldrig vara rädd. Gabbsan var min bodyguard. Vek aldrig en tum från min sida. Och höll ständig uppsikt så att jag slapp möta Zorro.

image94

Tryggt eskorterad kunde jag återvända till Stockholm där min manlige vän i vått och torrt mötte upp och bjöd på käk innan han gav oss skjuts hem. Fast han har ännu inte testat det där med vattenmelonen (ett ärende som ni trogna läsare av denna blogg för längesen blivit införstådda i). Och nu är säsongen över.

Och livet börjar om. Igen.

Kommentarer
Postat av: Solis

Hehe, vågat också att lägga upp bilder där du INTE posérar ;)
Jag tycker också att Normal-förlaget är en bra förlag och fyller en viktig funktion med sin nisch. Naturligtvis gör många andra små förlag stora insatser också. Men Normal borde inte enbart ses som ett litet (nischat) förlag - de ämnen de tar upp angår ju ganska många trots allt; HBT-världen utgör ju ca 10% av befolkning och sex och sexualitet/samlevnad angår väl i princip alla männiksor? Normal gör samhällsnytta.
Stötte på förlaget i våras när jag läste Margareta Subers roman Charlie som nyutgavs på Normal, orginalutgåva kom 1932. Mycket bra och fin bok, som med sitt minimalistiska språk berättar om kärlek och åtrå/längtan i en "lesbisk konstallation" (märk väl 12år före homosexualitet blev lagligt...)(tips för övriga bloggläsare)
Värt att notera påbilderna är att Unnis hade plats för minst två olika myssor i väskan ;) Och en coola och nyaste tatueringen som syns på bilden när det sippras vin/skumpa.

2007-10-01 @ 10:40:34
URL: http://kosmosanroparsolis.blogspot.com
Postat av: ajja

Härligt att se dig le! Dejtar du och G? Ni ser fina ut ihop. Hoppas du skriver mer på bloggen nu! Mer mer! Du är en väldigt intressant person att följa och ett bra föredöme. En stark kvinna!

2007-10-01 @ 11:19:53
URL: http://www.runthornet.blogspot.com
Postat av: Louise

Hej Unni! Det var underbart att träffa dig på messiga mässan. Du är så snäll och stark och duellen klarade du galant och du utstrålade både värme och systerskap! Önskar dig allt fint! Kramar från Louise (det var jag som kom fram och sa att Jag! Jag! Jag! förändrade mitt liv ;=) Hoppas att min bok som jag skickade kommer fram xx )

2007-10-01 @ 11:31:53
URL: http://livinglollo.blogg.se
Postat av: Sus

Hej Unni
Kul att få en glimt av mässan. Ångrar nästan att jag inte åkte till Gbg i år. Får väl ta tag i den där halvfärdiga romanen så att jag får en ordentlig anledning.
Läste Linnas ledare och förstår att den gjorde dig gott. Plöjer din skräckhistoria och får tvinga mig att släcka lampan framåt 02.00. Man måste ju ha lite sömn också.
Tack för senast, förresten.

Postat av: Lise

Hejsan Unni! Jag är en av dina anonyma läsare som aldrig kommenterat förut ;)
Jag var på bokmässan i helgen men såg inte till dig, passade dock på att köpa Boven i mitt drama kallas kärlek. Ser fram emot att läsa den.

2007-10-01 @ 13:31:32
URL: http://liseliv.blogspot.com
Postat av: Albatrossen

ÄNTLIGEN lite ordentligt mäss-mingel.
Som jag har längtat!
Jag fick inte åka till Bokmässan i år *sur*
men jag får ju ta del av dina uppfriskande bilder
och kommentarer.
Och jag är så enormt lättad över att den där Zorro höll sig på sin kant och att du hade söta skolfröken med som body-guard.

2007-10-01 @ 15:01:00
URL: http://albatrossen.blogspot.com
Postat av: Annette Sandström

Hej Unni, Jag är jätteledsen att jag missade dig på bokmässan var där i två hela dagar, VILLE verkligen få höra Dig, och få "Boven" signerad! what to do, hoppas på att vi ses nästa år, förstår att detta inte var helt enkelt.Men du är STARK!!!! ha det LovelyPussokram. Annette

2007-10-01 @ 15:08:26
Postat av: Angelica Lindvall

Wow, vilka snygga tatueringar du har! Kul att du delar med dig av bilder från Bokmässan! :)

2007-10-01 @ 15:16:10
URL: http://angelica1987.blogg.se
Postat av: Anna (med Bengt)

Härligt inlägg som man blir på gott humör av! *kram*
Solis: Jag ger mig. Det finns tecken på att du kan ha rätt ang det vi diskuterade på din blogg...

2007-10-01 @ 18:01:49
URL: http://blogg.aftonbladet.se/13177/
Postat av: Annaluna

Önskar att jag hade varit där, även fast du inte vet vem jag är. Roligt att läsa det här inlägget och se alla bilder!

2007-10-01 @ 20:18:20
URL: http://annaluna80.blogspot.com
Postat av: vendela

Nya boken, JA! Älskar dina böcker Unni!

2007-10-01 @ 20:38:00
URL: http://www.lechatnoir.blogg.se
Postat av: Eva

hej!
Sitter i Taiwan och är därmed lite off från vad som händer hemma i Svea men har din blogg, Unni, som en av de svenska saker jag har tagit till mig och följer. Läste Linna Johanssons ledare och ser att du suttit i morgonsoffan i TV4, och måste bara undra; har ditt ex blivit ombedd att kommentera boken? Jag gissar att så inte är fallet, det skulle inte kännas det minsta förvånande att fokus hamnar på varför kvinnor väljer att berätta istället för varför män väljer att förtrycka, men ha det hade varit intressant att se vilka frågor som ställdes om det nu kommit några. Och självklart också vad svaren blivit.
Ett av de inlägg jag tänkt på många gånger efter att jag läst det var det om siliconbröst och dehumaniseringen av kvinnor. Undrar om du, Unni, har
sett siten http://myfreeimplants.com/index.asp? ? Det finns en (ganska kass) artikel om siten i senaste numret av amerikanska Elle, och jag tycker att siten bekräftar dina tankar. Intressant!

2007-10-02 @ 02:28:54
URL: http://enbibliotekarieitaipei.blogspot.com/
Postat av: Lee

Det är så himla kul att se dig på alla fina bilder med dig och dina vänner. Förra året på bokmässan när du började prata om att du inte var stark i relationer så såg du så ledsen ut. Jag vet att jag blev så väldigt berörd och bara ville gråta. Jag förstod det inte då men gör det nu. Tittade efter dig på bokmässan men missade....
Vill ha alla dina böcker och då signerade med dina vänliga ord.
Kram

2007-10-02 @ 07:57:44
Postat av: Solis

Anna (med Bengt): Jaha där ser man, då sätter vi punkt för den diskussionen.
Eva: exet blev tillfrågad (uppringd) av SVTs bokprogram Babel men avböjde att medverka/kommentera.
ALLA ni som inte köpte boken men funderar på det: verkar som Bokus.com (http://www.bokus.com/se/start.shtml) idag säljer den ytterst förmånligt, de har ett antal exemplar som säljs för 49kr!

2007-10-02 @ 10:08:26
URL: http://kosmosanroparsolis.blogspot.com
Postat av: unni

Asså, jag rodnar av allt snällt och bra ni skriver. Tänk om jag blir megaloman nu...

2007-10-02 @ 13:12:23
Postat av: Anna

Tack för den fina signeringen!

2007-10-02 @ 14:17:36
URL: http://annaromlid.blogspot.com/
Postat av: Maria

Hej jag beunrar dig mycket och läser dina böcker med stor behållning. Dum fråga kanske men varför har du alltid keps på dig?? OK det är snyggt men varför alltid?

2007-10-02 @ 17:28:09
Postat av: unni

Ett. Jag bär keps för att många bilder är från samma tillfälle.
Två. Huvudbonad är ett ypperligt sätt att slippa bära frisyr.

2007-10-02 @ 17:51:55
Postat av: Kjetilrebecca

Follow your dreams, you can reach your goals.

2009-03-17 @ 11:43:46
URL: http://kjetilrebecca.myblog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0