VINDARNA VÄNDER

Vi var många som inte ens vågade hoppas på fällande dom i Stureplansmålet. De signaler som rättsväsendet vanligtvis ger är ju att det är bara att pöka på vare sig kvinnorna vill det eller ej. Risken att torska är ändå så liten. Och de flesta kvinnor drar sig för att anmäla våldtäkt eftersom det oftast leder till ännu en förnedring, och då inför öppen ridå. Det har ofta känts som en no win-situation. Var kvinnan full kan man inte tro henne, för vad minns man på fyllan? Var hon nykter borde hon tydligt ha sagt nej. I regel står ord mot ord, och då väger uppenbarligen mannens ord tyngst.
Därför kändes det som en enorm seger när de tidigare friade missgärningsmännen fick fyra år vardera för grov våldtäkt. Det firade vi på Gondolen.


image103

Gabbsan, Colettan & Babsan skålar för rättvisan.

image104

Liksom alla andra rättviseanhängare som samlats.

image105

Inklusive jag själv.

Vindarna tycks ha vänt i och med Svea Hovrätts förnuftsbaserade dom. Alltfler ansluter sig till den sunda inställningen att det är männens och inte kvinnornas beteende som ska granskas och ifrågasättas när det gäller övergrepp och kränkningar mot just kvinnor. Det sorgliga är de två dömda killarnas oförmåga att känna ånger och förstå den omfattande skada de ställt till med. Tydliga kännetecken på ... fyll själva i det som saknas.

Kommentarer
Postat av: G

Skål för rättvisa och upprättelse! puss

2007-10-17 @ 13:18:23
Postat av: Jessan

Klokt av er att riktigt gå ut och fira!
Kan det finnas nån bättre anledning än just detta?!
Skål!

2007-10-17 @ 13:47:17
URL: http://jessan.filosoferar.se
Postat av: lola

Man får lust att bryta ut i ett Gert Fylkingskt "ÄNTLIGEN". Men jag kan bara hålla med dig när du säger att det är männens beteende som ska hamna under luppen istället för kvinnans.

Var du full? Hade du kort kjol? Har du haft sex med många partners? Brukar du gilla förnedringssex? Är frågor man borde få ställa i en rättssal

//lola

2007-10-17 @ 13:49:14
Postat av: lola

Det smög sig in ett fel i mitt inlägg. Ordet INTE sska givetvis stå med i sista meningen ;)

//lola

2007-10-17 @ 13:53:34
Postat av: Sandra

Instämmer till fullo. Äntligen. Vågade verkligen inte tro på en fällande dom ens. Men rättvisan verkar ha segrat. Reagerade också på avsaknaden av ånger hos pågarna... Annat ljud var det väl i skällan den där aktuella natten. Med makten på sin sida. Nu kryper de in hos familjen och är så små så små. Hoppas bara detta leder till at tfler vågar anmäla våldtäkter och fler skyldiga fälls...

2007-10-17 @ 13:56:00
URL: http://auntiebrown.blogsome.com
Postat av: My

Firade också med ett par glas igår. Domen lyfte hela min dag.
Den ger signaler som jag hoppas att fler begiper.
De aktuella grabbarna är redan förlorade men det kan finnas andra som är intelligenta nog att förstå.

2007-10-17 @ 14:15:49
Postat av: Carina

Fick ett reklammail från Adamo:

Premiär för Amelia Adamos bokklubb


Amelia Adamo är en av våra mest populära mediepersonligheter. Hennes tidningar Amelia, Tara och M-magasin förgyller vardagen för hundratusentals läsare varje vecka. Och Amelia älskar böcker! I Amelia Adamos bokklubb kommer Amelia att dela med sig av sina personliga boktips.

"Jag kommer att välja böcker jag tycker om, som griper tag och berör, som informerar, chockar och underhåller, och/eller är vackra, praktiska eller varför inte bara helt oemotståndliga!

Mitt första bokval är En sorts kärlek - en gripande, skoninglös och ärlig kärleksberättelse om ett trendigt, ungt reklampar i Amsterdam vars liv slås i spillror när Carmen får bröstcancer. De har en liten dotter. Sten är grymt otrogen och älskar Carmen. Den är starkt självbiografisk. Sorglig, rolig och lärorik - både om kärleken och döden."

Amelia Adamo "

Av alla böcker som finns, varför väljer hon den? Hon måste ju tyckt om den! Hur tänker hon? Tänker hon?

2007-10-17 @ 15:11:33
Postat av: unni

Hjälp!

Ska vi ha ännu en Ray Kluun-debatt ... ;)

2007-10-17 @ 16:33:14
Postat av: ola

OK, så grabbarna gillar analt, förnedring, spott, tårar, döda ting i spruckna kroppsöppningar & två mot en. Oj va de kommer få njuta i finkan! Visst kommer de vara i "the recieving end" men ändå.

2007-10-17 @ 16:33:20
Postat av: Jan E

Jag tycker också att domen var en seger för rättvisan och jag är verkligen glad att den drabbade tjejen nu får upprättelse. Men att gå ut och fira på krogen? Tveksamt, därtill är hela historien alldeles för sorglig.

2007-10-17 @ 16:44:32
Postat av: Kenta

ÄNTLIGEN!!!

2007-10-17 @ 16:45:48
URL: http://blueswalker.blogspot.com/
Postat av: Micke

Väldigt bra!! 4 år är dock för billigt. Hade det varit min dotter det handlade om så hade de dömts till (censur)

Men jag blev genuint glad när jag hörde om det.

2007-10-17 @ 16:57:11
Postat av: Anonym

Mycket bra anledning att fira!

2007-10-17 @ 18:06:29
URL: http://starfruitbaby.blogs.se
Postat av: Annaluna

Exakt, hurra! Äntligen! Jag blev riktigt förvånad men verkligen: vindarna verkar ha vänt. Det är en seger för alla oss kvinnor i detta efterblivna (syftar på rättsväsendet) land!

2007-10-17 @ 19:01:23
URL: http://annaluna80.blogspot.com
Postat av: Stefan

Det som saknas i straffet är att skära pit**n av de djävlarna. Som jag hävdade tidigare. De borde inte få förmånen att få använda den till sex nå mer, resten av livet. Det är min mest primitiva åsikt om våldtäkter. Fast jag vet att man inte får ... och jag vet att det inte är en sansad åsikt. Men jag har den och står för det.

Hade någon gjort detsamma mot min dotter - eller någon av mina söner - så hade jag gärna verkställt straffet själv.

2007-10-17 @ 19:04:56
Postat av: Stocken

Du gör en felaktig analys. En domstol kan ALDRIG KLANDRAS för att en åklagare gör ett uruselt jobb. I ett rättssamhälle kan förbrytare frias, om åklagaren inte tillhör gräddan av landets jurister. Så fungerar ALLA rättssamhällen.

Vilka yrkesbanor väljer våra mest begåvade jurister? Inte väljer dom åklagaryrket! De väljer hellre att bli affärsjurister, advokater eller domare.

I målet med Stureplansprofilerna gjorde den KVINNLIGA åklagaren en urusel insats i tingsrätten, vilket sannolikt var droppen som fick bägaren att tippa över till förmån för gärningsmännen, som friades.

I hovrätten hade den KVINNLIGA åklagaren skärpt till sig. Dessutom gjorde det nya målsägandebiträdet en god insats vid förhandlingarna.

Våldtäktsmål handlar inte enbart om tarvliga frågor som ställs av försvarsadvokater. Våldtäktsmål handlar i ännu högre grad om åklagare som kommer otillräckligt pålästa och som slarvar när bevisningen skall redovisas.

Men tänk så mycket roligare det är att felaktigt kritisera domare, när det är våra åklagare som besitter de intellektuella tillkortakommandena. Som kuriosa kan noteras att åklagaryrket är på väg att bli ett kvinnoyrke. Vi kanske DÄRFÖR kan förvänta oss fortsatt hård kritik mot domare och domstolar?..hahaha

2007-10-17 @ 19:15:55
Postat av: Kent

Borde inte de som begår mord och våldtäkt frikännas? Det är ju ofta synd om dem. De har haft svår barndom och behöver hjälpas med vård och omtanke. Borde vi inte förstöra naturen och vara stycgga mot djuren? De känner ju ändå inget. Borde inte barnen arbeta som slavar i kedjor långt nere i smutsiga grottor. Barn kostar inte så mycket att utfodra. Vi borde även förbjuda gående i city och bara tillåta bilar. Trots allt är det faktiskt lite coolare att åka bil. Dessutom borde inte kvinnor köra bil eftersom de bara förorsakar sin egen whip-lash när de feg kör.

2007-10-17 @ 20:17:07
Postat av: Sanna

Nu kan ju åklagare, domare och advokater, helt oavsett kön, vara mer eller mindre duktiga på sitt jobb.
Det jag inte förstår när det gäller tingsrättens dom är hur de i domen bl.a. kan påstå att ?det är bevisat att målsäganden tvingats till samlag?
och ändå fria.
Kan någon föklara det?
Tack och lov att hovrätten rättade till misstaget.

2007-10-17 @ 20:32:22
Postat av: Anonym

Frånse kvinnlig/manlig advokat e.som det inte har med saken att göra... är det någon mer än jag som får en märkligt angenämt oljig smak i munnen när man ÄNTLIGEN läser relevanta inlägg typ "stockens'"? Jag tycker ofta & har ännu oftare fel men ddär var f-nimej huv'et på spiken. Spiken som Unni m vänner hammrar på men som oftast missas här. Systemet e fossilt, inte d manliga könet...
Idioter av alla kön/grader/böjelser finns, har alltid funits, kommer alltid finnas men i dag borde vi va så pass moderna att vi kan straffa dem utan gammla "ursäkter av hävd & tradition".
BASTA! Ooo, va skönt d e att få vara ilsken utan att bli emotsagd.

2007-10-18 @ 00:42:36
Postat av: ola

...

2007-10-18 @ 00:43:33
Postat av: Mia

En sorts kärlk är månadens bok i Amelia Adamos bokklubb just nu.

http://www.adlibris.se/bookclubextcontent.aspx?section=welcometext&offerid=24

Vill man kommentera Amelias bokval i sin bokklubb så kan man göra det på denna mailadress:

amelia.adamo@amelia.se

http://www.adlibris.se/bookclubextcontent.aspx?section=extra1&offerid=24

2007-10-18 @ 08:16:52
Postat av: Elina

Äntligen en dom som förhoppningsvis blir prejuridicerande för framtida domar.

2007-10-18 @ 11:04:32
Postat av: Lotta

Skär kulorna av djuren och gör en stuvning av dem. Perfekt delikatess på nästa tjejmiddag!

2007-10-18 @ 19:22:13
Postat av: Mr x

I slutändan så handlar allt om bevis,om domstolarna börjar att tro på utsagor utan några konkreta bevis så är vi tillbaka till
häxprocesserna och det vill ju ingen,kanske inte ens extremfeministerna gillar tanken att det sitter oskyldigt dömda män för sexualbrott?I detta fall så gjorde nog hovrätten en riktig bedömning och utdömer 4år,låt det stanna vid det,alla andra yttringar är ju bara motbjudande då alla är förlorare.

2007-10-18 @ 20:06:40
Postat av: G

Skulle hellre äta hästskit än manspung!

2007-10-18 @ 22:17:58
Postat av: André

Utan opinionen hade denna dom förmodligen inte verkställts.

2007-10-20 @ 11:22:26
Postat av: Henrik

Kvinna häktad för våldtäkt på 13-årig pojke. Vad säger du nu Unni? Har segerjublet fastnat i halsen? Den blir svårt att förklara bort.

2007-10-20 @ 15:23:34
Postat av: Stocken

Efter skilsmässan hamnade distriktsåklagare Gabriella Lesbowitz i Rissne. Invandrardrägg spelade drängmusik nätterna igenom och Gabriella var sällan utvilad, när hon åkte till jobbet. Fast det var inte det nattliga oväsendet som var det stora problemet. Det stora problemet var att hennes 16-årige son hade blivit rånad fem gånger, misshandlad tre och knivhuggen två. I samtliga fall var det invandrardrägg som var gärningsmän. Men det fick man varken skriva eller prata om i Sverige. Till och med i TV-programmet "Efterlyst" hade man slutat att ge fullständiga signalement på de eftersökta gärningsmännen. TV3 var mästare i balansgång. Å ena sidan antyda sanningen om dagens Sverige och å andra sidan aldrig säga det öppet, för att inte skrämma opinion och annonsörer.

Gabriella Lesbowitz satt tyst när den elokvente advokaten Petrus Albelin massakrerade hennes gärningsbeskrivning och hennes bevisning. Advokaten vände och vred på sakförhållandena och Gabriella insåg att det förmodligen var kört i målet. När Petrus Albelin kom in på bevisvärderingen så lyckades han ogiltigförklara såväl DNA-prov som blodspår, pga av formella brister i polisens hantering. I samma stund insåg Gabriella att hon nog också borde ha åberopat målsägandens nödsamtal till SOS-Alarm, strax efter våldtäkten.

Petrus Albelin var en gentleman. Efter förhandlingarna tackade han Gabriella Lesbowitz för hennes smidiga uppträdande under förhandlingarna. Petrus Albelin tog en taxi och åkte direkt hem till Djursholm, där hans fru hade maten klar. Gabriella Lesbowitz blev nedsmetad med mjukglass när hon gick ner i tunnelbanan.

Gabriella visste att om hon skulle ha haft en chans mot Petrus Albelin så fick varken hon eller polisen göra några misstag. Gabriellas deppighet gick dock inte på djupet. Hon visste att när den friande domen kom så skulle kvällstidningar, Fula Fittfronten och den allmänna opinionen lägga skulden på domstolen. Innerst inne tyckte hon nog att det var rätt. Hon var ju, trots allt, bara en kvinna...

2007-10-20 @ 15:50:04
Postat av: Michael Bäckman

Håller med om att det var rent ljuvligt att dom dömdes. Bloggade själv om det tidigare i veckan. Vill passa på att säga att du är en härligt, driven författarinna. Swedens number one, tillsammans med Aino Trosell. Skulle se det som en stor ära om du kunde besöka min blogg, och gärna ge en kommentar. Är AA-medlem och bloggar mycket om vådan av att konsumera för mycket, samt en massa annat.
Välkommen
Michelangelo

Postat av: G

Vad menar du egentligen Henrik? Skulle vi vara mindre glada för att stureplansvåldtäktsmännen har fällts för det brott de har begått bara för att en trettonårig pojke har blivit utsatt? Var finns logiken i det? För att det även finns kvinnliga förövare(dock väldigt få procentuellt sett) så tar det bort att det är hemskt att så många män begår övergrepp mot kvinnor? Väldigt konstigt resonemang du för!

2007-10-20 @ 18:07:59
Postat av: starfruit

men det var ju verkligen en relevant kommentar henrik! S u c k.

2007-10-20 @ 19:16:06
URL: http://starfruitbaby.blogs.se
Postat av: pontus

Från bloggen http://detvaintejagdetvasossarna.blogg.se/

"Just nu är det Unni Drougge som är absolut mest pantad. Hon är en kvinna som beskrivs som påläst och intelligent, men det räcker inte med att man kan svänga sig med svåra ord. Att hon åkte på stryk av den yngre älskaren har gett henne hjärnskador för livet vad det verkar. Hon bedriver just nu en hetsjakt på alla män och utmålar sig själv som den starka kvinnan som lyckades slå sig fri.
Att hon frivilligt knullade en psykopat och valde bort sina egna barn för kåtman, skyller hon på psykopatens manipulativa beteende. Och nu ska alla med kuk få skit.
Det är en aning läskigt att dessa mogna kvinnor är så upptagna av att älska sig själva och sitt kön, att de helt glömmer bort att vi fortfarande i detta moderna samhälle faktiskt har pojkar att uppfostra till bra män.
Det måste liksom vara okej att dom finns, och dom ska inte behöva tro att dom är monster för att Unni Drougge inte kunde knipa ihop benen när klimakteriet fick henne att sära för fel man."

Ouch.

2007-10-21 @ 12:56:22
Postat av: Cat

Ja va kul! Vi letar efter all skit vi kan hitta om Unni och så klipp och klistrar vi in det här!
Vi fyller hela Unnis blogg med allt negativt vi kan hitta om henne! Yippi, fan va skoj! Eller?

2007-10-21 @ 13:16:46
Postat av: G

Pontus själv är ju uppenbarligen så pass intelligensbefriad att han inte kan komma på något eget att skriva utan måste citera nån äcklig kränkande smörja som någon annan gubbe har hävt ur sig.

2007-10-21 @ 13:28:45
Postat av: unni

Om kommentaren från Pontus ska bevisa att jag är dum i huvudet kan jag verkligen inte ta åt mig. Nåt dummare och mindre påläst får man leta efter. Och mot det dumma och primitiva är man alltid chanslös. Meddelas endast på detta sätt.

2007-10-21 @ 13:29:59
Postat av: Patrik 27

Jag hoppas inte att vi normala killar får skulden för alla äckliga våldtäktsmäns gärningar. Det här var ingen seger över männen, det här var en seger över våldtäksmännen.

/Patrik

2007-10-27 @ 11:53:00
Postat av: Mikaela

Fina, fina Unni, vad glad jag blev av din kommentar angående skriven av en kvinna som helt uppenbart inte förstår. Det är alltid svårast att värja sig mot den ensidiga dumheten, jag håller med.

2007-11-22 @ 12:24:19
URL: http://www.kvinnogatan.blogg.se
Postat av: Anonym

CARINA!

Nej, Amelia Adamo är en tvättäkta bimbo. Jag frågar mig också hur hon har kunnat gått så långt ...

EHHHH

2008-07-02 @ 02:13:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0