FARSEN FORTSÄTTER"Har du en känsla
av att Sverige som du känner det håller på att gå under? Eller att det finns en sanning om Sverige som ingen vågar säga?
Det finns ett parti som tänker ta sig in i riksdagen genom att exploatera de känslorna.
Aftonbladet inleder i dag
en granskning av Sverigedemokraterna.
I första delen har vår reporter Jan Guillou följt partiledaren Jimmie Åkesson. Jo, du läste rätt. Reporter Guillou. Inför detta uppdrag har författaren och kolumnisten åter gått på gatorna som reporter för att finna den sanna historien om Sverigedemokraternas kärna.
Det finns bara en sak
som förenar romanförfattaren och reportern Guillou: Det blir oförtrutet spännande läsning.

/Jan Helin, chefredaktör"


Är detta ett skämt? Innan liken i Gömdaaffären ens hunnit kallna och en del ännu ligger kvar i garderoben (eller på vinden), alltmedan Aftonbladets och Piratförlagets trolovning ifrågasätts av aktörer även inom "gammelmedia", ja då skickas den skrivmaskinsknattrande fingerknäppningsekvilibristen Guillou ut på äventyr med Sverigedemokraterna.

Man baxnar.

För det första kan jag instämma i Jan Helins fråga om en känsla av att Sverige som jag känner det håller på att gå under. Det har Aftonbladet och de övriga inblandade i korruptionen runt Marklund lyckats frammana i öppen dager, både på prime time och i realtid.

För det andra instämmer jag i Per Svenssons uttalande, att finns det någon enskild faktor som kommer att bidra till att Sverigedemokraterna marscherar in i riksdagen 2010, så är det den islamofobiska boken Gömda. Som Jan/Jan försvarat.

Sanningsförfalskandet i medierna är ett större hot än Sverigedemokraterna, anser jag, även om jag tycker det vore för jävligt om dessa mörkermän kom in i riksdagen.

Jan Helin kan väl se till att Jan Guillou inte glömmer att ta med sig sitt svärd och sin Arn-mantel när han nu drar ut i fält för att avslöja sanningen. Lol.

Kommentarer
Postat av: Leo

Firma Jan-Jan på nya äventyr... Bådar ju fantastiskt gott detta...

2009-02-19 @ 17:04:39
URL: http://www.effin.se/blogg
Postat av: Feminix

Mörkermän? Nej, vi är vanliga människor. Många, liksom jag, är besvikna gammelsossar. Det har Guillou märkt. Han hade förväntat sig nazister. Kanske blev han besviken...

2009-02-19 @ 20:02:09
URL: http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com/
Postat av: MOa

Jan Helin kan väl se till att Jan Guillou inte glömmer att ta med sig sitt svärd och sin Arn-mantel när han nu drar ut i fält för att avslöja sanningen. Lol.LOL

2009-02-19 @ 20:46:23
Postat av: Maria

Alltså, Guillou tar mer eller mindre ställning för Sverigedemokraterna, så även Aftonbladet. Det kommer inte som någon överraskning alls för mig: jag vet att det finns en stark främlingsrädsla inom (den före detta) medievänstern, och att det hände något i och med Göteborgskravallerna: medievänstern har lugnt tagit ställning för stenkastare mot Bush utomlands, men när det skedde på hemmaplan kunde de gamla 68-orna inte ha kvar sina gamla paroller. Tja, de kanske lyckas försvenska invandrarna, men de kommer aldrig att lyckas försvenska mig.

2009-02-19 @ 21:48:50
Postat av: Systerdyster

Den alltid like ödmjuke Jan Guillou har målat in sig i en hörna. Fastnat med snorren i mangeln och arslet i brödrosten.

Han har ju inte en aaaaning om vilken islamofobisk smörja "Gömda" är eftersom han inte nedlåter sig till att läsa en bok som 800000 simpla människor (läs kvinnor) köpt. Kanske Jimmie Åkesson kan informera hinom, så där grabbar emellan?

2009-02-19 @ 22:39:43
URL: http://systerdyster.com
Postat av: Daniel

Postade följande text på annhelena rudbergs blogg för tre dagar sen, den är lite out of date således. Men va fan, tyckte den passade bra in i det här sammanhanget också;

"Guillou befinner sig för tillfället på sin ubåt U1 Jerusalem. Problemet är bara att vare sig Hamilton eller några ryska flottister finns där för att hålla honom i handen och hjälpa honom hitta upp till ytan. Liza, som sitter i samma båt, visar sig vara värdelös på navigation under vatten. Men hon säger sig vara säker på att den enda anledningen till att de befinner sig i detta dilemma är för att hon är rik, blond och kvinna. Jan Helin harklar sig och funderar om den bästa taktiken är att lägga ut en röktorped, ifall nån illasinnad ubåt skulle dyka upp. Thorbjörn Axelsson tycker det är en bra idé medan fru Skarp tittar oroligt på sin annars så rediga karl. Althin bläddrar i lagtexten för att se om det finns nåt stöd att finna i denna brydsamma situation. Till slut tar Jan ton och vänder sig till Liza; "du som är inte helt och hållet till åren kommen och mer bekant med fenomenet dator, sätt dig vid skärmen där och se om det inte finns någon i den där så kallade cyberrymden som kan tipsa oss om hur vi ska göra. Jag går till min kabyss för att fortsätta knattra ner mina journalistiska memoarer."

I dagsläget är det alltså korståg mot sverigedemokraterna som gäller. Svärd, Arn-mantel och en sanningsiver av bibliska proportioner förväntar jag mig. Undrar om dekis-Guillou kommer göra sverigedemokraterna en tjänst?

2009-02-19 @ 23:47:59
URL: http://donalce.blogspot.com
Postat av: Daniel

Förresten, JG har ju slagit fast att gömdagate är ett avslutat kapitel samt att det var en dispyt helt i onödan. I hans värld verkar det som att det är han som bestämmer över hela medias göranden och låtanden. Klart han ska ut och tala sanning om SD nu, allt det där andra är som sagt överspelat.

Kommer bli jobbigt för honom när han blir tvungen att kapitulera, eller kanske inte. Arn gav aldrig någonsin upp, utan föredrog döden framför att ge sig. Nu handlar det tack och lov inte om fältslag med svärd, lans och mantlar med röda kors fladdrande i ökenvinden men att tro så stenhårt på att han själv, tillsammans med sin mediamakt-elit, kan sätta agendan med hjälp av en utdöende papperstidning.. Det kan inte vara hälsosamt, i längden.

2009-02-20 @ 12:41:52
URL: http://donalce.blogspot.com
Postat av: unni

Nä, hälsosamt är ingenting i det där lögnarlägret, ha ha!

2009-02-20 @ 14:02:03
Postat av: Maria

Aftonbladet dabbar sig igen:http://www.marcusbirro.se/bloggenhttp://www.amelia.se//blogg/linda-skugge/2009/02/20/man-tar-inte-av-nyblivna-f/index.xmlOch detta just som Guillou har bestämt att Gömdagate är över och att i diktaturer kan det eventuellt vara befogat med bloggar men här i Sverige, där allt som står i tidningen är sant och där det inte förekommer någon censur, finns det inget behov av bloggar.

2009-02-21 @ 00:55:20
Postat av: ormbäraren

okej erkänner att jag tycker du verkar knäpp, men när jag läser gillar jag dig mer å mer..ha de bra.. ormbäraren. metrobloggen.

Postat av: P-E

Jag tror att Jan Guillou har nått den åldern då man börjar muttra "Det var bättre förr". Och för honom kan det mycket väl vara sant, för medan omvärldens skrider framåt i utvecklingen så sitter han fast i sin Halda, bildligt talat.En hemsk syn kommer för mina ögon; Jan (Guillou) och Jan (Myrdal) sitter på samma parkbänk, samstämmigt muttrandes "Det VAR bättre förr". Brrrr...Jan Guillou är för mig ett mycket bra exempel på hur många års mödosamt upparbetat förtroendekapital kan förintas på några få ögonblick.

2009-03-08 @ 21:18:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0