ATT TALA ELLER ATT INTE TALA

Var ute på Storholmen igår hos Stephanies brorsa med familj. Vi grillade och drack oss salongsberusade. Därefter satt damerna och diskuterade sånt som sägs sakna betydelse men som uppenbarligen ändå har det. Konstigt att kvinnfolk inte bara fejkar orgasmer utan dessutom intalar innevarande pojkvän att hans organ är sååå bamsigt, det största hon nånsin sett (med fingrarna i kors bakom ryggen). Sen inför väninnorna mellan skål och vägg berättas historierna om den minsta och den största, och detta ger givetvis upphov till mycken munterhet. Jag läste i en antropologisk studie att det var sånt som primitiva folk brukade sitta framför brasan och skoja öppet om: varandras könsorgan. Kanske borde man avdramatisera det hela. För det är ju faktiskt ganska kul att orera om muttor och snoppar och deras utformning.
Uppsluppna begav vi oss sent omsider till bryggan där ett band spelade. Men tillställningen blev ganska könlös med tanke på klientelet. Inget fel med det. Det är bara det här med familjer. När många familjer träffas blir det lätt könlöst. Och tack gode gud för det, får man väl tillägga. Stephanie var som vanligt vacker som en sol (jag vill slå henne) och vi dansade. När klockan började närma sig midnatt gnällde jag över att det inte fanns nån att hångla med. Hångla med dig själv! uppmanade Steph glatt. Hon har redan kommit över arslet hon var med. Skönt. Men som den Askunge jag är ville jag hem klockan fem i tolv. Det har blivit så nuförtiden. Så jag blev skjutsad till fastlandet och dök in i min tysta lägenhet där jag låg och läste ut Wennstams bok Smuts. En riktigt helgjuten pageturner. Med väldigt mycket kön för övrigt.
Gick upp tidigt och tränade för att få en ursäkt att spana närmare på  en gymsnygging. Synd bara att han öppnade käften, ha ha ho ho ... jag låter fan som en mansgris. Tänker på en japansk kvinna som träffade sin blivande man i Tokyo, en svensk. De gifte sig och flyttade till Stockholm, hon fick barn och hann så småningom lära sig svenska. Så fort hon äntligen begrep vad karln sa tog hon ut skilsmässa, hä hä hä!
Kanske är det därför så många fruntimmer faller för den där typen som verkar mörk, tyst och svår. Han snackar inte så mycket och hon tror att det finns en underbar tungsint poet där nere i djupet. Och det är ju tur för honom. Att han är så tystlåten. Nej, nu får jag sluta med min könsapartheid. Förlåt alla ni spirituella snubbar. Ni finns nånstans. Som min skrynklis. Men honom kan jag ju BARA tala med. Är detta det kvinnliga hora/madonnakomplexet?

Kommentarer
Postat av: Lärarinnan

Absolut Unni! Själv tänder jag bara på tysta, svåra, tungsinta men absolut INTE poetiska/konstnärliga skogshuggartyper slash lite bonniga osäkra (tänk Rolf Lassgård i "Under solen"). Jag har dock aldrig dragits till farliga eller våldsamma män, tack och lov för det, de måste vara SNÄLLA. Men problemet för mig är att jag tänder på en sak och sen blir tjurig över att han inte vill snacka litteratur... eh! Men det löser jag genom att snacka sånt med tjejkompisar istället :-)

2007-07-23 @ 08:59:15
URL: http://blogg.passagen.se/ustinaz/
Postat av: Gabriel

Nu hade jag inte tänkt att plåga dig med ytterligare en kommentar, men jag kan inte låta bli. Jag har levererat på förmiddagen. Och då vet du hur man känner sig. Äntligen är dokumenten utanför den egna kontrollen och man kan inte fila mer, inte förbättra nått. Nu är det bara att avvakta domen. En befriande känsla. Genast vill man göra nått kul och vad är väl bättre än att läsa Unni Drougge? Mitt svar blir; "när man minst anar det är hennes texter det bästa man kan läsa!".
Vid sekelskiftet funderade jag ibland på skillnaden mellan Unni Drougge, å ena sidan, och varumärket Unni Drougge, å den andra. Ibland inbillade jag mig att jag kunde se skillnad, men det var sällan. Och så, i går, i bloggen, kom en klassisk Unni Drougge text. Det var fest, det var lust och det var diskussion om penisstorlek. När det gäller penisstorlek så börjar jag tro att Unni Drougge, i allt väsentligt, delar varumärket Unni Drougges uppfattningar.
Här tycker jag att varumärket har positionerat sig bra. Men hur blir det för Unni Drougge privat. Hennes preferenser bör ju ha en sållande effekt bland dem som tänkt sig att kandidera som hennes nästa älskare, så långt bra positionering även privat.
Men jag ser ändå ett dilemma. Tänk om din nästa, fasta, älskare är välutrustad. Och tänk om han redan innan ert första möte känner till dina preferenser. Jag tror att den stämningshöjande ritual, som alltid följer när kvinnan konstaterar, ?va stor den ee?, riskerar att bli påtagligt rumphuggen.
Jag vet ju inte hur bekant du är med det manliga perspektivet i dessa situationer. Men, jag lovar dig, när den nyskilda tvåbarnsmammans ögon fastnar på ett imponerande organ som hon just tagit i handen, då uppkommer en lågmäld dialog som höjer bådas lust och som kan pågå ett par veckor. Jag är inte säker på att det går att skapa en så lustfylld och utsträckt dialog om parternas positioner är väl kända i förväg.
Allt gott önskar
Gabriel

2007-07-23 @ 13:47:48
Postat av: Makalösa

Som en god vän en gång sa " Det är inte längden och mängden, de e rycken å knycken.

2007-07-23 @ 14:23:05
Postat av: louise

Va? Spirituella snubbar! Var, var, var??
ps.vissa dar är man mer cynisk än andra, fast möjligtvis har jag gjort det till min livsväg, hehe...ds

2007-07-23 @ 14:44:26
URL: http://blogg.aftonbladet.se/398
Postat av: Anna från i Lördags

Hej! Å ja, det var muntert att prata strunt! Jag hittar inte dig på Myspace??

2007-07-23 @ 15:04:59
Postat av: Fredriko

unni, unni.
efter tre veckor på ett kloster i ingenstans var det uppfriskande att finna din blogg. jag kommer på ett sätt fram till att jag inte längtar tillbaka till sthlm. och på ett annat önskar jag att jag var med i lördags på storholmen. storholmen är ett andningshål, där har jag varit mycket.
jag är glad att du finns och sänder min hälsning från ett regntungt östergötland.
allt gott// präst-fredrik

2007-07-23 @ 16:06:20
Postat av: unni

Grattis, Lärarinnan, du har ju fått tä de! Var växer de där skogshuggartyperna btw?
Kram / U

2007-07-23 @ 18:52:16
Postat av: unni

Gabriel: du är ju riktigt rolig du. Men tror du på fullt allvar att alla min tilltänkta lovers läser min blogg? Med tanke på den bildningsnivå jag knorrat över skulle jag väl knappast tro det ;)
Anna: Min myspaceadress finns bland länkarna, men den behöver pimpas. Sidan alltså. Jag hinner inte så mycket som jag vill. Tack som fan för i lördags iaf. Härligt snack vi hade, he he.
Fredriko: Söta darling, du vet väl att jag tror på Gud. Skönt när du blir präst, då kan du väl ge mig syndernas förlåtelse. Gärna på Storholmen. Kram såklart!
Ni andra: keep up the good works, love ya.
Pöss!

2007-07-23 @ 19:50:15
Postat av: Lärarinnan

Skogshuggartyperna finns på internet...importerade en fr Norrland-pefekt :-D Kram/Ulrika
PS:Upptäckte idag att det finns böcker av dig som jag inte läst...två stycken (Heroine och Meningen med män) så de beställde jag på Bokus. Hahha snart har jag läst allt... som jag trodde jag gjort...

2007-07-24 @ 13:22:41
URL: http://blogg.passagen.se/ustinaz/
Postat av: Gabriel

TILL LÄRARINNAN
Ursäkta mig för att jag tränger mig på. Men det kan ju vara lite svårt för Unni att tala i egen sak, därför väljer jag att hoppa in här.
Boken "Meningen med män" är en av Unnis bättre. Det är en typisk badstrandsbok. Att bli störd och avbruten när man läser boken gör inte så mycket. Den är lättsmält och bra. Boken är en klockren verklighetsbeskrivning.
"Heroine" är en mera komplicerad bok. Boken styrka är att man får inblick i miljöer och företeelser som "man" normalt inte vet något om. Lite på marginalen vill jag ge boken en liten extra guldstjärna. Unnis böcker brukar innehålla några - alltid välformulerade - sexavsnitt. I "Heroine" dyrkas kvinnans kropp lika mycket som mannens. Och det tackar vi författarinnan för! Hon brukar ju välja att fokusera på männens kroppar.

2007-07-24 @ 15:40:27
Postat av: fredriko

puss på dig med! hoppas vi ses snart!
kram

2007-07-24 @ 23:49:25
Postat av: Lärarinnan

Gabriel: tack för dina recensioner! Det ska bli spännande att läsa böckerna när de kommer och se om jag håller med dig! Min favoritbok är Regnbågens tid, om jag bara skulle välja ut en enda.

2007-07-25 @ 18:04:32
URL: http://blogg.passagen.se/ustinaz/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0