MILJONÄR I EGENHETER


Udda egenskaper? Vem? Jag?

"Hrrrm! Jag, Gogge, har blivit ålagd att än en gång påkalla er ansträngda uppmärksamhet. Min föga blygsamma moder har nämligen fått ett uppdrag från en bloggbekant som hon inte anser sig vara i stånd att själv fullfölja. Uppdraget går ut på att lista sex underliga personliga egenskaper. Eller ska man säga egenheter?

I skydd av Oscar Wildes devis: Endast den ytlige känner sig själv, påtvingade min mor mig, som följaktligen känner henne bättre, att utföra denna rannsakan.

Jag tvingas då att vända på steken. Ty min ärade mor äger inte sex udda egenheter. Hon äger alla egenheter som överhuvudtaget existerar, hon skulle bli betydligt rikare på att avyttra märkliga personlighetsdrag än på att sälja böcker. Rik i den bemärkelsen att hennes underligheter begraver de sex normala och rentav sympatiska egenskaper hon besitter.

Så låt mig lista hennes vanligheter istället:

1. Hon kan laga mat.
2. Hon stiger upp på morgonen
3. Hon går och lägger sig på kvällen.
4. Hon talar samma språk som vi andra.
5. Hon försörjer sig.
6. Hon tar väl hand om sina husdjur (märk väl: husdjur).

Låt dock inte denna skenbara normalitet förblinda er. För, som jag nämnt, är ovannämnda det enda min mor kan uppvisa som kopplar samman henne med den övriga mänskligheten.

Det var meningen att övningen skulle vidarebefordras till andra bloggare, men där går gränsen. Principiellt deltar jag inte i kedjebrev eller stafetter. Kännen någon sig hågad att ta upp pinnen går det bra att anmäla detta i kommentarsfältet.

Tack för mig.

I all ödmjukhet,

Gogge"

Kommentarer
Postat av: Gabriel

Mycket välformulerat och förmodligen sant!

2008-08-09 @ 12:32:31
Postat av: Terese

Jag har precis listat mina sexudda egenskaper i min blogg. Det var riktigt roligt. :)

2008-08-12 @ 09:18:31
URL: http://kamlinskabinett.blogspot.com
Postat av: Gittan

Jag gillar verkligen Gogges inlägg:) Han uttrycker sig väl.

2008-08-13 @ 13:41:40
Postat av: Henrik

Jag älskar bilden på Unni! Vilken Quinna! Nästan som en gudinna! Wow!

2008-08-13 @ 17:20:37
Postat av: Flower





Unni, måste bara säga att du är rollmodell för många yngre flickor där ute. Varför?



1. Först och främst är MÅNGA kvinnor redan vid 20 års ålder skrämda att de måste gifta sig och skaffa barn och ha en man, annars om de går över en ålder är de FÖR GAMLA. Sedan är de hjärntvättade att en upptagen/ gift kvinna ska ej gå ut festa eller resa på egen hand och ska inte klä sig på ett sätt vid viss ålder. Typ, efter 25 ska du vara instängd hemma i långa kjolar och kragen upp till halsen.





Du visar för yngre tjejer att detta är inte sant, att det gäller att ha kul, att klä sig som du vill, att party, att gå på evenemang, att resa, att just live.



Du visar även att en kvinna klarar sig själv. Det är svårt och jobbigt uppfostra barn själv men det går att klara sig. Man behöver inte en man för att må bra och leva.



Du visar även att vid en viss ålder är livet inte slut, som många hjärntvättade kvinnor tror.





Du, du anar inte hur utbrett det är. Hur JAG ÄR EN ENSAm självständig tjej i den här staden, känns det som. Alla mina tjejkompisar är "borta", isolerade från utelivet av sina pojkvänner och män eftersom de hävdar att upptagna tjejer ska ej gå ut och roa sig.



Jag är ensam och därför går ut med killkompisar.

Så jag ser genom mina killkompisar hur män har andra förutsättningar och tänker annorlunda. De sitter inte och gråter över en kvinna. De går ut, roar sig, skaffar sig ett jobb, pratar om att resa, pratar om den nya TV-n de köpt, den nya bilen eller en danskurs de tagit.



Nu vet jag när vissa kvinnor i kvinnoföreningen sa: Lär dig självständigheten av män.





Jag vill bara berätta hur mycket du betyder för oss där ute som är yngre och som är skrämda av patriarkatet men som kämpar emot med alla medel.



Du är en stjärna på den mörka himlen. Exempelvis, det är natt, den mörka himlen är dyster, jag sitter hemma deprimerad och tänker över orättvisor, så plötsligt lyser en stjärna. Du tittar upp och börjar le. Någonting hände och du ser att det finns ngn som har likadana tankar som du och kämpar för likadana grejer.



Sedan ser du UNNI i hennes snygga kläder, full av liv, självständig mamma som har roligt och ändå säger öppet om sina upplevelser.



Min mamma är en likadan kvinna som du, underbar,har likadana erfarenheter och resonerar på samma sätt och hon har lärt mig om patriarkatet redan när jag var 6 år.



Hahahaha.





Ville bara få ur mig vad jag tänker just nu :-)















2008-09-08 @ 17:30:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0