HÄNG DEM HÖGT!

image199

Hörde nåt intressant på radio som jag vill dela med mig av. Det var en sakkunnig (har glömt hans namn) som hävdade att rättegångar mot krigsförbrytare har visat sig ha stor betydelse för den kommande demokratiska utvecklingen av landet ifråga. Sopar man korruptionen och de begångna brotten under mattan försvåras däremot demokratiprocessen.

Hur förklarar ni det? Jag är nyfiken.

Kommentarer
Postat av: Paula

Skulle tro att det funkar som så att om man sätter åt krigsförbrytarna så visar man att man inte tolererar det dom har gjort. Och då tänker kanske andra sig för innan dom gör något liknande.Dessutom vissar man hur en demokrati bör fungera,och det är ju så de flesta människor förhoppningsvis vill ha det.

2008-02-20 @ 12:43:19
Postat av: Stocken

Det är tur att jag inte är gift med Unni Drougge. Då hade jag nog varit tvungen att gå upp i ottan och sen ligga i hela dagen. Min självvalda dagsrytm är betydligt makligare.

Mina tankar är således fortfarande kvar i söndagens bloggtråd, som handlade om en av Unni Drougges exkursioner utanför stan. I Göteborg lär hon väl inte väcka alltför stor uppmärksamhet. Men ni, kära läsare, ska veta att Unni Drougge ibland också besöker mindre städer. Och skulle ett sådant besök infalla ett par veckor innan svår, lokal, nyhetstorka; ja då lyfts Unni Drougge fram som ortens nästa stora händelse. Hennes poesiafton är strategiskt tidspositionerad, dvs när evenemanget är tänkt att kulminera. Unni Drougges framträdande har då föregåtts av diverse lokala kvinnliga förmågor, som har spelat rockmusik, visat upp konstverk och arrangerat kortkurser i feministiskt självförsvar.

Sen är det tänkt att drottningen skall anlända med X2000. Några timmar senare ska hon äntra scenen, som veckans huvudattraktion. Den lokala tidningen har byggt upp förväntningar och förklarat för sina läsare att "Unni Drougges betraktelser både är personliga och privata!". Själv har jag svårt att hålla isär begreppen. Alla framgångsrika estradörer måste väl ändå vara personliga? Sen måste de väl också, på något sätt, krydda framställningen med lite från det privata? Hur som helst, den lokala reportern kanske skrev utan att tänka, bara för att det lät så bra och så välkänt.

Jag är övertygad om att Unni Drougge trivs med att vara en attraktion. Jag är mindre övertygad om att hon trivs med att vara huvudattraktion. Jag är obildad och outbildad, men för mig så känns det som om Unni Drougge ofta har ett underifrånperspektiv. Det kanske är därför hon blir så arg om någon säger emot henne?

Perspektivet man har som ung kan växa sig fast och leva kvar även den dag man kommer med X2000 och har blivit en huvudattraktion.

2008-02-20 @ 13:33:24
Postat av: Stocktråkigt

Alltså stocken, dina kommentarer är så fruktansvärt löjliga jämt. din äckliga von oben attityd är verkligen så jävla töntig. Och det här med att skriva om Drougge i tredje person. Jag tror verkligen inte att någon här är intresserad av att läsa dina personlighetsanalyser av Drougge. Please stoppit! Eller unni, please sluta publicera stocken, man blir bara irriterad när man läser!!!

2008-02-20 @ 13:53:07
Postat av: Annsi

Stocken är tråkig. Sedan är nog inte Stocken någon stock utan troligare en makaron...

Men det är bra att han skriver sitt Stocken så man kan hoppa över den kommentaren.

2008-02-20 @ 16:50:58
Postat av: terese

Stocktråkigt:Haha, jag var precis på väg att skriva om det själv, men har tänkt att det kanske är någon urgammal besserwisser utan liv osm likagärna kan få hållas.
Men det är onekligen irriterande att läsa om det. Han verkar ju inte ens gilla henne.
Eller hon.
Men tankarna förs onekligen till en man. En högfärdig, skrockande man. Jag vill spy.

Puss på er.

2008-02-20 @ 18:15:14
URL: http://kamlinskabinett.blogspot.com
Postat av: Anette

Stockdum, högtravande och så oerehört tjatig i sitt ältande och upprepande av Unnis hela namn i varannan mening. . Visste han ev "mellanamn" skulle han säkert rapa dom också. Men det är ju knappt man vågat kommentera det med risk för att bli påhoppad som fullständigt intelligensbefriad, oförmögen att tänka själv, att man slickar Unnis röv, jasägare och annat.
Jag har en svag känsla av att han är småtorsk i Unni... Åtminståne fixerad vid henne.
Ha de gött!

2008-02-20 @ 19:26:18
Postat av: resanmotljuset

Tror liksom Paula att rättegångar mot krigsförbrytare är viktiga för de visar offren att de tas på allvar. Att det är lönt att sträva mot det rätta. Att det finns något gott i världen som motvikt till allt ofattbart illa som hänt krigsoffer. Vad ska vi annars finnas till för? Om det inte var lönt att kämpa för det goda. Om livet bara handlar om att förse sig, trumfa ut andra eller annat futtigt. Om krigsoffer ser att deras förluster tas på allvar på så sätt att andra människor försöker lära sig och göra bättre då antar jag att livsviljan stärks. Så en rättegång som försöker klargöra vad som hänt är väl en utgångspunkt för att se hur man ska gå vidare.

2008-02-21 @ 09:52:35
URL: http://resanmotljuset.blogspot.com
Postat av: Miss Lyckad

Jag har lust att bara skriva; Det var en MAn så klart och Män slänger ofta ur sig... fast jag har mer innanför panbenet än så...
Jag ska ta och leta upp debatten! Tack för Tipset nu ska glöden bli eld.

Idag har jag publicerat ett utdrag från min kommande bok. Läs gärna och säg bu eller bä.

http://miss-lyckad.blogspot.com/

Kram

/ Miss Lyckad

2008-02-21 @ 10:35:02
URL: http://miss-lyckad.blogspot.com/
Postat av: unni

Ja, jag tror också att man måste göra det klart och tydligt att krigsförbrytare gjort fel och att de ska få ta konsekvenserna. Det handlar om upprättelse för ett kuvat folk. Och detta går att applicera på även andra, mer privata, övergrepp. Ju starkare ett samhälle tar avstånd, desto tryggare blir folk i sina uppfattningar om rätt och fel.

2008-02-21 @ 11:22:00
Postat av: Cicci

Jag är helt klart FÖR rättegång ar för att offren ska få en upprättelse.

När det gäller det privata planet ska även detta skötas genom rättegångar och inte genom offentliga hängningar. Det är viktigt att rättegångsförfarandet är neutralt och att straffen inte utdelas av offren utan av domstolen.

2008-02-21 @ 12:07:48
Postat av: Syster

Cicci, det är också jävligt viktigt att offren inte beläggs med munkavle.
Det är tur att det finns modiga kvinnor som går ut och berättar om sina upplevelser och erfarenheter, det kan hjälpa andra att komma ur destruktiva relationer.

För övrigt måste jag gå emot mängden här och tala om att jag hyser en viss sympati för Stocken som helt och hållet driver sin alldeles egen raka linje.
Hans beundran för Unni verkar total och han är varken oförskämd eller elak.
Är det kanske därför han uppfattas som tråkig???

2008-02-21 @ 20:30:17
Postat av: Miss Lyckad

Okej, jag läste lite om detta på varierade sidor igår och jag känner att det här är en större fråga än vad jag kan hinna ladda ner i tre artiklar, så jag säger inget förrän jag vet.

Sådan är min strategi. I mitt lilla krig.Där jag hänger löst under Deadline.

http://miss-lyckad.blogspot.com/

/ Miss Lyckad - En Självlysande Författare -

2008-02-22 @ 08:45:40
URL: http://miss-lyckad.blogspot.com/
Postat av: Miss Lyckad

Åjo, Tack för kommentaren!
Innebörden;). PHu! =)

http://miss-lyckad.blogspot.com/

/ Miss Lyckad - En Självlysande Författare -

2008-02-22 @ 08:46:33
URL: http://miss-lyckad.blogspot.com/
Postat av: Stocken

Man behöver inte vara gammal för att ha "gammaldags" värderingar. Idag gäller "moderna" värderingar och således har den svenska skolan havererat. Det som en normalbegåvad elev, utan större ansträngningar, kan lära sig under åtta år tar idag tolv, i den svenska skolan, som kostar mer än nästan alla andra skolor i världen.

Jag anser således att man ska lyssna på sina lärare och på kunniga bloggare. Om Unni Drougge ber mig sluta skriva här, så slutar jag direkt!

Unni Drougges blogg har flera fördelar. En fördel är att hon, under de senaste veckorna, på ett tillmötesgående sätt har låtit meningsmotståndare komma till tals, trots att det säkert stjäl mycket energi från henne.

Alla som skriver i den här bloggen bör tänka på att det bara är Unni Drougge som är oersättlig.

2008-02-22 @ 11:04:56
Postat av: Cicci

Syster:
I USA får offret eller offrets anhöriga uttala sig när man t.ex. funderar på att förvandla en livstidsdom till en tidsbegränsad dom på 25 år. Detta vänder jag mig emot, eftersom jag anser att det endast får vara domstolen som ?hämnas?
- ej bittra anhöriga som helst skulle vilja få gärningsmannen hängd.
När offren börjar uttala sig offentligt om vilka brott de har blivit utsatta för och av vem
? som Iréne Haglind (i dagens Expressen) som blev misshandlad av sin man Tony Stigsson ? då tycker jag att detta börjar likna det amerikanska systemet.
För det första kommer man att stigmatisera bara vissa gärningsmän (utöver straffet) och detta sker slumpmässigt beroende på hur hämndlystet offret är och hur intressant gärningsmannen bedöms vara (t.ex. förmögen/kändis/inom en viss yrkeskår etc.). Och för det andra hängs man ut bara för viss sorts brott.
Jag är alltså inte för ett system där t.ex. bilder på pedofiler läggs ut till allmän beskådning. Ej heller hustrumisshandlare eller tjuvar.

Jag hejar på modiga kvinnor som lämnar sina destruktiva förhållanden. Jag hejar på terapin där man kan tala ut. Jag hejar på väninnor som orkar lyssna. Men jag vänder mig mot media som profiterar på skiten.
Jag håller inte heller med om att kvinnor som VERKAR vara starka och stannar verkligen också är det. Om jag verkar förmögen (t.ex. p.g.a. dyra kläder och vårdad yttre) är jag det då?

2008-02-22 @ 17:51:25
Postat av: unni

Vad är du ute efter, Cicci?
Du verkar lite väl angelägen. Kan du inte skriva en debattartikel i Expressen eftersom du har så mycket på hjärtat?

2008-02-22 @ 18:00:00
Postat av: Thomas Engström

Stocktråkigt,Annsi,Terese&Anette:

Känner Ni vederbörande?

Inte ett ord om "ämnet",enbart personangrepp.Lågt.

2008-02-23 @ 20:40:18
Postat av: Terese

Tomas: Ibland har jag uppfattat Stocken som jävligt ironisk och högfärdig. Snudd på obehaglig. Därav min skepsis.

2008-02-25 @ 21:21:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0