HISTORIEN ÄR NUFick nyss det här messet:

"Dette sterke ropet kommer fra Mads Gilbert, den norske legen som hjelper til ved et sykehus i Gaza: De bombet det sentrale grønnsaksmarkedet i Gaza by for to timer siden. 80 skadde, 20 drept, alt kom hit till Shifa. Hades! Vi vasser i død, blod og amputater. Masse barn. Gravid kvinne. Jeg har aldri oppleve noe så fryktelig. Nå hører vi tanks. Fortell videre, send videre, rop det videre. Alt. GJØR NOE! GJØR MER! Vi lever i historieboka nå, alle!
Mads G"

Vad ska vi göra?

Kommentarer
Postat av: GLennon

När vi människor kan älska oss själva kan vi ochså älska alla, först då. När vi människor inser att det viktigaste i livet, och här på jorden, är vår själ, först då. När vi människor inser att kärlek är viktigare än en 42 tums platttv, först då. Först då kan vi älska varandra och därmed leva i fred.

All you need is LOVE, LOVE is all you need.

2009-01-05 @ 22:14:14
Postat av: HOWLING WOMAN

Säkerhetsrådet måste agera och kräva omedelbart vapenstillestånd. För att få Israel att sluta måste FN garantera att vapentillförseln till Hamas stryps. Villkoret är då omedelbart eld upphör och öppna gränser för förnödenheter och humanitärt bistånd in till Gaza. Sedan tvinga stridande till förhandlingar med moderata grupper på båda sidor. Efter uppgörelse återlämna konfiskerade tillgångar för återuppbyggnad av infrastrukturen. Annars sprider kriget sig, och det kan bli världens undergång. Men FN måste agera NU och där kan Carl Bildt utöva påtryckningar och vi på politikerna.

Det kommer ju också att bli massiva demonstrationer över hela världen tippar jag, med krav på FN och säkerhetsrådet. Utlysa sorgedag för offren. Insamlingar till humanitära organisationer. Flyktingmottagning. Framför allt slussa barn och mödrar.Det är mina förslag.

2009-01-05 @ 22:45:17
Postat av: Rikard

Ja inte fan hjälper det att, som vissa, påpeka att "de är deras eget fel" i vart fall.

2009-01-05 @ 22:48:22
Postat av: mia

ja vad fan ska vi göra ? Vad kan vi göra och hur ska vi förstå verkligt vad som händer där?? VAD kan man göra här hemma i trygga (?)stugan? Tell me, hur ska man ens förstå? Ta till sig? Barn och mammor som dödas i detta vansinne som pågått i hundratals år. All frustration och hat. Ska vi be till Jah, allah, gud, jesus och hans mamma? Vi små, utan makt över de som styr världen. Som att vi någonsin haft något att säga till om.

2009-01-06 @ 01:49:37
Postat av: Margareta

Önskar man kunde göra ngt..det är fruktansvärt det som pågår,o mitt hjärta går sönder när jag tänker på alla barn som tvingas amputera ibland både händer o fötter..Tänk om det vore mitt barn! Men det borde väl finnas ngn som kan stoppa detta blodbad??

2009-01-06 @ 14:05:47
Postat av: Ahli

Visst är kärlek störst av allt och visst ska vi kräva att FN och all världens regenter och humanitära organisation gör allt som står i deras makt. Och lite till. Så klart. Men vad kan vi göra här och nu. Vi kan klart sprida meddelandet, det gör sitt. Men mer då. Gör mer! Och jag kommer inte på ett enda konkret sätt där jag aktivt kan påverka. Sanslöst.

2009-01-06 @ 15:27:57
URL: http://mememeyou.blogg.se/
Postat av: HOWLING WOMAN

Ett fortsatt krigande är ju för det första krigsförbrytelser - största delen är ju människor som är helt försvarslösa.

För det andra hotar det på ett ytterst allvarligt sätt världsfreden - och för västs del är det ju direkt livsfarligt.

Massiva demonstrationer hålls över hela världen mot Israels agerande. Detta måste omedelbart hörsammas.

2009-01-06 @ 15:41:06
Postat av: kaffepulver

Såg just att en gazaskola bombats för ca en timme sedan. Ytterligare 40 civila dödsoffer...Det var länge sedan jag gick i en demonstration, men på lördag skall jag ta mig sjutton masa mig ut. För er som inte redan har fått meddelande via Facebook: Klockan 13.00 på Sergels Torg den 10 januari. "Nätverket Stoppa massakern i Gaza" står bakom och hoppas på en bred uppslutning.

2009-01-06 @ 16:45:16
URL: http://kaffepulver.blogg.se/
Postat av: Boman

Samma man som skrev det där tyckte att 11 september dådet var försvarbart! Kolla gärna fakta.

2009-01-06 @ 17:06:30
Postat av: Adam

Känns lite lönlöst att skicka sms och be folk att göra något åt saker man inte kan påverka. Man måste ju tamifan vara världspolitiker för att kunna göra något åt saken. Att då sitta och klaga över att inga privatpersoner gör något är ju lika korkat som meningslöst.

2009-01-06 @ 17:22:41
URL: http://amazingadam.blogg.se/
Postat av: Adam

Förresten, har aldrig läst någon av dina böcker. Vad skriver du?

2009-01-06 @ 17:46:57
URL: http://amazingadam.blogg.se/
Postat av: unni

Det förvånar, fast gläder mig att så pass många kommentarer dykt upp angående en världsangelägenhet. Annars tycks ju pök & mök vara mest intressant.I Gaza är det kaos. Det är det kaos som läkaren beskriver. Vad han anser om 11 september känner jag inte till. Men han står där i kaoset och försöker göra nåt. Och jag tycker definitivt att demonstrera är ett bra sätt att göra nåt i det här läget.Adam - du kan ju gå ut och köpa en pocketbok av mig och läsa själv. Sen får du gärna återkomma och säga vad du tycker.

2009-01-06 @ 19:42:59
Postat av: A

Över 6000 raketer har avfyrats från Gaza mot Israel sedan 2005!Här kommer vi in på Israels skuld i dagens situation, att man väntat såhär länge med att slå näven i bordet. När Israel lämnade gaza för tre år sedan skulle man ha haft nolltolerans och slagit tillbaka hårt mot varje attack.Det är nästan löjligt hur toleranta och mjäkiga Israel varit mot dessa hjärntvättade barbarer.Även idag har det avfyrats ett 20-tal raketer från Gaza in i Israel. Israel har all rätt i världen (både moraliskt, enligt folkrätt och krigets lagar) att vidta erforderliga åtgärder för att få stopp på dessa attacker. Det är ingen annan än hamas som bär ansvaret för de civila som dödas, speciellt inte efterssom det ingår i derar terrorstrategi att gömma sig bland civila.

2009-01-06 @ 22:46:52
Postat av: IK

Hej Unni!

Jag är en sån där som vissa kallar det att slicka rövhål..hm...gillar inte sånt ioförsig...MEN..det ska då fan till att man som tjEj/kvinna behöva försvara sig jämt va?

Jag ÄR En Människa...Heter det då JÄEM?

OK JÄEM gillar faaan inte att bli slagen eller atT slå nån. Punkt!!

Skithål som skithål...Unni har bara gett sin egen version av detta helvete i sitt liv. Låt henne för helvete ha det...Alla VI som drabbats har inte samma talsförmåga som hon.

pÖSK Å kRUM iNGER

2009-01-07 @ 02:09:50
Postat av: IK

OK...tror ni att någon där nere lyssnar på oss i övriga världen? Nähä....Nä det är samma skitgubbar som vanligt som står där och trycker av salva efter salva på t o m småbarn för deras egna lustar såklart. Inte faaan lyssnar de på oss här runt ikring...glöm det...Så vad hjälper det med nån ynka demonstration i övriga världen? De där nere har ju redan bestämt att de är så jävla fega så de bara måste skjuta ner civila...Tuffa pojkar va? Eller är det tjejer/tanter? Skulle inte tro det va?

2009-01-07 @ 03:25:06
Postat av: HOWLING WOMAN

När hitler ockuperade så gick motståndsmän som vanliga människor och utförde terrordåd - ibland i löst och hemligt samförstånd med varandra - de gömde vapen, flyktingar, gjorde sabotage. Det var dels aktiva inom motståndsrörelsen som gjorde planerade attacker, sprängde broar osv men ofta var det vanliga människor - som fick ingivelser i stunden för vad de kunde göra för att bränna, förstöra, ljuga, gömma, smuggla vapen, människor, det fanns ungdomar som hjälpte till osv.

Och efter kriget mördade de kollaboratörer i Norge och Danmark och kvinnor som haft tyska pojkvänner fick i Norge - som varit krigförande till skillnad från Danmark som stod passiva - sitt hår rakat så att alla skulle se att de varit kollaboratörer.Palestinierna har väl ändå fått en del mark konfiskerad, och skattemedel, och de israeliska bosättningarna är olagliga men pågår än på palestinsk mark. De har blivit fördrivna från byar och mellan 1967-93 så var områden ockuperade av Israel efter sexdagarskriget som palestinierna blev fördrivna från.Det är två folk som befinner sig i krig med varandra. Och palestinierna är i underläge - det finns dödssiffrorna på nätet.

2009-01-07 @ 04:35:38
Postat av: HOWLING WOMAN

Till A:Om det är som du säger att Israel inte har något ansvar för att mörda civila - barn bl a - hur kommer det sig då att FN:s operative chef John Ging just nu står och säger att Israel är ansvarigt för skolmassaker med 40 döda - därav många bar - som gömt sig i en fn-skola och befunnit sig där för att ta skydd och Israel upprepat och bekräftat fått GPS-positioner till fn-skolorna, som därutöver är tydligt utmärkta med lampor, flaggor och stora bokstäver och förpliktat sig - enligt Genevekonventionen och internationell lag - att inte bomba dem - och ändå gör det så att 40 oskyldiga dör.Ljuger han då menar du eller?Enligt honom tänker FN kräva att Israel ställs till svars för detta, och flera andra brott mot civila som hans själv bevittnat. Du tror han hittar på?

2009-01-07 @ 04:43:59
Postat av: HOWLING WOMAN

Jo, den här 'jämförelsen' då som jag försökte förtydliga med:Jo, de här som saboterade och sprängde broar i Norge och Danmark m fl kallades ju säkert för allt möjligt av tyskarna, säkert också terrorister, men norrmännen kallade sina motståndsrörelsen.

2009-01-07 @ 04:48:53
Postat av: Howling Bertil

Bryt alla förbindelser med MÖRDARSTATEN ISRAEL.Och köp för fan ingenting därifrån.2009-01-07 @ 12:39:01
Postat av: Boven-vänner

Till Unni, Howling Woman!Tack för alla kommentarer och tydliga inlägg. Ni har sådan koll och ger styrka! Fortsätt att skriva!

Jag önskar dig all lycka

/Boven-vänner

2009-01-07 @ 14:40:09
Postat av: A

Förändrar inte faktum, Israel kan inte stilla sitta och se på medan man utsätts för kontinuerliga attacker, inget land kan eller kommer någonsin göra det och om du inte inser det gör du uppenbarligen skillnad mellan Israel och övriga länder.Exakt vad är Israels del i konflikten, förutom att man existerar? Berätta hur Israel ska ändra sin politik för att en grupp som Hamas ska sluta med sina attacker och terror.Varför uteblev alla kraftfulla fördömanden och påtryckningar och varför samlades inte EUs och arabförbundets utrikesministrar till krismöte när Hamas valde att inte fortsätta vapenvilan häromveckan? Varför dröjde det istället ända till det att Israel började försvara sig? Arabiska attacker ser man mellan fingrarna medan israeliskt svar på arabisk aggression ger upphov till krismöten, fördömanden och krav att sätta press på Israel?!En gruppering som attackerar civila som främsta mål kan ingen klassas som annat än terrorister! Frihetskämpar slåss mot reguljära styrkor och använder gerillakrigföring men gömmer sig inte bland skolbarn å sen klagar när motståndarna har ihjäl de.För all del, tyck illa om Israel, men ge fan i att blunda för sanningen! Hizbollah, Hamas, PLO etc är terrorister! Det finns inget annat ord för de! Ha i åtanke att det är Israels och judarnas blotta existens som hamas är emot.

2009-01-07 @ 14:46:26
Postat av: HOWLING WOMAN

Med detta vill jag alltså säga att man kanske ska försöka se saken ur fler synvinklar.Dessutom var det någon idag som sa att 50% av Gazas befolkning är barn under 18 år.Vet alla unga här vad de gör.

Och vem som manipulerar dem.En mur har byggts.

Det finns ingen möjlighet att fly.

Civilbefolkningen kan inte ta sig ut.

Över en halv miljon människor saknar vatten.

Inom 24 timmar är allt vatten slut.

Ingen el, inget bränsle, ingen mat, ingen sjukvård,

ambulanser bombas.Röda korset säger att ingen av de båda stridande sidorna respekterar deras transporter, de får ingen fri lejd, de utsätts för bombningar och beskjutning, enligt svenska Röda korsets generalsekreterare på morgonen i dag.Civila skadade får ingen vård.Barn dör hela tiden.En fullständig tragedi.2009-01-07 @ 15:35:11
Postat av: A

"Israel välkomnade på onsdagen planen för vapenvila men kräver garantier för att Hamas ska upphöra med raketskjutningarna. Hamas svarar att de misstror att Israel menar allvar och avfärdar därför planen."Synd att det palestinska folket är så hjärntvättade att de inte inser vilken dödsfiende Hamas är; ignorerar fredsförslag och vapenvilor, använder sig av civila, helst barn, som mänskliga sköldar, stoppar mattransporter och använder bränsle till nya raketer, osv, osv.Vilka ynkliga terrorister. Bra att Israel gör rent hus. Man är ganska imponerad av Israeliska militären; att bara 1 av sex är civila, oerhört låga siffror med tanke på att hamas är kända för att gömma sig i skolor, sjukhus och bland civilbefolkning överlag. Iofs varierar siffrorna lite.

2009-01-07 @ 17:57:54
Postat av: GLennon

Har ni sett att mannen på bilden har fyra (4) armar !

2009-01-07 @ 18:22:08
Postat av: A

ANG Gilbert. Nedan är citerat från hemsidan: Jihad i MalmöCitat:

Hamas propagandister är skickliga på att skapa en

stämning av Ragnarök kring Gaza. Malande sitt

mantra om ”den humanitära katastrofen” lyckas de

dupera västerlandets journalister.

Bland de mest drivna är den norske läkaren Mads

Gilbert, som sänder ut ”nöd-SMS” till journalister

i hela världen. Hans skräckhistorier dyker också

upp överallt i bloggosfären.

Men ingen journalist tycks ställa sig den

berättigade frågan:

Vem är Mads Gilbert och

vad gör han egentligen hos

Hamas i Gaza ?

*

Gilbert är en gammal norsk maoist som startade

sin bana som agitprop-agent genom att försvara

det kommunistiska folkmordet i Indokina.

Sedan har han kämpat för kommunismen

i fyrtio år och på många fronter.

Idag aktiv i det nya kommunistpartiet Rödt

(f d AKPm-l), som han bl a representerat i

fylket (landstinget).

”AKP m-l var basert på marxismen-leninismen Mao

Tse Tungs tenkning, og var på 1970-tallet et av

Vest-Europas sterkeste ml-partier. Det grunnla Forlaget

Oktober som ved siden av bøker av teoretikere som

Karl Marx, Friedrich Engels, Vladimir Lenin, Josef

Stalin og Mao Zedong, ga ut forfattere som Dag

Solstad og Jon Michelet. Partiet spilte en sentral

rolle i solidaritetsarbeidet for Vietnam og Palestina

og i kvinnebevegelsen.” (Wikipedia)

**

Efter 11 september 2001 väckte Gilbert stor

uppståndelse i Norge genom att gå ut och

försvara Al Qaedas terror.....

"Hvis USAs regjering har en legitim rett til å

bombe og drepe sivile i Irak, har også de undertrykte

en moralsk rett til å angripe USA med de våpen

de måtte skape."

2009-01-07 @ 18:38:11
Postat av: Howling Bertil

A:Man är lika imponerad av den israeliska militären som av de SS-trupper som var så duktiga på att utrota judar.Skall man inponeras av att mördarna är duktiga på att just mörda?Och varför skulle det vara ok att mörda hundra gånger fler än vad hamas mördar?

2009-01-07 @ 19:48:19
Postat av: A

"Postat av: Howling Bertil

Bryt alla förbindelser med MÖRDARSTATEN ISRAEL.Och köp för fan ingenting därifrån."Den här sidan tror jag du kan gilla, om inte annat kan du ju meddela Israelerna om vad du känner direkt. :) Själv skall jag gå och köpa lite Jaffa apelsinerhttp://sderot.aish.com/SderotPetitions/15Seconds.php

2009-01-07 @ 20:10:38
Postat av: A

Howling Woman: Hälften av Gazas befolkning är 17 år eller yngre, hjärntvättade fanatiker som fått lära sig i skolan hur den ondskefulla juden suger blod och mördar småbarn för sitt höga nöjes skull, att gud ler för varje jude som dödas, osv. I hemmet är det vanligt att föräldrarna fostrar sina barn i samma anda.De människorna är också offer, men Israel har all rätt att försvara sig oavsett om det är människor som växt upp under de sämsta tänkbara förutsättningarna för att bli en god demokrat.På tal om andra världskriget så ville Hitler att Judarna skulle få ön Madagaskar när de skulle sparkas ut från Europa, han förutspådda att det skulle riva upp ett för stort sår om de fick landområden i mellanöstern eftersom muslimer sällan gillar judar. Där fick han ju på sätt och vis rätt.

2009-01-07 @ 20:27:31
Postat av: A

"Man är lika imponerad av den israeliska militären som av de SS-trupper som var så duktiga på att utrota judar."Finns ju vissa skillnader där. Hamas skickar raketer slumpvis över israelisk civilbefolkning, och innan muren var det självmordsbombning mot civila. Isralers krigsföring går ut på att undvika civila dödsoffer, vilket är svårt eftersom det är bland de civila veklingarna i Hamas gömmer sig. Det finns också vissa likheter med Hitlertyskland vad gäller rastänkandet där Hamas vill utrota juden just för att dem är judar och för att de vill existera."Skall man inponeras av att mördarna är duktiga på att just mörda?"Du misstolkade det jag skrev. Jag imponerades av de låga antalet civila dödsoffer, det måste vara en bedrift av samma anledning som jag skrev ovan angående Hamas val av gömställen."Och varför skulle det vara ok att mörda hundra gånger fler än vad hamas mördar?"Israel försvarar sig mot en terrororganisation. Det är Hamas som står för mördandet. Du verkar gång efter annan blanda ihop Israel och Hamas!?

2009-01-07 @ 21:20:28
Postat av: Anonym

Till A:"är 17 år eller yngre, hjärntvättade fanatiker som fått lära sig i skolan hur den ondskefulla juden suger blod och mördar småbarn för sitt höga nöjes skull, att gud ler för varje jude som dödas, osv. I hemmet är det vanligt att föräldrarna fostrar sina barn i samma anda.De människorna är också offer, men Israel har all rätt att försvara sig "46% av alla i Gaza är UNDER 14 år gamla.2009-01-08 @ 09:48:18
Postat av: Howling Bertil

A:Först för att klarlägga, jag avskyr Hamas lika mycket som jag avskyr Israel. Oavsett hur många primitiva raketer Hamas skickat in i Israel så har Israel mördat hundra gånger fler.Det är vad det handlar om.Om Hamas varit lika kompetenta och haft lika stora resurser hade siffrorna varit mer jämna.Även om hamas är skyldiga har inte Israel rätt att mörda oskyldiga, tex att bomba skolor så att mängder av barn dör.Jag anser att Sverige bör bryta alla förbindelser med Mördarstaten Israel, jag anser INTE att vi skall ha förbindelser med Hamas.Hur många blivande terrorister skapas inte just nu på Gaza-remsan?Vad har dessa barn som upplever detta för anledning att inte hata oss, och att utföra attentat mot oss?2009-01-08 @ 12:13:07
Postat av: HOWLING WOMAN

Vad jag ville säga med förra inlägget är då:Av en och en halv miljon människor i Gaza är 46 % UNDER 14 år gamla. Det betyder 690 000 barn som mot sig har en av världens starkaste militärapparater och därför hotas av utplåning.

2009-01-08 @ 13:15:16
Postat av: Howling Bertil

HOWLING WOMAN:Det hjälper inte att förklara för sådan som inte vill förstå.Naturligtvis förstår dom, men den försöker att förvränga verkligheten så att den passar deras syften.Eftersom det låter illa att mörda en massa barn för att kunna roffa åt sig landområden så påstår man att sanningen är lögn (jämför med de som förnekar förintelsen).Sedan rabblar man upp de få Israeler som dödas för att det skall låta lika mycket som den mycket större mängd palestinier som dödas.Förhållandet ligger väl någon stans 1 mot 100.Med andra ord är Israel 100 gånger värre än Palestinierna.

2009-01-08 @ 16:14:28
Postat av: A

"Först för att klarlägga, jag avskyr Hamas lika mycket som jag avskyr Israel. Oavsett hur många primitiva raketer Hamas skickat in i Israel så har Israel mördat hundra gånger fler."Israels mål är att få slut på raketbeskjutningarna mot deras befolkning, även om det så krävde 20000 dödsoffer. Det är ingen annan än hamas som bär ansvaret för de civila som dödas."Om Hamas varit lika kompetenta och haft lika stora resurser hade siffrorna varit mer jämna."Ja? Det hade ju varit enormt beklagligt om en demokratisk civilisation hade fått storstryk av en terrororganisation. Ponera istället att Vad skulle hände om Hamas avväpnades helt, om raketbeskutningar mot israel slutade och detsamma med självmordsbombningar, skulle palestina slaktas och folket utplånas. Nej, det är ganska tydligt att så inte skulle vara fallet. Israel har inget intresse av att döda palestinier, det är väl ganska tydligt om dom lyckas med bedriften att typ 1 av 6 personer som dör är civila när dom bombar ett av världens mest folktäta områden och Hamasmålen gömmer sig bland civila"Jag anser att Sverige bör bryta alla förbindelser med Mördarstaten Israel"Man är inte en mördarstat för att man inte kan existera utan förmågan att försvara sig. Och om det nu är som du säger; att dem är mördare, om det var så, tycker inte du att Israel gör ett extremt dåligt jobb? Bara EN av sex som dödas är civila. Varför inte bara göra som de palestinska terroristerna och döda människor helt urskiljningslöst istället för att som nu gå in för att slå ut hamasterrorister och byggnader, tunnelsystem, raketramper och dyl.?"Hur många blivande terrorister skapas inte just nu på Gaza-remsan? Vad har dessa barn som upplever detta för anledning att inte hata oss, och att utföra attentat mot oss?"Men gäller inte den toleransen och förståelsen för Israelerna också? Jag menar, det är svårt att försöka driva fredspoltik mot folk som vägrar acceptera vapenvila och skjuter 10000 raketer mot Israel över 8 år. Nu är de inte avancerade så de dödar väldigt få, men känslan av att hoppas ens barn hann till skyddsrummet suger nog rätt hårt också. Jag kan tänka mig att det skapar en hel del frustration och hat också, eller hur? Men du ser inte Israelerna skjuta raketer slumpvis över Gaza, eller hur? Gör skillnad på terrorism och krigsföring som går ut på att undvika civila dödsoffer?Om jag ska debattera ämnet mer med dig vill jag först ha svar på vad du tror skulle hända om hamas och araberna slutade attackera Israel.2009-01-08 @ 17:12:45
Postat av: A

"Det hjälper inte att förklara för sådan som inte vill förstå."Kan du inte snälla förklara för mig varför jag skall tycka att Israel är en mördarstat och varför jag skall börja bojkotta judarna? Jag har inte direkt sett ett enda konkret argument från din sida."Eftersom det låter illa att mörda en massa barn för att kunna roffa åt sig landområden så påstår man att sanningen är lögn."Nu tror jag nästan du skämtar med mig. Du kan väl inte på allvar mena att du tror att Israel gick in i Gaza nu för att sno land och mörda barn? Så dum kan ingen vara."Sedan rabblar man upp de få Israeler som dödas för att det skall låta lika mycket som den mycket större mängd palestinier som dödas. Förhållandet ligger väl någon stans 1 mot 100. Med andra ord är Israel 100 gånger värre än Palestinierna."Vet du hur många ggr Isael blivit attackerade sedan staten skapades? Har du läst om Självständighetskriget 1948, Sexdagarskriget 1967, Oktoberkriget 1973, Libanon 1978 och 1982, De bägge palestinaupproren, Libanonkriget 2006. Hizbollah, plo, hamas,Släck haschpipan, ta av dig dina rosa glasögon och lyft blicken från dina vänsterblaskor och sök efter lite objektiv information. Israel har inte alltid varit några änglar, men det skulle ju inte direkt vara möjligt med tanke på att dem är omringade av länder som gång efter annan försökt utplåna dem för att dem existerar och är judar.

2009-01-09 @ 15:30:12
Postat av: Howling Bertil

Om Hamas upphörde skulle Israel fortsätta att diskriminera Palestinier, man skulle fortsätta med sina bosättningar och till slut ha kört bort de sista bofasta Palestinierna.De skulle tvingas leva hela sina liv i flyktingläger.Detta bevisas av att Israel har låtit bosättarna fortsätta att lägga under sig mark trots att behovet inte funnits ur säkerhetssynpunkt.HUr du kan påstå att Hamas är skyldiga till att Palestinska barn dödas är avskyvärt. Hamas är skyldiga till de som dödas i Israel. Israel är skyldiga för de som dödas just nu i Gaza.Rent matematiskt är Israel ca hundra gånger värre.Eller påstår du att Israeliska liv är hundra gånger mer värda än Palestinska?2009-01-09 @ 15:38:04
Postat av: HOWLING WOMAN

Till A:Det är krigsförbrytelser du talar om.

Besinningslös vedergällning där inga hänsyn tas, där man ska nå sina mål no matter what.Det är brott mot allt vad mänskliga rättigheter gäller.Röda korset, FN, Amnesty och en massa humanitära biståndsorganisationer, kyrkorna, religiösa ledare inom islam, kristendom, katolska kyrkan, judisk tro har gått samman larmar om den humanitära situationen, anser att israel har en moralisk förpliktelse såsom den starkare parten, larmar om att brott mot Genevekonventionen begås, att inga internationella lagar följs, att det är krigsförbrytelser och ändå rättfärdiggör du och fortsätter med intolerant paranoid argumentation.Jag kan inte se det som något annat än fanatism.Dessutom fruktansvärt kontraproduktiv taktik - detta ger ju ett farligt antändligt bränsle åt världsomspännande hat mot både Israel och västerlandet som kan dra in alla i ett vansinnigt världskrig - ÖST mot VÄST.Efter ett sånt blir ingen av oss kvar.En total förintelse.

Detta är vansinnet som talar.Ett försvarskrig där man ockuperar och går in i ett annat land - det är ju ett anfallskrig och inte ett försvarskrig.

2009-01-09 @ 19:26:02
Postat av: vän av israel

Jag är vän av Israel. Visst de har sin beskärda del av fel. De kanske inte ens är särskilt trevliga men de förtjänar en liten yta på planeten jorden där de kan få prova sin ide om en egen stat. Äntligen får den vandrande juden slå ned bopålen efter 2000 år av strykande.Mördarna i Europa dryper av sin falska humanism och kräver ädelmod, storsinthet och humanitet av den de tidigare torterat.En minimal kraftansträngning från dem som härskar och dompterar de europeiska opinionerna hade kunnat effektuera en mikrometer justering av gränserna i mellanöstern och flyktingproblemen hade varit lösta.Men den viljan finns inte, uppenbarligen.Kom inte med att äganderätten är helig, det är högerns mantra och högern är mer israelvänlig än vänstern. Vanliga människor äger vanligtvis inte ens marken under sina fötter och man brukar inte beklaga dem deras situation.

2009-01-09 @ 20:17:12
Postat av: Howling Bertil

Bara en liten liknelse som ett tillägg.Om någon från låt oss säga Rosengård, skulle döda mitt barn. Anser du då att jag skulle ha rätt att ta mig in i Rosengård och döda hundra barn?Detta är jämförbart med det som händer i Gaza just nu.Oavsett hur skyldiga Hamas är, Israel har inte rätt att mörda helt oskyldiga människor.Vilket är exakt vad de gör.Små barn kan inte vara skyldiga till det som vuxna fanatiker gör sig skyldiga till även om de tillhör en ras som är värd en hundradel av vad en annan ras är.Hur stor skillnad det nu är mellan dessa raser i verkligheten. Och vad nu ras skall ha för betydelse.Och apropå frukt, vilken frukt är döpt efter staten Israel?Självklart frukten UGGLY.

2009-01-09 @ 21:58:08
Postat av: A

"Om Hamas upphörde skulle Israel fortsätta att diskriminera Palestinier, man skulle fortsätta med sina bosättningar och till slut ha kört bort de sista bofasta Palestinierna."Tvärtom tror jag. De araber som antagligen har det bäst av alla i hela världen är de som valde att stanna, och inte fly. De har sedan dess levt som fullvärdiga israeliska medborgare och har representanter i knesset.

Sharon hade en plan för långvarig fred i Mellanöstern, och i den planen ingick ett självständigt Palestina. Han lät t.ex. med våld tömma Gaza på judiska (stundtals rätt extrema) bosättare, och fick hela den religiösa falangen mot sig. Undrar vilka andra politiker som vågat genomföra samma operation.

Den misär vi idag skådar i Gaza var vad Arafat och de andra arabledarna valde för sitt folk. Skyll inte det på Israel. Araberna i Israel mår alldeles ypperligt."De skulle tvingas leva hela sina liv i flyktingläger."Det beror ju iofs på hur man prioriterar när man blåser biståndspengarna. Går dem till vapen åt fundamentalisterna så skulle det säkert inte finnas en spänn över för civilbefolkningen, trots oerhört lidande. Eller som förr om åren när dem gick direkt ner i ärkesvinet Arafats ficka. Men självklart också på hur kompetent man är på att bygga en civilisation. Ta Israel t ex. De sionister som anlände dit kultiverade landet och skapade en ekonomisk blomstring som i hög grad drog till sig arbetssökande araber. I och med sionisternas ankomst levde området upp, befolkades och utvecklades. Dessförinnan var hela området ytterst glesbefolkat och bestod mest av öken och ödemark."Detta bevisas av att Israel har låtit bosättarna fortsätta att lägga under sig mark trots att behovet inte funnits ur säkerhetssynpunkt."Det där resonemanget har jag aldrig förstått mig på, är att det på något vis vore fel att judar bosätter sig på Västbanken. Varför? De har bott där i 3000 år förutom den korta period då Jordanien ockuperade området. Snacka om kontinuitet. Alla judar måste ju dock fly från Västbanken i samband med och efter kriget 1948, när Jordanien alltså ockuperade området, och de judarna bör förstås ha full rätt att flytta tillbaka dit. Israel tog aldrig Västbanken 1967 från några "palestinier". De erövrade den legitimt av Jordanien i ett försvarskrig, villket i sin tur en gång ockuperat den och sedan annekterat den.Personligen tycker jag att hela Västbanken borde införlivas med Israel. Jag stöder till fullo utbyggnaden av bosättningar där eftersom jag inte kan förstå varför judar inte skulle få bo där. Inte är väl palestinierna rasister? Det bor fullt av araber/palestinier inne i Israel, klart att det då också skall få bo judar på Västbanken och Gaza.Sedan kan man fråga sig varför det inte skapades någon palestinsk stat mellan 1948 och 1967 då Jordanien och Egypten hade kontrollen över Västbanken och Gaza. Som jag ser det har det funntis gott om möjligheter för araberna att bilda sin palestinska stat. Vad tror ni? Svaret är givetvis att en palestinsk stat inte var målet för arabstaterna, utan Israels utplånande. I stället för att skapa sin hägrande palestinska stat har de upprepade gånger utmanat Israel på slagfältet, och förlorat. Då tycker jag att Israel med gott samvete kan behålla de områden de erövrat av arabstaterna. Kom ihåg att Israel självmant gav tillbaka över 90 % av de områden de erövrade 1967, allt för att få fred. Araberna svarade dock med att i Khartoum i september fastslå "de tre nejen": Nej till fred med Israel, nej till förhandlingar med Israel och nej till erkännande av Israel. Så mycket för arabernas fredsvilja."HUr du kan påstå att Hamas är skyldiga till att Palestinska barn dödas är avskyvärt. Hamas är skyldiga till de som dödas i Israel. Israel är skyldiga för de som dödas just nu i Gaza."Ja, vad gäller skuldfrågan tycker vi olika thats 4 sure. Hur kan du INTE anse att Hamas är skyldiga till de civilas palestiniernas död när dem är ökända för att använda mänskliga sköldar?

Och du säger att man skapar nya terrorister genom att man dödar barn samtidigt. Det gäller att sätta dessa händelser i sitt rätta sammanhang. Vems fel är det att barn kommer till skada? Om du tänker efter lite så inser du att det är ingen annan än terroristerna själva som är skyldiga iom att de beblandar sig med civila. Om man anser att det skulle förhålla sig på något annat sätt så innebär det att det skulle vara legitimt att använda sig av mänskliga sköldar och det är det ju tack och lov inte.Terrorn som uppstår gör det p.g.a. den enorma hat- och propagandamaskin i form av skolor, böcker och media tillåts och uppmuntras av den palestinska ledningen, barnen får redan i 3-4 årsåldern och senare även i skolan får lära sig att hata allt som har med Israel och judar att göra, det ska inte existera någon judisk stat (för bara några år sedan gavs en karta över området ut av den Palestinska myndigheten där Israel inte fanns med).

Alla palestinska terrorgrupper, när man talar om "ockuperad mark", syftar på hela staten Israel, dessa grupper lurar och möjliggör för outbildade och fattiga Palestinier att gå i döden med löften om att de kommer till paradiset om de dödar judar, självmordsbombningar uppmuntras och självmordsbombarna hyllas som hjältar i Palestinska medier. Man har lyckats skapa en dödskult utan dess like. Jag antar att det är Israels fel också?"Rent matematiskt är Israel ca hundra gånger värre.

Eller påstår du att Israeliska liv är hundra gånger mer värda än Palestinska?"Jag tänker inte så. Israel bekämpar terrorism och fundamentalism. Dessa fenomen kan bara bemötas genom att sätta hårt mot hårt. Komprisslöst motstånd är det enda som gäller, att inte vika en tum. Det är helt i sin ordning att spöa skiten ur några terrorister för att få information som kan rädda oskyldigas liv. Väljer man att vara terrorist väljer man också följderna. Väljer man som ledare för ett land att stöda terrorism väljer man också följderna för den egna befolkningen. Efter kriget 1967 vände opinionen i Israel från vänstersionism till högersionism eftersom det då stod fullständigt klart att araberna inte tänkte låta Israel existera som stat. Israel har gjort vad som krävs för att dess invånare skall få leva i trygghet i sin eget land. Enstaka övertramp har jag full förståelse för, med tanke på situationen och historien som helhet betraktad. Israel har inte ett obegränsat antal kinder att vända till. Dock har Israel aldrig genomfört operationer vars enda syfte varit att att orska civila araber skada. Att civila araber har kommit i skottlinjen av misstag i terroristbekämpningen är ingen nyhet och det är självklart oerhört beklagligt.vänl,,

2009-01-09 @ 22:55:31
Postat av: HOWLING WOMAN

Nu var det ju barnen SOM JUST NU HOTAS MED DÖDEN utan att själva ha kunnat välja i vilken situation

DE TVINGAS befinna sig i som vi talade om, för det är liksom det som är aktuellt JUST NU.Och det är det som måste åtgärdas NU.Så att fler slipper dö.En bra lösning tycker jag då är att sluta kriga.

PÅ EN GÅNG.

2009-01-09 @ 23:58:21
Postat av: Howling Bertil

a:”Släck haschpipan, ta av dig dina rosa glasögon och lyft blicken från dina vänsterblaskor och sök efter lite objektiv information. Israel har inte alltid varit några änglar, men det skulle ju inte direkt vara möjligt med tanke på att dem är omringade av länder som gång efter annan försökt utplåna dem för att dem existerar och är judar”Någon narkotika har jag aldrig brukat och min blaska kallar sig oberoende liberal. Mina glasögon är vanliga Ray Ban Wayfarer och istället för Palestinaschal bär jag Outback hatt eller Sixpence-keps på vintern. Jag är något i feministiska kretsar så avskytt som en ”Medelålders Vit Heterosexuell (industritjänste)man, med BRF, Volvo och Vovve.Med andra ord borde jag ha varit en typisk Israelanhängare. Vad som händer just nu är att de flesta av mina kollegor (av vilka de fletsa röstar blått) känner avsky mot Israel för deras mördande av civila.Min mor är åttio år har slitit hela sitt liv och fostrat sex barn, han är förtvivlad över mördandet Israel håller på med och har börjat att bojkotta Israeliska varor.Det händer rimligtvis i resten av Europa också, att människor som tidigare stött Israel eller hållit sig neutrala vänt sig från Israel.Inser ni inte att ni håller på att bygga upp en ny antisemitism?

Är det inte istället dags att du drar av dig den bruna uniform ni ärvde 1945, nöjde er med att sprätta bort hakkorset och istället sydde dit den likvärdiga Davidsstjärnan?

”Dock har Israel aldrig genomfört operationer vars enda syfte varit att att orska civila araber skada.”Det verkar vara det enda de sysslar med.Jag försvarar inte Hamas, de är en terrororganisation som vunnit valet i Gaza på grund av Israels handlande.

Hur skulle du uppleva det om en främmande familj trängde sig in i ditt hem, förde med vapenmakt in dig och din familj i ett rum satte upp murar och bosatte sig i ditt hem?För att överleva var ni tvungna att förnedra er och arbeta för svältlöner åt dom. De påstod att de bott där för flera tusen år sedan och att de fått hemmet av sin gud, därför att de var den utvalda familjen. En gud de själva hittat på och som bara finns i deras huvuden. Efter ett tag flyttade de även in i det sista rummet och tvingade in er i mörka garderober där ni läts svälta i totalt mörker och i total misär.Skillnaden mellan Israel och Hamas är att Israel är en erkänd stat och Hamas en Terrororganisation bestående av hatiska extremister vilka i själva verket göds av Israels mördande.

” Vems fel är det att barn kommer till skada?”Naturligtvis de som mördar barnen.Om Svensk polis hade skjutit hundra oskyldiga civila åskådare bara för att kunna döda två skyldiga rånare hade det blivit ramaskrin.Nu gör Israel så och skyller på rånarna.

2009-01-10 @ 20:55:41
Postat av: A

"Inser ni inte att ni håller på att bygga upp en ny antisemitism?

Är det inte istället dags att du drar av dig den bruna uniform ni ärvde 1945, nöjde er med att sprätta bort hakkorset och istället sydde dit den likvärdiga Davidsstjärnan?"Maken till historielöshet får man leta efter. Israel har varit ett enda stort fredsbevarande, civilisatoriskt, demokratiskt och humanistiskt projekt sen det kom till och skapat mycket högre levnadsstandard för araber än något arabiskt land klarat av, trots den 60-åriga arabiska agressionen mot landet och den antisemitiska vänstervågen. Det är en humanistisk meritlista som heter duga. Viket land slår det?Israel är den demokratiska stat som satts på hårdast prov i historien. Omgiven av fientliga stater, ständigt utsatt för militära anfall, utplåningsförsök, terrorattacker, hatpropaganda, och ändå upprepade gånger försökt få till stånd fred med sina plågoandar genom långtgående eftergifter. o.s.v. Men man har klarat dessa prövningar under 60 års tid. Det faktum att man har förblivit ett fritt, demokratiskt land gör Israel till ett av världens mest humanistiska länder.Det kan du hälsa din gamla mamma så att även hon med gott samvete kan njuta av en söt jaffaapelsin, vem vet, en semesterresa till Eilat på ålderns höst. Det kanske skulle göra er båda gott."Hur skulle du uppleva det om en främmande familj trängde sig in i ditt hem, förde med vapenmakt in dig och din familj i ett rum satte upp murar och bosatte sig i ditt hem?"Människor flydde inte p.g.a. att Israel skapades utan p.g.a. att arméer från fem arabländer anföll och hade som mål att utplåna Israel. Araberna som bodde i Palestina makade lite på sig så att de inte var ivägen när juden skulle slaktas. Nu blev det ju tack och lov inte så efterssom juden var duktig på att försvara sig. Läs på lite om självständihetskriget 1948. Och passa på att läs på lite om varför muren byggdes och hur många självmordsbombningar det var före och efter. Då kanske du förstår att muren var nödvändig, om än djupt beklaglig.Vad det gäller dösnacket om ockupation och fördrivningar så kan du ju betänka att:Drygt 850.000 judar tvingats överge sina hem och egendomar i omkringliggande arabstater, framför allt under åren 1948-50.De judiska flyktingarnas kvarlämnade egendomar i arabländer i dag beräknas vara värda över 300 miljarder dollar och omfatta en total markyta på cirka 100.000 kvadratkilometer (nästan fem gånger staten Israels yta).I dag finns praktiskt taget inga judar kvar i arabvärlden, med undantag för i Marocko (cirka 5.000) och Tunisien (cirka 1.000). Jag har för mig att det finns lite judar i Jemen också. Är inte säker dock.Där kan vi snacka människor som kördes över fullständigt, men det känns ju lite poänglöst att tävla i lidande för jag ser Palestiniernas fasansfulla lidande också. De har verkligen fått agera slagträ och blivit behandlade som skit av arabvärlden länge."Skillnaden mellan Israel och Hamas är att Israel är en erkänd stat och Hamas en Terrororganisation bestående av hatiska extremister vilka i själva verket göds av Israels mördande."Dem göds av sin egen hjärntvätt. För övrigt så handlar det inte om att Israel är bättre än Hamas och Arafat, utan att man är dess raka motsats. Om vi jämför de värderingar som Israel bygger på, dvs. en liberal demokrati med yttrandefrihet och rättssäkerhet, med de värderingar som vägledde t.ex. Arafat och nu Hamas, dvs. terror, rättslöshet, korruption, censur, fundamentalism etc., så kommer jag åtminstone fram till att den israeliska staten är ljuset och de palestinska myndigheterna och ledarna mörkret."Naturligtvis de som mördar barnen.

Om Svensk polis hade skjutit hundra oskyldiga civila åskådare bara för att kunna döda två skyldiga rånare hade det blivit ramaskrin.

Nu gör Israel så och skyller på rånarna."Du driver med mig med dina "jämförelser" va?

En karl med resning och ryggrad möter sin fiende på slagfältet. En ynkrygg ställer sig och börjar fyra av raketer ifrån ett bostadshus/skola/sjukhus för att sedan sticka lagom till vedergällningen och sedan se sina landsmän dö.Men om vi skiter i att debattera historiskt bullshit där alla gjort fel. Vi säger att Israel ÄR den där mördarstaten. Vad tycker du Israel skall göra istället för att agera som dem gör nu? Skall dem riva muren och acceptera självmordsbombningar? Skall dem strunta i raketattackerna? Skall man vänta tills raketerna når ännu längre in i landet? Skall man öppna gränserna och sluta isolera Gaza för att börja räkna civila dödsoffer två minuter senare? Om vi också leker lite med tanken och vänder på steken, säg att västvärlden med europa i spetsen skulle fördöma det arabiska våldet kraftfullt och dra in allt bistånd så fort raketattacker och andra våldsamheter bröt ut. Vad skulle hända?Howling Woman får gärna svara också. Jag har ignorerat dig för att jag inte orkar med en tvåfrontsdebatt, ledsen för det :)Vänl,,

2009-01-11 @ 12:43:51
Postat av: HOWLING WOMAN

Mitt svar till A:Jag avskyr våld och krig och är helt övertygad om att det inte löser någonting, tvärtom. Och framför allt tar jag avstånd från rätten att kriga utan att de som bekrigas har något att säga till om, dvs offren som inte har något val utan tvingas utstå situationen vilket förvandlar dem till invalider på livstid, om inte fysiskt så psykiskt. Vilka är det som drabbas i det här kriget - liksom i alla andra krig - de maktlösa som ingenting har att säga till om.

2009-01-11 @ 15:30:39
Postat av: Howling Bertil

Howling Woman:Vi kan inte övertyga den människan hon/han tillhör förmodligen de utvalda och anser sig ha rätt att roffa, mörda och tränga undan (och in i flyktingläger).Det enda vi kan göra är att bojkotta allt Israeliskt och försöka skapa opinion för att bryta alla förbindelser med Israel.I dag sprängde de ett Svenskt sjukhus i Gaza, men det var väl ok eftersom personalen fick chans att rädda sig. Att sedan männiksor av fel religion/ras kommer att dö är tydligen bara bra.

2009-01-11 @ 21:36:27
Postat av: HOWLING WOMAN

Tack för stödet.

Händelseutvecklingen är alarmerande och tyder på att man också bör utreda krigsförbrytelser.

2009-01-12 @ 03:29:21
Postat av: A

"hon/han tillhör förmodligen de utvalda och anser sig ha rätt att roffa, mörda och tränga undan (och in i flyktingläger)."Det verkar onekligen spåra ur här. Du anser alltså på allvar att judar är ett folkslag som "roffar", mördar, ockuperar, fördriver och vräker in folk i flyktingläger? Och att Hakkorset är likvärdigt Davidsstjärnan?Wake up and smell the coffee, som jänkarna brukar säga."Det enda vi kan göra är att bojkotta allt Israeliskt och försöka skapa opinion för att bryta alla förbindelser med Israel."Nej, där har du i vanlig ordning fel. Du, med dina åsikter, kan göra mycket mer. Skapa opinion för att bryta alla förbindelser med Israel, ja det kommer aldrig lyckas. Och om du bojkottar Israel.. alltså, jag tror inte det märks namnvärt på Israels BNP. Mitt förslag är: Åk ner till Palestina och hjälp dem att vräka juden ner i havet. De behöver massor med nya Jihad-soldater.Lycka till Bertil... de kommer du behöva.

2009-01-12 @ 16:24:47
Postat av: Howling Bertil

Howling Woman:Tack för engagemanget!Självklart måste man utreda krigsförbrytelser, men med stöd av USA blir det nog svårt att straffa den största syndaren.Får se hur det blir när man släpat in baracken i vita huset, sämre än "The Motherfucker" kan han väl ändå inte vara.Jag utgåt från att de på den Arabiska sidan som begår terrordåd redan är stämplade som terrorrister, då kan det ju inte vara fel att göra lika dant med MÖRDARSTATEN ISRAEL.A:Nog har det spårat ur, men varför hålla igen mot någon som försvarar MASSMORD av oskyldiga med båtlaster av tomma ord.Om någon inte skall snacka om kaffe så är det just jänkarna, de de dricker måste vara världens klart sämsta kaffe.

" Du anser alltså på allvar att judar är ett folkslag som "roffar", mördar, ockuperar, fördriver och vräker in folk i flyktingläger?"Jag anser att Israeler gör just detta, jag vägrar att utgå från att det har med ras att göra, snarare tradition och kultur.Naturligtvis finns det judar som inte är såhär, sionister däremot verkar vara riktigt usla varelser.Menar du att man antingen måste vara för Israels MASSMORD eller Jihads, TERROPRDÅD?Måste man stödja TERRORISTER bara för att man är mot de VÄRSTA MÖRDARNA.

Nej om jag bojkottar Israel så kommer det klart inte att märkas, men det handlar också om att kunna leva med sig själv.Om om ingen gör någonting vad det en gäller så blir ingenting gjort.Men vad säger att jag är ensam?Vad säger att inte många människor påverkas något?

2009-01-13 @ 12:52:09
Postat av: HOWLING WOMAN

Jag tycker det är märkligt att signaturen A avkräver svar från övriga och själv inte svarar.Det här våldet som drabbar försvarslösa barn - det är CIVILBEFOLKNING som det handlar om - hur försvara det?

Det strider mot proportionalitetsprincip, genevekonvention, FN:s mänskliga rättigheter m fl.Vad säger A till alla de humanitära organisationer som högljutt opponerar sig mot den krigföring som nu bedrivs mot civila - barn?EU har skrivit resolution, FN:s säkerhets råd har skrivit resolution, humanitära organisationer opponerar sig högljutt mot krigföringen.Vad svarar A till dessa?2009-01-15 @ 23:54:25
Postat av: A

Vi tar ett snabbt svar. Howling Bertil har jag diskvalificerat efter sitt antisemitiska tjurande om roffande, mördande judar och usla sionister. Min tid är för dyrbar för att ödsla på Bertils nonsens.Avkräva svar? Alltså, varken du eller Bertil klarade ju av att svara på ens någon mina frågor om hur Israel skall agera istället:"Vad tycker du Israel skall göra istället för att agera som dem gör nu? Skall dem riva muren och acceptera självmordsbombningar? Skall dem strunta i raketattackerna? Skall man vänta tills raketerna når ännu längre in i landet? Skall man öppna gränserna och sluta isolera Gaza för att börja räkna civila dödsoffer med miniräknare två minuter senare? Om vi också leker lite med tanken och vänder på steken, säg att västvärlden med europa i spetsen skulle fördöma det arabiska våldet kraftfullt och dra in allt bistånd så fort raketattacker och andra våldsamheter bröt ut. Vad skulle hända? "Humanitära organisationers uppgift är att protestera när folk dör oavsett vem, vad, varför."Civilbefolkning som DÖR:"Jag vet inte hur många gånger det upprepats enbart i denna diskussion, men det kanske är dags för en påminnelse. Israel slåss alltså mot en terroriststämplad fiende som inte för krig på ett konventionellt sätt utan bryter mot alla tänkbara regler och konventioner och är helt öppna, man rentav stoltserar med att man använder kvinnor, barn och civila i största allmänhet som mänskliga sköldar. Ambulanser används för transport av beväpnade och fullt civilbefolkade skolor, sjukhus, bostäder och t.o.m. FN-byggnader används som vapendepåer, avfyrningsplatser och mineras för att det ska uppstå sekundärexplosioner och alltså maximalt med civila offer om en bomb träffar o.s.v."krigföring som nu bedrivs mot civila - barn"Där blev det fel. Israels krigsföring bedrivs inte mot civila barn. De vill åt Hamasterroristerna för att få slut på raketbeskjutningarna mot sin civilbefolkning och sina barn. I förra veckan träffades ett dagis av en Gassam-raket ifrån Gaza. Har du hört media rapportera om det ö.h.t. Det har inte jag iaf. Däremot kan det säkert finnas en och annan hjärntvättad barnsoldat i Hamas och det är förjävligt men Israel kan inte gå in och agera socialtant och bjuda på kaffe och bulle i Gaza för att ta reda på om någon i Hamas är under 15.Jag befriar inte Israel från ansvar och tycker inte dem skall få agera hur de behagar. Har man använt exempelvis fosfor så skall de skyldiga ställas inför rätta och dömas hårt. Jag försvarar Israels rätt att försvara sig mot arabisk terror. Jag tror inte det finns något annat land som skulle acceptera att grannlandet avfyrade Gassam-raketer så att det regnade ner på civilbefolkningen som om en pinjata exploderat. Alla problem handlar ytterst om att araberna inte accepterade en judisk stat i Palestina och valde krigets och terrorns väg för att krossa den. Hamas fortsätter i den traditionen. Antingen accepterar man arabernas mål och metoder eller inte.Trevlig helg HW2009-01-16 @ 18:05:08
Postat av: HOWLING WOMAN

Man har använt fosfor.

Det finns en proportionalitetsprincip som man är skyldig att följa - och den har man bevisligen inte följt här, inte heller 2006.

Hur många massakrer ska godkännas innan det får allvarliga rättsliga och diplomatiska följder.

Det gäller även i krigen i Sudan, Darfur, Somalia, Zimbabwe, Burma osv.

Alltid är det någon stormakt som bromsar - är det inte USA, så är det Kina.

Likhögarna växer.

Folkmord pågår världen över.Det är fruktansvärt. Och överallt är det kvinnor och barn som drabbas hårdast. Så har det varit sedan 1900-talets början.

Ändå är det de som har minst att säga till om.Orätten härskar.

2009-01-18 @ 03:52:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0