TROLLMAT

Säger bara en sak här: Mata inte trollen!


http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/kulturkritik/article432130/De-ansiktslosa-styr-pobelriket.html

Kommentarer
Postat av: En Andreas

Jag är pirat, men känner ändå att jag måste försvara Herr Gardell. YGL är en oerhört viktig lag och jag är beredd att gå ut i krig för att försvara Herr Gardells rätt att uttala sig fritt. Det borde alla andra i PP också vilja försvara. Däremot håller jag inte med honom i fildelningsdebatten, men det är en annan diskussion. Anonyma hot mot honom anser jag är helt oacceptabelt på samma sätt som jag anser IPRED et al helt oacceptabla.Men till sakfrågan, och låt oss vara lite konstruktiva nu ... Gardell pekar ju på problemet vi alla upplevt att anonymiteten på nätet gör det lättare att uttrycka kritik. Det är många gånger svårare att kritisera någon när man står öga mot öga med vederbörande. Hur ska vi lösa problemet med anonyma, olaga hot på nätet? Vi borde lyfta den frågan en aning för att bevisa för kreti och pleti att vi inte anser nätet ett andra-sortens-samhälle. Först när vi har svar på sådana svåra frågor tror jag att vi kan få acceptans för vår oro för integritetsfrågorna. Om man ofta får anonyma hot (som jag misstänker att han får) är det nog lätt att tycka att allt ska förbjudas oavsett vilka bieffekter det innebär.

2009-05-18 @ 14:56:05
Postat av: Amanda Svalin

Anonyma hot är fegt och förkastligt, men vad är kopplingen till fildelning? Jag tycker inte den är riktigt klockren.

2009-05-18 @ 17:20:42
URL: http://lilithsvalin.wordpress.com
Postat av: Anonym

Men herregud, det finns väl ingen, förutom den lilla hotklicken, som tycker att det är ok att hota och hata anonymt! Jag har fått fasansfulla hot- och hatkommentarer, särskilt från en person som gjorde mig mörkrädd för första gången sen jag var barn. Honom lyckades jag spåra, därpå ringde jag upp och varnade honom. Då upphörde han med sina vidrigheter.

Vana och seriösa nätanvändare avråder från hot och hat och föregår med gott exempel.

Det bästa jag gjorde för att slippa föroreningen var att ignorera trollen. De får bekräftelse av att man bemöter dem. Låt oss inte ägna dem energi.Puss!

2009-05-18 @ 17:49:34
Postat av: Kimmi

Det är när övervakningssamhället får ta över som anonymiteten tvärtom kommer att öka.

2009-05-18 @ 20:38:14
URL: http://asiktskanonen.se
Postat av: Beelzebjörn

Jag är ledsen Unni, men jag måste.Gardell har funnits med sedan jag var 17... Alltid respekterat honom, och alltid funnit det han skrivit både tänkvärt och underhållande.Som jag ser det har han förtjänat svar genom sin samlade kulturgärning, och han måste därför ges the benefit of a doubt och bemötas så att han får en chans att förklara sig, vare sig han framhärdar eller nyanserar sig.

2009-05-19 @ 03:42:27
URL: http://outad.blogspot.com/
Postat av: Micke

Tänk att vara så intellektuell och samtidigt förstå så lite.

Att Jonas bygger hela sin världsuppfattning på att han själv är central är redan fastställt.

2009-05-19 @ 09:08:41
Postat av: unni

Jag ger mig inte in i en närmare diskussion om Gardell, men hänvisar gärna till ett par Newsmill-artiklar, bl a den här: http://newsmill.se/artikel/2009/05/18/jonas-gardells-absurda-missuppfattningar

2009-05-19 @ 11:01:52
Postat av: R Johnsson

När det gäller hot mot person eller egendom fungerar en polisanmälan alldeles utmärkt. Blanda inte in Ipred i detta.........

2009-05-19 @ 13:08:20
Postat av: Pierre E

Ja det är kan tyckas vara lätt att hota någon tämligen anonymt på nätet. Lika lätt är det att skriva ut ett brev på skrivaren eller klippa och klistra bokstäver ur en tining till ett brev och lägga på lådan. Jag tar det som ett friskhetstecken att jag hitills inte sett någon person som inte är myndigetsperson förorda om spårsändare i kuvert och frimärken, så kan vi inte vara lika nyktra när vi snakar om problem på nätet?

2009-05-20 @ 23:48:38
URL: http://friavingar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0